Στου Κουφονησιού την πόρτα...

sophia_det

Member
Μηνύματα
213
Likes
225
Ταξίδι-Όνειρο
Ισλανδία,Περού,Ν.Ζηλανδία
(συνέχεια 1η μέρας)

Φθάνουμε κατά τις 4:30 το μεσημέρι. Πρώτη εντύπωση…χμ, προσωπικά νόμιζα ότι το Κουφονήσι είναι καμιά 10αρια σπίτια και ανάλογα rooms to let. Αυτό που βλέπω μοιάζει με οικιστικό οργασμό. Περισσότερο με την κακή έννοια…Στα ούτε 2 λεπτά με τα πόδια από το λιμάνι, βρίσκεται η παραλία της χώρας (ΑΜΜΟΣ). Φαρδιά και πλατιά παραλία που ενώνεται με το χωματόδρομο (κεντρικό δρόμο), η άμμος σαν βρεγμένη (δεν μ’αρέσουν αυτές οι αμμουδιές- συνήθως κρύβουν αγωγούς λυμάτων από κάτω…), τα νερά κρυστάλλινα και γαλαζοπράσινα, τα πολύχρωμα ψαροκάικα παρατεταγμένα ολοκληρώνουν το σκηνικό. Ένα ταβερνάκι και η πλατεία του χωριού με το πηγάδι (από εδώ ανηφορίζετε για τον κυρίως οικισμό). Ησυχία…

Βρίσκουμε το ξενοδοχείο. Είναι σε απόσταση αναπνοής, καλά δωμάτια, μπροστά στη θάλασσα, 40 ευρώ (Ιούνιος) και πρωινό από 5 ευρώ (continental) ανάλογα τι πάρετε από τον κατάλογο. Τα πιο πολλά δωμάτια τον Ιούνιο ήταν στα 30-40 ευρώ. Η ζέστη είναι ανυπόφορη και πεταγόμαστε για μια βουτιά στην παραλία της χώρας. Το βραδάκι ξεκινά και η πρώτη επαφή με το χωριό. Και φυσικά παίρνουμε το λάθος δρόμο. Το έχουμε αυτό το ταλέντο. Μπορεί να μη χαθούμε σε μεγαλόπολη, αλλά σε χωριό είναι καθιερωμένο! Ακολουθήστε το πλακόστρωτο μας είπαν…αυτό όμως που είναι κοντά στο λιμάνι και όχι στο τέλος της παραλίας (!)…παίρνουμε το λάθος πεζόδρομο και αφού συναντήσουμε μερικά δωμάτια και μαγαζάκια…λέμε, τι αυτό είναι το Κουφονήσι; 50 μέτρα; Όχι, ο πεζόδρομος ξεκινά από την «πλατεία» (πλατεία, δρόμος και παραλία είναι σχεδόν ενωμένα), από εκεί που έχει ένα πηγαδάκι. Αρκετά μαγαζάκια για ψώνια, ένα σουπερ μάρκετ, μερικά μπαράκια-καφέ σε χαλαρό στυλ, μία εκκλησία, 6-7 ταβέρνες. Ουσιαστικά είναι ένας δρόμος που ανηφορίζει. Δεν θα χαρακτήριζα γραφικά τα σοκάκια και η χώρα είναι μάλλον αδιάφορη. Και έχω φάει τις Κυκλάδες με το κουτάλι…Οι ντόπιοι όμως είναι πολύ φιλικοί, ψήνονται για κουβεντολόι. Τρώμε στη «Μέλισσα» λαχταριστή μπριζόλα και ντόπιους αφράτους κεφτέδες με δυόσμο (δεν τρώμε θαλασσινά δυστυχώς). Στο σέρβις μια αεικίνητη γιαγιά (80+), που όποτε μας βλέπει να κάνουμε παύση από το φαί μας κάνει νοήματα «φάτε, φάτε» (το κατοχικό σύνδρομο), και τα εγγόνια της. Γενικά, όλες οι επιχειρήσεις είναι εδώ οικογενειακές. Μια οικογένεια συνήθως έχει δωμάτια, ταβέρνα και μαγαζί με τουριστικά-αξεσουάρ. Το μισό Κουφονήσει λέγεται Πράσινος.Οι περισσότεροι τουρίστες είναι ξένοι, κυρίως Ιταλοί. Φαντάζομαι τον Αύγουστο μόνο ιταλικά θα ακούγονται. Και επειδή μία φωτογραφία ίσον χίλιες λέξεις...



Φωτογραφίες

  1. 5772 – Σκοπελίτης
  2. 5784- θέα από το δωμάτιο
  3. 5793 – ο κεντρικός και μοναδικός δρόμος του νησιού
  4. 5794 – η Κέρος και το Γλαρονήσι από το μπαλκόνι μας
  5. 5795 – το κάτω Κουφονήσι (φαίνεται από τα αριστερά πόσο κοντά είναι στο πάνω)
  6. 5797 – νερααααααά
 

Attachments

sophia_det

Member
Μηνύματα
213
Likes
225
Ταξίδι-Όνειρο
Ισλανδία,Περού,Ν.Ζηλανδία
Επειδή μπορώ να επισυνάπτω μέχρι 6 φωτογραφίες (γιατί,boss???????????), με νέο μήνυμα οι υπόλοιπες...
Φωτογραφίες

  1. 5804 – χωριό
  2. 5805- μαγαζάκι με γλυκά, που δυστυχώς δεν είχε ανοίξει ακόμα
  3. 5808 – χωριό
  4. 5811 – η ΑΜΜΟΣ, κεντρική παραλία του χωριού και ο δρόμος πίσω από τα παγκάκια…
  5. 5815 – παραλία-νερά
  6. 5827 – ριλάξ στο μπαλκονάκι με θέα ανεπανάληπτη
 

Attachments

sophia_det

Member
Μηνύματα
213
Likes
225
Ταξίδι-Όνειρο
Ισλανδία,Περού,Ν.Ζηλανδία
(συνέχεια 1η μέρας)
Το μισό Κουφονήσει λέγεται Πράσινος.
xmm...μπορεί (κύριε Spore?) το Κουφονήσι να ξαναγίνει ουσιαστικό από ρήμα που το έκανα; :D Και με την ευκαιρία... γιατί δεν μπορούμε να επεξεργαστούμε μετά το κείμενό μας και γιατί υπαρχει ο περιορισμός των 6 συνημένων φωτογραφιών (θα μπορούσε να μετριέται το συνολικό μέγεθος και όχι ο αριθμός των φωτογραφιών). Merci...
 

e_gk

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες. Επειδή σκέφτομαι να παω και γω Κουφονήσι τον Ιούλιο (σε συνδυασμό με Αμοργό) μπορείς να μας πείς που έμεινες??

merci*
 

sophia_det

Member
Μηνύματα
213
Likes
225
Ταξίδι-Όνειρο
Ισλανδία,Περού,Ν.Ζηλανδία
Σε ευχαριστώ, e_gk. Εμείς μείναμε σε αυτό:
:
Συμβουλευτήκαμε αυτή τη σελίδα (πολύ καλή, έχει τα πάντα): - -
Πατάς από το αριστερό μενού "Διαμονή" και για να δεις που ακριβώς βρίσκονται όλα τα δωμάτια/ξενοδοχεία, οι παραλίες κ.α. πατάς στα δεξιά σου, εκεί που λέει "Εξερευνήστε το νησί μας!"
Καλή αναζήτηση και καλά να περάσετε!:D
 

sophia_det

Member
Μηνύματα
213
Likes
225
Ταξίδι-Όνειρο
Ισλανδία,Περού,Ν.Ζηλανδία
2η ΜΕΡΑ (ΣΑΒΒΑΤΟ)



Καφεδάκι και πρωινό στη βεράντα του ξενοδοχείου συνομιλώντας με τη γυναίκα ενός εκ των ιδιοκτητών. Προτάσεις για μπάνιο και φαί, πληροφορίες, γενικώς πως και που να κινηθούμε. Υπάρχει ένας δρόμος, τρόπος του λέγειν, ο οποίος είναι για οδήγηση μόνο με τζιπ/αγροτικό. Αλλού υποτυπώδης άσφαλτος, αλλού χωματόδρομος με λακκούβες, στενός…δεν συνίσταται. Εξάλλου, είναι βλακώδες να φέρεις αυτοκίνητο σε τόσο μικρό νησί. Μάθαμε, όμως, ότι σκάνε τον Αύγουστο μερικοί με τζιπ από Αθήνα και μπλοκάρεται όλο το νησί. Έλεος… Ούτε 3,5 χλμ δεν είναι το νησί. Και τα μέρη που είναι για επίσκεψη είναι σε ακτίνα 2 χλμ, από τη μια μεριά του νησιού. Η άλλη μας είπαν ότι δεν έχει τίποτα ούτε παραλίες.

Ξεκινήσαμε από το δρόμο, ο οποίος σε λίγα μέτρα συναντάται με μια μικρή παραλία («ΠΟΡΤΑ»), από όπου ξεκινά και το παραθαλάσσιο μονοπάτι. Συνιστώ το μονοπάτι ή ενοικιαζόμενο ποδήλατο. Συναντάμε πάλι τη γυναίκα του ιδιοκτήτη, η οποία πηγαίνει για καφεδάκι στο Πορί και προθυμοποιείται να μας πάει μέχρι εκεί με το αυτοκίνητό της, αν θέλουμε. Τα σχέδια αλλάζουν και τραβάμε προς το Πορί και εμείς. Το Πορί θεωρείται η καλύτερη και μεγαλύτερη παραλία του νησιού. Και είναι. Όχι τόσο για την παραλία καθαυτή, αλλά για τους γεωλογικούς σχηματισμούς που υπάρχουν εκεί, για τις σπηλιές (Ξυλοπάτη), το Γάλα και φυσικά τα γαλαζοπράσινα νερά. Από τον δρόμο η απόσταση είναι πιο μακρινή. Από το μονοπάτι είναι γύρω στα 2 χλμ. Στα δεξιά οι γυμνιστές, στα αριστερά οι υπόλοιποι. Μία καφετέρια και μία ταβέρνα και υπό ανέγερση κτίσματα, ευτυχώς μακριά από την παραλία. Ξαπλώστρες δεν υπάρχουν σε καμία παραλία ούτε δένδρα, οπότε όσοι δεν αντέχουν τον ήλιο καλό είναι να έχουν μια ομπρέλα μαζί τους.

Κάνουμε το μπανάκι μας συνοδεία σκαφών με Έλληνες celebrities, μην ξεχνάτε το Κουφονήσι θεωρείται πλέον «in προορισμός». Εγκαταλείπουμε την προσπάθεια κατάβασης στην εντυπωσιακή παραλία Γάλα, η οποία σχηματίζεται από ένα μεγάλο κομμάτι βράχου που μπαίνει στη θάλασσα και καταλήγει κυκλικά στην παραλία με το νερό να μπαίνει από ένα μικρό πέρασμα κάτω από το μεγάλο βράχο. Η ονομασία προέρχεται από το γαλακτερό χρώμα του νερού που εγκλωβίζεται μεταξύ βράχου και παραλίας. Δύσκολη η κατάβαση, χρειάζεται αθλητικό και μερικά ακροβατικά… Καλό το φαί στην lounge ταβερνούλα, λίγη ηλιοθεραπεία και επιστροφή από το παραλιακό μονοπάτι. Είναι ο μόνος τρόπος για να δείτε όλες τις παραλίες, τα περίφημα βράχια με τους περίεργους σχηματισμούς. Το μάτι του διαβόλου, η Πισίνα, η Ιταλίδα, ο Γερανός, η Χαροκόπου και πάει λέγοντας. Στάση και μπάνιο στην παραλία Χαροκόπου, στη οποία βρήκαμε και λίγη σκιά. Στο Φανό έχει μια μεγάλη καφετέρια/σνακ μπαρ και στον Χοντρό Κάβο μια ταβέρνα, την οποία επίσης προτείνω. Όταν φθάσετε με το πλοίο, κοντά στο λιμάνι, υπάρχει χάρτης του νησιού με όλες τις τοποθεσίες. Επίσης σε κάποια μαγαζάκια έχει τυπωμένους χάρτες και στο ταχυδρομείο(κοντά στο ΑΤΜ), οι οποίοι δίνονται δωρεάν.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Για το βράδυ πηγαίνουμε για ένα ποτάκι στον ατμοσφαιρικό «Μύλο» στο λοφάκι, μπαράκι-καφέ με ένα ανεμόμυλο στο κέντρο, τραπεζάκια έξω με θέα το λιμάνι για τα μικρά σκάφη και τη χώρα και χαλαρή μουσικούλα.



Φωτογραφίες
5836 – παραλία Πορί
5840 και 5844– σχηματισμοί στον όρμο Πορί
5864 – παραλία Γάλα
5870 – νερά παραλίας Πορί
5878 – η Πισίνα
 

Attachments

sophia_det

Member
Μηνύματα
213
Likes
225
Ταξίδι-Όνειρο
Ισλανδία,Περού,Ν.Ζηλανδία
Φωτογραφίες (β’ μέρος)

5888 – μικρές παραλίες
5896 - μικρή παραλία και η Ιταλίδα (παραλία) στο βάθος
5901 – παραλία Φανός
5908 – παραλία Χαροκόπου
5911 – εκκλησάκι
5932 – ο Μύλος (μπαράκι στη χώρα)
 

Attachments

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Η περιγραφή σου Σοφία είναι πολύ κατατοπιστική και οι φωτογραφίες σου...πειρασμός!
 

sophia_det

Member
Μηνύματα
213
Likes
225
Ταξίδι-Όνειρο
Ισλανδία,Περού,Ν.Ζηλανδία
3η ΜΕΡΑ (ΚΥΡΙΑΚΗ)

Πρωινό και απόφαση για ημερήσια εκδρομή στο Κάτω Κουφονήσι. Υπάρχει καραβάκι που φεύγει από το λιμάνι, εισιτήριο 5 ευρώ με επιστροφή. Τον Ιούνιο έφευγε στις 11, 12 και 13.00 και γυρνούσε 18.00 το απόγευμα. Αναχωρήσεις ανά μία ώρα με επιστροφή το απόγευμα. Λογικά θα έχει συχνότερα δρομολόγια Ιούλιο-Αύγουστο. Ο captain όλα τα λεφτά, ο κ. Πράσινος με τη μπαντάνα, το James Bond γυαλί και στυλάκι που παραπέμπει σε πειρατή…μορφή! Οι ατάκες του…ανελέητες! Υπάρχει και άλλη εκδρομή, η οποία περνάει από κάποιες παραλίες (Φανός, Ιταλίδα) του Πάνω Κουφονησίου και καταλήγει στο Πορί, σε περίπτωση που δεν αντέχετε το περπάτημα. Ο χρόνος ταξιδιού και στις 2 είναι μικρός, όπως και οι αποστάσεις.

Το καραβάκι κάνει ένα μικρό κύκλο για να μπορέσουμε να δούμε και το εντυπωσιακό Γλαρονήσι. Ο captain υποστηρίζει ότι δεν κάνουν αυτό τον κύκλο όλοι. Μικροί κολπίσκοι και παραλίες με βοτσαλάκι, περίεργα ηφαιστειακά (?) πετρώματα, σπηλιές, ογκώδεις βράχοι που ξεπηδούν σαν αγάλματα μέσα από τη θάλασσα. Τα νερά σειρήνες που προστάζουν βουτιές! Μόνο με σκάφος μπορείτε να πάτε εκεί. Μου θύμισε τα Λαλάρια στη Σκιάθο. Το καραβάκι δεν κάνει στάση εκεί. Νομίζω πως απαγορεύεται, όπως και στην Κέρο. Ξεπροβάλλει αμέσως το μικρό λιμανάκι με τη βοτσαλωτή παραλία και το εκκλησάκι στην άκρη της…

Φωτογραφίες
5970 – χωριό (αρχή)
5971 – στο καραβάκι – νερά
5986 – Γλαρονήσι – νερά & βράχια
5988 – βράχοι που ξεπηδούν από το βυθό
5759 – Γλαρονήσι – παραλίες
5998 – εκκλησία στο κάτω Κουφονήσι
 

Attachments


Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.194
Μηνύματα
883.517
Μέλη
38.898
Νεότερο μέλος
χρυσανθη

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom