Σρι Λάνκα Σρι Λάνκα: Οδοιπορικό στη χώρα του τσαγιού.

marydim

Member
Μηνύματα
1.631
Likes
410
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
31.07.2008: Αθήνα - Αμμάν Ιορδανίας.

Πέμπτη πρωί αποχαιρετώ την αδερφή μου που με πήγε ως τον σταθμό του Προαστιακού στην Κόρινθο και ξεκινώ για το αεροδρόμιο όπου στις 1:30 πμ θα είχαμε τη συνάντηση με τον αρχηγό της εκδρομής.

Φαίνεται, όμως, ότι όλοι ανυπομονούσαμε για το ταξίδι γιατί μισή ώρα νωρίτερα από το προκαθορισμένο ραντεβού ήμασταν όλοι εκεί!

Ο αρχηγός της εκδρομής άρχισε να μας μοιράζει από έναν ατομικό φάκελο όπου περιείχε το ηλεκτρονικό εισήτηριό μας, ένα βιβλιαράκι με πληροφορίες για τη Σρι Λάνκα και τις Μαλδίβες, πλαστικά καλυμματάκια για να προστατέψουμε το διαβατήριό μας από τη φθορά του χρόνου, πλαστικές ετικέτες να γράψουμε τα ονόματά μας για να μην μπερδέψουμε τις βαλίτσες μας και φυσικά την παραδοσιακή διαφημιστική τσαντούλα με το όνομα του πρακτορείου τυπωμένο πάνω της που στην δική μας περίπτωση ήταν ένα πολύ εύχρηστο σακίδιο πλάτης στα χρώματα του πρακτορείου δηλαδή κόκκινο και εκρού χρώμα.

Μέχρι να ανοίξει το γκισέ της Royal Jordanian, της αεροπορικής εταιρείας με την οποία θα ταξιδεύαμε, αρχίσαμε να γνωριζόμαστε μεταξύ μας και οι ερωτήσεις προς τον αρχηγό της εκδρομής να πέφτουν βροχή!

Από το πρώτο face control των ατόμων που αποτελούσαν το γκρουπ μας, η ηλικία τους προσδιορίστηκε στα 25 με 50 έτη και ήσαν κυρίως ζευγάρια.

Κάναμε από τους πρώτους check in και δυόμισι ωρίτσες μετά αφού το αεροπλάνο είχε μια μικρή καθυστέρηση απογειωνόμασταν από την Αθήνα με προορισμό το Αμμάν της Ιορδανίας, στο οποίο θα διανυκτερεύαμε προκειμένου να πάρουμε την επόμενη ημέρα την πτήση για Κολόμπο.

Το αεροπλάνο ήταν μικρό (δεν πρέπει να είχε πάνω από 100 θέσεις) αλλά ήταν το πιο άνετο από όσα έχω ταξιδέψει ως τώρα (Βέβαια η εμπειρία μου περιορίζεται στα αεροπλάνα των εταιρειών EasyJet, Sky Europe, Tunis Air και Thai Airways) με αναπαυτικότατα καθίσματα και με μεγάλο χώρο ανάμεσα στις θέσεις ώστε να μην έχουν παράπονα οι ψηλοί. Αλλά και το service ήταν άψογο με τις αεροσυνοδούς πολύ ευγενικές και πρόθυμες να σε εξυπηρετήσουν.

Κάθισα δίπλα σε μια Αγγλίδα η οποία είχε την θέση στο παράθυρο και βάλθηκα να παρακολουθώ ξανά και ξανά το βιντεάκι με τα αξιοθέατα της Ιορδανίας που παιζόταν στις οθόνες του αεροπλάνου. Αφού εμπεδώσαμε όλα τα σημαντικά τουριστικά μνημεία και μη της Ιορδανίας επιτέλους οι οθόνες έκλεισαν και το αεροπλάνο απογειώθηκε.


Λίγα λεπτά αργότερα οι αεροσυνοδοί μας πρόσφεραν το γεύμα το οποίο μας είχε σπάσει τη μύτη από τη στιγμή που μπήκαμε στο αεροπλάνο. Το κοτόπουλο με ρύζι που επέλεξα ήταν νόστιμο και ομολογώ ότι το έφαγα λαίμαργα καθώς πεινούσα πάρα πολύ αφού σιγά σιγά με εγκατέλειπε το άγχος της πτήσης και είχα να βάλω μπουκιά στο στόμα μου από το προηγούμενο βράδυ.

Η Αγγλίδα κυρία προσπάθησε να πιάσουμε κουβέντα και πραγματικά θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μου διηγηθεί τις ταξιδιωτικές της ιστορίες αλλά ήταν αδύνατον για μένα να κρατήσω τα μάτια μου ανοιχτά. Της ζήτησα, λοιπόν, ευγενικά συγγνώμη και αφού της είπα ότι είμαι πολύ κουρασμένη απλά ξεράθηκα στον ύπνο για το υπόλοιπο της πτήσης.

Με ξύπνησε πολύ ευγενικά η Άλις (η Αγγλίδα) καθώς ετοιμαζόμασταν για προσγείωση στο Διεθνές αεροδρόμιο Queen Alia του Αμμάν (τιμής ένεκεν σε μια από τις τέσσερις γυναίκες του βασιλιά Χουσείν που σκοτώθηκε όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε έπεσε) που βρίσκεται 32 χλμ. νότια του Αμμάν.

Πατήσαμε Ιορδανικό έδαφος την ώρα που ο ήλιος ετοιμαζόταν να δύσει και έδινε μοναδικές αποχρώσεις στην έρημο κάνοντάς την να φαίνεται σαν μια μεγάλη απέραντη θάλασσα.

Η ώρα ήταν περίπου 7 παρά το απόγευμα και παρόλο που η Ιορδανία έχει την ίδια ώρα με εμάς εκεί νυχτώνει πολύ νωρίτερα. Στις 7:30 είχε ήδη αρχίσει και έπεφτε σκοτάδι.

Καθώς περιμέναμε να περάσουμε από τον έλεγχο των διαβατηρίων και να πάρουμε τις βαλίτσες μας κάναμε σχέδια να πεταχτούμε για μια βόλτα στην πόλη του Αμμάν.

Μείναμε όμως στα σχέδια καθώς οι Ιορδανοί είχαν άλλη γνώμη και άλλους ρυθμούς φυσικά!

Μέχρι να συμπληρώσουμε τα έγγραφα εισόδου στην χώρα, να μας τσεκάρουν, να μας δώσουν τα εισιτήρια για την επόμενη ημέρα (είπαμε το Αμμάν ήταν ενδιάμεσος σταθμός), να πάρουμε τις βαλίτσες μας, να περάσουμε από έλεγχο, να έρθει το πούλμαν της Royal Jordanian να μας μεταφέρει από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο που χρησιμοποιεί η αεροπορική εταιρεία προκειμένου να κοιμίζει τους επιβάτες της, να ξαναπεράσουμε από έλεγχο, να μας δώσουν δωμάτια και να κάνουμε το πρόγραμμα της επόμενης ημέρας η ώρα είχε πάει σχεδόν 9:30, οι περισσότεροι ήταν πτώμα στην κούραση και το μόνο που ήθελαν ήταν να βάλουν κάτι στο στόμα τους και να ξεκουραστούν.

Αφού οι άλλοι οπισθοχώρησαν ούτε σκέψη για νυχτερινή βόλτα στο Αμμάν καθώς δεν είμαι και τόσο έμπειρη ταξιδιώτισσα ώστε να μην φοβάμαι να τριγυρνώ σε μια μουσουλμανική πόλη μόνη μου βραδιάτικα.

Πήρα το κλειδί μου και έσυρα τη βαλίτσα μου μέχρι το ασανσέρ ενώ με τη φαντασία μου έφτιαχνα εικόνες του βραδινού Αμμάν φέρνοντας στη μνήμη μου το βιβλίο που διάβαζα πέρσι την ίδια περίπου εποχή.

Το πρώτο πράγμα που έκανα μπαίνοντας στο δωμάτιο του ξενοδοχείου ήταν να ψάξω για πρίζα γιατί η μπαταρία του κινητού μου είχε εξαντληθεί!

Αλλά οι πρίζες στο ξενοδοχείο πρέπει να ήταν είδος πολυτελείας γιατί δεν υπήρχε ούτε μια ελεύθερη! Τελικά έβγαλα ένα πορτατίφ και έβαλα το κινητό μου μην έχοντας ιδέα αν έχουμε την ίδια τάση ρεύματος. Πάντως το κινητό μου φόρτισε κανονικά και συνέχισε να λειτουργεί το ίδιο καλά με πριν.

Μετά το ντουζάκι μήπως και εξαφανιστεί η κούραση του ταξιδιού πήγα να βρω τους υπόλοιπους στο εστιατόριο που σερβίρονταν το δείπνο.

Δεν μπορώ να πω ότι πείναγα πολύ και ευτυχώς δηλαδή γιατί εκτός από τα φαγητά που δεν διεκδικούσαν βραβείο γεύσης και ο χώρος δεν διεκδικούσε με τίποτα βραβείο καθαριότητας!

Κάποιοι το χαρακτήρισαν πανβρώμικο εγώ θα πω απλά ότι μάλλον στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο δεν είχαν υψηλά στάνταρ καθαριότητας!

Τελικά πήρα ρυζάκι κατάλευκο, μοσχαράκι σκληρό (που τα δόντια μου δεν ήταν καλά ακονισμένα για να το κόψουν) με σαλτσούλα και αραβικές πιτούλες (θεϊκές οι πιτούλες!) και άρχισα να τρώω ότι μπορώ την ώρα που οι συνδαιτυμόνες μου στο τραπέζι παρακολουθούσαν το ρεσιτάλ καθαρισμού των τραπεζιών στην αίθουσα που δινόταν από έναν Ιορδανό σερβιτόρο.

Τα σχόλια έκπληξης και δυσαρέσκειας που ακολουθούσαν κάθε κίνηση του σερβιτόρου μου υποδήλωναν ότι διαφωνούσαν με τον τρόπο που καθάριζε το τραπέζι ο καημένος και βαριεστημένος άραβας.

Τελικά, αφού οι συνδαιτυμόνες μου δεν άντεχαν άλλο το θέαμα αποχωρίσαμε από το εστιατόριο και κατευθυνθήκαμε προς το καφέ του ξενοδοχείου για να πάρουμε εμφιαλωμένο νεράκι του ενός ευρώ και να παρατείνουμε τη διαδικασία γνωριμίας μεταξύ μας!

Να σημειώσω ότι οι Ιορδανοί είναι πολύ εξοικειωμένοι με το ευρώ. Η αναλογία των δύο νομισμάτων είναι περίπου 1 ευρώ= 1 δηνάριο και αυτό κάνει τις συναλλαγές ευκολότερες. Αν δεν έχεις προνοήσει να κάνεις δηνάρια δεν αντιμετωπίζεις πρόβλημα σε ότι θελήσεις να αγοράσεις. Μπορείς να πληρώσεις σε ευρώ και αν πρέπει να πάρεις ρέστα θα στα δώσουν είτε σε δηνάρια είτε σε ευρώ αν το μέρος που θα γίνει η συναλλαγή είναι πολύ τουριστικό.

Το καφέ- αίθουσα υποδοχής του ξενοδοχείου το οποίο μας φιλοξένησε για την επόμενη μία ώρα και κάτι δεν είχε άλλο κόσμο εκτός από εμάς και τους δύο άραβες σερβιτόρους. Ενώ λίγο νωρίτερα στο εστιατόριο υπήρχε αρκετός κόσμος τώρα δεν κυκλοφορούσε ψυχή. Μάλλον ήταν όλοι κουρασμένοι και πήγαν για ύπνο νωρίς. Και εμείς ήμασταν κουρασμένοι γι' αυτό λίγο πριν τα μεσάνυχτα αποφασίσαμε να αποσυρθούμε στα δωμάτιά μας.

Την επόμενη το πρόγραμμα περιείχε προαιρετική εκδρομή στην αρχαία πολιτεία της Πέτρας και έπρεπε να ξυπνήσουμε νωρίς.
 

Lyda

Member
Μηνύματα
723
Likes
241
Επόμενο Ταξίδι
ΚΑΛΜΥΚΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Πολυ ωραια η ιστορια σου, ηθελα πολυ να διαβασω κατι απο σρι λανκα
ανυπομονουμε για την συνεχεια
 

marydim

Member
Μηνύματα
1.631
Likes
410
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Πολυ ωραια η ιστορια σου, ηθελα πολυ να διαβασω κατι απο σρι λανκα
ανυπομονουμε για την συνεχεια
Σ' ευχαριστώ. Ελπίζω κάποια στιγμή να αξιωθώ να τελειώσω την αφήγηση.
Τα περισσότερα κομμάτια της ιστορίας είναι προχειρογραμμένα και επομένως ακατάλληλα για ν' ανέβουν. Αλλά και αυτά που έχω τελειώσει πάλι δεν λέω να καταπιαστώ μαζί τους!
Αλλά έτσι είναι το γράψιμο! Δεν έχεις πάντα έμπνευση και όρεξη!:haha:
 

teris3

Member
Μηνύματα
11
Likes
1
καλησπέρα και από εμάς , μόλις γυρίσαμε μετά από 8 ημέρες στην πανέμορφη αλλά δύσκολη Σρι Λανκα...και λέω δύσκολη γιατί θα πρέπει να ειστε έτοιμοι για πολλές ώρες μέσα σε αμάξι για να επισκεφτείτε όλη την ενδοχώρα σε κακούς δρόμους με τρελλούς οδηγούς...Αν το ξεπεράσετε αυτό τότε θα ανακαλύψετε μια μαγική χώρα με φιλόξενους κατοίκους, απίστευτη χλωρίδα και πανίδα, διαδρομές μέσα σε ζούγκλες, σαφάρι σε πάρκα δίπλα σε ελέφαντες, ράφτινγκ σε άγριους ποταμούς, βουδιστικούς ναούς, ο βράχος της Sigiriya που θεωρείται το 8ο θαυμα του κόσμου, whale watching (φάλαινες) και φυσικά τα ατελείωτα στρεμματα με το τσάι Κευλάνης!
Ευχαρίστως να απαντήσω σε όποια απορία σας.
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Πηγες μονος η με πρακτορειο; Ποσες μερες εμεινες; Και ποιο ηταν το δρομολογιο σου;
Τις φαλαινες που τις συναντησες; Μπορεις να τις δεις καθε εποχη του χρονου η σε συγκεκριμενες περιοδους; Το τρενο το χρησιμοποιησες καθολου.
Αυτα κατ' αρχην τα υπολοιπα εν καιρω.
Και επι τη ευκαιρεια δε μας γραφεις και κανενα travelstory μια και η Marydim το εχει αφησει λιγο πισω προς το παρον;
 

teris3

Member
Μηνύματα
11
Likes
1
To πακέτο κλείστηκε μέσω πρακτορείου αλλά ουσιαστικά ήμασταν 2 άτομα με δικό μας αγγλόφωνο τοπικό ξεναγό με αυτοκίνητο. Φαντάζομαι ότι θα μπορούσαμε να το κλείσουμε και μόνοι μας απευθείας με το εκεί γραφείο αλλά δεν είχαμε χρόνο πολύ για ψάξιμο για να είμαι ειλικρινής.

Το δρομολόγιο που κάναμε και τα μέρη που πήγαμε ήταν Colombo-Dambulla-Sigiriya-Polonnaruwa-Anuradhapura-Kandy-Nuwara Eliya-Mirissa-Colombo.
Συνολικά 8 νύχτες μείναμε.

Σχετικά με τις φάλαινες, αυτό ήταν κάτι που και εμείς πριν προσγειωθούμε δεν το ξέραμε, υπήρχε στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό αλλά το διαβάσαμε και σε κάποιον οδηγό ότι η Σρι Λάνκα θεωρείται το πιο ιδανικό μέρος στον κόσμο για να παρατηρησεις φάλαινες. Η καλύτερη εποχή είναι Δεκέμβρης-Μάρτιος και το καλύτερο σημείο στα νότια του νησιού (Dondra)

Οπως σου είπα είχαμε αμάξι σε όλη την διαδρομή, δεν πέρασε καν από το μυαλό μας να χρησιμοποιήσουμε μέσα μαζικής μεταφοράς γιατί ήταν άθλια και τριτοκοσμικά, τα λεωφορεία πχ φαντάσου τα σαν κάτι παλιά που είχαν εδώ τα Κτελ το 1950 που κανονικά χωράνε 100 άτομα και πάνω έχουν 200 να κρέμονται σαν τσαμπιά με ανοιχτες πόρτες! Και οι οδηγοί να κάνουν τυφλές προσπεράσεις....

Επιφυλάσομαι μόλις ξεκουραστούμε για πιο αναλυτικό travelstory!:xmas_eek:
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Ωωωω! Καλη ξεκουραση και καλη προσαρμογη! Και ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση.
 

Dorotija

Member
Μηνύματα
1.297
Likes
701
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
T τα λεωφορεία πχ φαντάσου τα σαν κάτι παλιά που είχαν εδώ τα Κτελ το 1950 που κανονικά χωράνε 100 άτομα και πάνω έχουν 200 να κρέμονται σαν τσαμπιά με ανοιχτες πόρτες! Και οι οδηγοί να κάνουν τυφλές προσπεράσεις....
Πιστεύω πως αν δεν το ζήσω αυτό κάποια στιγμή, δεν θα έχω ολοκληρωθεί ταξιδιωτικά! :xmas_mrgreen:

ΥΓ. ΈΡση δεν σβήνεις και κανα πμ μπας και συνεννοηθούμε?
 

marydim

Member
Μηνύματα
1.631
Likes
410
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
02.08.2008: Άφιξη στη Σρι Λάνκα


Χαράματα προσγειωθήκαμε στο Κολόμπο μετά από 6:30 ώρες πτήση, η οποία κύλησε ομαλά και πάνω απ' όλα αρκετά ζεστά και όχι μόνο γιατί είχα φροντίσει να προμηθευτώ από τους πρώτους κουβέρτα αλλά και γιατί η θερμοκρασία στην καμπίνα του αεροπλάνου ήταν σε φυσιολογικές θερμοκρασίες και όχι σαν να έκανες πεζοπορία στη Σιβηρία. Υπήρχαν όμως και αυτοί που κρύωναν, ιδιαίτερα όσοι είχαν μεριά παράθυρο, αλλά ατύχησαν στο θέμα του σκεπάσματος γιατί οι αεροσυνοδοί τους απαντούσαν ότι κουβέρτες τέλος καθώς οι Σριλανκανοί τις πήραν όλες! Τώρα αλήθεια- ψέματα θα σας γελάσω.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Κολόμπο Bandaranaike, το οποίο φέρει το όνομα της Σιριμάβο Μπανταρανάικε (ελπίζω να προφέρω σωστά το όνομά της) -της πρώτης γυναίκα πρωθυπουργού στη Σρι Λάνκα αλλά και παγκοσμίως- είναι μόλις 32 χιλιόμετρα μακριά από το Κολόμπο, την οικονομική πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα.

Και τονίζω ιδιαίτερα το Κολόμπο ως οικονομική πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα γιατί για όσους δεν το γνωρίζετε, επίσημη πρωτεύουσα της χώρας είναι η Sri Jayewardenepura Kotte ή εν συντομία Κόττε, η οποία αναφέρεται και ως Νέα Πρωτεύουσα καθώς εκεί έχει μεταφερθεί από το 1982 η Σριλανκανή Βουλή και τα περισσότερα διοικητικά κτήρια της χώρας. (Όσοι εκπλαγήκατε με την παραπάνω αποκάλυψη θα σας κάνω να νιώσετε λίγο καλύτερα, ομολογώντας και την δική μου άγνοια για την Διοικητική πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα, το Κόττε, πριν το ταξίδι μου. Μάλιστα όταν το διάβασα για πρώτη φορά στην Αγγλική Wikipedia δεν μπορούσα να το πιστέψω και ανέτρεξα σε πολλές σελίδες στο διαδίκτυο για να το διασταυρώσω!)

Το γλυκό φως της χαραυγής ήταν αυτό που μας υποδέχτηκε πρώτο και ήταν η αιτία για το τεράστιο χαμόγελο που σχηματίστηκε στα χείλη μου όταν πάτησα Σριλανκανό έδαφος. Μ' αρέσει να φτάνω πολύ πρωί σε μια ξένη χώρα ή σε μια πόλη γιατί νιώθω σαν να την γνωρίζω από την αρχή.

Κατευθυνθήκαμε προς τον έλεγχο διαβατηρίων και αφού συμπληρώσαμε την κάρτα εισόδου στη χώρα μπήκαμε στη σειρά για να πάρουμε την σφραγιδούλα στο διαβατήριό μας. Οι ουρές ήταν ατελείωτες αλλά ευτυχώς σταθήκαμε τυχεροί και άνοιξε ένα επιπλέον γκισέ ελέγχου και μετακινηθήκαμε όλοι του γκρουπ σε αυτό και έτσι δεν υπήρχε ούτε ένας Σριλανκανός στην δική μας σειρά. Το λέω αυτό γιατί το να είσαι τουρίστας στην Σρι Λάνκα είναι σαφώς πιο εύκολο από το να είσαι ντόπιος και να επιστρέφεις στην πατρίδα. Οι τουρίστες πέρναγαν από ένα καθαρά τυπικό έλεγχο και σε λιγότερο από ένα λεπτό ο υπάλληλος του τελωνείου τους είχε σφραγίσει το διαβατήριο ενώ οι καημένοι οι Σριλανκανοί υπόμειναν εξονυχιστικούς ελέγχους μέχρι να τους επιτρέψουν την είσοδο (βλέπετε ήταν ο εμφύλιος στη μέση).

Στη συνέχεια κατεβήκαμε έναν όροφο πιο κάτω για να πάρουμε τις βαλίτσες μας ενώ στο αεροδρόμιο επικρατούσε υπερβολική ησυχία καθώς ήταν ακόμα πάρα πολύ πρωί και τα πάντα ήταν κλειστά. Οι βαλίτσες μας ήρθαν γρήγορα και έτσι σε λιγότερο από μισή ώρα από την προσγείωση είχαμε συγκεντρωθεί όλοι και ήμασταν έτοιμοι να κατευθυνθούμε προς την έξοδο του αεροδρομίου που θα μας περίμενε το λεωφορείο μας και ο τοπικός ξεναγός μας.

Βγαίνοντας στην αίθουσα αφίξεων αντίκρισα ένα τεράστιο μπουλούκι ανθρώπων με υψωμένες καρτελίτσες να ψάχνουν τους πελάτες τους. Δεν εντόπισα πουθενά καρτελάκι με το δικό μας πρακτορείο αλλά εντόπισα τα ανταλλακτήρια των τραπεζών και έσπευσα να αλλάξω χρήματα πριν πλακώσει όλο το γκρουπ και όλοι οι υπόλοιποι που ήσαν στο αεροπλάνο.
 

Giristroula

Member
Μηνύματα
723
Likes
348
Επόμενο Ταξίδι
κάτσε να μαζώξω κάνα χρήμ
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα, Ιαπωνία
Άντε βρε φιλενάδα...πόσο καιρό περιμέναμε τη συνέχεια!Μη μας αφήσεις πάλι τόσο πολύ...φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα η ιστορία σου!
 

marydim

Member
Μηνύματα
1.631
Likes
410
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Άντε βρε φιλενάδα...πόσο καιρό περιμέναμε τη συνέχεια!Μη μας αφήσεις πάλι τόσο πολύ...φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα η ιστορία σου!
Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Θα προσπαθήσω ν' ανεβάζω τουλάχιστον ένα κομμάτι μια φορά την εβδομάδα και ελπίζω μέχρι να ξαναπάω Σρι Λάνκα να την έχω τελειώσει την ιστορία!:haha::haha::haha:
 

marydim

Member
Μηνύματα
1.631
Likes
410
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Στην αίθουσα αφίξεων του Bandaranaike.

Άλλαξα περίπου 100 ευρώ σε ρουπίες που είναι το νόμισμα της Σρι Λάνκα σε αναλογία 1 Ευρώ = 163 Ρουπίες (LKR) -σημερινή αναλογία 1 Ευρώ= 155,16 Ρουπίες- και ξαφνικά βρέθηκα με πάρα πολλά χρήματα στο πορτοφόλι μου σχεδόν 16364 Ρουπίες και κάτι ψιλά. Από την περίοδο που κυκλοφορούσαν οι δραχμές είχα να πιάσω χρήματα σε χιλιάδες στα χέρια μου!

Τελικά εντοπίσαμε και τον ξεναγό μας ο οποίος ήταν ένας παχουλούλης Σρι Λανκανός (από τους ελάχιστους Σριλανκανούς που είναι παχουλοί) ο οποίος μας καλωσόρισε στη χώρα του στα Ελληνικά. Ο Ντένζελ αποδείχτηκε τελικά ότι ήξερε περισσότερα ελληνικά από το "Καλημέρα, Καλώς ορίσατε" καθώς στα νιάτα του είχε περάσει από το λιμάνι του Πειραιά και τα ελληνικά καράβια. Βέβαια η διαλεκτός του ήταν ολίγον "ναυτική" και έτσι δικαιολογείται το γεγονός ότι κάθε φορά που ήθελε να μας πει να βιαστούμε έλεγε το καταπληκτικό "τσακιστείτε, τσακιστείτε"!

Περίμενα με ανηπομονησία την ώρα που θα αφήναμε την κλιματιζόμενη αίθουσα του αεροδρομίου για να νιώσω εκείνη την ζέστη σε συνδυασμό με υγρασία που τόσο πολύ είχα αγαπήσει πέρσι στην Ταϋλάνδη. Έφτασε επιτέλους η στιγμή αλλά το κλίμα διέφερε. Η ατμόσφαιρα ήταν βέβαια ζεστή και υπήρχε έντονη η αίσθηση της υγρασίας αλλά δεν είχε καμία σχέση μ' αυτό που είχα νιώσει βγαίνοντας από το αεροδρόμιο της Μπανγκόκ. Εδώ ήταν πολύ πιο υποφερτά ενώ το πράσινο που βλέπαμε τριγύρω μας είχε ξετρελάνει τους πάντες.

Φτάσαμε στο σημείο που μας περίμενε ο οδηγός του λεωφορείου, ο βοηθός οδηγού (ναι, ναι στη Σρι Λάνκα υπήρχε πάντα βοηθός οδηγού στα λεωφορεία) και φυσικά το λεωφορείο μας, αφού αραδιάσαμε δεκάδες καλημέρες σε όλους τους Σριλανκανούς οδηγούς και μη που βρέθηκαν στο διάβα μας. Παρόλο που έλειπε σε όλους μας ύπνος, η ανυπομονησία της εξερεύνησης της νέας χώρας μας κρατούσε σε εγρήγορση και μας έκανε να βγάζουμε στην επιφάνεια τον καλύτερό μας εαυτό.


-----------
Καλό είναι κατά την αφιξή σας στο αεροδρόμιο του Κολόμπο να έχετε κανονίσει από πριν τη μεταφορά σας στο ξενοδοχείο που θα μείνετε είτε μέσω κάποιου ταξιδιωτικού γραφείου είτε μέσω του ίδιου του ξενοδοχείου. Αν παρ' όλα αυτά φτάσετε στο αεροδρόμιο ανοργάνωτοι και θέλετε να πάτε στο Κολόμπο, η μόνη λύση είναι το ταξί εκτός και αν είστε τόσο ριψοκίνδυνοι και θέλετε να νοικιάσετε αυτοκίνητο (αν και για να πω την αλήθεια μετά το Κάιρο η Σριλανκανή οδήγηση μου φαίνεται light)! Κοντά στα ανταλλακτήρια χρημάτων υπάρχει και ένα γκισέ όπου μπορείτε να κανονίσετε τη μεταφορά σας ήσυχα και ωραία (πληροφορίες για το πόσο κοστίζουν οι διαδρομές θα πάρετε από το τουριστικό γραφείο της Σρι Λάνκα). Ταξί υπάρχουν και έξω από το αεροδρόμιο αλλά αν φτάσετε πρωί και μετά από εξάωρη πτήση δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι ευχάριστο να πρέπει να διαπραγματευτείτε την τιμή με τους Σριλανκανούς ταξιτζήδες!

Φυσικά, το αεροδρόμιο συνδέεται με το Κολόμπο και με λεωφορείο αλλά η στάση είναι κανά μισό χιλιόμετρο -ίσως και περισσότερο- μακριά από το αεροδρόμιο και φαντάζομαι ότι δεν θέλετε να περπατήσετε τόσο σέρνοντας βαλίτσες και σάκους. Αφήστε που αναρωτιέμαι πως θα μπορέσετε να χωρέσετε τις βαλίτσες μέσα στο λεωφορείο όταν αυτό θα είναι τόσο μα τόσο ασφυκτικά γεμάτο από Σριλανκανούς! Αν παρ' όλα αυτά εσείς θέλετε να βιώσετε την εμπειρία του Σριλανκανού λεωφορείου, πληροφορίες και διάγραμμα για το πως θα φτάσετε στη στάση θα βρείτε στη σελίδα του αεροδρομίου που έχω δώσει στην προηγούμενη ανάρτηση. (Αν δεν βρείτε ούτε εκεί, απλά ρωτήστε με είτε εδώ είτε μέσω email).

Επίσης, στην αίθουσα των αφίξεων θα βρείτε εκτός από το γραφείο τουριστικών πληροφοριών όπου μπορείτε να κλείσετε και δωμάτια σε ξενοδοχεία (αυτό για όσους έχουν πάει εντελώς μα εντελώς ανοργάνωτοι), και εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων (αν έχουν gps τα αυτοκίνητα που νοικιάζουν δεν έχω ιδέα) καθώς και γκισέ διάφορων μεγάλων και πολυτελών ξενοδοχείων του Κολόμπο. Το πρόβλημα είναι ότι την ώρα που φτάσαμε εμείς στο αεροδρόμιο δεν υπήρχε ψυχή μέσα σ' αυτά οπότε φαντάζομαι ότι αν φτάσει κάποιος πολύ πρωί σαν εμάς θα πρέπει να περιμένει λίγο μέχρι να εμφανιστεί ο υπάλληλος του εκάστοτε ξενοδοχείου ή της εκάστοτε εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτου για να του κάνει την κράτηση!
----------
 
Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.190
Μηνύματα
883.414
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom