Κροατία Σερβία Σλοβενία Σλοβενία - Κροατία - Σερβία ένα ταξίδι εμπειρία ζωής !!!!

orestcrete

Member
Μηνύματα
2.593
Likes
9.768
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ονειρεμένο Ταξίδι
New Zealand
Περιεχόμενα

Απο την πρωτη στιγμη που ερωτευτηκα αυτο το site ελεγα οτι θα γραψω και εγω μια δικια μου ταξιδιωτικη εμπειρια . Μεσα σε 1,5χρονο εχω κανει οσα ταξιδια δεν εχω κανει ολα τα προηγουμενα χρονια μαζι . Ε νομιζω τωρα ηρθε η ωρα να διηγηθω το ενα απο αυτα .
Οπως ολα τα ωραια,ολα ξεκινησαν απο αυτο το φορουμ . αναζητωντας πληροφοριες για το επομενο ταξιδι επεσε το ματι μου σε αυτο το τοπικ http://www.travelstories.gr/%E3%E5%...%E1%ED%E5%F0%E9%F3%F4%DE%EC%E9%E1-2009-a.html .. Μια μικρη παρενθεση,πρεπει να κανω ειδικη μνεια στο μελος Earth-Citizen ή αλλιως Ζωη οπου χωρις την βοηθεια της δεν θα ειχα παει πουθενα ..!! Ζωιτσα ειπαμε το ταξιδι στην μητερα Ρωσια θα το κανουμε μαζι :haha::haha::clap::clap:
Η AEGEE λοιπον των εκαστοτε χωρων διοργανωνουνε καποια θερινα πανεπιστημια-ταξιδια-ξυδια-events-ο,τι θελετε πειτε το και εσυ το μονο που εχεις να κανεις ειναι να επιλεξεις ποια απο οοολα σου αρεσουν(φετος ητανε καπου στα 140 νομιζω),να επιλεξεις 3 απο αυτα,να γραψεις ενα motivation letter στον καθενα και να περιμενεις μεχρι τις τελικες επιλογες για να δεις που σε εχουν επιλεξει ..!!! Η τελικη κριση ηρθε καπου στα μεσα Μαΐου . Εγω για πολλους και διαφορους λογους ενα ητανε το ταξιδι που ηθελα να παω και ητανε αυτο που με επιλεξανε κιολας(ενα μικρο tip για τους ενδιαφερομενους:αν ειναι ενα μονο μερος που πραγματικα σας ενδιαφερει και το εχετε βαλει σαν στοχο καλυτερα να επιλεξετε αυτο και μονο παρα να βαλετε 3 επιλογες που δεν σας ενδιαφερουν στο 100%)

Το ταξιδι που με ενδιαφερε εξαρχης λοιπον ητανε το ταξιδι που συνδυαζε Σλοβενια-Κροατια-Σερβια και ημερομηνιες απο 16-31 Ιουλιου .. Οι αρχικες πολεις που θα πηγαιναμε ητανε Μαριμπορ-Ριεκα-Νοβι Σαντ-Βελιγραδι,αλλα επειδη εγινε μια μικροπαρεξηγηση(αυτοι οι Κροατες με τους Σερβους δεν τα βρισκουνε ποτε μεταξυ τους) τελικα αντι για Ριεκα πηγαμε στο Ζανταρ .. Μικρολεπτομερειες ομως που δεν μπορουσαν να χαλασουν το κεφι και την διαθεση των συμμετεχοντων !!!

15Ιουλιου 2011 .. Μολις εχω τελειωσει την βαρβαρη και επιπονη εξεταστικη μου .. αλλοι κανονιζουνε που θα ξεσαλωσουν το βραδυ,αλλοι κανονιζουν εισιτηρια για Ελληνικα νησια και εγω να τρεχω βουρ στο σπιτι να ετοιμασω τα πραγματα μου για το ταξιδι ετοιμος απο καιρο ...!! Μετα απο την μικρη ιεροτελεστια(καθε φορα που βγαζω το backpack απο την αποθηκη το χαμογελο μου δεν περιγραφεται) φτανω στο Ελ. Βενιζελος αυπνος 6ωρα το πρωι για το ταξιδι του καλοκαιριου μου ..!!
πτηση OS804 7:30 το πρωι για Βιεννη με Austrian Airlines .. Ολα καλα,ολα ωραια στο ταξιδι αλλα πολυ κοκκινο ρε παιδι μου οι αεροσυνοδοι της Austrian μου χτυπουσε στο ματι πρωινιατικο ...! αφιξη στη Βιεννη,επομενη πτηση στις 09:55 για Λιουμπλιανα με Adria airways με regional jet 900 να μου θυμιζει τα επικα ελικοφορα της Ολυμπιακης . Η πτηση για Λιουμπλιανα μικρη(μολις 35 λεπτα) Το αεροδρομιο της Λιουμπλιανας πολυ μικρο κατι σαν το αεροδρομιο της Κω ενα πραγμα . Απο εκει εχει Mini bus που σε παει στο κεντρο της Λιουμπλιανας με 5 ευρω .. πολυ πρασινο στη διαδρομη να σου ανοιγει το ματι,συννεφα παντου,θερμοκρασια στους 20 βαθμους και γενικα τιποτε που να μου θυμιζει Ελλαδα .. και μεσα σε ολα τσουπ ξεπεταγονται και 2 ελαφια μεσα απο το δασος και τα πρωτα χαμογελα εχουν αρχισει ηδη να σχηματιζονται στο προσωπο μου(εννοειται υπηρχαν προστατευτικα για να μην μπορεσουν να μπουνε στο δρομο,οχι σαν την Εγνατια οδο του Ελλαδισταν)
Συνεχιζουμε λοιπον: τρενο IC για Μαριμπορ,2,5ωρες διαδρομη .. απιστευτη διαδρομη πραγματικα,το πρασινο ειναι το κυριαρχο στοιχειο(καπου διαβασα οτι το 60% της Σλοβενιας αποτελειται μονο απο δαση) .. κοσμος λιγος στο τρενο οποτε ευκαιρια για χορο μεσα στην κουκετα και με τον ελεγκτη να μπαινει μεσα απορημενος να με βλεπει να χορευω Κρητικα με τη μουσικη στη διαπασων .. Ειπαμε η διαθεση ητανε ανεβασμενη :D :D :D

Φτανω Μαριμπορ,πρωτη γνωριμια με τα παιδια και ανοιγω ακομα μια παρενθεση .. Για τους μη κατεχοντες στο προγραμμα εισαι με 35 ατομα απο ολη την Ευρωπη,μενεις μεσα σε κλειστα γυμναστηρια,hostels ή τελοσπαντων οπουδηποτε εχει κανονισει η εκαστοτε αντεννα της AEGEE . ειδικα για μενα που ητανε η πρωτη φορα ημουνα αγνωστος μεταξυ αγνωστων .. Οι περισσοτεροι δεν ηξεραν κανεναν και οι μονοι που ειχανε κανει μια γνωριμια νωριτερα ηταν οσοι προερχονται απο ιδιες χωρες και ειχανε συνεννοηθει μεσω facebook για να κανουν μαζι το ταξιδι για Μαριμπορ .. Συνολικα ημασταν:7 απο Ισπανια,3 απο Πολωνια,3 Σερβια ,3 Τσεχια,3 Ουκρανια,3 Ολλανδια,2 Ρωσια,2 Σλοβακια,2 Γαλλια,2 Τουρκια,1 Εσθονια,1 Ιταλια,1 Μαυροβουνιο και 1 Ελληναρας εμου του ιδιου ...!!!

Ακομα δε φτασαμε και το πρωτο πραγμα που καναμε στο Μαριμπορ ειναι να παιξουμε κομπαρσοι σε ενα τελειωμενο μπαρ για μια Σλοβενικη ταινια .. Μεγαλεια σου λεω !!! Αμοιβη:Μπυρες,πολλες μπυρες ....!! Ωραια αρχισαμε λεω,μανα ο γιος σου εγινε σταρ ... Αυτα με τα εισαγωγικα,αυριο προμηνυεται συνεχεια ....
 

Attachments

Last edited by a moderator:

Twinkie

Member
Μηνύματα
1.142
Likes
327
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ονειρεμένο Ταξίδι
Στα πέντε σημεία της Γης
Μόνο από τον τίτλο με κέρδισες, τα θέλω αυτά τα μέρη...στο πιάτο μου τώρα! Εύγε για την ιδέα που σου "κάρφωσε" και στο κεφάλι η Ζωή, εύγε και για τη δική σου επιθυμία να το πράξεις.
Πήρα σκαμνάκι και περιμένω.
 

orestcrete

Member
Μηνύματα
2.593
Likes
9.768
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ονειρεμένο Ταξίδι
New Zealand
Μόνο από τον τίτλο με κέρδισες, τα θέλω αυτά τα μέρη...στο πιάτο μου τώρα! Εύγε για την ιδέα που σου "κάρφωσε" και στο κεφάλι η Ζωή, εύγε και για τη δική σου επιθυμία να το πράξεις.
Πήρα σκαμνάκι και περιμένω.
Δεν μου την καρφωσε ακριβως,αλλα με την βοηθεια της το εκανε πραξη :D κατσε να συμμαζεψω αναμνησεις και αυριο θα την συνεχισω :clap::clap:
 

orestcrete

Member
Μηνύματα
2.593
Likes
9.768
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ονειρεμένο Ταξίδι
New Zealand
Να επισημανω την υπερτατη γκαντεμια μου στο θεμα των φωτογραφιων .. Την 5η μερα και ενω ειχα βγαλει ηδη κοντα στις 500 φωτος και βιντεο μια Ισπανιδα πηρε την ψηφιακη μου με σκοπο να δει τις φωτογραφιες και καταλαθως μου εσβησε ολες τις φωτος .... !!! μου ηρθε να την πνιξω ζωντανη (γιαυτο παιδια οποιος βγαινει στο εξωτερικο να θυμαστε παντα: τις ρυθμισεις της φωτογραφικης στα αγγλικα και οχι στα ελληνικα ) και μετα απο αυτο το σοκ 4 μερες αργοτερα στο Ζανταρ της Κροατιας μπηκε νερο μεσα στην ψηφιακη(παροτι ητανε αδιαβροχη) και τα επαιξε τελειωωως ... Δεν με ηθελε γενικως οπως καταλαβατε ... οποτε ο,τι φωτογραφιες εχω ειναι απο κινητο και απο τις φωτογραφικες των υπολοιπων ατομων ..
By the way,ξερει κανεις καποιο προγραμμα στον υπολογιστη για να μπορεις να κανεις ανακτηση αρχειων;;

Στα του ταξιδιου τωρα ....
Μαριμπορ: Μικρη πολη(κοντα στις 100.000 κατοικους),η δευτερη μεγαλυτερη της Σλοβενιας μετα την Λιουμπλιανα,η πιο ηλιολουστη της Σλοβενιας συμφωνα με τα λεγομενα των κατοικων,ασχετα οτι τις 3 μερες εβρεχε ασταματητα και επισης θα ειναι η πολιτιστικη πρωτευουσα της Ευρωπης για το 2012 .. Αυτα τα ολιγα .. Ο ποταμος Ντραβα στο Μαριμπορ - Η φωτογραφική Gallery του TravelStories
Μαριμπορ - Η φωτογραφική Gallery του TravelStories

Αξιοθεατα: Αρκετα,οχι ομως και κατι το φοβερο .. Ωραιο σημειο η εκκλησια της Αγιας Βαρβαρας μεσα στο δασος στο υψηλοτερο σημειο του Μαριμπορ,με πολυ ωραια θεα προς την πολη και ωραιο ηλιοβασιλεμα .. Αλλο αξιοθεατο ειναι ο water tower,ο οποιος παλι συμφωνα με τα λεγομενα των Σλοβενων ειναι ο μεγαλυτερος πενταγωνος πυργος στην Ευρωπη . Τωρα χρησιμοποιειται ως εστιατοριο με σπεσιαλιτε μια σουπα εξαιρετικη και σαμπανιζε κρασι.
Old vine house: εκει ωριμαζει το αρχαιοτερο κρασι στον κοσμο(Συμφωνα παλι με τα λεγομενα του Σλοβενου ξεναγου ο οποιος μου φανηκε λιγο τοπικιστης να πω την μαυρη μου αληθεια) το κρασι ειναι 400 χρονων,υπαρχει και μουσειο με βαρελια και δοκιμαστηρια .. Γενικα το κρασι του Μαριμπορ ειναι αρκετα γευστικο και παντου τριγυρω βλεπεις αμπελωνες . Γιαυτο τον λογο αλλωστε ειναι και αρκετα φθηνο,βρισκαμε και με 1,5 ευρω κρασι σε μπουκαλι σε καβες και σουπερ μαρκετ ..
Bronze monument for the National Liberation War: Βρισκεται στην liberty square και η αληθεια ειναι οτι εκει πολλα ειπε ο ξεναγος,αλλα λιγα καταλαβα .. εδω και η αντιστοιχη φωτογραφια Bronze monument for the National Liberation War,Μαριμπορ-Σλοβενια - Η φωτογραφική Gallery του TravelStories
Συνοψιζοντας,επειδη ακριβως ειναι μικρη πολη το Μαριμπορ σε 5-6 ωριτσες την εχεις περπατησει ολη . Γνωστο ειναι επισης το χιονοδρομικο κεντρο που ειναι πανω απο το Μαριμπορ το οποιο ομως εμεις μες στον Ιουλη δεν ειχαμε την δυνατοτητα να δουμε .

Νυχτερινη ζωη: Οταν εχεις παει σε "summer university" το μονο σιγουρο ειναι οτι οπου και να βρισκεσαι και στο πιο απομονωμενο μερος του κοσμου,αφορμη για παρτυ θα βρεις .. αυτο καναμε και εμεις . Λογω της εποχης το Μαριμπορ ητανε σχετικα νεκρο απο κινηση καθως οι περισσοτεροι φοιτητες ητανε στα πατρικα τους,αλλα εμεις τον χαβα μας ... Υπηρχαν 2 μαγαζια ανοιχτα μεχρι τις 4-5 το πρωι,οχι πολλα αλλα ικανα να μας κρατησουνε στον δρομο μεχρι το γλυκοχαραμα τσ'αυγης που λεει ενα κρητικο τραγουδι ..

Memorable moments: 1)woodrafting: Οπως προειπα το Μαριμπορ βρισκεται στις οχθες του ποταμου Ντραβα . Μιση ωρα απο το Μαριμπορ με πουλμαν βρισκεται ενα μερος το οποιο μου διαφευγει αυτη τη στιγμη το ονομα στο οποιο τρως και πινεις πανω σε μια "μαουνα" απο ξυλο οπου βρισκονται επανω 5 ατομα,1 μαγειρισσα,1 οικοδεσποτης και 3 κωπηλατες-σερβιτοροι(ητανε all around) κατα την διαρκεια του 3ωρου περιπου ταξιδιου γινεται μια ιεροτελεστια σαν "βαφτισμα του πυρος" σε μια κοπελα με καταληξη το σπρωξιμο της μετα βιας στα παγωμενα και συγχρονως βρομικα νερα του Ντραβα .. Ωραια εμπειρια,πολυ καλοκαρδοι ανθρωποι οι ιδιοκτητες της "μαουνας",επαγγελμα το οποιο περναει απο γενια σε γενια και τεινει πλεον να εκλειψει τελειως ...
2)European night !!!! τελευταιο βραδυ στο Μαριμπορ και european night . European night= Ο καθε συμμετεχων ειχε φερει μαζι του ενα παραδοσιακο ποτο και φαγητο της πατριδας του .... Δεν χρειαζεται να επισημανω οτι αρχισαμε 9 ωρα και 10 ωρα οι περισσοτεροι ηταν τυφλα .. Χρειαζεται να πω κατι παραπανω;;;

Επομενο πρωινο στο πουλμαν για Ζανταρ-Κροατια ..Next chapter tomorrow ;)
 

Earth Citizen

Member
Μηνύματα
2.859
Likes
7.077
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία, Λίμνες Καναδά
Ευχαριστώ για τα καλά λόγια:oops::oops::oops:
Και εις άλλα με υγεία και άντε και στη μαμά Ρωσία (έκανα και ομοιοκαταληξία:D)


μια Ισπανιδα πηρε την ψηφιακη μου με σκοπο να δει τις φωτογραφιες και καταλαθως μου εσβησε ολες τις φωτος .... !!! μου ηρθε να την πνιξω ζωντανη βρομικα νερα του Ντραβα ..
Εγώ θα την έπνιγα κι ας λατρεύω τους Ισπανούς:D

2)European night !!!! τελευταιο βραδυ στο Μαριμπορ και european night . European night= Ο καθε συμμετεχων ειχε φερει μαζι του ενα παραδοσιακο ποτο και φαγητο της πατριδας του .... Δεν χρειαζεται να επισημανω οτι αρχισαμε 9 ωρα και 10 ωρα οι περισσοτεροι ηταν τυφλα .. Χρειαζεται να πω κατι παραπανω;;;
Ναι, πιο ήταν το αγαπημένο σου ποτό (αν θυμάσαι βέβαια:bleh:)
Εσύ ρακή τους πήγες;;


Άκου κομπάρσοι σε Σλοβένικη ταινία, δεν το 'ξερα αυτό:haha::haha:
 

orestcrete

Member
Μηνύματα
2.593
Likes
9.768
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ονειρεμένο Ταξίδι
New Zealand
Ναι, πιο ήταν το αγαπημένο σου ποτό (αν θυμάσαι βέβαια:bleh:)
Εσύ ρακή τους πήγες;;


Άκου κομπάρσοι σε Σλοβένικη ταινία, δεν το 'ξερα αυτό:haha::haha:
Τους πηγα ρακι 50% οινοπνευμα :cool::cool:.. οποιος ερχοτανε απο το τραπεζακι το ξανασκεφτοταν να ερθει δευτερη φορα :haha::haha::haha:
Ενα ωραιο ειχε φερει ο Εσθονος,αλλα το ονομα του ποτου οπως καταλαβαινεις ειναι τρομερααα δυσκολο να το θυμηθω :D:D
Το Ολγακι δεν ειχε ερθει ακομα και δεν συμμετειχε στα "γυρισματα" γιαυτο μαλλον δε θα το ηξερες :):D:D
Ευελπιστω σε συνεχεια της ιστοριας την Δευτερα .
 

orestcrete

Member
Μηνύματα
2.593
Likes
9.768
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ονειρεμένο Ταξίδι
New Zealand
Next stop:Zadar,Croatia ..
Μετα το European Night 7ωρα το πρωι κατευθυνθηκαμε στο λεωφορειο για το Ζανταρ της Κροατιας .. Μετα απο 6ωρες διαδρομης και μια σταση για φαγητο επιτελους φτασαμε στο Ζανταρ ..
Zadar: Βρισκεται στις Δαλματικες ακτες περιπου στη μεση της Κροατιας . Ειναι περιπου 3 ωρες μακρια απο τη πρωτευουσα της Κροατιας το Ζαγκρεμπ οπου συνδεεται και με τρενο και με λεωφορειο,2 ωρες μακρια απο το Σπλιτ και 4 ωρες μακρια απο Ριεκα .. Προσπαθησαμε με καποια παιδια να παμε σε καποια απο τις προαναφερθεντες πολεις σαν μονοημερη εκδρομη,αλλα τελικα δε τα καταφεραμε ποτε .. Υπαρχει επισης και συνδεση με Ιταλια μεσω Ανκονας(το χειμωνα 3 φορες την βδομαδα και την καλοκαιρινη περιοδο καθημερινως) ..
Σαν πολη ειναι μικρη και αυτη κοντα στις 100 χιλιαδες κατοικους .. Το ιστορικο της κεντρο ειναι χτισμενο σε μια χερσονησο με μικρα σοκακια και δρομακια γιαυτο τον λογο δεν κυκλοφορουσαν και αυτοκινητα .. Η παλια πολη(stari grad) περιβαλλεται απο τειχος το οποιο και την χωριζει απο το καινουριο μερος της πολης(novi grad)

Αξιοθεατα:Παροτι μικρη πολη,εχει αρκετα πραγματα να δεις και η αληθεια ειναι οτι δεν προλαβα να το δω ολα .. Σημαντικοτερο απ'ολα κατ'εμε και το πιο ομορφο ειναι ο οκταγωνος ναος του Αγιου Δονατου ο οποιος χρονολογειται απο τον 9ο αιωνα .. Διπλα ακριβως βρισκεται και το καμπαναριο στο οποιο μπορεις να ανεβεις με εισιτηριο 20kuna αν θυμαμαι καλα(7kuna=1 euro)
Ακριβως διπλα ειναι η παλια Ρωμαϊκη αγορα η οποια χρονολογειται απο τον 1ο αιωνα πχ και θεωρουταν η μεγαλυτερη ρωμαϊκη αγορα της εποχης στην περιοχη της Αδριατικης ..
Στα συγχρονα αξιοθεατα τωρα ειναι το Sea Organ και το Greetings to the sun .
Sea Organ: Εντυπωσιακο και εξυπνο . Τι εκαναν λοιπον .. Σε μια περιοχη του λιμανιου του Ζανταρ,διπλα ακριβως στη παλαια πολη και σε ακτινα 70 μετρων τοποθετησαν 35 σωληνες με "σφυριχτρες" κατω απο την επιφανεια της θαλασσας στους οποιους μπαινει μεσα το θαλασσινο νερο και ως αποτελεσμα αυτου ειναι να υπαρχει ενα αεναο θαλασσιο τραγουδι το οποιο και το ονομαζουνε ''Orchestra of the Nature" .. Κατα μηκος των 70 μετρων υπαρχουν μεγαλα πλατυσκαλα προκειμενου να καθεται κοσμος και να χαλαρωνει ακουγωντας τη μουσικη της φυσης .. Υπεροχο και χαλαρωτικο ..
Διπλα ακριβως βρισκεται το Greetings to the sun . Στο σημειο αυτο αντι για πλακοστρωτο μαρμαρο υπαρχουν μεσα σε εναν κυκλο γυαλινες πλακες οι οποιες αποθηκευουν το φως του ηλιου κατα την διαρκεια της ημερας .. Δεν ειναι ομως αυτο το οποιο το κανει εντυπωσιακο .. Κατα τη διαρκεια του ηλιοβασιλεματος υπαρχει μια συνδεση μεταξυ του Sea organ και του Greetings of the sun και στις γυαλινες πλακες παραγεται ενα "φωτοβολταϊκο beat box" το οποιο και κινειται στους ρυθμους των μουσικων που δημιουργει το κυμα της θαλασσας μεσα στις σωληνες του Sea Organ ..!! Αμα το γουγλαρετε θα δειτε και αεροφωτογραφιες οι οποιες πραγματικα αξιζουν .. Βρηκα και ενα βιντεο στο youtube

Πραγματα που αξιζει να κανει κανείς κοντα στο Ζανταρ: Πρωτα-πρωτα .. Τα νησια Κορνατι !!! Στο αρχιπελαγος του Ζανταρ υπαρχουν 100+ ακατοικητα νησια,αλλα μικρα αλλα μεγαλα,απαραμιλλης ομορφιας .. Φευγουνε παααρα πολλα πλοιαρακια απο τις 7 μεχρι τις 9 το πρωι απο το Ζανταρ τα οποια κανουν περιηγηση γυρω γυρω απο το αρχιπελαγος και αναμεσα απο τα νησια και μετα σταματανε σε καποιο απο αυτα για 2-3 ωρες και ξαναγυρνας παλι πισω στο Ζανταρ στις 6 το απογευμα ..
Εμεις ειχαμε κλεισει ενα πλοιαρακι μονο για εμας και μαζι με φαγητο και αφθονο κρασι(πιστεψτε με δεν ειναι παντα καλο αυτο) το κοστος ητανε στα 35 ευρω το ατομο .. Σταματησαμε στo νησι Dugi Otok(long island) το οποιο στο εσωτερικο του εχει μια λιμνη με θαλασσινο νερο στην οποια και κολυμπησαμε .. Αξιοθεατο του νησιου οι πολυ μικροι-για τους αντιστοιχους ελληνικους-γαϊδαροι οι οποιοι κυκλοφορουσαν ελευθεροι και μπορουσες να τους αγγιξεις και να φωτογραφηθεις ελευθερα χωρις κανενα προβλημα(τωρα αν καποιος ανεβαινε επανω τους δεν μπορω να ξερω ποια θα ητανε η αντιδραση τους,αλλα η αληθεια ειναι οτι κανεις δε παραφερθηκε) Υπεροχο σημειο του νησιου ηταν οι αποτομοι και τεραστιοι βραχοι-γκρεμοι στην αλλη ακρη του νησιου .. Αισθανεσαι δεος την ωρα που τους αντικρυζεις,αμα μπορουσα θα καθομουνα εκει με τις ωρες,ομως η ωρα περνουσε οποτε κατσαμε εκει περιπου στα 20 λεπτα ..





 
Last edited by a moderator:

silversurfer

Moderator
Μηνύματα
2.321
Likes
3.440
Επόμενο Ταξίδι
Σικελία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γύρος Του Κόσμου
By the way,ξερει κανεις καποιο προγραμμα στον υπολογιστη για να μπορεις να κανεις ανακτηση αρχειων;;
Αν δεν έχει πολυπειραχθεί η κάμερα, αυτό ίσως σου δώσει λύση -- είχα κ γω ανάλογο θέμα με σβησμένες φωτος κ τις επανέφερα

Memory Card Recovery v3.60.1012 With Serial Key-Kuttootta (download torrent) - TPB

Ελπίζω να γνωρίζεις απο torrents εε
 

orestcrete

Member
Μηνύματα
2.593
Likes
9.768
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ονειρεμένο Ταξίδι
New Zealand
Αν δεν έχει πολυπειραχθεί η κάμερα, αυτό ίσως σου δώσει λύση -- είχα κ γω ανάλογο θέμα με σβησμένες φωτος κ τις επανέφερα

Memory Card Recovery v3.60.1012 With Serial Key-Kuttootta (download torrent) - TPB

Ελπίζω να γνωρίζεις απο torrents εε
χαχα κατι ξερω και εγω απο torrent :haha::haha: ευχαριστω πολυ ;)
 

orestcrete

Member
Μηνύματα
2.593
Likes
9.768
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ονειρεμένο Ταξίδι
New Zealand
Ο καιρος ολο το πενθημερο που ημασταν Κροατια ηταν αρκετα απροβλεπτος .. το πρωι μπορει να εβρεχε,μεσημερι ηλιος,απογευμα αερας και ξανα βροχη και το βραδυ μια χαρα .. Η επιστροφη απο τα νησια Κορνατι ομως ητανε ενα μικρο μαρτυριο για μερικους .. Ενω ξεκινησαμε το ταξιδι της επιστροφης με ηλιο και νηνεμια,καταληξαμε να ειμαστε στη μεση μιας απιστευτης θαλασσοφουρτουνας,με βροχη,αναποδο καιρο και τον καπετανιο τυφλα στο μεθυσι απο το unlimited κρασι :haha::haha::haha::haha:.. ετσι το ταξιδι ενω ηταν να διαρκεσει 3 ωρες τελικα κατεληξε να γινει σε 5ωρες .. Για τους αμαθεις και μη συνηθισμενους σε θαλασσινους καιρους και μεθυσμενους κεντρικοευρωπαιους AEGGEιτες ολος αυτος ο συνδυασμος ηταν ο,τι χειροτερο ..

Επισης κατι ακομα που αξιζει να δει καποιος αν παει στο Ζανταρ ειναι οι λιμνες του Plitvice .. δεν ειχα την ευκαιρια να παω και βλακεια μου μεγαλη,αλλα πηγανε 2 κοπελες απο την Ισπανια μεσω ενος ταξιδιωτικου γραφειου .. δωσανε 35 ευρω για την μεταφορα με πουλμαν απο το Ζανταρ(περιπου μια ωρα δρομος) και την εισοδο τους στο παρκο για 4ωρες .. το μετανιωσα που δεν πηγα και εγω , την επομενη φορα ομως δε το χανω με τιποτα ..

Αυτο που παρατηρησα στη πολη ειναι οτι υπαρχει πολυ μισος για τους Σερβους .. Ενα παιδι απο Σερβια που ειχαμε δεσει απο την αρχη του ταξιδιου μιλουσε στο τηλεφωνο στα Σερβικα ενω ημασταν σε καφετερια και κατευθειαν γυρισαν 2-3 παρεες και μας κοιτουσαν με στραβο ματι,ετοιμοι για φασαρια .. Ειδα αμαξια απο Τσεχια,απο Γερμανια,απο Πολωνια,ακομα και απο Ελλαδα,αλλα αμαξι με Σερβικες πινακιδες δεν ειδα ΟΥΤΕ ενα .. Εν κατακλειδι,επειδη εχει πολυδιαφημιστει το Ντουμπροβνικ 5μερες στο Ζανταρ για περιηγηση στη πολη και εκδρομες στις γυρω περιοχες ειτε στη στερια ειτε στη θαλασσα τις κανει καποιος ανετα το καλοκαιρι ..

Next stop:Belgrade-Novi Sad Serbia
 

orestcrete

Member
Μηνύματα
2.593
Likes
9.768
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ονειρεμένο Ταξίδι
New Zealand
Μετα απο 3ωρη σταση στα συνορα μεταξυ Κροατιας και Σερβιας λογω προβλημα με την visa των παιδιων απο Ουκρανια,κατευθυνθηκαμε για Βελιγραδι ... Δεν ξερω γιατι αλλα καθε φορα που μπαινω σε αυτη την πολη αλλαζει η διαθεση μου .. Αυτη τη φορα περιοριστηκαμε σε μια ξεναγηση σε open bus που μας πηρε απο το main train station του Βελιγραδιου,εκανε το κυκλο της πολης και μας αφησε στο ιδιο σημειο μετα απο 2ωρες περιπου ..Το Ελληνικο στοιχειο ειναι εντονο στη πολη .. αυτο το καταλαβαινεις απο τα καταστηματα των ελληνικων τραπεζων,μεχρι το αγαλμα του Ρηγα Φερραιου(δεν προλαβα να το φωτογραφισω)μεχρι και τον ανακαινισμενο Πυργο Νεμποϊσα ο οποιος βρισκεται στην εξωτερικη περιμετρο του οθωμανικου καστρου της πολης . Η τριγλωση επιγραφη του(Πρωτα στα Σερβικα,μετα στα Ελληνικα και μετα στα Αγγλικα) το καταδεικνυει ..
Αργοτερα εμαθα οτι η ελληνικη κυβερνηση εδωσε ενα τεραστιο χρηματικο ποσο για την αναστηλωση των μνημειων στο πυργο τον οποιο βρηκε μαρτυρικο θανατο ο Ρηγας Φερραιος και οι συντροφοι του ... Τα σημαντικοτερα "μνημεια" που συναντας μεσα στο Βελιγραδι ειναι τα καταλοιπα των ΝΑΤΟικων βομβαρδισμων του 1999 .

Το παλιο κτηριο της Σερβικης τηλεορασης καθως και τα διδυμο συγκροτημα του γενικου επιτελειου στρατου παραμενουν στο κεντρο της πολης οπως ακριβως τα αφησαν οι αμερικανικοι πυραυλοι,χωρις καμια ενδειξη(πινακιδα ή τιποτα τετοιο) που να δειχνει στον περαστικο περι τινος προκειται .. Αλλωστε για τους περισσοτερους Σερβους το 1999 φανταζει πολυ μακρινο ..

Μετα λυπης μου οι ωρες στο Βελιγραδι τελειωσαν και ετσι κατευθυνθηκαμε προς το Νοβι Σαντ,το τελευταιο σταθμο αυτου του ταξιδιου,τη δευτερη μεγαλυτερη πολη της Σερβιας,πρωτευουσα της Βοϊβοντινα και τον τοπο διαμονης μας για τις επομενες 4 ημερες ..
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.108
Μηνύματα
880.504
Μέλη
38.836
Νεότερο μέλος
ipagou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom