Στα 30,, μεταπτυχιακο ελλαδα η εξωτερικο??

IRIDA

Member
Μηνύματα
57
Likes
3
Επόμενο Ταξίδι
ΔΥΤΙΚΗ ΑΦΡΙΚΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΑΝΤΑΡΤΙΚΗ
αχχχχ.. ευχαριστω πολυυυυυυυυυ
 

astral

Member
Μηνύματα
776
Likes
139
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Αργεντινή
Κι εγώ με τα παιδιά! Μην το σκέφτεσαι, κάντο!! Το μετάνιωσα πάρα πολύ που δεν έκανα το ίδιο.
Τώρα πια έχω μπει στη διαδικασία να ψάχνω δουλειά στο Βερολίνο και ειλικρινά σου μιλάω, αν μου "κάτσει" κάτι καλό, έχω πάρει μια αλλαξιά ρούχα κι έχω φύγει την ίδια στιγμή. Και θα αφήσω και μια καλή δουλειά πίσω..

Γι' αυτό σου λέω τόλμησέ το, και μη φοβάσαι τίποτα! Ακόμα κι αν αποτύχεις, όπως είπε και η Lyda, "ποιος νοιάζεται, εμπειρία είναι και αυτή"
 

interted

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
8.197
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα
Κι εμένα η γνώμη μου είναι να το κάνεις. Πραγματικά δεν είναι καθόλου μα καθόλου αργά για ένα μεταπτυχιακό. Η Ελλάδα είναι περίεργη, από την μία όλα προσπαθούν να σε κρατήσουν εδώ, αλλά από την άλλη αν έχεις πάει έξω και γυρίσεις μετά σε αντιμετωπίζουν με άλλο σεβασμό. Προσωπικά το έχω και λίγο αποθημένο, γιατί έμεινα στην ελλάδα για μεταπτυχιακό και διδακτορικό και έχω ήδη ξοδέψει πολλαπλάσιο χρόνο, γιατί σε καθυστερούνε οι διαδικασίες κτλ. και τελικά αν κατασκευάσουν ένα σύστημα πάνω στο οποίο έχω εξειδικευτεί, είμαι σίγουρος ότι θα πάρουν άτομα από ξένα πανεπιστήμια γιατί τους εμπιστεύονται περισσότερο. Επίσης είναι η εμπειρία και η γνώση ενός διαφορετικού περιβάλλοντος, η οποία ειναι πιο σημαντική από την ίδια την επιστημονική γνώση. Συγκρίνοντας φίλους μου που έχουν ζήσει στην Ευρώπη μερικά χρόνια και αυτούς που έχουν μείνει ελλάδα, μπορώ να πω ότι στην δεύτερη κατηγορία μου φαίνεται ότι έχουν μείνει λίγο στάσιμοι ως άτομα και χαρακτήρες. Μπορεί να κάνω και λάθος. Μέχρι στιγμής όσων αφορά σπουδές-επαγγέλματα το μόνο θετικό που έχω βρει είναι ότι μπορείς να εκμεταλευτείς ατέλειες του συστήματος και την γενική μετριώτητα και να καβατζωθείς κάπου πολύ καλά. Αλλά και πάλι είναι πιο έυκολο αν έχεις πάει έστω και για λίγο έξω.
 

Lalibela

Member
Μηνύματα
330
Likes
47
πλακα μας κανεις τωρα
εχεις την δυνατοτητα να φυγεις εξω και το σκεφτεσαι?
εκανα και γω καποτε αυτο το λαθος και ακομα το μετανιωνω
με κλειστα ματια και χωρις περιστροφες
 

IRIDA

Member
Μηνύματα
57
Likes
3
Επόμενο Ταξίδι
ΔΥΤΙΚΗ ΑΦΡΙΚΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΑΝΤΑΡΤΙΚΗ
Οταν λες την δυνατοτητα?? την δυνατοτητα οικονομικα δεν την εχω παρα μονο για το πρωτο διαστημα... απλα δεν εχω υποχρεωσεις εδω που να με κρατανε πχ σχεση ..καλη δουλεια και τετοια ..
απλα ειμαι ανθρωπος που σκεφτομαι πολυ καλα κατι πριν το κανω ..
και η μεγαλητερη μου φοβια ειναι μην τυχων και καταφερω και τελειωσω το master και δεν μπορεσω να βρω δουλεια εκει αλλα γυρησω στην ελλαδα μετα απο μερικα χρονια μονη και ψαχνωντας για δουλεια..
Τα αναλυω πολυ τα πραγματα δυστηχως για αυτο δεν μπορω να το παρω αποφαση ..αλλα απο τις απαντησεις σας τελικα μου φαινεται πως αξιζει το ρισκο..:)
 

tita

Member
Μηνύματα
732
Likes
223
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
οπως λες, σκεψου τη χειροτερη των περιπτωσεων. ακομα και τοτε, θα εχεις αποκτησεις τετοιες εμπειριες, που ουτε καν μπορει να φανταζεσαι τωρα. και σαφώς θα έχεις πλεονεκτημα έναντι άλλων...
 

Lyda

Member
Μηνύματα
723
Likes
241
Επόμενο Ταξίδι
ΚΑΛΜΥΚΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Αν κανεις μεταπτυχιακο και δεν βρεις δουλεια εξω, θα γυρισεις στην Ελλαδα να βρεις δουλεια; Εδω οι μισοι πτυχιουχοι ειναι σερβιτοροι και ταξιτζιδες
 

IRIDA

Member
Μηνύματα
57
Likes
3
Επόμενο Ταξίδι
ΔΥΤΙΚΗ ΑΦΡΙΚΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΑΝΤΑΡΤΙΚΗ
Ι know κι εγω 2 δουλειες κανω ..η μια ειναι σερβιτορα και η αλλη μηχανικος .. τα ξερω απο πρωτο χερι απλα υποθετω οτι μετα απο καποια φαση αν δεν σου καθεται με τιποτα εκτος επιστρεφεις στην πατριδα σου...
αλλα τελικα συμφωνω με την tita .. με αλλες εμπειριες!!!!!!!!
 

perictione

Member
Μηνύματα
66
Likes
82
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα σου΄ρχομαι (25/08)
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Για μένα το σημαντικότερο για μια τέτοια απόφαση είναι τι είδους μεταπτυχιακό θέλεις να κάνεις, πόσο καλό είναι το πανεπιστήμιο που θέλεις να πας (το μεταπτυχιακό δηλαδή που θα βρεις στο εξωτερικό είναι πολυ καλύτερο απο το αντίστοιχο μεταπτυχιακό, αν υπάρχει, που προσφέρεται στην Ελλάδα?), τι ορίζοντες θα σου ανοιχτούν μετά (που θα μπορείς να δουλέψεις με το μεταπτυχιακό σου, τι είδους συνεργασίες και γνωριμίες θα έχεις αποκτήσει από το πανεπιστήμιο που θα πας κλπ-κάνε και ένα ψάξιμο να δείς που έχουν απορροφηθεί φοιτητές που πήραν το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό αν μπορείς) και όλα αυτά που θα συνηγορούν για μια καλή ποιότητα σπουδών. Αυτά λοιπόν τα ερωτήματα θα σου απαντήθουν από άτομα που είναι έμπειρα πάνω ακριβώς στα θέματα με τα οποία ασχολείσαι. Ίσως για παράδειγμα να μπορέσει να σε βοηθήσει κάποιος καθηγητής από τη σχολή σου. Μια τέτοια απόφαση πάντως θέλει πολύ ψάξιμο. Βέβαια αυτό δε σημαίνει ότι θα είναι όλα όπως τα περίμενες αλλά τουλάχιστον θα ξέρεις ότι εσύ από τη πλευρά σου έκανες το καλυτέρο δυνατό.

Τώρα η λογική να σου πω “πήγαινε γιατι το μεταπτυχιακό στο εξωτερικό είναι μια εμπειρία” με βρίσκει εντελώς αντίθετη. Εμπειρία είναι απο το να κάνεις ένα απλό τουριστικό ταξίδι μέχρι το να μείνεις και να δουλέψεις στο εξωτερικό.Ακόμα και το να μείνεις Ελλάδα εμπειρία είναι (ίσως και η καλύτερη!). Το μεταπτυχιακό από την άλλη, μπορεί να σου προσφέρει πολλές εμπειρίες αλλα θα είναι λάθος να το κάνεις γι’ άυτο. Το μεταπτυχιακό (όπως και όλες τις σπουδές) το κάνουμε για να πετύχουμε τους πνευματικούς και επαγγελματικούς μας στόχους και μόνο! Όλα τα άλλα είναι ευχάριστα παρελκόμενα. Το σημαντικότερο ερώτημα λοιπόν που πρέπει να απαντήσεις είναι τι θέλεις να κάνεις στη ζωή σου, πως τη φαντάζεσαι σε 10 με 20 χρόνια από τώρα και αναλόγως να οργανώσεις το πλάνο σου. Οπότε η μόδα να πηγαίνουν όλοι για ένα μεταπτυχιακό (χωρίς να τους πολυενδιαφέρει τι ακριβώς θα σπουδάσουν) στο εξωτερικό πραγματικά με στεναχωρεί. Εγώ όταν έψαχνα πού θα κάνω το διδακτορικό μου κοίταζα κυρίως Αμερική γιατί εκεί είναι τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου στον τομέα μου (Μηχανικός κι εγώ, χημικός). Ωστόσο δέν το έκανα αυτοσκοπό να πάω εξωτερικό. Επειδή δεν μπορούσα να χτυπήσω (λόγο βαθμού πτυχίου) ένα απο τα 10-15 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου αποφάσισα να μείνω Ελλάδα μιάς και αυτό που βρήκα εδώ ήταν εξίσου καλό (ίσως και καλύτερο) με αυτό που τελικά θα εύρισκα στο εξωτερικό. Τώρα που τελείωσα προσλήφθηκα στο Georgia Tech που είναι το 4 καλύτερο της Αμερικής στον τομέα μου έχοντας πάρει το διδακτορικό μου στην πάτρα και όχι σε κάποιο πανεπιστήμιο του εξωτερικού που θα επέλεγα με γεωγραφικά κριτήρια (αντί εκπαιδευτικά) μόνο και μόνο για να ζήσω μια εμπειρία. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι οι σπουδές είναι εφόδια για να βρούμε τη δουλειά που έχουμε θέσει ως στόχο και δεν έχουν σύνορα. Θα πάς εκεί που πιστεύεις ότι θα πάρεις τα περισσότερα εφόδια είτε αυτο είναι στην Πάτρα είτε στην Κομοτηνή είτε στο Amsterdam είτε στο Τόκυο! 2 χρονια είναι που θα σε βοηθήσουν να περάσεις ευχάριστα τα υπόλοιπα 30!

Τέλος εάν έχεις ήδη κάνει το ψάξιμο σου και απλά σε ανησυχεί η μετάβαση στη χώρα που θα πας και πόσο εύκολο θα είναι να προσαρμοστείς, τότε και αυτό εξαρτάται από πολλούς πάραγοντες. Στην αρχή θα είναι αρκετά δύσκολα αλλά σίγουρα θα τα καταφέρεις, όπως τα έχουν καταφέρει και πολλοί άλλοι. Ξέρω δεν είναι εύκολο αλλά ήδη έχεις κάνει την αρχή. Καλή τύχη λοιπόν σε ότι και αν κάνεις.
 

tita

Member
Μηνύματα
732
Likes
223
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
για να μην παρεξηγηθώ:
δεν νομιζω οτι κανεις προτεινει να παει να κανει εξω το μεταπτυχιακο μονο για την εμπειρια. Σαφως και αυτο ειναι λαθος. Αυτο που λεμε ολοι ειναι ότι αν σκεφτεται ενα καλυτερο μελλον (επαγγελματικό είτε στην Ελλαδα είτε στο εξωτερικό), και πιστευει οτι ενα συγκεκριμενο μεταπτυχιακο προγραμμα του εξωτερικου, θα της το προσφερει αυτο, να παει να το κανει, χωρις δευτερη σκεψη. Αυτό που λεμε ειναι ότι ακόμα και στο τελος δει οτι αφού εχει κανει ο,τι καλυτερο μπορεσε, τελικα δεν εκατσε για τον χ,ψ λόγο(εργασιακες συνθηκες έξω, οικονομική κρίση..χιλιαδυο), στη χειροτερη των περιπτωσεων, να σκεφτεται οτι τελικα και η εμπειρια που αποκόμισε από το μεταπτυχιακό εξω, ειναι πολύ σημαντική.

για αυτό άλλωστε λέμε "ψάξτο καλά πριν φύγεις". Μαζί της είμαστε στο να βγει έξω, αλλά να ξερει τι εχει να αντιμετωπισει απο άποψη δουλειάς και γενικότερων συνθηκών. Δεν ειμαστε μικρα παιδια τωρα...
 

perictione

Member
Μηνύματα
66
Likes
82
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα σου΄ρχομαι (25/08)
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
απλα υποθετω οτι μετα απο καποια φαση αν δεν σου καθεται με τιποτα εκτος επιστρεφεις στην πατριδα σου...
αλλα τελικα συμφωνω με την tita .. με αλλες εμπειριες!!!!!!!!
Συνήθως το αντίθετο συμβαίνει, αν δεν βρίσκεις δουλειά στην Ελλάδα μένεις στο Εξωτερικό. Αν είσαι καλός σε αυτο που κάνεις δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρείς δουλειά κάπου στον κόσμο.
 

IRIDA

Member
Μηνύματα
57
Likes
3
Επόμενο Ταξίδι
ΔΥΤΙΚΗ ΑΦΡΙΚΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΑΝΤΑΡΤΙΚΗ
Συμφωνω απολυτα με τα παραπανω και το να παω καπου εξω επειδη ειναι ΄'μοδα' ουτε καν μου ειχε περασει απο το μυαλο .. Εννοειται πως το μεταπτυχιακο το θελω για να μπορεσω να εξελιχθω επαγγελματικα στο μελλον και να μπορεσω επιτελους να κανω μια δουλεια που αγαπαω .. Το προβλημα ειναι το οτι στην Ελλαδα απο τοτε που πηρα το πτυχιο μου ψαχνω μια αξιολογη δουλεια αλλα τιποτα .. δουλευω μεν στον τομεα μου αλλα οι συνθηκες εργασιας ειναι αθλιες και εχω βαρεθει να με αντιμετωπιζουν ρατσιστικα επειδη ειμαι γυναικα μηχανικος και να μου λενε οτι μονο με μεσον θα βρεις μια καλη δουλεια ..
Το master που θελω να κανω υπαρχει και στην Ελλαδα αλλα δεν υπαρχει επαγγελματικη αποκατασταση εδω για μετα ..
Το θεμα ειναι οτι ναι μεν το πανεπηστημιο της κοπενχαγης που με ενδιαφερει περισσοτερο ειναι απο τα καλητερα και ναι μεν μπορει καποιος να μου πει οτι θα βρεις δουλεια και τα σχετικα αλλα ποτε δεν ξερεις ετσι δεν ειναι?
και οσο για τα οικονομικα δεν μπορεις στην ηλικια των 30 να ζητησεις απο την οικογενεια σου επειδη εμενα' μου ρθε τωρα ' να συνεχισω τις σπουδες μου!! Οποτε στην ελλαδα ειναι πολυ πιο ευκολο να βρεις μια οποιαδηποτε δουλεια ισα ισα για να συντηρησαι παρα στο εξωτερικο γι αυτους τους λογους ειμαι σε αδιεξοδο .. αλλα θα δειξει
sorry αν τα λεω λιγο ανακατεμενα δεν ειμαι πολυ καλη στο γραψιμο!!:shock:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.265
Μηνύματα
885.651
Μέλη
38.945
Νεότερο μέλος
Dim69

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom