orestcrete
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Iceland
- Ταξίδι-Όνειρο
- New Zealand
Περιεχόμενα
- Κεφάλαιο 1
- Κεφάλαιο 2ο]Να επισημανω την υπερτατη γκαντεμια μου στο θεμα των φωτογραφιων .. Την 5η μερα και ενω ειχα βγαλει ηδη κοντα στις 500 φωτος και βιντεο μια Ισπανιδα πηρε την ψηφιακη μου με σκοπο να δει τις φωτογραφιες και καταλαθως μου εσβησε ολες τις φωτος .... !!! μου ηρθε να την πνιξω ζωντανη (γιαυτο παιδια οποιος βγαινει στο εξωτερικο να θυμαστε παντα: [B]τις ρυθμισεις της φωτογραφικης στα αγγλικα και οχι στα ελληνικα[/B
- Κεφάλαιο 3ο
- Κεφάλαιο 4ο][URL="http://www.travelstories.gr/attachments/%F4%E1%EE%E9%E4%E9%F9%F4%E9%EA%DD%F2-%E9%F3%F4%EF%F1%DF%E5%F2-%F3%E5-%E5%EE%DD%EB%E9%EE%E7/9483d1318599787-%F3%EB%EF%E2%E5%ED%E9%E1-%EA%F1%EF%E1%F4%E9%E1-%F3%E5%F1%E2%E9%E1-%E5%ED%E1-%F4%E1%EE%E9%E4%E9-%E5%EC%F0%E5%E9%F1%E9%E1-%E6%F9%E7%F2-100_4771-jpg"][IMG]http://www.travelstories.gr/attachments/%F4%E1%EE%E9%E4%E9%F9%F4%E9%EA%DD%F2-%E9%F3%F4%EF%F1%DF%E5%F2-%F3%E5-%E5%EE%DD%EB%E9%EE%E7/9483d1318599787t-%F3%EB%EF%E2%E5%ED%E9%E1-%EA%F1%EF%E1%F4%E9%E1-%F3%E5%F1%E2%E9%E1-%E5%ED%E1-%F4%E1%EE%E9%E4%E9-%E5%EC%F0%E5%E9%F1%E9%E1-%E6%F9%E7%F2-100_4771-jpg[/IMG][/URL
- Κεφάλαιο 5ο
- Κεφάλαιο 6ο
- Κεφάλαιο 7ο
Μετα απο 3ωρη σταση στα συνορα μεταξυ Κροατιας και Σερβιας λογω προβλημα με την visa των παιδιων απο Ουκρανια,κατευθυνθηκαμε για Βελιγραδι ... Δεν ξερω γιατι αλλα καθε φορα που μπαινω σε αυτη την πολη αλλαζει η διαθεση μου .. Αυτη τη φορα περιοριστηκαμε σε μια ξεναγηση σε open bus που μας πηρε απο το main train station του Βελιγραδιου,εκανε το κυκλο της πολης και μας αφησε στο ιδιο σημειο μετα απο 2ωρες περιπου ..Το Ελληνικο στοιχειο ειναι εντονο στη πολη .. αυτο το καταλαβαινεις απο τα καταστηματα των ελληνικων τραπεζων,μεχρι το αγαλμα του Ρηγα Φερραιου(δεν προλαβα να το φωτογραφισω)μεχρι και τον ανακαινισμενο Πυργο Νεμποϊσα ο οποιος βρισκεται στην εξωτερικη περιμετρο του οθωμανικου καστρου της πολης . Η τριγλωση επιγραφη του(Πρωτα στα Σερβικα,μετα στα Ελληνικα και μετα στα Αγγλικα) το καταδεικνυει ..
Αργοτερα εμαθα οτι η ελληνικη κυβερνηση εδωσε ενα τεραστιο χρηματικο ποσο για την αναστηλωση των μνημειων στο πυργο τον οποιο βρηκε μαρτυρικο θανατο ο Ρηγας Φερραιος και οι συντροφοι του ... Τα σημαντικοτερα "μνημεια" που συναντας μεσα στο Βελιγραδι ειναι τα καταλοιπα των ΝΑΤΟικων βομβαρδισμων του 1999 . 

Το παλιο κτηριο της Σερβικης τηλεορασης καθως και τα διδυμο συγκροτημα του γενικου επιτελειου στρατου παραμενουν στο κεντρο της πολης οπως ακριβως τα αφησαν οι αμερικανικοι πυραυλοι,χωρις καμια ενδειξη(πινακιδα ή τιποτα τετοιο) που να δειχνει στον περαστικο περι τινος προκειται .. Αλλωστε για τους περισσοτερους Σερβους το 1999 φανταζει πολυ μακρινο ..

Μετα λυπης μου οι ωρες στο Βελιγραδι τελειωσαν και ετσι κατευθυνθηκαμε προς το Νοβι Σαντ,το τελευταιο σταθμο αυτου του ταξιδιου,τη δευτερη μεγαλυτερη πολη της Σερβιας,πρωτευουσα της Βοϊβοντινα και τον τοπο διαμονης μας για τις επομενες 4 ημερες ..

Το παλιο κτηριο της Σερβικης τηλεορασης καθως και τα διδυμο συγκροτημα του γενικου επιτελειου στρατου παραμενουν στο κεντρο της πολης οπως ακριβως τα αφησαν οι αμερικανικοι πυραυλοι,χωρις καμια ενδειξη(πινακιδα ή τιποτα τετοιο) που να δειχνει στον περαστικο περι τινος προκειται .. Αλλωστε για τους περισσοτερους Σερβους το 1999 φανταζει πολυ μακρινο ..

Μετα λυπης μου οι ωρες στο Βελιγραδι τελειωσαν και ετσι κατευθυνθηκαμε προς το Νοβι Σαντ,το τελευταιο σταθμο αυτου του ταξιδιου,τη δευτερη μεγαλυτερη πολη της Σερβιας,πρωτευουσα της Βοϊβοντινα και τον τοπο διαμονης μας για τις επομενες 4 ημερες ..
Attachments
-
43,8 KB Προβολές: 97
Last edited by a moderator: