Γαλλία Στρασβούργο

demie

Member
Μηνύματα
409
Likes
795
Colmar, Kayserberg, Obernai, le Mont St Odile, le Haut Koenisburg, Ribeauvillé. Παίρνεις τον δρόμο του κρασιού κ κάνεις στάση σε όποιο χωριουδάκι σε εμπνέει! Αν κ όλα είναι τέλεια!!!!!
 

nancyap

Member
Μηνύματα
9
Likes
3
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λατινικη αμερικη, Κουβα
γεια σε ολους! εχω 2 ερωτησεις:
θελουμε να παμε στρασβουργο για 3-4 μερες στις αρχες του δεκεμβρη, αλλα τα ξενοδοχεια ειναι ακριβουτσικα.. ξερει κανεις καποια ωραια περιοχη κοντα(που ισως να εχει φθηνοτερα δωματια), ωστε να μεινουμε εκει και να μετακινουμαστε ευκολα στο στρασβουργο?
και κατι αλλο! μετα λεμε να μεινουμε σε ενα χωριο παρακατω, για να δουμε τη γυρω περιοχη. τα χωριουδακια που ειναι νοτιοτερα (colmar, eguisheim, kaysersberg), εχουν συγκοινωνιες μεταξυ τους? λεμε να μην νοικιασουμε αυτοκινητο, μηπως γλιτωσουμε κι ετσι χρηματα..
 

ioanna balla

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
565
Επόμενο Ταξίδι
geneva!!!
Ονειρεμένο Ταξίδι
αμερική
η περίοδος απο 24,25 νοεμβρίου εως τα χριστούγεννα ειναι η περίοδος που ανθίζουν οι χριστουγεννιατικες αγορές τοσο στα πανεμορφα χωριουδακια της Αλσατίας οσο και στο Στρασβούργο που φημιζεται για την αγορά του με αποτελεσμα τα ξενοδοχεία να ειναι ακριβά...και στα χωριά... και μαλιστα πολλά ειναι εξαντλημένα απο μια ερευνα που εκανα τις προάλλες σκεπτομενη να μεινω και εγω ενα βραδυ οταν θα βρεθω Βασιλεία στα μέσα δεκεμβρίου...
θα σας συνιστουσα να νοικιασετε αυτοκίνητο...δεν ξερω για συγκοινωνιες...
 

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.674
Likes
16.382
Σε χωριουδάκια στο δρόμο του κρασιού της Αλσατίας μπορείς πιστεύω να βρείς σπίτια για να μείνεις ...το έχω κάνει Χριστούγεννα με την όλη οικογένεια και έμεινα στο Mittelbergheim (το οποίο παρεπιπτόντως συγκαταλέγεται στη λίστα με τα 100 ωραιότερα χωριά στη Γαλλία) αλλά άσχετα απο αυτό μπορείς να μείνεις και σε άλλα όμορφα χωριά όπως Barr Obernai κλ...

Τώρα για να κλείσεις μπορείς να μπείς στο επίσημο site του υπουργείου Τουρισμού Γαλλίας http://en.gites-de-france.com/ το απόλυτο εργαλείο για να βρείς να μείνεις σε χωριό στη Γαλλία...Λειτουργεί εδώ και τουλάχιστον 13-14 χρόνια...Για συγκοινωνίες δεν ξέρω αλλά είναι εύκολο άμα ψάξεις στο διαδίκτυο να βρεις..
 

dmdoc

Member
Μηνύματα
1.413
Likes
899
Στο site του SNCF θα βρείτε όλες τις πληροφορίες για τα τραίνα.
Συγκεκριμένα Strasbourg-Colmar υπάρχει σύνδεση κάθε περίπου μισή ώρα και διαρκεί περί τα 40 λεπτά.
Λίγα για φαγητό στο Στρασβούργο...Το La Corde a Linge,βρίσκεται στο πιο προνομιακό σημείο της Petit France.Θα μπορούσε κανείς να το θεωρήσει tourist trap αλλά κρατάει μια ποιότητα.Οι τιμές επίσης είναι βατότατες.Το confit πάπιας με spatzle και το χοιρινό με πράσινες φακές ήταν μια χαρά.Αν δε,βρεθείτε εκεί 12-3 ζητήστε το πιάτο ημέρας.Έχει και τραπεζάκια έξω στην πλατεία Benjamin Zix,αλλά το χάζι είναι τα απλωμένα ρούχα στο ταβάνι της σάλας.
Το L'Oignon βρίσκεται και αυτό στην Petit France,ένα μικρό,ζεστό οικογενειακό εστιατόριο.Και ενώ θα περίμενε κανείς τοπικές λιχουδιές το μενού είναι λίγο "international".Τίποτα τα φοβερό στα φιλέτα,αλλά το ψήσιμο ήταν όπως πρέπει.Η απογοήτευση έρχεται με τον λογαριασμό που σίγουρα δεν ανταποκρίνεται στις υπηρεσίες.
 

ioanna balla

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
565
Επόμενο Ταξίδι
geneva!!!
Ονειρεμένο Ταξίδι
αμερική
σε ευχαριστούμε πολύ αγαπητέ dmdoc!!
 

nancyap

Member
Μηνύματα
9
Likes
3
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λατινικη αμερικη, Κουβα
ευχαριστω πολυ! λιγο απο τον ενα, λιγο απο τον αλλο και θα καταφερουμε να βρουμε μια ακρη! :)
 

dmdoc

Member
Μηνύματα
1.413
Likes
899
Δεν ξέρω αν είναι ο κατάλληλος χώρος εδώ,αλλά θα γράψω δυό λόγια για την Κολμάρ μια και ήμουνα σήμερα εκεί.
Αρχικά να μην θεωρηθεί ότι είναι Αλσατικό χωριό αφού έχει περισσότερους από 65.000 κατοίκους.Και είναι γεγονός ότι κατεβαίνοντας από τον σταθμό η εικόνα δεν είναι η αναμενόμενη.Όλη όμως η ομορφιά είναι στην παλιά πόλη,περίπου 1km πιο μακριά.
Αν ξεκινήσετε από το tourist ofice,προμηθευτείτε τον δωρεάν χάρτη που έχει αριθμημένα όλα τα αξιοθέατα.Και όχι μόνο αυτό,έξω από κάθε ένα υπάρχει η αντίστοιχη αριθμημένη επιγραφή με τις σημαντικότερες πληροφορίες.Ενναλακτικά μπορείτε να δοκιμάσετε έναν από τους πολλούς τρόπους ξενάγησης που προσφέρει η πόλη.
Το μουσείο Unterlinden,έχει 8 ευρώ είσοδο με audioguide.Είναι πολύ ενδιαφέρον,ακόμα και αν δεν υπήρχε το μοναδικό Issenheim Altarpiece.
Η είσοδος στην Dominican Church έχει 1,5 ευρώ μόνο και μόνο για το αριστούργημα la Vierge au Buisson de Roses.
Η πόλη ενδείκνυται για ημερήσια εκδρομή αφού και τα 42 αξιοθέατα,με 2 εισόδους,καφέ,μπύρα,φαγητό,φωτογραφίες και πολύ άσκοπο περπάτημα δεν χρειάστηκαν παραπάνω από μισή μέρα.Το τουριστικό κομμάτι της πόλης είναι μικρό.
Το παρακάτω site έχει οποιαδήποτε πληροφορία αφορά τον επισκέπτη,και με βάση αυτό οργάνωσα την επίσκεψή μου.
Home - Office de tourisme de Colmar en Alsace

Υ.Γ.Μην ξεχνάτε το site του SNCF για τις μετακινήσεις.
 

fenaki

Member
Μηνύματα
43
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπέστη
Είχα μείνει πριν πέντε χρόνια σε ένα ξενοδοχείο πολύ ωραίο και φθηνό τότε, το οποίο ονομαζόταν all seasons, δυστυχώς τώρα δε το βρίσκω πουθενά. Η τοποθεσία του βεβαια, τελεια!σε πέντε λεπτά στον καθεδρικό. Επίσης , αν και είναι λίγο ακριβούτσικο, ρίξε μια ματιά στο παρακάτω εστιατόριο( ισως θεωρείται λόγω της τοποθεσίας του τουριστικό διότι είναι απέναντι και στα 100 μέτρα περίπου από τον καθεδρικό, ωστόσο δεν πετύχαμε κανένα τουρίστα εκεί..εκτός από εμάς που προκαλούσαμε τον κακό χαμό!), νομίζω πως αξίζει να πας έστω και μία φορά..

Restaurant Le Gruber

βέβαια όπου και να πας μην κάνει το λάθος και δε δοκιμάσεις την τάρτα που είναι στη μεσαία φωτό στο σαιτ του εστιατορίου( τάρτα φλαμπέ...μμμμμμ)

Αυτά που μου έμειναν έντονα και τα συνιστώ ανεπιφύλακτα..βόλτα με το καραβάκι
( ειδικά στο σημείο που φτάνεις στο κοινοβούλιο..άλλη φάση!)
Ατελείωτες βόλτες στην παλιά πόλη..
και επίσκεψη στο κοινοβούλιο,ειδικά για εμένα ήταν μία αξέχαστη εμπειρία καθώς ήμουν εκεί με το euroscola, αλλά νομίζω πως το συγκεκριμένο το θαυμάζει ο καθένας, από όλες τις απόψεις..
 

nancyap

Member
Μηνύματα
9
Likes
3
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λατινικη αμερικη, Κουβα
χμμ.. εριξα μια ματια για το ξενοδοχειο και βρηκα οτι αλλαξε ονομα. τωρα λεγεται ibis Styles Strasbourg Gare. γι'αυτο δεν το εβρισκες.. αλλα δεν εχει δωματια για τις μερες που θελουμε εμεις (3 δεκ).. ευχαριστουμε παντως!
 

demie

Member
Μηνύματα
409
Likes
795
Ωραία σοκολάτα ρόφημα κ γλυκάκια, σε γαλλικό στυλ έχει ένα μαγαζάκι που λέγεται Christian (10 Rue Mercière) είναι στον δρόμο που είναι τα Haagen Dazs δηλ. ο δρόμος μπροστά απ΄τον καθεδρικό.
Μια τέλεια τσαγιερί είναι το au fond du jardin (6 Rue de la Râpe), αλλάζει ντεκορ ανάλογα με την εποχή κ τεράστια ποικιλία τσαγιού!
Les Brasseurs (22, Rue des Veaux) είναι ένα μαγαζί το οποίο φτιάχνει πολύ ωραία tarte flambée κ έχει πολύ ωραίες χύμα μπύρες. Εγώ προτιμούσα την "Monaco".΄Αυτό το μαγαζί μαζεύει νεολαία κ αν θυμάμαι καλά 16h-18h έχει happy hour που σημαίνει μισή τιμή στις αλμυρές tartes flambées κ είναι μια πολύ καλή λύση καθώς όλα τα υπόλοιπα κλείνουν κατά τις 14h-14.30
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.569
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom