Βέλγιο Γαλλία Στρασβουργο ή μπρυζ για Χριστούγεννα;

yllos

Member
Μηνύματα
451
Likes
2.961
Επόμενο Ταξίδι
Σλοβενία-Τσεχία-Ουγγαρία
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
23/11 με 30/12 οι Χριστουγεννιάτικες αγορές σε Κολμάρ και Στρασβούργο για το 2018.
 
Μηνύματα
70
Likes
30
Μόνο στρασβουργο ή έκανες και μονοήμερες; Σου έφτασε ή βαρέθηκες;
εμεινα 5 μερες στρασβουρβο κ ηταν μαγεια...δεν εχει αυτη την αθρωποπλημμυρα οπως η μπριζ..αν σε ενδιαφερει κ το φραιμπουρκ ειναι πανεμορφο,εχω παει σε διαφορετικο ταξιδι κ ειναι κοντα..ακομα κ το παρισι ειναι διπλα με αυτα τα τρενα-αεροπλανα να ξερεις..
 

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.675
Likes
16.397
Στρασβούργο γιατί, όπως είπαν και τα παιδιά πιο πάνω, πέραν του Στρασβούργου που είναι για κανα 2 μέρες όπως και το Μπρυζ (πανέμορφες και οι 2 δεν το συζητώ, ίσως το Μπρύζ κατά τι καλύτερο) είναι και η γύρω περιοχή με τα Αλσατικά χωριά, πάνω στο δρόμο του κρασιού και όχι μόνο (Obernai, Barr, Mittelbergheim κλ με πιο διάσημο το Colmar), να είναι πανέμορφα τα Χριστούγεννα. Προϋποθέτει βέβαια αυτοκίνητο.. Μετά έχει κοντά κάποιες πόλεις στη μια ή μιαμιση ώρα με το αυτοκίνητο, που αξίζει να επισκεφθείς αν θες όπως BadenBaden, Freibourg ακόμα και Βασιλεία και Χαιδελεβέργη μπορείς να φθάσεις..

Χριστουγεννιάτικη αγορά στον καθεδρικό όπως σε όλες σχεδόν τις πόλεις σε ακτινα 500 χιλ.. Βέβαια παραμονή βράδυ και ανήμερα μην περιμένεις να γίνεται χαμός.. μαζεύονται σπίτια μέχρι και εστιατόρια μπορεί να βρεις κλειστά.. Εγω πήγα πριν αρκετά χρόνια, Χριστούγεννα, έμενα μια εβδομάδα αλλά σε χωριό.. Έτυχε να κάνει πολύ κρύο (τραβιόταν το ζεστό κρασί) και είχε χιονίσει ευτυχώς λίγο..
 

escursione

Member
Μηνύματα
1.413
Likes
4.504
5 μέρες για μένα είναι λίγες για την περιοχή της Αλσατίας!! COLMAR, RIBEAUVILLE, RIQUEWIHR, Στρασβούργο, Τρίμπεργκ, Λίμνη Τιτισέ, Φράιμπουργκ, Χαιδελβέργη κ.α όλα είμαι μαγεία!!

Αν επιλέξεις μπρυζ επίσης είναι πανέμορφα και 5 ημέρες είναι ΟΚ, θα πας και Γάνδη αλλά και Βρυξέλλες!!
 

tats21

Member
Μηνύματα
15
Likes
6
Καλησπέρα,και εγώ για Στρασβούργο έκλεισα 27-30/12.Ερώτηση...Στο Κολμαρ να μείνουμε 1 νύχτα ή να το δούμε αυθημερόν?
 

yllos

Member
Μηνύματα
451
Likes
2.961
Επόμενο Ταξίδι
Σλοβενία-Τσεχία-Ουγγαρία
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Δεν αξίζει μόνο η Κολμάρ αλλά και το Ρίκβιρ το Εγκισάιμ και το Κάισερμπεργκ. Κολμάρ σε μία μέρα βγαίνει με τις χριστουγεννιάτικες αγορές αλλά να τις δεις και πρωί και βράδυ φωτισμένες. Θα έμενα ένα βράδυ εκεί.
 

Kyriakosm

Member
Μηνύματα
291
Likes
830
Σε αυτες τις πολεις και σε αυτην την εποχη καλο ειναι να τις βλεπεις και το βραδυ.Η δικια μου εμπειρια λεει οτι στις ωραιες πολεις εκτος απο την ημερα καλο ειναι να τις βλεπεις και το βραδυ.Εκτος και εαν κανεις διανυκτερευση εκει κοντα και σε παιρνει να φυγεις απο το Κολμαρ αργα το βραδυ.
 

North66

Member
Μηνύματα
4.303
Likes
5.039
Επόμενο Ταξίδι
Γεωργία
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Μιλάμε για χειμώνα που νυκτώνει στις 4, σε μια περιοχή που συνήθως βρέχει ή χιονίζει τέτοια περίοδο, με full υγρασία και κρύο που οι άνθρωποι πάνε στα σπίτια τους να γιορτάσουν τέτοιες μέρες και δεν ξενυχτάνε έξω όπως κάνουμε στην Ελλάδα. Τι ακριβώς θα δει κάποιος γυρίζοντας μόνος του έξω βραδιάτικα σε μικρά χωριά πέρα απ' το να παγώσει ή να βραχεί;
Mάλλον δεν έχετε βρεθεί σε τέτοια μέρη γιορτινές μέρες ή σας παραπλανούν οι εντυπωσιακά φωτισμένες μπροσούρες των ταξιδιωτικών γραφείων.
 

yllos

Member
Μηνύματα
451
Likes
2.961
Επόμενο Ταξίδι
Σλοβενία-Τσεχία-Ουγγαρία
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Εγω εχοντας παει παρομοια περιοδο λεω οτι Κολμάρ αξιζει να τη δεις και μετα τη δυση του ηλιου.Τα χωρια μονο πρωι.Μπορεις ξεκινωντας νωρις να δεις 3-4 χωρια να καταληξεις απογευμα Κολμαρ να τη δεις νυχτα,να μεινεις το βραδυ και να τη δεις το επομενο πρωι πριν φυγεις.Κολμαρ μετα το κλεισιμο των αγορων το βραδυ στις 9:30 δεν κυκλοφορουσε ψυχη.
 

fenia42

Member
Μηνύματα
3.880
Likes
14.419
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Αυτή τη στιγμή παίζουν αεροπορικά 30-50€ με Ράιαν για Μπάντεν Μπάντεν πάντως, που είναι δίπλα στην Αλσατία.
 

psyhas

Member
Μηνύματα
51
Likes
69
Εχω παει και στις δυο πολεις,οχι Χριστουγεννα, και ειναι οντως μαγικες. Μπορω να φανταστω οτι στις γιορτες θα ειναι παραμυθενιες. Κι εγω προβαδισμα θα εδινα στο Στρασβουργο,τοσο λογω της ιδιας της πολης που εχει εναν ιδιαιτερο χαρακτηρα,αλλα και επειδη οι γυρω περιοχες ειναι φανταστικες. Εγω ειχα αυτοκινητο και ειχα γυρισει και τα αλσατικα χωρια αλλα και Μελανα Δρυμο, Baden Baden, Χαϊδελβεργη και Φρανκφουρτη,απο οπου ηταν οι πτησεις μας. Η Brugge, οπως ειναι η φλαμανδικη ονομασια, ειναι εξισου κουκλιστικη,ισως πιο τουριστικη και ακριβη σε σχεση με Στρασβουργο. Οι Βρυξελλες εμενα δεν μου αρεσαν,παντως.
Γενικα πιο ενδιαφερον ταξιδι το Στρασβουργο. Βασικα ζηλευω,οπου κι αν πατε!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.184
Μηνύματα
883.300
Μέλη
38.894
Νεότερο μέλος
mikesf

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom