Συζήτηση για το νέο κοροναϊο

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

tripakias

Member
Μηνύματα
8.021
Likes
12.107
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Εντάξει θα τρελαθώ με αυτά που ακούω και δεν καταλαβαίνω γιατί περνούν στο απυρόβλητο.
Το ειπε ο Τσιοδρας aka εθνικος γιατρος. Σημερα εκανε και συστασεις σε οσους εκφραζουν επιφυλαξεις. Ζω για την ωρα που ο Χαρδαλιας θα βαλει προστιμο σε οποιον διαφωνει.
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.021
Likes
12.107
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
100.000 ειναι οι μαθητες στη Γ Λυκειου. Αλλες 550.000 μαθητες στα Γυμνασια και Λυκεια. Θα δειξει πως θα παει.
Το αν θα εξαπλωθει ή οχι ο ιος στους μαθητες, τους εκπαιδευτικους και τις επαφες τους ειναι αλλο θεμα.
Το οτι η εκπαιδευτικη κοινοτητα μπαινει σε πειραμα ειναι δεδομενο. Τεσπα οι αποφασεις λεει ηταν ομοφωνες στην επιτροπη (νομιζω 25μελη) οποτε κατι παραπανω θα ξερουν.
Οι απαντησεις βεβαια ηταν "ξεκαθαρες" πως αρκετοι θα νοσησουν και καποιοι δυστυχως θα πεθανουν. Μενει να κανουμε ταμα να μην ειναι πολλοι.
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.005
Likes
40.907
Αν οντως εχει καμπυλωσει τοσο η διασπορα, ακουγεται λογικη η επιστροφη καθως και τα χρονοδιαγραμματα. Οι ευπαθεις και οσοι εχουν ευπαθη στο σπιτι δεν θα πανε χωρις συνεπειες. Με μια επιφυλαξη πολυ ρεαλιστικη: περισσοτεροι υπαλληλοι καθαριοτητας ολη μερα στα ιδρυματα. Λειτουργουν με ευθυνη των δημων με το λιγοτερο δυνατο προσωπικο, κακοπληρωμενο και με το ζορι αντιμετωπιζονταν οι αναγκες ηδη πριν.
 
Last edited:

tripakias

Member
Μηνύματα
8.021
Likes
12.107
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Μου φαινεται λιγο ακυρο να ξεκινας αρση απο μερη οπου υπαρχει μεγαλος συγχρωτισμος ανηλικων και με ελλειπη μετρα προστασιας.
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.005
Likes
40.907
Μου φαινεται λιγο ακυρο να ξεκινας αρση απο μερη οπου υπαρχει μεγαλος συγχρωτισμος ανηλικων και με ελλειπη μετρα προστασιας.
Δεν ειναι ακυρο αν βλεπεις καθε μερα 10 νεα κρουσματα σε μια χωρα 11 εκ.. Αν ειναι τοσο λιγα οι πιθανοτητες ειναι πολυ λιγες. Ακυρο ειναι οτι κανεις δεν ρωτα ποσα ειναι τα πραγματικα κρουσματα που κυκλοφορουν. Αραγε ξερουν? Σε 15 μερες θα δειξει.
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.005
Likes
40.907
Μισο ρε συ, το σχεδιο ειναι καλο. Οι ευπαθεις προστατευονται και μενουν σπιτι κσθως και οσοι εχουν ευπαθες μελος στο σπιτι, εχει χρονο για δυναμικη αξιολογηση, δεν ανοιγουν ολα μαζι γιουργια. Αν εβαζαν και διπλασιες καθαριστριες γιατι εκει πασχει αγριως, ειναι ιδανικο.
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.005
Likes
40.907
Ο χαμος θα γινει στα φροντιστηρια, δυστυχως. Εκει ειναι στην προαιρεση του καθε εργοδοτη και θα λειτουργησουν ανεξελεγκτα.
 

Hugin

Member
Μηνύματα
606
Likes
1.873
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Εκτός την τρίτη λυκείου έχουμε ακόμα 18 μέρες μπροστά μας για τους υπολοιπους. Δεν το θεωρώ και απίθανο κάτι να αλλάξει. Δεν ειναι παράξενο απλα να λένε για να μετρήσουν αντιδράσεις.
Με δεδομένα οτι
  • στην ουσια οι εβδομάδες είναι 2 και οχι 4 αφου θα πηγαινουν μισοι μισοι
  • δεν θα γινουν εξετάσεις
  • αρκετα παιδιά θα λειπουν για διαφορους ιατρικους λόγους
  • εχει προηγηθεί ενα διμηνο κουτσης στραβής εκπαίδευσης μεσω κινητών,ταμπλετ κτλ
  • πλησιάζει ενα τριμηνο καθησιού
το μόνο σιγουρο οτι μάθημα δεν θα γινει.
Αρα στο δικό μου μυαλό μονο ως πειραμα το εκλαμβάνω και όχι σαν κάτι ουσιαστικό.
 

Nikos86

Member
Μηνύματα
547
Likes
4.011
Ταξίδι-Όνειρο
Στον χρονο!
αυτο το θεμα ειχε κλεισει για νεα μηνηματα. ποιος εβαλε μεσο και ανοιξε ξανα;;
Αφου εβγαλε διαγγελμα ο Τσιοδρας οτι ανοιγουν ολα σιγα σιγα, δεν μπορουσε να μεινει κλειστο και αυτο. Απλα να μην γραφουμε ο ενας πανω στο αλλον και να κραταμε τις (χρονικες) αποστασεις μεταξυ μας. Θερμη παρακληση απο τους μοντ!
 

Sevro

Member
Μηνύματα
130
Likes
824
Τα μετρα ειναι καθαρα για την ψυχολογια του κοσμου, για να νιωθουν οι τρομολαγνοι ασφαλεις, οτι η κυβερνηση κανει κατι και δε τους αφηνει στην τυχη τους.

Ανοιγουμε γυμνασια και λυκεια αλλα οχι δημοτικα-νηπιαγωγεια (οι περισσοτερες χωρες ανοιγουν απο κατω προς τα πανω, οχι αναποδα), γιατι ; Γιατι οι μεγαλυτεροι μαθητες θα κρατανε αποστασεις μας λενε οι "ειδικοι" ενω τα μικροτερα παιδια οχι. Μπουρδες που αμφιβαλλω αν τις πιστευουνε οι ιδιοι. Δε θα αγγιζουν τα παιδια τους φιλους τους στο διαλειμμα ; Θα καθεται ο καθενας μονος του 2 μετρα απ τον αλλον ; Φυσικα και οχι. Στην κανονικοτητα τους θα επιστρεψουν τα παιδια.
Το 15 εναντι 30 στην ταξη ειναι επισης ανουσιο για τον ιδιο λογο, και οι 15 θα ερθουν σε επαφη ο ενας με τον αλλον, ασχετως ποσο...μακρια βαλουν το ενα θρανιο απ το αλλο (λολ).

Αντιστοιχα ειναι και τα μετρα για τα καταστηματα (με τον αριθμο πελατων ανα τ.μ.), περαν οτι δε θα τηρειται, τι νοημα εχει αυτο σε μαγζι ρουχων που δοκιμαζουν πολλα ατομα το ιδιο ρουχο ; Κανενα, απλα να νιωθει πιο ασφαλης ο κοσμος που τα χει κανω πανω του.Θα εχουμε υπαλληλο πανω απ το κεφαλι μας στο μαγαζι να κοιταει αν πλησιαζουμε τον αλλον πελατη ; Οχι βεβαια.

Αμ οτι στα ταξι δε μπορει να μπαινει πανω απο 1 πελατης ; Δηλαδη αν ειναι μια παρεα 4-5 ατομων δεν θα εχουν ακουμπησει ο ενας τον αλλον, και απ το ταξι ειναι ο κινδυνος να ρθουνε κοντα ; Τα πιστευει κανεις αυτα ;

Ή οτι οταν ανοιξουν τα καφε και τα εστιατορια 1/6 θα επιτρεπονται εως 4 ατομα στο ιδιο τραπεζι. Δηλαδη το θεμα ειναι αν η παρεα είναι 4 ή 5 ατομα ; Και αν ειναι 2 ζευγαρια με τα παιδια τους δηλαδη να μαζευτουν σε σπιτι, γιατι δε σας δεχομαστε σε εστιατοριο/καφε. Χαζαμαρες απιστευτες. Οι οποιες μετα απο λιγο δε θα τηρουνται κιολας.

Για το τελος αφησα τα ΜΜΜ και τον τραγελαφο με τις μασκες. Ο ελεγκτης δεν εχει δικαιωμα βασει νομου να σου ριξει προστιμο για τη μασκα. Μονο ο αστυνομικος εχει. Σε πολλες πολεις τα λεωφορεια επισης ειναι ιδιωτικη εταιρεια (Αστικο ΚΤΕΛ ΑΕ) επομενως οι ελεγκτες ειναι ιδιωτικοι υπαλληλοι. Εαν προσπαθησει ελεγκτης να επιβαλλει προστιμο για μη χρηση μασκας, ο πολιτης εχει δικαιωμα να ζητησει το ονοματεπωνυμο του και να υποβαλλει μηνυση για καταχρηση εξουσιας και παρενοχληση.

Το κρατος θελει να δειξει οτι δεν ανοιγει ως μπατε σκυλοι αλεστε. Με χαζα ημι-μετρα που ο μονος σκοπος ειναι να περασει στην ψυχολογια οσων θελουνε μετρα και φοβουνται οτι ειναι καπως προστατευμενοι.
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.769
Μέλη
38.882
Νεότερο μέλος
aggelostzava

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom