Συνέντευξη μέλους - makisg

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.398
Likes
17.200
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αλάσκα
Συνεχίζουμε τις συνεντεύξεις μελών μας με τον @makisg :)

Φύγαμε:

1. Πώς ξεκίνησε η σχέση σου με τα ταξίδια;

Η σχέση μου με τα ταξίδια ξεκίνησε το 1976 όταν η μητέρα μου αποφάσισε να επισκεφθεί τα αδέλφια και την μητέρα της οι οποίοι είχαν εγκατασταθεί όλοι μόνιμα στο Τορόντο του Καναδά και είχε να τους δει καμιά εικοσαετία. Έπρεπε να επιλεγεί ακόμη ένα μέλος της οικογένειας που θα την συνόδευε και ο κλήρος έπεσε σε εμένα. Το ταξίδι διήρκησε πάνω από ένα μήνα το καλοκαίρι του 1976. Κάπως έτσι μπήκε το μικρόβιο των ταξιδιών μέσα μου.

2. Ποιο είναι το ταξίδι που σου έχει μείνει περισσότερο στη μνήμη και γιατί;

Τρία είναι τα ταξίδια που έχουν χαραχθεί στην μνήμη μου και αναπολώ.

Εκτός από το προαναφερθέν ταξίδι στο οποίο είδαν τα μάτια μου πόλεις – ύπαιθρο – τρόπο ζωής τελείως διαφορετικά από τις δικές μας, (το οποίο επαναλήφθηκε μετά από μια δεκαετία περίπου με την σύζυγο και τον γιό μας)

Δεύτερο ταξίδι που θα μου μείνει αξέχαστο είναι αυτό που κάναμε με την σύζυγο εν είδη γαμήλιου το 1986 για 15 μέρες Μπανγκόκ- Πούκετ- Σιγκαπούρη.

Και τρίτο είναι ένα round trip που έγινε το 1985 για 15 μέρες με εκκίνηση από την Θεσσαλονίκη- Βιέννη- Ζυρίχη- Παρίσι- Βρυξέλλες- Άμστερνταμ- Ίνσμπουργκ – Θεσσαλονίκη.

3. Ποιος είναι ο αγαπημένος σου προορισμός; πέσμας λίγα λόγια γιατί.

Αγαπημένος μου προορισμός είναι η Ιταλία. Στην αρχή ταξιδεύοντας για επαγγελματικούς λόγους, αργότερα επαγγελματικά + τουρισμό και τέλος μόνο τουρισμό. Την αισθάνομαι σαν δεύτερη πατρίδα μου και θα ήθελα να γυρίσω κάθε της γωνιά.

4. Η ομορφότερη πόλη που έχεις δει;

Πολλές είναι οι πόλεις που θεωρώ όμορφες μεταξύ αυτών θα ξεχώριζα το Μπέργκεν, την Ταορμίνα, την Ορτυγία ( Συρακούσες) αλλά η αγαπημένη μου είναι μία: το Μιλάνο.

5. Σε ποιο μέρος συμπάθησες περισσότερο τους ανθρώπους και σε ποιο τους αντιπάθησες;

Νομίζω ότι συμπάθησα περισσότερο τους Ιταλούς, δεν έχω νοιώσει έτσι σε άλλη χώρα. Βγαίνεις από την πόρτα του ξενοδοχείου ή του σπιτιού σου και νομίζεις ότι σε γνωρίζουν όλοι. Όλοι θα σε καλημερίσουν και όλοι θα σταθούν να σε βοηθήσουν σε ότι χρειαστείς. Δεν υπάρχουν άνθρωποι ή λαός που αντιπάθησα, θα έλεγα μόνο αυτούς που δεν θα ήθελα να συναναστραφώ είναι οι Ρώσοι.

6. Ποιο είναι τα αγαπημένο σου μουσείο/εστιατόριο/μνημείο;

Έχω πολλά χρόνια να μπω σε μουσείο γιατί δεν είμαι φαν, αλλά από αυτά που επισκέφθηκα θα ξεχώριζα το Μετροπόλιταν την Νέας Υόρκης.

7. Ποιο είναι το χειρότερο ταξίδι που έχεις κάνει; τι συνέβη;

Δεν υπάρχει χειρότερο ταξίδι. Ευτυχώς ποτέ δε μου συνέβη κάτι έως τώρα που να μου το χαλάσει. Θεωρώ ότι μόνο κάποιο θέμα υγείας θα μπορούσε αν προκύψει σε κάποιο ταξίδι να μου δημιουργήσει πρόβλημα, τίποτε άλλο.

8. Σε ποιο μέρος δε θα ταξίδευες ποτέ και γιατί;

Νομίζω ότι δεν θα πήγαινα ποτέ στην Ινδία, το γιατί δεν μπορώ να το προσδιορίσω. Από τις ιστορίες που έχω διαβάσει νομίζω ότι θα ήταν η τελευταία χώρα που θα πήγαινα αν είχα εξαντλήσει όλες τις άλλες επιλογές μου.

9. Ποιο είναι το ταξίδι-όνειρο που δεν έχεις κάνει ακόμα;

Τα νησιά του Ειρηνικού.

10. Από τις Ταξιδωτικές Ιστορίες που έχεις γράψει στο φόρουμ ποια είναι η αγαπημένη σου;

Μια είναι η ιστορία που έχω γράψει μέχρι τώρα, οι "7 μέρες στη Φθινοπωρινή Τοσκάνη" (link) και φυσικά είναι η αγαπημένη μου.

11. Ποια ή ποιες είναι οι Ταξιδιωτικές Ιστορίες από άλλα μέλη που έχεις απολαύσει περισσότερο ή που θυμάσαι περισσότερο από το φόρουμ;

Είναι πάρα πολλές οι ιστορίες μελών του φόρουμ που με έχουν συνεπάρει. Αν και θα αδικήσω κάποιους δεν μπορώ όμως να μην αναφερθώ ότι είμαι φαν κάποιων μελών που έχουν το τρομερό χάρισμα της γραφής που διαβάζοντας τις ιστορίες τους νομίζεις ότι ήσουν συνταξιδιώτης τους και αυτοί είναι οι @taver , @10900km, @dim kyr, @hydronetta, @isabelle @giannismits, @Yorgos και πολλοί άλλοι.

12. Κάτι άλλο που θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας;

Θα ήθελα να προσθέσω ότι τα τελευταία χρόνια έχουν αλλάξει οι προτεραιότητες εμου και της συζύγου (είμαστε στα 60+ και περισσότερο η σύζυγος και λιγότερο εγώ έχουμε μυοσκελετικά προβλήματα). Δεν μας ενδιαφέρουν οι μεγαλουπόλεις και προτιμάμε να κάνουμε round trips σε μικρότερες πόλεις και χωριά στην ύπαιθρο, κοινώς νοικιάζουμε αυτοκίνητο από το αεροδρόμιο άφιξης και επισκεπτόμαστε 2-3 κωμοπόλεις, αναλόγως των ημερών που έχουμε στην διάθεσή μας. Αποφεύγουμε τα πολύωρα αεροπορικά και τις πολύωρες αποστάσεις οδήγησης, αποφεύγουμε όσο το δυνατόν τα ΜΜΜ και προτιμάται ξενοδοχεία με πρωινό.

13. Μια αντιπροσωπευτική φωτογραφία από κάποιο ταξίδι σου;

Μπέργκεν Ιούνιος 2012

DSC00182.JPG



Ευχαριστούμε πολύ τον @makisg για τη συνέντευξη! Μπορείτε να δείτε το προφίλ του και τις Ταξιδιωτικές Ιστορίες που έχει γράψει εδώ.

Όλες οι συνεντεύξεις μελών εδώ.

Travelstories for ever. :cool:
 

makisg

Member
Μηνύματα
4.712
Likes
14.779
Επόμενο Ταξίδι
Βενετία,Λουμπλιάνα,Μπλέντ
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νησιά Φίτζι

Kanel28

Moderator
Μηνύματα
1.431
Likes
2.428
Επόμενο Ταξίδι
Εδιμβούργο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αλάσκα
Κύριε Μάκη μου εύχομαι τα καλύτερα για την οικογένεια σας και να κάνετε όσα περισσότερα τέτοια ταξιδάκια ποθείτε. Είστε αξιολάτρευτοι και οι δύο. :)
 

makisg

Member
Μηνύματα
4.712
Likes
14.779
Επόμενο Ταξίδι
Βενετία,Λουμπλιάνα,Μπλέντ
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νησιά Φίτζι
Κύριε Μάκη μου εύχομαι τα καλύτερα για την οικογένεια σας και να κάνετε όσα περισσότερα τέτοια ταξιδάκια ποθείτε. Είστε αξιολάτρευτοι και οι δύο. :)

Ευχαριστώ πολύ κανελακι μου αντεύχομαι. :)
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.962
Likes
9.344
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Κύριε Μάκη, χαίρομαι που σας γνωρίσαμε λίγο παραπάνω :) Αυτό με τις συνεντεύξεις ήταν τέλεια ιδέα τελικά! Εσείς και η σύζυγος είσαστε γλυκύτατοι!!
 

Dina Z

Member
Μηνύματα
1.354
Likes
4.331
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ονειρεύομαι ... γενικώς!
Μάκη μας, κάτι δεν μας λέτε καλά!
Είτε είναι λάθος η ηλικία είτε η φωτογραφία. :oops: :oops:
Διότι αν είναι όλα σωστά, εγώ που είμαι 60-- υποκλίνομαι στα 60+ :)
Και δεν δέχομαι αυτές τις δικαιολογίες για την επιλογή προορισμού :haha:
 
Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.601
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom