Ιταλία Στη Νάπολη δεν μπορείς να αγιάσεις στο Αμάλφι θα τα χάσεις!

ggonholidays

Member
Μηνύματα
574
Likes
1.164
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νησιά Γκαλαπάγκος
To απόγευμα συνεχίσαμε στη βόλτα στο όμορφο Αμάλφι! Κατά την διάρκεια της οργάνωσης του ταξιδιού με είχε προβληματίσει το που θα έπρεπε να μέναμε Ποζιτάνο ή Αμάλφι. Επειδή είμαι γνωστή αναποφάσιστη μείναμε και στα δύο και δεν το μετανιώνω καθόλου. Αν θα έπρεπε όμως να επιλέξω θα διάλεγα Ποζιτάνο. Το βρήκα πιο ενδιαφέρον από το Αμάλφι.













Το βράδυ είχαμε μια ανεπανάληπτη γευστική εμπειρία στο εστιατόριο ΕOLO με υπέροχη θέα!


Το μενού του εστιατορίου ήταν λίγο περιορισμένο αλλά ότι πήραμε ήταν υπέροχο με αποκορύφωμα το ανεπανάληπτο, μοναδικό υπέροχο σοκολατένιο γλυκό με το όνομα «Το Τέλος του Κόσμου». Μια σοκολατένια σφαίρα με γέμιση από παγωτό και γλυκό κεράσι, την οποία περίλουζαν με ζεστή σοκολάτα γάλακτος και έεεεεελιωνε για να αποκαλύψει το περιεχόμενο της. Θεϊκό! Μετά από αυτό ας έλθει το τέλος του κόσμου. Και επειδή δεν θα μπορούσα να σας άφηνα χωρίς ντοκουμέντο ιδού: (Απομακρύνετε από την οθόνη όσους είναι σε δίαιτα).



Δεν είναι από το ίδιο εστιατόριο αλλά μοιάζει πολύ.

Πάω να φάω κάτι σοκολατένιο πριν συνεχίσουμε για Κάπρι!
Τις τελευταίες δύο φωτο και το βίντεο τις βρήκα στο διαδίκτυο.
 

ggonholidays

Member
Μηνύματα
574
Likes
1.164
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νησιά Γκαλαπάγκος
Πρωί πρωί αποχαιρετήσαμε το Αμάλφι και πήραμε το καραβάκι για Κάπρι. Είχαμε μόνο μια μέρα στην διάθεσή μας και δεν θέλαμε να χάνουμε καθόλου χρόνο. Από το λιμάνι πήραμε το λεωφορείο για το Κάπρι και μετά από μια μικρή ταλαιπωρία αφού δεν βρίσκαμε το ξενοδοχείο μας και μια μεγαλύτερη απογοήτευση όταν το βρήκαμε κάναμε τσεκ ιν και κατευθυνθήκαμε αμέσως στη στάση του λεωφορείου για Ανακάπρι.

Βασικά δεν ήταν ξενοδοχείο αλλά ένα σπίτι σε ένα στενάκι το οποίο είχαν μετατρέψει σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και μοιραζόσουν τους κοινόχρηστους χώρους με τους ιδιοκτήτες. Μου πήρε λίγη ώρα για να ξεπεράσω ότι πλήρωσα γύρω στα 100 ευρώ για αυτό αλλά αφού ένα βράδυ ήταν είπα να το καταπιώ.

Η αναμονή στη στάση ήταν ατελείωτη και πέρασαν και δύο λεωφορεία χωρίς να σταματήσουν αφού ήταν εντελώς γεμάτα. Χάσαμε έτσι πολύτιμο χρόνο μέχρι να φτάσουμε στο Ανακάπρι.

Περιηγηθήκαμε για λίγο και πήραμε το τελεφερίκ για την κορυφή.


Η θέα αξεπέραστη και ανεπανάληπτη.








Συνεχίσαμε τη βόλτα μας περιμετρικά της Villa San Michelle αλλά και στο υπόλοιπο Ανακάπρι και τέλος πήραμε ένα από τα κάπριο ταξί του νησιού για το Κάπρι. Δεν θυμάμαι πόσο ακριβώς πληρώσαμε αλλά θυμάμαι ότι το ποσό δεν ήταν εξωφρενικό αν λάβεις υπόψη ότι αποφεύγεις την ταλαιπωρία του λεωφορείου.



 

chris7

Member
Μηνύματα
3.085
Likes
23.672
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καναδάς
Καταπληκτικά μέρη, καταπληκτικές φωτογραφίες.
 

ggonholidays

Member
Μηνύματα
574
Likes
1.164
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νησιά Γκαλαπάγκος
Η περιήγηση συνέχιστηκε στο κοσμοπολίτικο Κάπρι. Κάναμε ατελείωτες βόλτες χαζεύοντας την υπέροχη θέα, τα γραφικά σοκάκια, τις πολυτελείς επαύλεις και τις εντυπωσιακές βιτρίνες των επώνυμων οίκων και απολαύσαμε ένα απεριτίφ στη πλατεία.














Από φαγητό στο Κάπρι επιλέξαμε το Baco di Buca. Ένα μικρό ζεστό εστιατόριο σε ένα δρομάκι. Το φαγητό του όμως ήταν καταπληκτικό και οι τιμές του πολύ λογικές για το Κάπρι που ήταν όλα πανάκριβα.

Το επόμενο πρωί αποχαιρετίσαμε την περιοχή με τις καλύτερες εντυπώσεις!

Από αυτό το ταξίδι εκτός από τις υπέροχες εικόνες μου έμειναν και 2 κιλά τα οποία δεν μετανιώνω γιατί άξιζε και η τελευταία μπουκιά!

Οφείλω να ομολογήσω ότι ξεκίνησα το ταξίδι με χαμηλές προσδοκίες αλλά τελικά με εξέπληξε. Η ακτογραμμή του Αμάλφι είναι εντυπωσιακή και το δε φαγητό στην περιοχή είναι καταπληκτικό. Ήταν ένα ξεκούραστο και χαλαρό ταξίδι (αν εξαιρέσουμε την κατάβαση από το Μοντε Βερτουζο:D) και ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόμουν αφού είχαν προηγηθεί πολύ κουραστικοί μήνες. . .Τώρα που το σκέφτομαι . . . στην ίδια φάση είμαι πάλι. . . Λες να την ξενακάνουμε κατά κεί? Εεεεεεε καλέ μου;;;;;;
 

nena

Member
Μηνύματα
867
Likes
470
Ονειρεμένο Ταξίδι
greenland-φεροε-svalbard
ααχ τι μου θυμισες..ευχαριστω!ανατριχιασα!αδημονω να ξαναπαω καμια βδομαδα ετσι για κουρα ομορφιας!
 

rev26

Member
Μηνύματα
195
Likes
119
Γεια σας!!καπου προσφατα διαβασα στο φορουμ οτι μπορεις να νοικιασεις μηχανακι κοντα στο amalfi αλλα δν μπορω να βρω το post.γνωριζει καποιος?
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.554
Likes
12.363
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ν. Αμερική

Nancoula1

Member
Μηνύματα
37
Likes
25
Ονειρεμένο Ταξίδι
Μεξικό
Καλησπέρα! Η ανάρτησή σας με βοήθησε πάρα πολύ φέτος το καλοκαίρι! Αρχικά σκεφτόμασταν Βαρκελώνη και Μαγιόρκα, αλλά καταλήξαμε να περάσουμε τον Αύγουστο στη Νάπολη, το Κάπρι και το Μινόρι! Από εκεί τριγυρίσαμε σχεδόν όλη την Ακτή! Έγραψα κάποιες από τις εντυπώσεις μου μαζί με αρκετές πληροφορίες σ΄ένα μικρό ταξιδιωτικό blog που διατηρώ, σκέφτηκα να δώσω το link κι εδώ για όποιον ενδιαφέρεται να κάνει αυτό το μαγικό ταξίδι! https://surtuka.blogspot.gr/2016/09/blog-post.html?showComment=1474475905849#c4851953231609042314
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.820
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom