Σπέτσες: μικρές στο μάτι...

latina

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
298
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
κούβα και ινδία

και μόνο!!!
εναλλακτικός τίτλος: "σπετσοραμα" (κατα το "αθηνοραμα")!!


-Τζένη, Τζένη!!Καπετάνιε στοπ! Βουλευτής Μαντάς εδώ, μέλλων υπουργός ναυτιλίας..
Δεν υπάρχει γάμος..Δεν υπάρχει τίποτα..ο δικαστής ήταν γκάνγκστερ!
-Μου λες αλήθεια?
-Αλήθεια..στο ορκίζομαι στο παιδί μας…(μπλουμ..πέφτουν και οι 2 στην θάλασσα)..
Τίτλοι τέλους..


Αυτή η σκηνή από την γνωστή ταινία του 1965 (γυρισμενη στο νησι) μου έρχεται κάθε φορά στο μυαλό όταν από το παράθυρο του flying cat αντικρίζω το λιμάνι των Σπετσών..


Η σχέση μου με το νησί κρατάει χρόνια, αλλά παραμένει άφθαρτη..όπως άλλωστε και οι ίδιες οι Σπέτσες..



Οι αναμνήσεις πολλές, άλλα καλοκαίρια ξέγνοιαστα..ώρες στην θάλασσα, διασκέδαση, παρεες, γέλια πολλά, σκηνικά βαθιά χαραγμένα στην μνήμη μου..και άλλα καλοκαίρια βασανιστικά, με άγχος, που τα πέρασα εκεί, σε ένα μπαλκονάκι, διαβάζοντας ώρες ατέλειωτες και αγναντεύοντας την θάλασσα από μακριά..


Ορισμένα ιστορικά στοιχεία για αρχή..
Το νησί στην αρχαιότητα ονομάζονταν "Πιτυόνησος" και "Πιτυούσα". Το σημερινό όνομά της πήρε από τους ναυτικούς του Μεσαίωνα Καταλανούς, Γενουάτες και Ενετούς. Οι Φράγκοι την αποκαλούσαν "Ιζόλα ντι Σπέσια" ή "Ιζόλα ντι Σπέσια" (=αρωματοφόρος νήσος). Κατ΄ άλλη εκδοχή το όνομα προήλθε από το "Πέτσα" (Πετσιώτες) που φέρεται ως αλβανικός γλωσσικός αναγραμματισμός του αρχαίου ονόματος Πιτυούσα.
Στην εποχή της Φραγκοκρατίας οι Σπέτσες περιήλθαν στους Ενετούς (1220-1460) και εξ αυτών στους Τούρκους. Τον 17ο αιώνα ο πληθυσμός της ήταν κυρίως Αλβανοί που πιθανώς είχαν εγκατάσταθεί από τον 15ο αιώνα που αυξήθηκε στη συνέχεια με αποίκους από Λακωνία, Κυνουρία (Τυρό-Λεωνίδιο), Αργολίδα και Ερμιονίδα που ακολούθησαν νεότερες εποικίσεις τον 18ο αιώνα. Ο αρχικός μεσαιωνικός οικισμός ήταν βορειοδυτικά της σημερινής πόλης, σημερινή θέση "Καστέλι" όπου υπήρχε ακρόπολη επί λόφου (σημερινή θέση ο ναός του Αγίου Βασιλείου).
Οι κάτοικοι των Σπετσών έλαβαν μέρος στον Ρωσοτουρκικό πόλεμο (1770) και υπέστησαν μεγάλη καταστροφή από τους Τούρκους. Μετά όμως 5 έτη (1774-1775) αμνηστεύθηκαν από τους Τούρκους. Τότε οι κάτοικοι κατέβηκαν στην παραλία και έκτισαν την σημερινή πόλη. Την φιλοπατρία τους όμως οι Σπετσιώτες την έδειξαν και το 1790 όταν έσπευσαν να βοηθήσουν τον Λάμπρο Κατσώνη που για την πράξη του αυτή υπέστησαν πάλι νέα καταστροφή από τους Τούρκους.


πηγή : http://el.wikipedia.org



Λίγα γενικά τώρα για το νησί:




-Αυτοκίνητα κυκλοφορούν ελάχιστα..οι αποστάσεις είναι μικρές μεν, αλλά μην ξεγελιέστε!δεν περπατιούνται όλες!
-Το νησί διαθέτει λιγα ταξί( πριν καποια χρονια ηταν 4 μονο,σημερα είναι σιγουρα περισσοτερα..ακριβη αριθμο δεν γνωριζω), τα οποία πρεπει να καλεσεις τηλεφωνικως ( και αν δεν είναι ηδη ρεζερβε:roll:, θα ερθουν),
-πολλα αμαξακια (τα τελευταια χρονια υπαρχει στανταρ τιμολογιο για κάθε διαδρομη και εχουμε ηρεμήσει)
-και αρκετα θαλασσια ταξι (είναι ακριβα, εκτος και αν ειστε πολλα ατομα, οποτε το ποσο που ζητανε για κάθε διαδρομη, διαιρειται..)
-υπαρχει επισης κτελ (αλλα αν γεμισει, πραγμα συχνοτατο τα σουκου του αυγουστου, δεν βαζει ορθιους, οποτε αναγκαστικα περιμενεις το επομενο..)
-η καλυτερη βεβαια λυση είναι να νοικιασει κανεις μηχανακι ή γουρουνα ( για να προλαβω μερικους, οποιαδηποτε ομοιοτητα με προσωπα και καταστασεις είναι εντελως τυχαια)..ή και ποδηλατο (αρκει να είναι φαν, γιατι εγω δεν..)!!απλετα τα μαγαζια που νοικιαζουν τα παραπανω, δυστυχως όμως, τιμες δεν γνωριζω!!


Το λιμανι, δηλ. εκει που θα σας αφησει το πλοιο, είναι στην νταπια..εκει είναι η αγορα ας πουμε, οι πλατειες, τα σοκακια και η «περατζαδα»!
Όπως κοιτατε το λιμανι, στα δεξια του, βρισκεται το παλιο λιμανι..εκει είναι τα μπαρακια και τα καλυτερα εστιατορια του νησιου..

_____________________________________________________________
photo by wikipedia.org
Αυτό το αρχείο εικόνας διανέμεται με τους όρους της άδειας Creative Commons / Αναφορά προέλευσης 3.0 Μη εισαγόμενο
Το νησι για το μεγεθος του, εχει παρα πολλα εστιατορια!!καποια παραδοσιακα, με μεγαλη ιστορια, άλλα μοντερνα, άλλα κοσμικα και άλλα απλα υπερεκτιμημενα!! Ας τα δούμε λοιπον αναλυτικα!!


- Ταρσανας => σας το βάζω πρωτο - πρωτο γιατι είναι λατρεμενο!!!

Προκειται για ψαροταβερνα υπεροχη, με τραπεζακια διπλα στην θαλασσα..εχει πελατεια σταθερη, το μαγαζι τα αυγουστιατικα βράδια είναι παντα γεματο..

Ολοι οι σκαφατοι /διασημοι που βρισκονται στο νησι είναι εδώ!!

Το αγαπημενο μου πιατο είναι η αστακομακαροναδα και η γαριδομακαροναδα του και σας τα προτεινω ανεπιφυλακτα..

Περιοχη: παλιο λιμανι

Τηλ. Κρατησεων: 22980 74490 ( αν θελετε να δοκιμασετε κακκαβιά ή να παραγγειλετε κανενα ψαρι τεραστιων διαστασεων καντε ένα τηλεφωνημα μια μερα πριν)

Τιμη: περιπου 40 ευρω το ατομο..(αλλα αξιζει τα λεφτα του και με το παραπανω!)​


- Χατζης => ή αλλιως the next best thing μετα τον ταρσανα!!
Μεγαλη αδυναμια και αυτό, το τιμω ανελλιπώς κάθε χρονο και μαλιστα δεν αρκουμαι σε μια επισκεψη..
Πλούσιος κατάλογος που καλυπτει και τα πιο απαιτητικα γούστα!
Αγαπημενα μου πίατα: το ριζοτο με τα μανιταρια, τα αχνιστα μυδια (τι μυδοφαγος θα ημουν αλλωστε αν δεν τα τιμουσα??) και τα σκαλοπινια με το κρασι..
Περιοχή : παλιο λιμανι (απεναντι από τα αμαξακια)
Κρατηση δεν είναι απαραίτητη.
Τιμη : περιπου 25 ευρω το ατομο.

- Μπουμπουλινα => θα το αναγνωρισεται από τα κρεμασμενα χταποδια που παρελαυνουν εξω από το μαγαζι!
Μαγαζι 50 χρονων, που ξεχωριζει για έναν κυριως λογο, την σχεση ποιοτητας-τιμης. Είναι το πιο νορμαλ σε τιμες ψαρομαγαζο (από τα άξια λογου)..σεβεται τους πελατες του και οι μεριδες του είναι σε κανονικο μεγεθος (κοινως, δεν θα ψαχνετε το φαι στο πιατο με τον μεγεθυντικό φακο!!)!
Αγαπημενα μου πιατα : σαρδελες, χταποδακι και γενικα ψαρομεζεδακια!
Περιοχη : κεντρικο λιμανι (προσοχη: : όχι στο παλιο), απεναντι από την ψαραγορα των σπετσων!
Κρατηση δεν είναι απαραιτητη.
Special tip : αν ειστε τυχεροι και πετυχετε τον παππου – ιδιοκτητη εκει, κεραστε τον ένα ποτηρι κρασι και θα μοιραστει μαζι σας τις καλυτερες ιστοριες για το νησι!
Τιμη: εξαρταται από το τι θα παραγγειλετε, αλλα, γυρω στα 25 ευρω το ατομο!


- Το παχνί => βρισκεται καλα κρυμμενο (κυριολεκτικα) , αλλα αξιζει!!
Για κρεατοφαγια στις σπετσες, το παχνι είναι μονοδρομος!
Ένα από τα ελαχιστα μαγαζια που μενουν ανοιχτα και τον χειμωνα..εδω θα συναντησετε κυριως ντοπιους..
Στην αυλη του μαγαζιου θα γευτειτε υπεροχες μπριζολες τεραστιων διαστασεων και θα φατε σαλατα με λαχανικα από το περιβολι που υπαρχει στο πλάι της αυλής.
Ο ιδιοκτητης ψηνει non stop και πινει non stop!!αν εχει πιει πολύ δε , θα κανετε τρελα γελια!!
Περιοχη : μπερδεμενα θα σας τα πω..αλλα κάθε φορα με πανε, με φερνουν και δεν παιρνω χαμπαρι..ειναι καπου πισω από το παλιο λιμανι..ρωτήστε και κανεναν ντοπιο να σας κατευθυνει..
Τηλ. (όχι για κρατησεις, αλλα για οδηγιες αν χρειαστει) : 2298075299
Τιμη : χμ..χμ..και ξανα-χμ..φθηνο δεν το λες..αλλα σπετσες είναι αυτές!!!τουλαχιστον τρως καλα!!!


- Λιοτριβι => μεσογειακη κουζινα..
ο χωρος στον οποιο στεγαζεται το μαγαζι ηταν οντως λιοτριβι παλιοτερα..απο περιβαλλον, το μαγαζι σκιζει..ρομαντικη ατμοσφαιρα, διπλα στην θαλασσα..πιατα μοντερνα αλλα και καποια πιο παραδοσιακα..
Περιοχή : παλιο λιμανι!
tip : εμαθα ότι φετος εκανε ανακαινιση, αλλα δεν εχω δει ακομη τι και πως για να μπορω να εκφερω γνωμη..
τιμη: περιπου 30-35 ευρω το ατομο..


- Νυχθημερόν => υπέροχο μαγαζί με παρεϊστικη ατμοσφαιρα!!δεν εχει μεγαλη ποικιλια ο καταλογος του, αλλα ό,τι εχει είναι πεντανοστιμο!απο πιτσες μεχρι μεζεδακια!(νομιζω εχει λιγα ψαρικα μονο, δεν είναι ψαρομαγαζο!)!το μεγαλυτερο πλεονεκτημα του είναι ότι είναι παρα πολύ οικονομικο!
Περιοχή: παλιο λιμανι (δυστυχως όμως, δεν βλεπει θαλασσα)!!
Tip : το απολυτο must είναι τα κεφτεδακια του!!
Τιμή: περί τα 20 ευρω το ατομο.


- Πάτραλης => η πιο φημισμενη ψαροταβερνα του νησιου!!
Εχω χρονια να παω, αλλα ξερω ότι παραμενει σταθερη αξια!!
Θα ευχαριστηθειτε ψαρι και εχει και σουπερ αστακομακαροναδα!
Περιοχή : κουνουπιτσα
Τιμή : είναι λιγο τσιμπημενο, αλλα ψαρια θα φατε!!!


- Το νερό της αγάπης=> πολύ χαριτωμενο εστιατοριο , με μεγαλη αυλη και θεα θαλασσα!ο καταλογος εχει μεγαλη ποικιλια..ψαρικα, κρεατικα και μακαροναδες!εγω ξεχωριζω την μακαροναδα με τον σολωμο!
Περιοχή : κουνουπιτσα
Τιμή : 25 ευρω το ατομο περιπου


- Ορλώφ => πασιγνωστο μεζεδοπωλειο, που ανηκει σε μια από τις γνωστοτερες οικογενειες των Σπετσων!!το περιβαλλον στο μαγαζι είναι αψογο!το μενου περιλαμβανει κυριως ψαρομεζεδες!η μονη μου ενσταση είναι ότι καποιες μεριδες του είναι πολύ μικρες σε αντιθεση με τις τιμες που είναι πολύ υψηλές(σε σχεση παντα με την ποσοτητα και την ποιοτητα)..
Περιοχή : παλιο λιμανι
Τιμές: 40 ευρω το ατομο περιπου


- Εξεδρα => το μαγαζι λεγεται ετσι διοτι βρισκεται πραγματι σε μια εξεδρα πανω στην θαλασσα!ειναι μεζεδοπωλειο με ψαρομεζεδες κυριως!δεν εχει κατι το πολύ ιδιαιτερο, απλα είναι πιο οικονομικο από αλλα.
Περιοχη : παλιο λιμανι
Τιμη : 25 ευρω το ατομο περιπου


- Νησια=> το εστιατοριο του καλυτερου ξενοδοχειου του νησιου είναι σιγουρα εμπειρια!!!παντα εξασφαλιζει τους καλυτερους σεφ και όλα του τα πιατα είναι πολύ προσεγμενα!βρισκεται στην υπερυψωμένη βεραντα του ξενοδοχειου!
Περιοχη: λιμανι στην πλευρα που παει προς σχολες..
Τιμή : 50-60 ευρω το ατομο περιπου


- Μουραγιο=> είναι bar restaurant..χωρος τελειος, πολύ προσεγμενος!εχει βεραντα μεγαλη και εσωτερικο χωρο..είναι διπλα στην θαλασσα..η κουζινα του είναι ελληνικη και διεθνης.θα βρειτε εκει από χαμπουργκερ μεχρι ψαρικα και μακαροναδες κάθε ειδους!
Με το φαγητό του για να ειμαι ειλικρινης δεν τρελαινομαι, αλλα το περιβαλλον είναι τελειο, οποτε κάθε χρονο σταθερα δινω το παρον!
Περιοχη: παλιο λιμανι (στο καλυτερο σημειο)
Τιμη: 25-30 ευρω το ατομο περιπου

συνεχιζεται....
=> το ιταλικο εστιατοριο των σπετσων..βρισκεται στο παλιο λιμανι, σε μια ταρατσουλα με πολύ ωραια θεα! γκουρμε καταστασεις και πολύ τσιμπημενες τιμες.. παρα ταυτα, εγω όταν το ειχα επισκεφτει, βρηκα τον καταλογο πολύ μικρο και το μαγαζι γενικα πολύ υπερτιμημενο.


Περιοχη: παλιο λιμανι


Τιμή: περι τα 45-50 ευρω το ατομο


-Παράδεισος => προκειται για beach bar που εχει καφετερια και εστιατοριο. Βρισκεται διπλα στην θαλασσα και μαζευει πολύ νεαροκοσμο. Αρχικα, ειχε ξεκινησει ως ιταλικο, αλλα πλεον τα πιατα του καλυπτουν μεγαλυτερη γκαμα..οι μακαροναδες παραμενουν, αλλα δεν λειπουν και τα πιατα με κρεας και τα χαμπουργκερ!


Περιοχή: παραλια αγιας μαρινας


Τιμή => γυρω στα 30 ευρω το ατομο


-Τζωρτζης=> βρισκεται ακριβως απεναντι από το «παραδεισο». Απλη ταβερνουλα, που το μεσημερι εχει μεγαλη ποικιλια σε μαγειρευτα και φυσικα πιατα της ωρας!ειναι μια αρκετα οικονομικη λυση για φαγητο μετα το μπανιο!


Περιοχη: παραλια αγιας μαρινας (απεναντι από τις αμαξες )


Τιμη: 15-20 ευρω το ατομο


-Ταβερνα στην Ζωγερια=> ονομα δεν ξερω αν εχει, αλλα και να χει, εγω δεν το θυμαμαι!ειναι η μονη ταβερνα στην παραλια. Οι ντοπιοι την προτιμουν γιατι εχει καλομαγειρεμενα πιατα σε καλες τιμες.
Περιοχή: παραλια Ζωγεριας


Tip: o κοκκινιστος κοκκορας με τα μακαρονια είναι must!


Τιμη: περι τα 15 ευρω το ατομο.


-Koκατου=> αν σας πιασει η ορεξη για σουβλακι, προς θεου μην φατε από αλλου!το συγκεκριμενο σουβλατζιδικο υπερεχει των αλλων!κανει και delivery αν θελετε, οπου θελετε (παραλια, δωματιο κλπ)!


Περιοχη: Nταπια
=> πολλες οι επιλογες και σε αυτή την κατηγορια..

-Stavento => σταθερη αξια!κλαμπακι μικρο σε μεγεθος, μα με πολύ κεφι! Μαζευει νεαροκοσμο κυριως, ο χωρος είναι πολύ ομορφος, εχει βεραντουλα αλλα και εσωτερικο (κλειστο) χωρο.
Περιοχη: παλιο λιμανι
http://clubstavento.com


-Baltiza => είναι η πρωην Figaro για τους πιο παλιους..
Το μεγαλυτερο σε μεγεθος club των σπετσων, με τον περισσοτερο κοσμο! Τα σουκου του αυγουστου φιλοξενει γνωστους djs!
Περιοχη: παλιο λιμανι (τεεεεερμα)


-Μουραγιο=> το ανεφερα παραπανω και στα εστιατορια γιατι είναι bar-restaurant!στον εξωτερικο του χωρο εχει μπολικα τραπεζακια, αλλα στον εσωτερικο είναι κανονικο μπαρακι!
Περιοχή: παλιο λιμανι (στις αμαξες)


-Brachera => όπως και οι ιδιες οι σπετσες, ετσι και η brachera είναι μικρη στο ματι..! ωραιο μαγαζι, μαζευει και μεγαλυτερες ηλικιες , ο εξωτερικος χωρος εχει μονο λιγα τραπεζακια (που είναι κυριολεκτικα πανω στον δρομο), οποτε το «παιχνιδι» γινεται κυριως στο εσωτερικο!
Περιοχη: παλιο λιμανι


-rendez-vous => bar που λειτουργει ολη την μερα..ποτα και σφηνακια σε πολύ χαμηλες τιμες..μαζευει πολλους ξενους και πολύ μικρες ηλικιες.. σε αυτό οφειλεται το «κυκλοφοριακο προβλημα» που αντιμετωπιζουν αμαξες και μηχανακια πηγαινοντας από την νταπια στο παλιο λιμανι, καθως πληθος παιδιων απολαμβανουν το ποτο τους στον δρομο!
Περιοχη: νταπια (απεναντι από την παραλια του αγιου μαμα)


-mama 's => all day café-bar..ωραιος χωρος, τελειος για καφε και ιδανικος για χαλαρο ποτακι νωρις..
Περιοχη: παραλια αγιου μαμα, πισω από το περιπτερο!


-Fortezza => άλλο ένα κλαμπακι των σπετσων.. ωραιος χωρος, πολυς κοσμος και πολύ κεφι!
Περιοχη: παλιο λιμανι



-Throubi bar => ολο και κερδιζει εδαφος!καθε χρονο και με περισσοτερο κοσμο!
Περιοχη: παλιο λιμανι


Και παμε τωρα, στις 2 μεγαλες μου αδυναμιες=> μουσικες σκηνες :


-Remezzo => απλα το καλυτερο!!live μουσικη, σε ρυθμους εντεχνους – λαικους!το κεφι στα υψη!!
Περιοχη: παλιο λιμανι
Tip: αν ειστε τυχεροι θα πετυχετε εκει τους «ταξιδευτες» (τον αυγουστο κατοικοεδρευουν στο νησι, τους υπολοιπους μηνες κανουν guest εμφανισεις)!!προκειται για group που δημιουργηθηκε στις σπετσες (το ένα μελος του είναι μαλιστα σπετσιωτης) και χαλαει κοσμο στο νησι!εχουν κυκλοφορησει ένα μονο αλμπουμ με δικα τους τραγουδια, αλλα δεν μενουν σε αυτά! Ερμηνεύουν εντεχνες και λαικες επιτυχιες με τον δικο τους μοναδικο τροπο..ΜΗΝ τους χασετε!




-Διαδρομες=> φιλοξενει νεους μουσικους και τραγουδιστες..και εδώ, τα τραγουδια είναι εντεχνα και λαικα!
Περιοχη: παλιο λιμανι


Στο σημειο αυτό να σημειωσω, ότι αυτά δεν είναι τα μονα νυχτερινα μαγαζια στο νησι, είναι αυτά που εγω ξεχωριζω.. και κατι ακομα, υπαρχουν και μπουζουκια στο νησι για οσους ενδιαφερονται, 1-2 μαγαζια νομιζω, που αλλαζουν όμως ονομα σχεδον κάθε χρονο και ετσι τα χω χασει τελειως..αν ενδιαφερεστε, δεν εχετε παρα να τα αναζητησετε!
: το νησι διαθετει αρκετες..(φωτος δυστυχως δεν εχω να σας βαλω.. όταν πας σε ένα μερος συνεχεια, από ένα σημειο και μετα οι φωτογραφιες σου επικεντρωνονται σε προσωπα και μονο..υπόσχομαι όμως, μετα την φετινη μου επισκεψη στο νησι να επανορθώσω..)


-Αγια Μαρινα=> παραλια με αμμο και βοτσαλα..
Οργανωμενη, με ξαπλωστρες, ομπρελες και θαλασσια σπορ! Το café – bar παραδεισος που βρισκεται εκει προσφερει τα παντα, από καφεδες και παντος ειδους ποτα, μεχρι σνακ και finger food για να φατε στην ξαπλωστρα.. ειδικα τον αυγουστο η παραλια μαζευει πααααρα πολύ κοσμο, οποτε be prepared!

Προσβαση=>με τα ποδια (αν μενετε παλιο λιμανι ή εκει γυρω είναι η πιο κοντινη σας επιλογη), με λεωφορειο, με θαλασσιο ταξι και με αμαξακι..

-Γαρυφαλλο=> αυτή η παραλια είναι special tip..
Αν και εχω αρκετα χρονια να παω, αν θελετε απομονωση, αυτή η παραλια είναι για εσας..βρισκεται ακριβως διπλα από την παραλια της αγ. Μαρινας (ένα μονοπατακι αρκει να ακολουθησετε και φθασατε), αλλα εδώ κάθε ιχνος «οργανωσης» απουσιαζει..δεν υπαρχουν ομπρελες, δεν υπαρχουν ξαπλωστρες, δεν υπαρχει τιποτα..


Προσβαση=> με τα ποδια ακολουθειτε το μονοπατακι που υπαρχει λιγο πριν την παραλια της αγ. Μαρινας (ταμπελα δεν θυμαμαι να υπαρχει, αλλα δεν παιρνω και ορκο)..


-Βρελλος => το σχετικα νέο trend του νησιου..μεταξυ μας, εμενα δεν μου αρεσει καθολου..αμμος και πετρες παλι (αλλα πολλες πετρες)..beach bar με ξαπλωστρες..νεαροκοσμος και πολύ δυνατη μουσικη..


Προσβαση=> με λεωφορειο ή με καικακι..


-Αγιοι αναργυροι=>και τωρα ερχομαστε στα καλα..
Μια από τις καλυτερες παραλιες του νησιου..αμμος και βοτσαλακι..υπαρχουν ξαπλωστρες..


Προσβαση=> με καικακι από την νταπια ή με λεωφορειο..


Tip: στην ακρη της παραλιας υπαρχει η περιφημη σπηλια του μπεκιρη (για οσους θυμουνται το τζενη τζενη, είναι η σπηλια στην οποια ειχαν βοητηξει μπαρκουλης και καρεζη)..εγω δεν εχω μπει ποτε..εσεις αν ενδιαφερεστε η προσβαση γινεται ειτε απο την ξηρα ειτε απο την θαλασσα..αν προτιμησετε να πατε απο την ξηρα πρεπει οπωσδηποτε να εχετε μαζι σας κλειστα παπουτσια και φακο..θελει πολύ προσοχη..φιλοι και γνωστοι που το επιχειρησαν βγηκαν με καρουμπαλα, χτυπημενα ποδια, κλπ.


-Αγια παρασκευη=> η αμεσως επομενη σταση του καϊκιου και του λεωφορειου μετα την παραλια των αγιων αναργυρων..ομορφη παραλια, δεν σηκωνει ποτε κυμα, οργανωμενη, με ταβερνακι αξιοπρεπες (όχι κατι το ιδιαιτερο ομως)..η περιοχη ηταν καταπρασινη, αλλα μετα από καποιες φωτιες, λιγα δεντρα εμειναν ορθια..εχει περασει βεβαια καιρος και τα πραγματα τωρα θα είναι καλυτερα πιστευω..


Προσβαση=> με καϊκακι από την νταπια ή με λεωφορειο..


-Ζωγερια=>η αδυναμια μου!!υπεροχη παραλια, η καλυτερη των σπετσων για μενα..οργανωμενη οσο πρεπει, ηρεμη οσο πρεπει, με πεντακαθαρα νερα..ενα ονειρο!!!


Προσβαση=> με καϊκακι (προσοχη, το καικι που παει ζωγερια είναι μονο ένα και παει μονο εκει..) ή με λεωφορειο..


Tip: ε..μην τα ξαναλεμε..το ταβερνακι αξιζει..!!!


-Ξυλοκεριζα=> ομορφη, μικρη παραλια, αρκετα ησυχη..και απ’ο,τι θυμαμαι, δεν είναι οργανωμενη..


Προσβαση=> με λεωφορειο και μετα ποδαροδρομος..


-Σχολες=> η παραλια που βρισκεται απεναντι από την αναργυρειο σχολη..οχι κατι το φοβερο, αλλα ενδείκνυται για νυχτερινο μπανιο!!!


Προσβαση=> με λεωφορειο ή με τα ποδια..
 

Attachments

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.488
Likes
7.983
Έπιτέλους η 1η ταξιδιωτική ιστορία του Λατινακίου!!! Και Σπετσόραμα ταυτόχρονα!!! :clap:
 

dik-7

Member
Μηνύματα
1.527
Likes
2.044
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Εγώ δηλώνω ότι είμαι απογοητευμένος. Από τη latina περίμενα ιστορία μόνο για το μαγευτικό νησί του Πόρου:haha::haha::haha:.
Όχι τίποτα άλλο να διαβάσουν και μερικοί και να σκάσουν από το κακό τους:bleh::bleh::bleh:
 

latina

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
298
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
κούβα και ινδία
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ​
Το νησι για το μεγεθος του, εχει παρα πολλα εστιατορια!!καποια παραδοσιακα, με μεγαλη ιστορια, άλλα μοντερνα, άλλα κοσμικα και άλλα απλα υπερεκτιμημενα!! Ας τα δούμε λοιπον αναλυτικα!!


- Ταρσανας => σας το βάζω πρωτο - πρωτο γιατι είναι λατρεμενο!!!

Προκειται για ψαροταβερνα υπεροχη, με τραπεζακια διπλα στην θαλασσα..εχει πελατεια σταθερη, το μαγαζι τα αυγουστιατικα βράδια είναι παντα γεματο..

Ολοι οι σκαφατοι /διασημοι που βρισκονται στο νησι είναι εδώ!!

Το αγαπημενο μου πιατο είναι η αστακομακαροναδα και η γαριδομακαροναδα του και σας τα προτεινω ανεπιφυλακτα..

Περιοχη: παλιο λιμανι

Τηλ. Κρατησεων: 22980 74490 ( αν θελετε να δοκιμασετε κακκαβιά ή να παραγγειλετε κανενα ψαρι τεραστιων διαστασεων καντε ένα τηλεφωνημα μια μερα πριν)

Τιμη: περιπου 40 ευρω το ατομο..(αλλα αξιζει τα λεφτα του και με το παραπανω!)​


- Χατζης => ή αλλιως the next best thing μετα τον ταρσανα!!
Μεγαλη αδυναμια και αυτό, το τιμω ανελλιπώς κάθε χρονο και μαλιστα δεν αρκουμαι σε μια επισκεψη..
Πλούσιος κατάλογος που καλυπτει και τα πιο απαιτητικα γούστα!
Αγαπημενα μου πίατα: το ριζοτο με τα μανιταρια, τα αχνιστα μυδια (τι μυδοφαγος θα ημουν αλλωστε αν δεν τα τιμουσα??) και τα σκαλοπινια με το κρασι..
Περιοχή : παλιο λιμανι (απεναντι από τα αμαξακια)
Κρατηση δεν είναι απαραίτητη.
Τιμη : περιπου 25 ευρω το ατομο.

- Μπουμπουλινα => θα το αναγνωρισεται από τα κρεμασμενα χταποδια που παρελαυνουν εξω από το μαγαζι!
Μαγαζι 50 χρονων, που ξεχωριζει για έναν κυριως λογο, την σχεση ποιοτητας-τιμης. Είναι το πιο νορμαλ σε τιμες ψαρομαγαζο (από τα άξια λογου)..σεβεται τους πελατες του και οι μεριδες του είναι σε κανονικο μεγεθος (κοινως, δεν θα ψαχνετε το φαι στο πιατο με τον μεγεθυντικό φακο!!)!
Αγαπημενα μου πιατα : σαρδελες, χταποδακι και γενικα ψαρομεζεδακια!
Περιοχη : κεντρικο λιμανι (προσοχη: : όχι στο παλιο), απεναντι από την ψαραγορα των σπετσων!
Κρατηση δεν είναι απαραιτητη.
Special tip : αν ειστε τυχεροι και πετυχετε τον παππου – ιδιοκτητη εκει, κεραστε τον ένα ποτηρι κρασι και θα μοιραστει μαζι σας τις καλυτερες ιστοριες για το νησι!
Τιμη: εξαρταται από το τι θα παραγγειλετε, αλλα, γυρω στα 25 ευρω το ατομο!


- Το παχνί => βρισκεται καλα κρυμμενο (κυριολεκτικα) , αλλα αξιζει!!
Για κρεατοφαγια στις σπετσες, το παχνι είναι μονοδρομος!
Ένα από τα ελαχιστα μαγαζια που μενουν ανοιχτα και τον χειμωνα..εδω θα συναντησετε κυριως ντοπιους..
Στην αυλη του μαγαζιου θα γευτειτε υπεροχες μπριζολες τεραστιων διαστασεων και θα φατε σαλατα με λαχανικα από το περιβολι που υπαρχει στο πλάι της αυλής.
Ο ιδιοκτητης ψηνει non stop και πινει non stop!!αν εχει πιει πολύ δε , θα κανετε τρελα γελια!!
Περιοχη : μπερδεμενα θα σας τα πω..αλλα κάθε φορα με πανε, με φερνουν και δεν παιρνω χαμπαρι..ειναι καπου πισω από το παλιο λιμανι..ρωτήστε και κανεναν ντοπιο να σας κατευθυνει..
Τηλ. (όχι για κρατησεις, αλλα για οδηγιες αν χρειαστει) : 2298075299
Τιμη : χμ..χμ..και ξανα-χμ..φθηνο δεν το λες..αλλα σπετσες είναι αυτές!!!τουλαχιστον τρως καλα!!!


- Λιοτριβι => μεσογειακη κουζινα..
ο χωρος στον οποιο στεγαζεται το μαγαζι ηταν οντως λιοτριβι παλιοτερα..απο περιβαλλον, το μαγαζι σκιζει..ρομαντικη ατμοσφαιρα, διπλα στην θαλασσα..πιατα μοντερνα αλλα και καποια πιο παραδοσιακα..
Περιοχή : παλιο λιμανι!
tip : εμαθα ότι φετος εκανε ανακαινιση, αλλα δεν εχω δει ακομη τι και πως για να μπορω να εκφερω γνωμη..
τιμη: περιπου 30-35 ευρω το ατομο..


- Νυχθημερόν => υπέροχο μαγαζί με παρεϊστικη ατμοσφαιρα!!δεν εχει μεγαλη ποικιλια ο καταλογος του, αλλα ό,τι εχει είναι πεντανοστιμο!απο πιτσες μεχρι μεζεδακια!(νομιζω εχει λιγα ψαρικα μονο, δεν είναι ψαρομαγαζο!)!το μεγαλυτερο πλεονεκτημα του είναι ότι είναι παρα πολύ οικονομικο!
Περιοχή: παλιο λιμανι (δυστυχως όμως, δεν βλεπει θαλασσα)!!
Tip : το απολυτο must είναι τα κεφτεδακια του!!
Τιμή: περί τα 20 ευρω το ατομο.


- Πάτραλης => η πιο φημισμενη ψαροταβερνα του νησιου!!
Εχω χρονια να παω, αλλα ξερω ότι παραμενει σταθερη αξια!!
Θα ευχαριστηθειτε ψαρι και εχει και σουπερ αστακομακαροναδα!
Περιοχή : κουνουπιτσα
Τιμή : είναι λιγο τσιμπημενο, αλλα ψαρια θα φατε!!!


- Το νερό της αγάπης=> πολύ χαριτωμενο εστιατοριο , με μεγαλη αυλη και θεα θαλασσα!ο καταλογος εχει μεγαλη ποικιλια..ψαρικα, κρεατικα και μακαροναδες!εγω ξεχωριζω την μακαροναδα με τον σολωμο!
Περιοχή : κουνουπιτσα
Τιμή : 25 ευρω το ατομο περιπου


- Ορλώφ => πασιγνωστο μεζεδοπωλειο, που ανηκει σε μια από τις γνωστοτερες οικογενειες των Σπετσων!!το περιβαλλον στο μαγαζι είναι αψογο!το μενου περιλαμβανει κυριως ψαρομεζεδες!η μονη μου ενσταση είναι ότι καποιες μεριδες του είναι πολύ μικρες σε αντιθεση με τις τιμες που είναι πολύ υψηλές(σε σχεση παντα με την ποσοτητα και την ποιοτητα)..
Περιοχή : παλιο λιμανι
Τιμές: 40 ευρω το ατομο περιπου


- Εξεδρα => το μαγαζι λεγεται ετσι διοτι βρισκεται πραγματι σε μια εξεδρα πανω στην θαλασσα!ειναι μεζεδοπωλειο με ψαρομεζεδες κυριως!δεν εχει κατι το πολύ ιδιαιτερο, απλα είναι πιο οικονομικο από αλλα.
Περιοχη : παλιο λιμανι
Τιμη : 25 ευρω το ατομο περιπου


- Νησια=> το εστιατοριο του καλυτερου ξενοδοχειου του νησιου είναι σιγουρα εμπειρια!!!παντα εξασφαλιζει τους καλυτερους σεφ και όλα του τα πιατα είναι πολύ προσεγμενα!βρισκεται στην υπερυψωμένη βεραντα του ξενοδοχειου!
Περιοχη: λιμανι στην πλευρα που παει προς σχολες..
Τιμή : 50-60 ευρω το ατομο περιπου


- Μουραγιο=> είναι bar restaurant..χωρος τελειος, πολύ προσεγμενος!εχει βεραντα μεγαλη και εσωτερικο χωρο..είναι διπλα στην θαλασσα..η κουζινα του είναι ελληνικη και διεθνης.θα βρειτε εκει από χαμπουργκερ μεχρι ψαρικα και μακαροναδες κάθε ειδους!
Με το φαγητό του για να ειμαι ειλικρινης δεν τρελαινομαι, αλλα το περιβαλλον είναι τελειο, οποτε κάθε χρονο σταθερα δινω το παρον!
Περιοχη: παλιο λιμανι (στο καλυτερο σημειο)
Τιμη: 25-30 ευρω το ατομο περιπου

συνεχιζεται....
 

marydim

Member
Μηνύματα
1.631
Likes
410
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Και δικό μου λατρεμένο νησί οι Σπέτσες!
Λίγο ακριβό, βέβαια, αλλά το αγαπώ πολύ για να το εγκαταλείψω!
Πάντως, είναι σίγουρο ότι όσοι δοκιμάσουν να γυρίσουν ένα μέρος του νησιού με το ποδήλατο την επόμενη ημέρα θα πάνε να αγοράσουν ποδήλατο! Έχω πολλούς φίλους που μετά από εκδρομή στο νησί ξεκίνησαν να κινούνται μέσα στην πόλη με ποδήλατο.

 

CakeNet

Member
Μηνύματα
2.065
Likes
121
Επόμενο Ταξίδι
-
Πολύ ωραία περιγραφή Λατίνα...μας άνοιξες την όρεξη! :clap:
 

latina

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
298
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
κούβα και ινδία
-La scala=> το ιταλικο εστιατοριο των σπετσων..βρισκεται στο παλιο λιμανι, σε μια ταρατσουλα με πολύ ωραια θεα! γκουρμε καταστασεις και πολύ τσιμπημενες τιμες.. παρα ταυτα, εγω όταν το ειχα επισκεφτει, βρηκα τον καταλογο πολύ μικρο και το μαγαζι γενικα πολύ υπερτιμημενο.


Περιοχη: παλιο λιμανι


Τιμή: περι τα 45-50 ευρω το ατομο


-Παράδεισος => προκειται για beach bar που εχει καφετερια και εστιατοριο. Βρισκεται διπλα στην θαλασσα και μαζευει πολύ νεαροκοσμο. Αρχικα, ειχε ξεκινησει ως ιταλικο, αλλα πλεον τα πιατα του καλυπτουν μεγαλυτερη γκαμα..οι μακαροναδες παραμενουν, αλλα δεν λειπουν και τα πιατα με κρεας και τα χαμπουργκερ!


Περιοχή: παραλια αγιας μαρινας


Τιμή => γυρω στα 30 ευρω το ατομο


-Τζωρτζης=> βρισκεται ακριβως απεναντι από το «παραδεισο». Απλη ταβερνουλα, που το μεσημερι εχει μεγαλη ποικιλια σε μαγειρευτα και φυσικα πιατα της ωρας!ειναι μια αρκετα οικονομικη λυση για φαγητο μετα το μπανιο!


Περιοχη: παραλια αγιας μαρινας (απεναντι από τις αμαξες )


Τιμη: 15-20 ευρω το ατομο


-Ταβερνα στην Ζωγερια=> ονομα δεν ξερω αν εχει, αλλα και να χει, εγω δεν το θυμαμαι!ειναι η μονη ταβερνα στην παραλια. Οι ντοπιοι την προτιμουν γιατι εχει καλομαγειρεμενα πιατα σε καλες τιμες.
Περιοχή: παραλια Ζωγεριας


Tip: o κοκκινιστος κοκκορας με τα μακαρονια είναι must!


Τιμη: περι τα 15 ευρω το ατομο.


-Koκατου=> αν σας πιασει η ορεξη για σουβλακι, προς θεου μην φατε από αλλου!το συγκεκριμενο σουβλατζιδικο υπερεχει των αλλων!κανει και delivery αν θελετε, οπου θελετε (παραλια, δωματιο κλπ)!


Περιοχη: Nταπια
 

dim kyr

Member
Μηνύματα
2.064
Likes
6.302
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Αυτό είναι!! Μιλάς με ντοκουμέντα και Μπράβο σου!!! Στις Σπέτσες αδελφές μου, στις Σπέτσες....:clap:
 

latina

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
298
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
κούβα και ινδία
Νυχτερινη Ζωη => πολλες οι επιλογες και σε αυτή την κατηγορια..

-Stavento => σταθερη αξια!κλαμπακι μικρο σε μεγεθος, μα με πολύ κεφι! Μαζευει νεαροκοσμο κυριως, ο χωρος είναι πολύ ομορφος, εχει βεραντουλα αλλα και εσωτερικο (κλειστο) χωρο.
Περιοχη: παλιο λιμανι
http://clubstavento.com


-Baltiza => είναι η πρωην Figaro για τους πιο παλιους..
Το μεγαλυτερο σε μεγεθος club των σπετσων, με τον περισσοτερο κοσμο! Τα σουκου του αυγουστου φιλοξενει γνωστους djs!
Περιοχη: παλιο λιμανι (τεεεεερμα)


-Μουραγιο=> το ανεφερα παραπανω και στα εστιατορια γιατι είναι bar-restaurant!στον εξωτερικο του χωρο εχει μπολικα τραπεζακια, αλλα στον εσωτερικο είναι κανονικο μπαρακι!
Περιοχή: παλιο λιμανι (στις αμαξες)


-Brachera => όπως και οι ιδιες οι σπετσες, ετσι και η brachera είναι μικρη στο ματι..! ωραιο μαγαζι, μαζευει και μεγαλυτερες ηλικιες , ο εξωτερικος χωρος εχει μονο λιγα τραπεζακια (που είναι κυριολεκτικα πανω στον δρομο), οποτε το «παιχνιδι» γινεται κυριως στο εσωτερικο!
Περιοχη: παλιο λιμανι


-rendez-vous => bar που λειτουργει ολη την μερα..ποτα και σφηνακια σε πολύ χαμηλες τιμες..μαζευει πολλους ξενους και πολύ μικρες ηλικιες.. σε αυτό οφειλεται το «κυκλοφοριακο προβλημα» που αντιμετωπιζουν αμαξες και μηχανακια πηγαινοντας από την νταπια στο παλιο λιμανι, καθως πληθος παιδιων απολαμβανουν το ποτο τους στον δρομο!
Περιοχη: νταπια (απεναντι από την παραλια του αγιου μαμα)


-mama 's => all day café-bar..ωραιος χωρος, τελειος για καφε και ιδανικος για χαλαρο ποτακι νωρις..
Περιοχη: παραλια αγιου μαμα, πισω από το περιπτερο!


-Fortezza => άλλο ένα κλαμπακι των σπετσων.. ωραιος χωρος, πολυς κοσμος και πολύ κεφι!
Περιοχη: παλιο λιμανι



-Throubi bar => ολο και κερδιζει εδαφος!καθε χρονο και με περισσοτερο κοσμο!
Περιοχη: παλιο λιμανι


Και παμε τωρα, στις 2 μεγαλες μου αδυναμιες=> μουσικες σκηνες :


-Remezzo => απλα το καλυτερο!!live μουσικη, σε ρυθμους εντεχνους – λαικους!το κεφι στα υψη!!
Περιοχη: παλιο λιμανι
Tip: αν ειστε τυχεροι θα πετυχετε εκει τους «ταξιδευτες» (τον αυγουστο κατοικοεδρευουν στο νησι, τους υπολοιπους μηνες κανουν guest εμφανισεις)!!προκειται για group που δημιουργηθηκε στις σπετσες (το ένα μελος του είναι μαλιστα σπετσιωτης) και χαλαει κοσμο στο νησι!εχουν κυκλοφορησει ένα μονο αλμπουμ με δικα τους τραγουδια, αλλα δεν μενουν σε αυτά! Ερμηνεύουν εντεχνες και λαικες επιτυχιες με τον δικο τους μοναδικο τροπο..ΜΗΝ τους χασετε!




-Διαδρομες=> φιλοξενει νεους μουσικους και τραγουδιστες..και εδώ, τα τραγουδια είναι εντεχνα και λαικα!
Περιοχη: παλιο λιμανι


Στο σημειο αυτό να σημειωσω, ότι αυτά δεν είναι τα μονα νυχτερινα μαγαζια στο νησι, είναι αυτά που εγω ξεχωριζω.. και κατι ακομα, υπαρχουν και μπουζουκια στο νησι για οσους ενδιαφερονται, 1-2 μαγαζια νομιζω, που αλλαζουν όμως ονομα σχεδον κάθε χρονο και ετσι τα χω χασει τελειως..αν ενδιαφερεστε, δεν εχετε παρα να τα αναζητησετε!
 

latina

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
298
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
κούβα και ινδία
ΠΑΡΑΛΙΕΣ: το νησι διαθετει αρκετες..(φωτος δυστυχως δεν εχω να σας βαλω.. όταν πας σε ένα μερος συνεχεια, από ένα σημειο και μετα οι φωτογραφιες σου επικεντρωνονται σε προσωπα και μονο..υπόσχομαι όμως, μετα την φετινη μου επισκεψη στο νησι να επανορθώσω..)

-Αγια Μαρινα=> παραλια με αμμο και βοτσαλα..
Οργανωμενη, με ξαπλωστρες, ομπρελες και θαλασσια σπορ! Το café – bar παραδεισος που βρισκεται εκει προσφερει τα παντα, από καφεδες και παντος ειδους ποτα, μεχρι σνακ και finger food για να φατε στην ξαπλωστρα.. ειδικα τον αυγουστο η παραλια μαζευει πααααρα πολύ κοσμο, οποτε be prepared!

Προσβαση=>με τα ποδια (αν μενετε παλιο λιμανι ή εκει γυρω είναι η πιο κοντινη σας επιλογη), με λεωφορειο, με θαλασσιο ταξι και με αμαξακι..

-Γαρυφαλλο=> αυτή η παραλια είναι special tip..
Αν και εχω αρκετα χρονια να παω, αν θελετε απομονωση, αυτή η παραλια είναι για εσας..βρισκεται ακριβως διπλα από την παραλια της αγ. Μαρινας (ένα μονοπατακι αρκει να ακολουθησετε και φθασατε), αλλα εδώ κάθε ιχνος «οργανωσης» απουσιαζει..δεν υπαρχουν ομπρελες, δεν υπαρχουν ξαπλωστρες, δεν υπαρχει τιποτα..


Προσβαση=> με τα ποδια ακολουθειτε το μονοπατακι που υπαρχει λιγο πριν την παραλια της αγ. Μαρινας (ταμπελα δεν θυμαμαι να υπαρχει, αλλα δεν παιρνω και ορκο)..


-Βρελλος => το σχετικα νέο trend του νησιου..μεταξυ μας, εμενα δεν μου αρεσει καθολου..αμμος και πετρες παλι (αλλα πολλες πετρες)..beach bar με ξαπλωστρες..νεαροκοσμος και πολύ δυνατη μουσικη..


Προσβαση=> με λεωφορειο ή με καικακι..


-Αγιοι αναργυροι=>και τωρα ερχομαστε στα καλα..
Μια από τις καλυτερες παραλιες του νησιου..αμμος και βοτσαλακι..υπαρχουν ξαπλωστρες..


Προσβαση=> με καικακι από την νταπια ή με λεωφορειο..


Tip: στην ακρη της παραλιας υπαρχει η περιφημη σπηλια του μπεκιρη (για οσους θυμουνται το τζενη τζενη, είναι η σπηλια στην οποια ειχαν βοητηξει μπαρκουλης και καρεζη)..εγω δεν εχω μπει ποτε..εσεις αν ενδιαφερεστε η προσβαση γινεται ειτε απο την ξηρα ειτε απο την θαλασσα..αν προτιμησετε να πατε απο την ξηρα πρεπει οπωσδηποτε να εχετε μαζι σας κλειστα παπουτσια και φακο..θελει πολύ προσοχη..φιλοι και γνωστοι που το επιχειρησαν βγηκαν με καρουμπαλα, χτυπημενα ποδια, κλπ.


-Αγια παρασκευη=> η αμεσως επομενη σταση του καϊκιου και του λεωφορειου μετα την παραλια των αγιων αναργυρων..ομορφη παραλια, δεν σηκωνει ποτε κυμα, οργανωμενη, με ταβερνακι αξιοπρεπες (όχι κατι το ιδιαιτερο ομως)..η περιοχη ηταν καταπρασινη, αλλα μετα από καποιες φωτιες, λιγα δεντρα εμειναν ορθια..εχει περασει βεβαια καιρος και τα πραγματα τωρα θα είναι καλυτερα πιστευω..


Προσβαση=> με καϊκακι από την νταπια ή με λεωφορειο..


-Ζωγερια=>η αδυναμια μου!!υπεροχη παραλια, η καλυτερη των σπετσων για μενα..οργανωμενη οσο πρεπει, ηρεμη οσο πρεπει, με πεντακαθαρα νερα..ενα ονειρο!!!


Προσβαση=> με καϊκακι (προσοχη, το καικι που παει ζωγερια είναι μονο ένα και παει μονο εκει..) ή με λεωφορειο..


Tip: ε..μην τα ξαναλεμε..το ταβερνακι αξιζει..!!!


-Ξυλοκεριζα=> ομορφη, μικρη παραλια, αρκετα ησυχη..και απ’ο,τι θυμαμαι, δεν είναι οργανωμενη..


Προσβαση=> με λεωφορειο και μετα ποδαροδρομος..


-Σχολες=> η παραλια που βρισκεται απεναντι από την αναργυρειο σχολη..οχι κατι το φοβερο, αλλα ενδείκνυται για νυχτερινο μπανιο!!!


Προσβαση=> με λεωφορειο ή με τα ποδια..
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Υπέροχος, αναλυτικότατος οδηγός για τις Σπέτσες! Thank you!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.188
Μηνύματα
883.387
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom