Συζήτηση για θρησκείες, πρακτικές, κινήματα και άλλα πολλά

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

makisg

Member
Μηνύματα
4.741
Likes
15.152
Επόμενο Ταξίδι
Κοιλάδα μέσου Ρήνου.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι

KIKI

Member
Μηνύματα
2.697
Likes
6.676
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Δε σας καταλαβαίνω ορισμένες φορές αλλά ειλικρινά θα ήθελα να πω ορισμένα πράγματα πολύ προσωπικά και ελπίζω να τα σεβαστείτε. Μια από αυτές τις γυναικες υπήρξα κι εγώ. Όπως ξέρετε είμαι 33 και το παιδί μου 13, οπερ σημαίνει ότι το έκανα στα είκοσι. Το έκανα στα 20 και δε πήρα χαμπάρι πώς συνέβη αυτό καθώς ήταν κάποιος παρόμοιος τρόπος με αυτόν που περιγράφει η τσοπανα. Δεν έβαλα τον εαυτό μου στη θέση του θύματος, ανέλαβα τις υποχρεώσεις μου χωρίς να σκεφτώ την ιδέα της έκτρωσης ούτε δευτερόλεπτο. Ακριβώς επειδή δε δέχτηκα από την ιστορία αυτή να υπάρξουν θύματα.
Πήγαινα εννιά μήνες μόνη μου στους γιατρούς, σχεδόν μόνη μου το γέννησα, σχεδόν μόνη μου το μεγάλωσα, χωρίς βοήθεια από τη μάνα μου η οποία ήταν μόλις 42 ετών τότε. Ανέλαβα όλες μου τις υποχρεωσεις. Στην πορεία ο πατέρας της κορης μου πολλές φορές απαιτούσε από εμένα να είμαι η τέλεια νοικοκυρά που κάθεται σπίτι χωρίς να μιλάει και πρέπει να ειναι ευγνώμων που έχει στέγη και φαΐ από τον κουβαλητή σύζυγο. Για να επιβάλει τς απόψεις του συχνά χρησιμοποιούσε βία. Μπορεί να ακούγεται ακραίο αλλά είναι η ζωή και η καθημερινότητα μου. Επαναλαμβάνω δε δέχτηκα να θεωρησω εαυτόν θύμα. Έσφιξα τα δόντια, περίμενα να πάει το παιδί μου παιδικό σταθμό, έπιασα δυο δουλειές, διάβαζα για να πάρω το πτυχίο που είχα αφήσει στη μέση, μάζεψα χρήματα και ζήτησα διαζύγιο. Στην όλη υπόθεση οι γονείς μου δεν ανακατεύτηκαν καθόλου. Δε ζήτησα ποτέ ούτε ένα ευρώ. Για καιρό έκανα δυο δουλειές καμιά φορά και άλλες έξτρα. Μεγάλωσα το παιδί μου, δε το στέρησα απο τίποτα, έμαθα κι εγώ ξένες γλώσσες, έκανα αυτό που αγαπώ δηλαδή να ταξιδεύω. Με πολύ πείσμα και υπομονή, με πολύ αγάπη για το παιδι μου. Δε κρατάω κακία για τον πατέρα της. Ο καθένας ο,τι ξέρει κανει.
Το μόνο που μου έχει μείνει είναι μια πικρία που έζησα μόνη ομορφες στιγμες του παιδιού.
Σε καμία περίπτωση δε θεωρώ τον εαυτό μου ευνοημένη που κάνω ταξίδια. Μη στεκόμαστε στην εικόνα. Στον καπιταλισμο για να αγοράσεις κάτι θυσιάζεις από κάτι άλλο. Όλα είναι θέμα επιλογών.

Μπράβο κοριτσάρα μου !
Να αγιάσει το χέρι σου !! Αντε να γραφονται και αληθινά γεγονότα γιατι επηξα στη θεωρία .

Ασε που περιγραφεις τη ζωη μου με ελάχιστες διαφορετικες λεπτομερειες .Με αγγιξες .

Να εισαι πάντα καλά , να χαιρεσαι τη κοράκλα σου και να απολαμβάνεις τη ζωη σου οπως εσυ επιθυμεις .
 

gelf

Member
Μηνύματα
659
Likes
12.753
Ο γνωστός υπουργός, αυτός που ντύνεται στρατάρχης, τη Μπουμπουλίνα την αποκατέστησε.
Δεν πρέπει να κάνει κάτι και για τον Σαμουήλ;
Ξέρετε αυτόν με το Κούγκι. Απαιτείται άμεση αποκατάσταση του Σαμουήλ.
Ο γνωστός υπουργός, που ντύνεται στρατάρχης αν θυμάμαι καλά είχε αναφερθεί στο Κούγκι.
 
Last edited:

paefstra

Member
Μηνύματα
13.055
Likes
41.223
Μια μια οι αποκαταστασεις και οι καύσεις, μη σπρωχνεστε, @gelf :haha:
Ειναι σε εξελιξη η αποκατασταση του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβιτη δια του Χριστόδουλου Πρωτοπαππά, νέου προεδρου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού...

"Είναι πολλαπλά τα θαύματα που έχουν καταγραφεί και είχε με τη βοήθεια του Θεού κάνει ο Άγιος Πορφύριος όταν ήταν στη ζωή βλέποντας και αναγνωρίζοντας με τα δικά του μάτια τα γεωλογικά στρώματα του υπεδάφους καλύτερα και από κάθε σεισμολογική έρευνα, τους γαλαξίες και το σύμπαν ολόκληρο πιο μακριά και από το πιο προηγμένο αστρονομικό τηλεσκόπιο και τα κύτταρα και τους ιούς των ασθενειών πιο αναλυτικά και από το καλύτερο ηλεκτρονικό μικροσκόπιο

Ο Άγιος λίγο πριν την κοίμησή του, αρχές της δεκαετίας του 1990, είχε προβλέψει την επανάσταση που θα έφερνε σε όλη την ανθρωπότητα το ιντερνέτ. Έλεγε τότε: «Τι ωραία που θα είναι όταν τα κομπιούτερ θα μιλούν μεταξύ τους!» και πράγματι το μεγαλείο του ιντερνέτ στηρίζεται σε αυτή τη δυνατότητα και ιδιότητα που έχουν τα κομπιούτερ και μιλούν μεταξύ τους στο ένα παγκόσμιο υπερδίκτυο του ιντερνέτ.

Το μεγαλύτερο όμως και κατά την άποψή μου μοναδικό θαύμα που έχει καταγραφεί και έχει κάνει ο Άγιος Πορφύριος που συγκλονίζει τους τεχνολόγους και τους φυσικούς είναι η συστολή του χρόνου όχι για μερικά κλάσματα του δευτερολέπτου που πασχίζουν σήμερα οι φυσικοί που ασχολούνται με τη θεωρία της σχετικότητας και τη φυσική των υψηλών ενεργειών να πραγματοποιήσουν, αλλά πάνω από μια ώρα."

https://web.archive.org/web/20180426134624/http://chproto.blogspot.gr/2013/12/o.html?m=1
 

gelf

Member
Μηνύματα
659
Likes
12.753
@paefstra έλεος. Δεν θα κοιμηθώ από το γέλιο. Επειδή δεν τα πάω καλά με τη θρησκειολογία, γράψε και κάτι για τον Άγιο Παϊσιο. Να μην είναι παραπονεμένος. Να τα έχουμε καλά με τους αγίους. Ποιός Ξέρει;

Από αύριο θα ονομάζομαι Πορφύριος.
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.055
Likes
41.223
Δεν ξερω, εχω μεγαλη ανησυχια μην παρεξηγηθει ο Καυσοκαλυβίτης αν αναφερθω στο Παισιο και εδω ο Προεδρος του Διαστημικου Οργανισιμου λεει οτι ειναι μεγάλη η βοήθεια που προσέφερε και συνεχίζει να προσφέρει με θαυματουργικό τρόπο από το 2001 ο Άγιος στο διαστημικό πρόγραμμα HELLAS SAT.
Δεν κανει να παιζουμε μ΄αυτα τα πραγματα και να μας ερθει κανενας δορυφορος στο κεφαλι.
 

gelf

Member
Μηνύματα
659
Likes
12.753
@paefstra, έχεις απόλυτο δίκιο. Μην παίζουμε με αυτά τα ζητήματα. Να τα έχουμε καλά με τους αγίους και να σεβόμαστε την ιδιότητα του καθ' ενός. Και ο δορυφόρος μακριά από το κεφάλι μας.
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.405
Likes
17.235
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Δε ξέρω πόσοι αιώνες θα χρειαστούν ακόμα, αλλά ελπίζω ότι κάποια στιγμή οι άνθρωποι θα σταματήσουν να είναι δέσμιοι των θρησκειών και των δογμάτων που αυτές επιβάλουν με πολλούς τρόπους. Μόνο πόνο έχουν φέρει στην ανθρωπότητα, τίποτα άλλο.

 

North66

Member
Μηνύματα
4.303
Likes
5.039
Επόμενο Ταξίδι
Γεωργία
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Εκατομμύρια πέθαναν στα αθεϊστικά καθεστώτα του Στάλιν, του Μάο και του Πολ Ποτ, οπότε αντίστοιχα μπορούμε να ισχυριστούμε ότι ο δολοφονικός απολυταρχισμός τους ήταν και απόρροια της αθεΐας τους. Το να απορρίπτει κάποιος τη θρησκεία δεν τον κάνει ούτε απαραίτητα καλό άνθρωπο ούτε καλύτερο άνθρωπο από πριν.
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.055
Likes
41.223
Φοβαμαι οτι συντασσομαι κι εγω με την αποψη οτι δεν εχουν φερει μονο πονο. Όταν κατι αντεχει χιλιαδες χρονια, παει να πει οτι υπηρξε χρησιμο στον ανθρωπο. Σε φασεις απολυτου πονου για καποιους ανθρωπους ηταν και ειναι στηριγμα κι αποκουμπι. Αυτο εγω το σεβομαι και δεν το λοιδωρω. Για ανθρωπους λιγο πριν τον θανατο, για γονεις που χανουν παιδια, για μικρα παιδια που χανουν γονιο, μιλω για απολυτο πόνο, αν θελουν να πιστευουν στη μετα θανατο ζωη, σε δογματα, στο οτι θα ξαναβρεθουνε, ειναι απολυτα θεμιτο να το διαχειριστουν ετσι.
Το να ερμηνευεται ομως η ζωη με λογικους συλλογισμους μεσω της θρησκειας, αυτο μπορει να με στειλει.
 

fenia42

Member
Μηνύματα
3.883
Likes
14.445
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Μπράβο κοριτσάρα μου !
Να αγιάσει το χέρι σου !! Αντε να γραφονται και αληθινά γεγονότα γιατι επηξα στη θεωρία .

Ασε που περιγραφεις τη ζωη μου με ελάχιστες διαφορετικες λεπτομερειες .Με αγγιξες .

Να εισαι πάντα καλά , να χαιρεσαι τη κοράκλα σου και να απολαμβάνεις τη ζωη σου οπως εσυ επιθυμεις .
Το ήξερα ότι εμείς οι δυο έχουμε κοινό κώδικα επικοινωνίας. Κι εσύ να είσαι καλά Κική μου, κουράγιο να έχουμε και δύναμη!
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.223
Μηνύματα
884.241
Μέλη
38.915
Νεότερο μέλος
katsanas1962@gmai

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom