Σταθμοί τρένων του κόσμου

Dr Snoopy

Member
Μηνύματα
811
Likes
10.208
Ταξίδι-Όνειρο
Ν.Ζηλανδία
Νομίζω ναι.΄Οταν έκανε στάση πλανόδιοι πουλούσαν σουβλάκια.
Ναι έτσι είναι σίγουρα.Το θυμάμαι την δεκαετία του 60, όταν πήγαινα με το τραίνο στην γιαγιά μου που ζούσε τότε στην Λειβαδιά.Σαν παιδιά περιμέναμε αυτή την στάση με λαχτάρα για τα σουβλάκια.....
 

gelf

Member
Μηνύματα
659
Likes
12.750
Και από τον Ατλαντικό στον Ειρηνικό.
Ανατολικά της Old Plaza, βρίσκεται ο Σιδηροδρομικός Σταθμός Union Station, ένα από τα ορόσημα της πόλης του Los Angeles.
Ο Σιδηροδρομικός Σταθμός Union Station κατασκευάστηκε το έτος 1939, κατά τη διάρκεια της χρυσής εποχής των σιδηροδρόμων. Η αρχιτεκτονική του κτιρίου είναι κράμα μοντέρνας κατασκευής art deco με στοιχεία κτιρίου ισπανικής ιεραποστολής. Στον σταθμό Union έχουν γυριστεί τμήματα αρκετών ταινιών, όπως το "Bugsy" (1992), "The Hustler" (1961) κλπ.

44.JPG


45.JPG
 

Grerena

Member
Μηνύματα
1.298
Likes
17.173
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Tromso, Las Vegas
Το 1899, έπειτα από διαγωνισμό, η εταιρία που κατασκεύαζε το μετρό του Παρισιού ανέθεσε στον Hector Guimard τον σχεδιασμό των εισόδων του.

Οι είσοδοι των σταθμών του μετρό του Παρισιού αποτελούν το έργο που καθιέρωσε τον Guimard ως κύριο εκπρόσωπο της γαλλικής Αρ Νουβό. Εμπνευσμένος από το μεγάλο Βέλγο αρχιτέκτονα της αρ νουβό τεχνοτροπίας Victor Horta, δημιούργησε τους πολύ χαρακτηριστικούς περίτεχνους αρ νουβό σταθμούς του παρισινού μετρό. Από τους σταθμούς αυτούς σώζονται σήμερα μερικές εξαιρετικές είσοδοι, όπως είναι αυτές στους σταθμούς του μετρό Πορτ Ντοφίν, Αμπές, Σατελέ και Σιτέ, με τις χαλκοπράσινες αψίδες τους από σφυρήλατο σίδερο.

Εγώ στο ταξίδι μου στο Παρίσι «πέτυχα» αυτό του Abbesses!

IMG_3095.JPG


IMG_3096.JPG


IMG_3097.jpg


και 'πέτυχα" και κάποιον άλλο, που δεν θυμάμαι ποιος είναι ....
IMG_2647.jpg


...αλλά στη ζουμαρισμένη φωτό φαίνεται η υπογραφή του καλλιτέχνη: Hector Guimar!
IMG2_2647.jpg
 

Grerena

Member
Μηνύματα
1.298
Likes
17.173
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Tromso, Las Vegas
Η είσοδος στο σταθμό του Μοναστηρακίου στην Αθήνα, που κτίστηκε για την γραμμή του «ηλεκτρικού» Πειραιάς – Κηφισιά.

Η γραμμή εγκαινιάστηκε το 1869 και αρχικά ένωνε τον Πειραιά με το Θησείο. Από το 1957 μέχρι σήμερα συνδέει το λιμάνι του Πειραιά με την Κηφισιά. Είναι η γραμμή μετρό της Αθήνας με τη μεγαλύτερη διάρκεια διαδρομής (51’).

Ο σταθμός εγκαινιάστηκε το Μάιο του 1895, ένα χρόνο πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες. Το νεοκλασικό κτίριο της εισόδου είναι διατηρητέο.

IMG 6565.jpg


IMG 6567.jpg
 

Konstantinoz

Member
Μηνύματα
157
Likes
285
Επόμενο Ταξίδι
Κουβα
Ταξίδι-Όνειρο
Εκουαδορ,περου
...άσχετο -σχετικό για τους λάτρεις του τραίνου έχει κάθε απόγευμα η ΕΤ3 ένα Γαλλικό ντοκιμαντέρ....στις 19:00
Φοβερή εκπομπή την παρακολουθώ ανελλιπώς, είδα το επεισόδιο για την Αλβανία ( μακράν το χειρότερο τρένο που έχει μπει ο τύπος) μέχρι και τις ορκισμενες παρθένες έδειξε στην βόρεια αλβανια γυναίκες όπου μετά τον θάνατο του πατέρα και εφόσον δεν υπήρχε αδερφος στην οικογενεια η πιο δυναμική έπαιρνε αυτήν τον ρόλο ανδρα-προστατη της οικογενειας. Αλλά όλοι τις προσφωνουν με το αντρικό τους όνομα και χαιρουν μεγάλου σεβασμού
 
Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.785
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom