Ισλανδία Στην Ισλανδία της φωτιάς και του πάγου

Rosa

Member
Μηνύματα
1.635
Likes
1.964
Ονειρεμένο Ταξίδι
Trobriand Islands...
Αρχικά να πω και εγώ τα συγχαρητήρια μου για την υπέροχη περιγραφή και να θέσω και ένα ερώτημα.
Είμαστε έτυμοι να το κλίσουμε και να πάμε απλά δεν έχουμε καταλήξει ακόμα στην «καλύτερη» εποχή. Οι εναλλακτικές μας είναι:

2ο δεκαήμερο Μάιου (καλύτερες τιμές, λιγότερος κόσμος, έχει ακόμα χιόνι και κρύο που μας αρέσει αλλά χάνεις κάποιες τουριστικές επιλογές που έχεις την full τουριστική περίοδο όπως rafting, snorkeling κτλ ).

2ο δεκαήμερο Ιουνίου (όχι τόσο καλές τιμές, μέτριος νομίζω κόσμος, και άγνωστο για τα άλλα δύο)

3ο δεκαήμερο Αυγούστου (κακές τιμές, φοβάμαι πολύς κόσμος, φαντάζομε όχι χιόνι - πάγος κτλ, εναλλακτικές κτλ στο full)

Τι άποψη έχει εδώ ο κόσμος;
Η ψήφος μου στη δεύτερη επιλογή, 2ο με 3ο δεκαήμερο Ιουνίου. Πρώτον, γιατί στις 21 Ιουνίου θα πετύχετε τη μεγαλύτερη διάρκεια μέρας στην Ισλανδία, ένα υπέροχο θέαμα με τον ήλιο να μη δύει ποτέ (απλά να χαμηλώνει, να κρατιέται λίγο πάνω απ' τον ορίζοντα και να ανεβαίνει ξανά) --ευκαιρία για υπέροχες φωτογραφίες και πολλή μπύρα στα υπαίθρια πάρτι που οργανώνονται παντού και δεύτερον, επειδή το κρύο θα είναι τόσο ώστε να σας επιτρέψει μια κατάδυση στο χάσμα της Silfra, στο εθνικό πάρτο του Thingvellir. Διαυγέστατα νερά, θερμοκρασία νερού 2-4 C, κι εσείς να κολυμπάτε ανάμεσα στην ευρωπαϊκή και αμερικανική πλάκα, σε νερό που έρχεται κατευθείαν από τους παγετώνες (σ' αυτό εξάλλου οφείλει και τη διαύγειά του). Μπορείτε και να επιλέξετε απογευματινή κατάδυση, κάτω από τον Ήλιο του Μεσονυκτίου.

Αν επιμένετε για Αύγουστο, μπορείτε να το συνδυάσετε με το Φεστιβάλ Τζαζ της Ρέικιαβικ, 14-31 Αυγούστου. Όπως και να 'χει, καλά να περάσετε σε μια πανέμορφη χώρα!...
 

astral

Member
Μηνύματα
776
Likes
139
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού - Αργεντινή
Πω πω την είχα ξεχάσει αυτή την ιστορία...
Γιατί? :bash: Γιατί? :bash: Γιατί? :bash:
Γιατί μου το κάνατε αυτό τώρα?? :bash::klaps::klaps:

Αγαπητέ hydronetta, δεν έχω λόγια!
Υπέροχη ιστορία, υπέροχες φωτογραφίες! Αυτές ειδικά με το Βόρειο Σέλας με αποτελείωσαν! :shock:
 

North66

Member
Μηνύματα
4.297
Likes
5.032
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γροιλανδία
3ο δεκαήμερο Αυγούστου (κακές τιμές, φοβάμαι πολύς κόσμος, φαντάζομε όχι χιόνι - πάγος κτλ, εναλλακτικές κτλ στο full)

Τι άποψη έχει εδώ ο κόσμος;
Τιμές χαμηλότερες από Ιούλιο-αρχές Αυγούστου, κόσμο θα δεις μόνο στο Ρέυκιαβικ αλλά μη φανταστείς ορδές τουριστών, χιόνι θα δεις μόνο σε παγέτωνες και σε κορυφές βουνών στη Β. Ισλανδία (αν πάρεις το Kjolur Route, μπορεί να είσαι τυχερός και να χιονίσει) και θερμοκρασίες χειμωνιάτικες (μέγιστες στο Ρέυκιαβικ 8-12c)...
 

papaleon

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Ευχαριστώ για την ανταπόκριση, θα σας ενημερώσω για το αποτέλεσμα και για τις εμπειρίες μας.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.618
Likes
50.267
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Καταπληκτική ιστορία. Γενικώς είμαι της άποψης να μη βλέπω φωτογραφίες από προορισμούς που δεν έχω επισκεφθεί, αλλά μερικές ήταν αδύνατον να τις αγνοήσω. Πέραν των περιγραφών καθαράς τουριστικής φύσης, αυτό που μου άρεσε είναι οι παρατηρήσεις περί καθημερινής ζωής (π.χ νοοτροπία γονέων, το θέμα με τα βιβλιοπωλεία κλπ) που τις βρήκα πολύ χρήσιμες.
Μπράβο, εξαιρετική ιστορία, πολύ καλογραμμένη!
 

marakes

Member
Μηνύματα
13
Likes
5
Σε καταλαβαίνω απόλυτα.

Ακόμα και τώρα, σχεδόν δύο χρόνια μετά την επίσκεψή μου, νιώθω ένα καρδιοχτύπι όταν σκέφτομαι αυτή τη χώρα (αλήθεια! όσο γελοίο κι αν ακούγεται..). Και να φανταστείς έκανα μόνο το golden circle, κατά τ' άλλα Reykjavik. Μόνο εδώ θα διαφωνήσω λίγο μαζί σου. Αυτή η πόλη μπορεί να μην έχει τα φοβερά αξιοθέατα ή τις εξαιρετικές ομορφιές, έχει όμως μια φοβερή ατμόσφαιρα, δύσκολο να την περιγράψει κανείς με λόγια. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι ένιωσα μια οικειότητα, μια χαλαρότητα σ' ένα μέρος που ταυτόχρονα σου 'βγαζε κάτι το απόκοσμο... Μια τόσο ζωντανή πόλη - νομίζω είχα διαβάσει απ' τις πιο 'νεαρές' σε ηλικία κατοίκων ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, με απίστευτη μουσική σκηνή - ειδικά αν λάβει κανείς υπόψη το μέγεθος της χώρας.

Με λίγα λόγια, θα επιστρέψω σίγουρα, αυτή τη φορά για το υπόλοιπο νησί. Και η ιστορία σου είναι διαφωτιστικότατη πάνω σ' αυτό! Για το Βόρειο Σέλας δεν θα μιλήσω :evil:(επί 3 ημέρες - νύχτες για την ακρίβεια - προσπαθούσαμε, αλλά ο καιρός δεν μας έκανε τη χάρη, εν ολίγοις είσαι τόοοσο τυχερός!). Δεν πειράζει, άλλος ένας λόγος να επιστρέψω! :D

Οι φωτογραφίες φοβερές και η αφήγηση καθηλωτική!

υγ. να το φτιάξουμε το γκρουπ! ;)
 

adiaforos

Member
Μηνύματα
1.049
Likes
1.589
Από τις καλύτερες ταξιδιωτικές ιστορίες που έχω διαβάσει. 'Οπως γράφει και ένας φίλος παραπάνω, αποφεύγω να βλέπω εικόνες από προορισμούς που θέλω να επισκεφθώ, σε αυτή την περίπτωση όμως δεν μπορούσα να κρατηθώ. Η φύση σε όλο της το μεγαλείο με ασυνήθιστες εικόνες που βγάζουν μία ιδιάζουσα ομορφιά, ακόμη και αυτές που έχουν μόνο "άγονους" βράχους. Ευχαριστώ -έστω και καθυστερημένα- για την αναλυτική περιγραφή.
 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.150
Likes
14.438
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
όπου δεν έχω πάει
Από τις καλύτερες ταξιδιωτικές ιστορίες που έχω διαβάσει. ' Η φύση σε όλο της το μεγαλείο με ασυνήθιστες εικόνες που βγάζουν μία ιδιάζουσα ομορφιά, ακόμη και αυτές που έχουν μόνο "άγονους" βράχους. Ευχαριστώ -έστω και καθυστερημένα- για την αναλυτική περιγραφή.
Κι εγώ με τη σειρά μου σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Η Ισλανδία είναι ένα μέρος που αξίζει να επισκεφθεί κανείς μια φορά στη ζωή του ιδιαίτερα αν αγαπά τη φύση. Δεν περίμενα ποτέ ότι ένα τέτοιο γυμνο, απόκοσμο, αφιλόξενο τοπίο θα μου προκαλούσε "πολλαπλούς οργασμούς" στις αισθήσεις όπως λέει και μια αγαπημένη φίλη... Ήταν από τα ταξίδια που έτρεφα πολύ υψηλές προσδοκίες και δεν απογοητεύτηκα. Ελπίζω κι εγώ να ξαναπάω...
 

papaleon

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Άρτι αφιχθείς από Iceland (τελικά αποφασίσαμε να πάμε την πρώτη από τις 3 περιόδους που είχα αναφέρει σε προηγούμενο μου μήνυμα) και το μόνο που έχω να πω (μιας και δεν θα προσπαθήσω καν να συναγωνιστώ την υπέροχη περιγραφή αυτού του άρθρου) είναι όσοι το σκέφτεστε να σταματήσετε και απλά να πάτε!!!!
 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.150
Likes
14.438
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
όπου δεν έχω πάει
Εύγε εύγε, χαίρομαι πολύ που το καταφχαριστηθήκατε
Θα σου έλεγα να μας γράψεις τις δικές σου ταξιδιωτικές εντυπώσεις ή αν σου είναι χρονοβόρο να μας φτιάξεις τουλάχιστον μια φωτοιστορία!
Εννοείται ότι θα χαρώ να μου μεταφέρεις και προσωπικά τις εμπειρίες σου
Αν μπορείτε ελάτε στη συνάντηση της Κυριακής 22/5. Θα έχουμε πολλά να πούμε
 

North66

Member
Μηνύματα
4.297
Likes
5.032
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γροιλανδία
Mετά απ' την καθυστέρηση στη χρηματοδότηση του έργου λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ισλανδία, άνοιξε τελικά για το κοινό το νέο Concert Hall στο λιμάνι του Ρέυκιαβικ με το ελληνικό όνομα Harpa... όσοι πιστοί προσέλθετε!

Reykjavik Concert Hall and Conference Centre

Kαι το άρθρο στην τοπική The Reykjavík Grapevine.
http://www.grapevine.is/media/pdf/Grapevine_05_2011.pdf
 

mfish

Member
Μηνύματα
1.378
Likes
1.279
Ονειρεμένο Ταξίδι
ολη η γη
τωρα ανακαλυψα την ιστορια σου, δε ξερω πως μου ειχε ξεφυγει.....κα8ομαι και στρωνομαι να μελετησω καθως οι υπεροχες φωτο μου ανοιξαν την ορεξη... παντα τετοια ταξιδια να κάνεις!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.580
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom