• Χριστουγεννιάτικος Ρετρό Διαγωνισμός 2007-2009 !

Ζάμπια Ζιμπάμπουε Μποτσουάνα Νότια Αφρική Στην καρδιά της Μεσημβρινής Αφρικής: ένα απροσδόκητο ταξίδι

erodios

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Στα φεγγάρια μου!
Ανησύχησα! Άργησες να ανεβάσεις τη συνέχεια της ιστορίας σου και έλεγα τι έγινε; Όχι τίποτα άλλο δηλαδή, αλλά σήμερα το πρωί έκλεισα για τα μέσα Μαΐου και τα δικά μου εισιτήρια για αυτήν την εκδρομή. Είδες τι κάνουν οι κακές παρέες και πού μπορεί να σε οδηγήσουν; :haha:

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Ανησύχησα! Άργησες να ανεβάσεις τη συνέχεια της ιστορίας σου και έλεγα τι έγινε;
Όλα καλά, ένα κεφάλαιο απολογισμού και πέφτουν οι τίτλοι τέλους! ;)
Όχι τίποτα άλλο δηλαδή, αλλά σήμερα το πρωί έκλεισα για τα μέσα Μαΐου και τα δικά μου εισιτήρια για αυτήν την εκδρομή.
Ωωωω, είσαι πολύ ωραίος, σίγουρα η επιλογή σου θα σε δικαιώσει. Τώρα αρχίζει η πραγματική μελέτη!
Είδες τι κάνουν οι κακές παρέες και πού μπορεί να σε οδηγήσουν;
Εμένα μου λες; Από τότε που ασχολούμαι με το travelstories έχω μπλέξει άσχημα, ένα ταξίδι κάνω, άλλα πέντε ξεπετάγονται... :haha: :haha:

Last edited:

erodios

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Στα φεγγάρια μου!
Ωωωω, είσαι πολύ ωραίος, σίγουρα η επιλογή σου θα σε δικαιώσει. Τώρα αρχίζει η πραγματική μελέτη!
Έχω οδηγό το δικό σου ταξίδι. Λόγω της διαφορετικής εποχής της επίσκεψης κάποιες δραστηριότητες όπως αυτή στην πισίνα του καταρράκτη ίσως δεν μπορέσω να τις κάνω, αλλά τι να κάνουμε; Επίσης αν χρειαστεί, μπορεί στο επόμενο διάστημα να ζητήσω τη βοήθειά σου με προσωπικό μήνυμα.

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Έχω οδηγό το δικό σου ταξίδι. Λόγω της διαφορετικής εποχής της επίσκεψης κάποιες δραστηριότητες όπως αυτή στην πισίνα του καταρράκτη ίσως δεν μπορέσω να τις κάνω, αλλά τι να κάνουμε; Επίσης αν χρειαστεί, μπορεί στο επόμενο διάστημα να ζητήσω τη βοήθειά σου με προσωπικό μήνυμα.
Εννοείται στη διάθεση σου ό,τι χρειαστείς.
Με το καλό! :cool:

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Ταξιδιωτικός απολογισμός και συμπεράσματα

Νομίζω ξέρετε τον τρόπο. Θα τηρήσω απαρέγκλιτα τον ίδιο κανόνα όπως σε κάθε ιστορία από άλλη -πλην Ευρώπης- ήπειρο, τον καθιερωμένο με τη μορφή ερωταπαντήσεων προς τον εαυτό μου, μια τακτική που μ’ αρέσει πολύ.

Πρώτα όμως αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όσους έφτασαν μέχρις εδώ διαβάζοντας, αλλά και όσους σχολίασαν κι άνοιξαν ακόμη περισσότερο τη συζήτηση μέσα στην ιστορία βοηθώντας τον μελλοντικό αναγνώστη με σχόλια κι επισημάνσεις.

Πάμε:

Σου έφτασε ο διαθέσιμος χρόνος της εκδρομής;
Τι περιμένετε να σας πω εδώ; Το τρέξιμο που ρίξαμε και νομίζω φαίνεται μέσω της ιστορίας τα λέει όλα, άσε τα βάρβαρα ξυπνήματα. Ούτε για ζήτω δεν έφτασε ο χρόνος, αλλά αρκεί αυτό που βιώσαμε να μου φέρνει το χαμόγελο τώρα που τα θυμάμαι.

Ασχέτως αυτού, εφόσον έγινε όπως έγινε, λες τελικά ότι πήρες καλή γεύση από τα μέρη που επισκέφτηκες;
Όχι ακριβώς. Σίγουρα είδα τα σημαντικότερα σημεία αναφοράς κι αυτό δεν είναι καθόλου αμελητέο, όμως μη ξεχνάμε ότι έλειψε κάτι βασικό αυτή τη φορά, η κανονική μεμονωμένη περιπλάνηση και μιλώ κυρίως για τη Νότιο Αφρική.

Πόσες μέρες θα ήθελες ιδανικά να έχεις στη διάθεση σου σε κάθε μέρος και γιατί;
Ας μην είμαι αλαζόνας. Θα έλεγα απλά και ιδανικά από δυο μέρες ακόμη στον κάθε προορισμό. Στο Κέιπ Τάουν για να εξερευνήσουμε περισσότερο την πόλη -αν και νομίζω ότι εκεί χωράει και δεκαήμερο με τόσα που έχει να κάνεις και να δεις- κι άλλες δυο μερούλες στη Βικτόρια Φολς, για τυχόν επισκέψεις σε γειτονικά μέρη. Δε το ανοίγω, δε βάζω διαμονή στο ποτάμι από πλευράς Ναμίμπια ή κάτι άλλο για παράδειγμα από Νότια Αφρική γιατί θα ξεφύγουμε.

Θεωρείς πως έχουν μείνει εκκρεμότητες; Μήπως αν γυρνούσε ο χρόνος πίσω και ξανακουβεντιάζατε για το πλάνο θα άλλαζε κάτι; Ίσως ακόμα κι ο προορισμός;
Παραδόξως όχι, διότι κάναμε όλα όσα σχεδιάσαμε εξ αρχής. Να τα βάλουμε με την τύχη μας δε γινόταν με τον καιρό στο Table Mountain, οπότε θεωρώ ότι το χειριστήκαμε σοφά με όσα επιλέξαμε. Δε θα αλλάζαμε πλάνο, πόσο μάλλον προορισμό γιατί στη τελική αυτό το μη αναμενόμενο είναι που είχε και τη χάρη του.

Θα ξαναπήγαινες σε κάποια από αυτές τις πόλεις ή ευρύτερα περιοχές;
Βρε εγώ θα ξαναπήγαινα πολύ ευχαρίστως, ειδικότερα στο Κέιπ Τάουν, πως μπορεί να γίνει όμως αυτό μου λέτε; Δυστυχώς δεν είναι «πέρασμα» ,δηλαδή δεν είναι ούτε Σιγκαπούρη, ούτε Ντόχα, ούτε Μπανγκόκ που μπορεί κάποια στιγμή να σε βγάλει ο δρόμος σου μέσα από ένα άλλο ταξίδι. Βρίσκεται στην άλλη άκρη του κόσμου και πρέπει να πας επί τούτου, οπότε είναι εξ ορισμού απίθανο, εκτός αν τα φέρει αλλιώς η ζωή.

Ένιωσες κάποια στιγμή στη διάρκεια της εκδρομής φόβο ή ανασφάλεια;
Ας ανοίξουμε αυτό το μεγάλο κεφάλαιο που εύλογα προβληματίζει αρκετούς και φυσικά προβλημάτισε κι εμένα πριν την εκδρομή. Βγάζουμε έξω και τη Ζιμπάμπουε που από το μόνο που κινδυνεύεις είναι τα ζώα που μπορεί να συναντήσεις τη νύχτα, οπότε θέλει ταξάκι και προσοχή.
Πάμε στο Cape Town που όπως είναι λογικό φέρνει πολλές σκέψεις στο κομμάτι της ασφάλειας μιας και βρίσκεται σε μια χώρα με πολύ μεγάλη εγκληματικότητα. Όπως είπα όμως και στον πρόλογο μου είναι η βιτρίνα της Νοτίου Αφρικής κι εδώ τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα σε σχέση με πόλεις τύπου Γιοχάνεσμπουργκ. Ναι θέλει να έχεις το νου σου και να δείχνεις τη δέουσα προσοχή, σαν γενικότερο όμως συμπέρασμα δε μπορώ να πω πως αισθανθήκαμε κάπου κίνδυνο. Θες επειδή κινηθήκαμε κεντρικά ή σε τουριστικές περιοχές (δεν υπήρχε λόγος για κάτι άλλο), θες επειδή σταθήκαμε τυχεροί, δε ξέρω τι απ’ όλα πάντως γεγονός είναι ότι δεν υπήρξε το παραμικρό συμβάν να καταλογίσω στο κομμάτι αυτό.

Πόσο τελικά κόστισε ως σύνολο το ταξίδι σου;
Εύκολο να το υπολογίσω, αφού επαναλάβω πως οι κρατήσεις των αεροπορικών εισιτηρίων ήταν με εξαργύρωση μιλίων, κάτι που από μόνο του ρίχνει υπερβολικά το κόστος. Περίπου 1300€ για όλα μαζί, από χρεώσεις μετακινήσεων & διαμονών, βίζα, ασφάλεια, διατροφές μέχρι τις ακριβές πάντα δραστηριότητες και τα έξοδα.

Γινόταν με κάποιο τρόπο να πραγματοποιηθεί με λιγότερα έξοδα;
Αμφιβάλω. Από πού να κόψεις; Από τις περιηγήσεις ας πούμε; Δε σου πάει η καρδιά, φτάνεις μέχρι εκεί και δε θα πας για σαφάρι; Άντε και να μη βουτήξεις στη πισίνα του διαβόλου, σίγουρα θα βρεις κάτι άλλο να κάνεις για να ξοδέψεις το αντίστοιχο ποσό. Τώρα στα ποτά και στα φαγητά δεν υπήρχε λόγος όταν για τα πρώτα οι τιμές ήταν εξευτελιστικές, και για το φαγητό μόνο στη Ζιμπάμπουε προσέγγιζε τις τιμές της χώρας μας. Όλα καλά, να ‘χουμε να γκρεμίζουμε.

Τι είναι αυτό που μπορούσες να κάνεις και δε το έκανες;
Κυριολεκτικά δε ξέρω να σας πω. Γνωρίζω περίπου τι θα έκανα αν είχα παραπάνω χρόνο, όμως έχω την εντύπωση πως αυτό το λίγο που είχαμε στη διάθεση μας τον εκμεταλλευτήκαμε σωστά. Περιμένω και την άποψη σας περί αυτού.

Συμπερασματικά, ήταν το ταξίδι τόσο ωραίο όσο το περίμενες;
Όχι, ήταν πολύ καλύτερο απ’ όσο φανταζόμουν και περίμενα, αποτελώντας ένα μνημειώδες ταξίδι που προέκυψε έτσι απροσδόκητα όπως λέω και ήρθε για να γράψει ιστορία και να χαραχτεί στις καρδιές μας. Το ξαναέκανα ευχαρίστως.

Συνιστάς σε κάποιον να το επιχειρήσει την ίδια περίοδο, όσον αφορά τις καιρικές και όχι μόνο συνθήκες;
Ξεκάθαρα ναι, μιας και αποτελεί την αρχή της άνοιξης για το νότιο ημισφαίριο που σημαίνει καλοκαιρία συνήθως δίχως κάψα στη Νότια Αφρική και καλές θερμοκρασίες με σχετική ζέστη το μεσημέρι στη Ζιμπάμπουε, εποχή ξηρασίας, που θα τον βοηθήσει σε πολλά.

Τι σχόλιο θα έκανες αναφορικά με τους ανθρώπους που συναναστράφηκες σ’ αυτή την εκδρομή;
Το καλύτερο δυνατό. Είναι γνωστό πως όντας λευκός στην Αφρική πολλές φορές ισοδυναμείς με κινούμενο πορτοφόλι. Ε, κάτι τέτοιο δε το νιώσαμε ευτυχώς ποτέ εκεί που πήγαμε, γνωρίσαμε κόσμο, κάναμε παρέες, αλληλοκεραστήκαμε, έχουμε να λέμε μόνο θετικά σχόλια σχετικά με τις συναναστροφές μας.

Τι θα συμβούλευες σε όποιον ψάχνεται να κάνει κάτι ανάλογο; Να το δοκιμάσει μόνος, οργανωμένα, να επιλέξει τις ίδιες χώρες και γιατί;
Όπως είδατε βγαίνει και παραβγαίνει, αρκεί μόνο να φροντίσετε να οργανώσετε τις πτήσεις σας, τίποτε άλλο. Είναι μια καλή επιλογή, αρκετά ασφαλής, υπάρχει μεγάλη τουριστική υποδομή σχετικά με όσα επιθυμεί ο επισκέπτης να κάνει, οπότε δεν υπάρχει λόγος για κάτι οργανωμένο εκτός άμα θέλετε τη βολή σας, δεν είμαι αρνητικός ως προς αυτό.
Δε ξέρω όμως κατά πόσο συνδυάζονται αυτές οι χώρες σε οργανωμένο πακέτο.

Νομίζεις πως πέρασε το συναίσθημα της Μεσημβρινής Αφρικής μέσα απ’ την ιστορία σου;
Το ελπίζω παιδιά, είναι ακόμα ένα βίωμα που προσπάθησα πολύ να περάσω μέσω του δύσκολου πάντα γραπτού λόγου. Επιτυχώς ή όχι θα το κρίνετε αποκλειστικά εσείς που το διαβάσατε.

Βρήκες ομοιότητες σε σχέση με παρόμοια ταξίδια σου;
Κατηγορηματικά όχι, ήταν ένα εντελώς διαφορετικό ταξίδι σε σχέση με όσα είχα μέχρι τώρα βιώσει, ειδικά από τη μέση της εκδρομής και μετά που πατήσαμε το πόδι μας στο κέντρο της Μεσημβρινής Αφρικής και είδαμε όσα είδαμε. Ακόμα και το Cape Town όμως είναι αναμφίβολα μια κατηγορία μόνο του, μια πραγματικά εκπληκτική πόλη.

Πιστεύεις ότι μπορεί ν’ ακολουθήσει κάποιος τη ταξιδιωτική σου διαδρομή βρίσκοντας αφορμή αυτήν εδώ την ιστορία ;
Μακάρι να το κάνει, κάπως έτσι άλλωστε δε κάνουμε όλοι; Μοιραζόμαστε ιστορίες, ιδέες και θύμησες κι αυτός ο λόγος είναι ίσως και ο πιο σημαντικός για να γράφουμε και να ξαναγράφουμε με το καλό για τα καινούργια ταξίδια μας. :)

Μέχρι τότε,

Δίνουμε ραντεβού στην επόμενη ιστορία, ίσως στην Αφρική, την Ασία, την Ευρώπη ή οποιαδήποτε άλλη ήπειρο, χώρα ή νησί αυτού του κόσμου.

Ραντεβού πάντα ψηλά πάνω απ’ τα σύννεφα!

CoverEnd.jpg

Υ.Γ. Το μόνο που θ’ αφήσουμε ιστορίες, και κανα - δυο φωτογραφίες…🇿🇦🇿🇼🇧🇼🇿🇲

evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Υπέροχο ταξίδι, μου άνοιξε και μένα την όρεξη γι αυτά τα μέρη, ευχαριστούμε για την όμορφη εξιστόρηση και τις απίθανες φωτογραφίες!

Στα επόμενα με υγεία :)

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Υπέροχο ταξίδι, μου άνοιξε και μένα την όρεξη γι αυτά τα μέρη, ευχαριστούμε για την όμορφη εξιστόρηση και τις απίθανες φωτογραφίες!

Στα επόμενα με υγεία :)
Ευχαριστώ Εύα, ανταποδίδω!
Νομίζω ήταν από αυτά τα πολύ γεμάτα με εικόνες. ;) :)

Klair

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικός
Σε ευχαριστώ για την όμορφη εξιστόρηση! Να είσαι γερός και να ταξιδεύεις χωρίς ποτέ να χάσεις το ωραίο σου χαμόγελο!

Καλές Γιορτές με υγεία και Ευτυχισμένος ο καινούριος Χρόνος γεμάτος με τα ταξίδια που ονειρεύεσαι! :icon_wink:

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Σε ευχαριστώ για την όμορφη εξιστόρηση! Να είσαι γερός και να ταξιδεύεις χωρίς ποτέ να χάσεις το ωραίο σου χαμόγελο!
Καλές Γιορτές με υγεία και Ευτυχισμένος ο καινούριος Χρόνος γεμάτος με τα ταξίδια που ονειρεύεσαι! :icon_wink:
Εγώ ευχαριστώ για την ανάγνωση και τα πάντοτε όμορφα σου λόγια. Ανταποδίδω τις ευχές στο διπλάσιο, υγεία να έχουμε να ταξιδεύουμε και να γράφουμε ιστορίες! :)

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.329
Μέλη
39.987
Νεότερο μέλος
Mrsmoke

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom