Γαλλία Στην Αλσατια...

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Εγώ με 5 μέρες θα είχα κάνει και τα υπόλοιπα.
Γενικά το έλεγα, ωστόσο δε ξέρω αν χωράνε όλα σε πέντε μέρες. Ίσως μόνο αν υπάρχει όχημα. Προσωπικά θα άφηνα ξεχωριστά Φραΐμπουργκ και Στρασβούργο, για να 'χω αφορμές να ξαναπάω στην περιοχή. ;) :haha:

Καλημέρα και καλό μήνα.

Μπορείτε να προτείνετε από δύο εστιατόρια (παραδοσιακή γαλλική κουζίνα) σε:

Κολμάρ και Στρασβούργο;

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Στο Στρασβουργο από όσα δοκιμάσαμε , μας άρεσε πολύ αυτό : https://maps.app.goo.gl/88ZjeuWCjws5T1xb7?g_st=com.google.maps.preview.copy

Αλσατικη κουζίνα όμως, όχι γαλλική. Οπωσδήποτε όπου και να πάτε να κάνετε κράτηση. Στο Κολμάρ καλό είναι να αποφύγετε το μεσημεριανό φαγητό γιατί είναι πολύ τουριστικά όλα. Εμείς φαγαμε σε ένα χωριό έξω από το Κολμάρ.

Maryjoy

Member
Καλημέρα και καλό μήνα.

Μπορείτε να προτείνετε από δύο εστιατόρια (παραδοσιακή γαλλική κουζίνα) σε:

Κολμάρ και Στρασβούργο;
Καλο μηνα, συνηθως πηγαινω σε αυτα:

Στο Στρασβουργο
Au Brasseur · 22 Rue des Veaux, 67000 Strasbourg, France

Στο Κολμαρ
Restaurant _ L'Epicurien · 11 Rue Wickram, 68000 Colmar, France
Wistub de la Petite Venise · 4 Rue de la Poissonnerie, 68000 Colmar, France
WISTUB BRENNER · 1 Rue Turenne, 68000 Colmar, France

stelios18120

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μπολόνια Ιταλία 🇮🇹
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Καλημέρα
Μόλις γύρισα από Γαλλία πριν 3 μέρες.
Ήμουν Στρασβούργο, Κολμάρ και ομπερνε.
Στο Στρασβούργο έμεινα στο Boma hotel και στο ομπερνε στο diligence hotel απέναντι από την πλατεία.πολυ ωραία και τα δύο με πολύ καλό πρωινό και ολοκαίνουργια δωμάτια κτλπ
Το Στρασβούργο το περπατάς ανετα,πανέμορφος και τεράστιος καθεδρικός,κάναμε και βαρκάδα στο ποτάμι που κρατάει σχεδόν 70',φαγητό πολύ καλό, καθαριότητα η πόλη και τα χωριά, μαγαζιά με σουβενίρ,ωραίες σοκολάτες κτλπ
Το Κολμάρ πανέμορφο,όλα περιποιημένα και τακτοποιημένα,αρκετός κόσμος αλλά οκ έβρισκες θέση για φαγητό,κρασί κτλπ άπειρα σημεία για φωτογραφίες. Το ομπερνε ονειρικό,αν πας χειμώνα πιστεύω θα είναι φανταστικα στολισμένο,ακόμα και τώρα σχεδόν καλοκαίρι είχε πολύ κόσμο,όλα ανοιχτά ήταν,περπατιεται η πόλη απλά αν πας από τον καθεδρικό και πάνω έχει λίγο ανηφόρες,ωραία στενάκια για φωτογραφίες,όλα καθαρά και τα κτήρια βαμμένα με αυτά τα πολύ ωραία χρώματα που κάνει το κάθενα να ξεχωρίζει.αρκετα τουριστικό μέρος και όχι άδικα.
Αν θέλει κάποιος να με ρωτήσει κάτι τώρα που τα έχω φρέσκα με ρωτάει 🫡😎
Πάντως αξίζει η Αλσατία για να αφιερώσετε καμιά εβδομάδα να πάτε στα χωριά,να δοκιμάσετε κρασάκια κτλπ
Σας παραθέτω και μερικές φωτογραφίες από Στρασβούργο.
Να αναφέρω επίσης ότι πήγα και ήρθα με aegean αθηνα-Φρανκφουρτη και πίσω.μια χαρά η πτήση ούτε αναταράξεις ουτε τίποτα.Ειχαμε απλά 1 ώρα καθυστέρηση στην επιστροφή από Φρανκφούρτη προς Αθήνα (κλασικά πράγματα γιατί πάντα παίζει μια μικρή καθυστέρηση από Φρανκφούρτη απ' ότι μου είπαν και αλλοι 😋)

Attachments

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.054
Μέλη
39.770
Νεότερο μέλος
iliokamenos