Πού το βρήκες το post αυτό;![]()
Ναι, το θυμήθηκα τώρα που το ανέφερες... Απλά για εμένα αυτό στο Sinsheim ήταν ο λόγος για αυτό το ταξίδι. Είχα ξαναμπει σε Κονκορτ, αλλά το Τουπόλεφ θα το έβλεπα πρώτη φορά, είχε και το DeLorean το οποίο κι αυτό το έψαχνα, κάτι ακόμα dragster δεν ήθελα και πολλά άλλα.
747, όπως και 380, πρέπει να είχε μόνο στο Le Bourget, στο οποίο όμως δεν θυμάμαι αν ανέβαινες. Antonov δεν θυμάμαι κάπου. Στο Sinsheim από 747 είχε αν θυμάμαι καλά μόνο το πιλοτήριο, στο οποίο μπορούσες να μπεις και να κάτσεις στη θέση του πιλότου.
Αν σας βόλευε το δρομολόγιο, εγώ ίσως το έκανα κάπως έτσι:
1. Πτήση για Στουτγκάρδη. Από εκεί με τρένο για Χαϊδελβέργη. Έχει την απογευματινή πτήση, οπότε φτάνετε βραδάκι. Πας με τραμ στο σιδηροδρομικό σταθμό και μετά non-stop Χαϊδελβέργη. 1-2 διανυκτερεύσεις εκεί, ώστε τη μια μέρα να δω στα γρήγορα την πόλη και τη δεύτερη να πας στο Sinsheim με τρένο (στάση Sinsheim Museum/Arena, 40 λεπτά απευθείας, το μουσείο το βλέπεις από την πλατφόρμα του τρένου).
2. Βλέπω δρομολόγια 2h Χαϊδελβέργη - Στρασβούργο, 40 ευρώ, ακόμα και με 1 αλλαγή. Πας Στρασβούργο. Από εκεί συνεχίζεις για την υπόλοιπη Αλσατία. Αυτοκίνητο νοικιάζεις στο Στρασβούργο και συνεχίζεις οδικώς για Κολμάρ.
3. Εγώ από Κολμάρ θα κοίταζα να συνέχιζα και για Βασιλεία και να επέστρεφα από εκεί.
Θα εξέταζα το ενδεχόμενο της διαμονής και σε κάποιο από τα χωριά, αν έβρισκα κάτι καλό. Χιλιομετρικά δεν είναι κάτι από το Στρασβούργο, απλά για να έφευγα λίγο από την πόλη και να έβλεπα λίγο τα χωριά και αφότου φύγουν οι επισκέπτες της μέρας. Λάβετε υπόψη ότι θα είναι 3 "μετακομίσεις" στις μέρες που έχετε, κάποιους τους κουράζει αυτό.
Αν δεν σας βγαίνει σε θέμα κόστους, δείτε και την περίπτωση της Τουλούζης (η Volotea έχει απευθείας πτήσεις με Στρασβούργο, ενώ μπορείτε να γυρίσετε και από εκεί), δεν σας την έγραψα τυχαία. Έχει κιόλας 2 Concorde (το ένα ήταν το ένα πρωτότυπο και επίσης είναι επισκέψιμο μέσα), καθώς και το τεράστιο μεταγωγικό Beluga, ενώ και η πόλη είναι συμπαθητική (κυρίως η βόλτα στο Canal du Midi). Το κερασάκι στην τούρτα θα είναι και ένα tour στην Airbus, όπως έγραψε και η Sassenach.![]()
Η Τουλούζη θα πρέπει να περιμένει
Έκλεισα τελικά προχθές πηγαινε-ελα Φρανκφούρτη. Ήταν το πιο συμφέρον από άποψη κόστους στους συνδιασμούς που έψαξα. Στουτγκάρδη, Βασιλεία, αλλά και Στρασβούργο, με κάποιους συνδιασμούς έβγαινε πιο οικονομικό (ειδικά συνυπολογίζοντας και το κόστος μεταφοράς απο Φρανκφούρτη), αλλά οι πτήσεις επιστροφής ήταν ξημερώματα, οπότε ουσιαστικά έπρεπε να μείνουμε στο δωμάτιο για λίγες ώρες και να πληρώσουμε "τσαμπα" τη διανυκτέρευση.
Οπότε πλέον είμαστε στη φάση οργάνωσης και εύρεσης δωματίων. Έχω κάνει κάποιες κρατήσεις με δωρεάν ακύρωση, έστω προσωρινά, για 4 μερες Στρασβούργο και 3 Χαϊδελβέργη, μέχρι να ολοκληρώσω το πλάνο, και ακούγοντας και τις προτάσεις σας βέβαια...
Μία σκέψη είναι σερι μετα την άφιξη να πάμε προς Στρασβούργο (ίσως και επίσκεψη Baden Baden αφού θα περνάμε απο δίπλα) και να μείνει στο τέλος Χαϊδελβέργη και οι γύρω επισκέψεις. Ή το ανάποδο, όπως σχεδόν πρότεινες εσύ. Αρχικά πρέπει να αποφασίσω αυτό. Και το αν θα γίνει διαμονή και κάπου αλλού... Και σκέφτομαι και το θέμα ενοικίασης από Φρανκφούρτη γιατί νομίζω είναι πιο οικονομικό απ ότι στη Γαλλία και πιο εύκολο ίσως (επειδή δεν εχω και πιστωτική και στη Γερμανία έχω ξανά νοικιάσει αρκετά εύκολα και οικονομικά). Απο λεφτά, όπως υπολόγισα τρένα και διαδρομές, πάνω κάτω βγαίνουν ίδια με ενοικίαση και βενζίνες... Εκτός αν πέφτω τόσο έξω. Ερωτηματικό για το παρκάρισμα βέβαια....
Απ την άλλη εχω σκεφτεί και οτι λες κι εσυ για ενοικίαση μόνο στην Αλσατία.
Πολλές σκέψεις, δύσκολες αποφάσεις... Ειδικά στο θέμα ξενοδοχείων που και στους 2 προορισμούς, δε τα λες και οικονομικά... Και ακόμα δεν εχω πάει στο ζουμί... Το ημερήσιο πρόγραμμα.