Συναυλιες και ταξιδια

jimp

Member
Θα πω κάτι απλό, πόσο δύσκολο ήταν να γραφτεί κάποιος ώστε να είναι έτοιμος για την προπωληση, μιλάμε για διαδικασία ούτε 2/3 λεπτών. Και ήταν σίγουρο πως τα περισσότερα θα φύγουν εκεί.

@psilos3 Rammstein είχαν 88,132 και 165 και έπαιζαν μόνοι τους. Αυτά ναι, τα έλεγες ακριβά.

Εγώ προσωπικά που ακούω φουλ gojira (θα πάω και release) και ήθελα να δω και knocked loose μου φάνηκαν μια χαρά.

paykopete

Member
Θα πω κάτι απλό, πόσο δύσκολο ήταν να γραφτεί κάποιος ώστε να είναι έτοιμος για την προπωληση, μιλάμε για διαδικασία ούτε 2/3 λεπτών. Και ήταν σίγουρο πως τα περισσότερα θα φύγουν εκεί.

@psilos3 Rammstein είχαν 88,132 και 165 και έπαιζαν μόνοι τους. Αυτά ναι, τα έλεγες ακριβά.

Εγώ προσωπικά που ακούω φουλ gojira (θα πάω και release) και ήθελα να δω και knocked loose μου φάνηκαν μια χαρά.
Το ότι θα δούμε δύο φορές gojira σε ένα διάστημα λιγότερο από ένα έτος, με ξεπερνάει!!! 🤘🤘🤘

Και μαζί lacuna coil και while she sleeps!

Last edited by a moderator:

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Γράφτηκα, δεν βρήκα για αρένα παρά μόνο για κερκίδες και δεν ήμουν σίγουρος, σήμερα που ξαναμπήκα ήταν αργά... Γιατί να είναι σίγουρο πως τα περισσότερα θα φύγουν εκεί, το αντίθετο έπρεπε να συμβεί και το λέω βάσει του περσινού παραδείγματος με το Fan club των Rammstein που σκάσαμε το 25άρι τσάμπα όπου τα λιγότερα βγήκαν στην προπώληση του Fan Club. Απλώς κάνουν ότι γουστάρουν.
Δηλαδή τα 143+6 της αρένας είναι πιο φθηνά από τα 88, επειδή παίζει μια μπάντα που αρέσει σε κάποιους.
Με την ίδια λογική αν βάζανε support τους Iron Maiden μπορεί να είχε το εισιτήριο αρένας 300 ευρώ και να λέγαμε πάλι φθηνό είναι.
Σχετικό είναι αυτό για τον καθένα βάσει του πορτοφολιού του και της προσωπικής επιλογής, αντικειμενικά όμως δεν είναι φθηνά στην Ελλάδα του σήμερα ότι και να μου λέτε.
Καλά εξηγήθηκες και το πήρες (κι εγώ θα έπαιρνα) αλλά όχι και φθηνό...

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Ούτε εγώ έχω ξανακούσει προπώληση να βγάζει πιο πολλά εισιτήρια από την γενική πώληση. Δεν καταλαβαίνω και επικοινωνιακα πως τους συμφέρει. Βέβαια είχαμε και την άλλη έκπληξη σήμερα. Μπορούσες να αγοράσεις μέχρι 6! εισιτήρια! Ποιος φωστήρας το σκέφτηκε αυτό;

Πάντως τα εισιτήρια δεν είναι απλά ακριβά για Ελλάδα, είναι πανάκριβα γενικά. Όταν η μία μέρα στο graspop έχει 130ε και στο hellfest 140ε τότε τι συζητάμε;

Θα γράψω ένα ποστ πως μπορείς να συνδυάσεις ένα 3-4μερο στο Βέλγιο είτε σε Γάνδη, είτε Βρυξέλλες, είτε Αμβέρσα ή όπου θες και να πας και στο graspop χωρίς να μπλέξεις με ενοικιάσεις αυτοκινήτου, κάμπινγκ, διαμονή κοντά στο φεστιβάλ κλπ.

paykopete

Member
Ούτε εγώ έχω ξανακούσει προπώληση να βγάζει πιο πολλά εισιτήρια από την γενική πώληση. Δεν καταλαβαίνω και επικοινωνιακα πως τους συμφέρει. Βέβαια είχαμε και την άλλη έκπληξη σήμερα. Μπορούσες να αγοράσεις μέχρι 6! εισιτήρια! Ποιος φωστήρας το σκέφτηκε αυτό;

Πάντως τα εισιτήρια δεν είναι απλά ακριβά για Ελλάδα, είναι πανάκριβα γενικά. Όταν η μία μέρα στο graspop έχει 130ε και στο hellfest 140ε τότε τι συζητάμε;

Θα γράψω ένα ποστ πως μπορείς να συνδυάσεις ένα 3-4μερο στο Βέλγιο είτε σε Γάνδη, είτε Βρυξέλλες, είτε Αμβέρσα ή όπου θες και να πας και στο graspop χωρίς να μπλέξεις με ενοικιάσεις αυτοκινήτου, κάμπινγκ, διαμονή κοντά στο φεστιβάλ κλπ.
Αναμένουμε! Αν κάποια/ος μπορεί να κάνει το ίδιο για hellfest η wacken θα ήτανε αρκετά βοηθητικό!

jimp

Member
Σχετικό είναι αυτό για τον καθένα βάσει του πορτοφολιού του και της προσωπικής επιλογής, αντικειμενικά όμως δεν είναι φθηνά στην Ελλάδα του σήμερα ότι και να μου λέτε.
Καλά εξηγήθηκες και το πήρες (κι εγώ θα έπαιρνα) αλλά όχι και φθηνό...
Μα το ανάλογο οπτικό σημείο των 88 στους Rammstein είναι το ίδιο στο πέταλο που θα κάθεσαι με τα 87 και θα δεις και άλλα 2 συγκροτήματα.
Προφανώς και το πορτοφόλι του καθενός ξέρει πόσο αντέχει.

Εγώ το συγκρίνω ως εξής.
Κερκίδα 165, ενώ εδώ ξεκινούν από 87 και βλέπεις άλλα δύο συγκροτήματα, το ένα που παίζει headline shows σε φεστιβάλ και το άλλο πάνω στην άνοδο του.

Κοίτα συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Μιλάς για δύο από τα σημαντικότερα και πιο γνωστά φεστιβάλ στα οποία όλοι θέλουν να πάνε και όλοι θέλουν να παίξουν και βρίσκονται στο κέντρο της Ευρώπης με αποτελέσματα τα λειτουργικά κόστη να είναι πολύ μικρότερα, το ίδιο και οι αμοιβές των συγκροτημάτων.

Αλλά φυσικά και εδώ τους βολεύει να σπάνε τις ημέρες με 2/3 συγκροτήματα και να παίζει το εισιτήριο στα 50/60/70 ευρώ, μεγαλύτερο κέρδος.

Άλλο ένα θέμα στα φεστιβάλ, που και γι'αυτό είναι πιο φθηνά τα εισιτήρια, είναι πως μπορεί να βλέπεις πως την πρώτη μέρα έχει 30 συγκροτήματα άλλα πολλά πέφτουν τις ίδιες ώρες και επίσης τα σετ τους είναι σχετικά μικρά.

Π.χ φέτος στο graspop έχει την ίδια το μεσημέρι motionless in white, soen, alien ant farm. Μετά έχει Paradise lost με terror. Λίγο μετά είχε Carcass και stick to your guns ενώ την ίδια ώρα ξεκινάνε οι Maiden. Και μετά έχει την ίδια ώρα Hatebreed και Lagwagon. Ή την επόμενη ανάμεσα σε άλλα έχει την ίδια ώρα Slipknot με Opeth, την άλλη Judas Priest με King Diamond.

Επίσης μιλάμε για φεστιβάλ 80.000+ κόσμου, με χώρους για camping και οοοοοολααααα τα παρελκόμενα.

Επίσης πχ το Graspop είναι φεστιβάλ που σε μιάμιση ώρα έρχονται από όλες τις περιοχές του Βελγίου, από Ολλανδία Άμστερνταμ/Ρότερνταμ μιάμιση ώρα και Αϊντχόφεν θεςμισαωρο. Από την περιοχή της Βεστφαλίας στην Γερμανία πάλι μιάμιση ώρα ενώ το πολύ σε 4/4.5 ώρες έχει φτάσει από Παρίσι και ανατολικά. Μιλάμε για εντελώς άλλα δεδομένα και δεξαμενή κόσμου.

Εδώ πέρυσι ήταν να έρθουν οι Machine head και ακύρωσαν λόγω χαμηλής προπωλησης που έχουν δύο χρόνια παίζουν headliners στα φεστιβάλ της Ευρώπης.

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Μα το ανάλογο οπτικό σημείο των 88 στους Rammstein είναι το ίδιο στο πέταλο που θα κάθεσαι με τα 87 και θα δεις και άλλα 2 συγκροτήματα.
Εγώ μίλησα για αρένα, δε ξέρω τι κόστος ήταν στις κερκίδες αλλά στην αρένα μεταξύ των δύο υπάρχει 60€ διαφορά. Επίσης δε μπορείς να πεις τους Rammstein μικρό συγκρότημα ή μπάντα σε παρακμή ή οτιδίποτε τέτοιο ώστε να δικαιολογεί αυτή τη διαφορά τιμής, αλλά όπως και να χει οι συγκρίσεις είναι ανώφελες, όπως άτοπο είναι κατά τη γνώμη μου να μπαίνουν στην κουβέντα της τιμολογιακής πολιτικής και τα support συγκροτήματα, δε το χω δει πουθενά αυτό.
Τώρα ό,τι έγινε, έγινε, ούτε η τιμή αλλάζει ούτε η εύρεση εισιτηρίων από ότι μένει, σε κουβέντα να βρισκόμαστε.
Μακάρι να συνεχίσουμε να έχουμε κι άλλες μπάντες στην Ελλάδα για συναυλίες, να βλέπουμε τις τιμές και να το συζητάμε.

jimp

Member
Εγώ μίλησα για αρένα, δε ξέρω τι κόστος ήταν στις κερκίδες αλλά στην αρένα μεταξύ των δύο υπάρχει 60€ διαφορά. Επίσης δε μπορείς να πεις τους Rammstein μικρό συγκρότημα ή μπάντα σε παρακμή ή οτιδίποτε τέτοιο ώστε να δικαιολογεί αυτή τη διαφορά τιμής, αλλά όπως και να χει οι συγκρίσεις είναι ανώφελες, όπως άτοπο είναι κατά τη γνώμη μου να μπαίνουν στην κουβέντα της τιμολογιακής πολιτικής και τα support συγκροτήματα, δε το χω δει πουθενά αυτό.
Τώρα ό,τι έγινε, έγινε, ούτε η τιμή αλλάζει ούτε η εύρεση εισιτηρίων από ότι μένει, σε κουβέντα να βρισκόμαστε.
Μακάρι να συνεχίσουμε να έχουμε κι άλλες μπάντες στην Ελλάδα για συναυλίες, να βλέπουμε τις τιμές και να το συζητάμε.
Μα στην αρένα ξεκινούσαν από 88 μέχρι 132. Για καθίσματα είχε στα 165, 80 ευρώ διαφορά. Είναι λίγο αναλογικές οι τιμές.

Και προφανώς παίζει ρόλο αν θα έχει support συγκροτήματα και ποια η συναυλία. Μεγαλύτερες οι αμοιβές των 3 σε σχέση με το 1.

Πχ τώρα στο Release ανακοίνωσαν gojira, αν ήταν μόνοι τους θα δικαιολογούσαν τα 60 ευρώ; Μαζί με άλλους δύο όμως; Δεν είναι πολύ καλύτερα; Δεν λες οκ, θα δω 3 συγκροτήματα οπότε είναι κάπως πιο εύπεπτο.

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Κοίτα συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Μιλάς για δύο από τα σημαντικότερα και πιο γνωστά φεστιβάλ στα οποία όλοι θέλουν να πάνε και όλοι θέλουν να παίξουν και βρίσκονται στο κέντρο της Ευρώπης με αποτελέσματα τα λειτουργικά κόστη να είναι πολύ μικρότερα, το ίδιο και οι αμοιβές των συγκροτημάτων.
Τα λειτουργικά κόστη δεν είμαι σίγουρος ότι διαφέρουν τόσο πολλοί σε αυτού του μεγέθους τις συναυλίες. Γι'αυτό και οι τιμές είναι παρόμοιες. Όπως θεωρώ απίθανο οι αμοιβές των συγκροτηματων να διαφέρουν. Για τέτοια μεγέθη πάντα.

Άλλο ένα θέμα στα φεστιβάλ, που και γι'αυτό είναι πιο φθηνά τα εισιτήρια, είναι πως μπορεί να βλέπεις πως την πρώτη μέρα έχει 30 συγκροτήματα άλλα πολλά πέφτουν τις ίδιες ώρες και επίσης τα σετ τους είναι σχετικά μικρά.
Οχι, τα σετ δεν είναι πιο μικρά. Οι Metallica πέρσι στο hellfest έπαιξαν όσο παίζουν και στις συναυλίες τους. Αυτό το επιχείρημα ότι οι μπάντες παίζουν ταυτόχρονα δεν το πιάνω.

την άλλη Judas Priest με King Diamond.
Αυτό πονάει πολύ. Έριξα πολλά καντήλια όταν το είδα.

Επίσης πχ το Graspop είναι φεστιβάλ που σε μιάμιση ώρα έρχονται από όλες τις περιοχές του Βελγίου, από Ολλανδία Άμστερνταμ/Ρότερνταμ μιάμιση ώρα και Αϊντχόφεν θεςμισαωρο. Από την περιοχή της Βεστφαλίας στην Γερμανία πάλι μιάμιση ώρα ενώ το πολύ σε 4/4.5 ώρες έχει φτάσει από Παρίσι και ανατολικά. Μιλάμε για εντελώς άλλα δεδομένα και δεξαμενή κόσμου.
Ε άρα αφού η ζήτηση στη βόρεια Ευρώπη είναι μεγαλύτερη τότε οι τιμές θα έπρεπε να είναι υψηλότερες. Αντίθετα η Ελλάδα δεν θα πρεπε να ρίχνει τις τιμές για να προσελκύσει κόσμο; Στους Metallica τους βγήκε, για Machine head πχ λέω.

jimp

Member
Τα λειτουργικά κόστη δεν είμαι σίγουρος ότι διαφέρουν τόσο πολλοί σε αυτού του μεγέθους τις συναυλίες. Γι'αυτό και οι τιμές είναι παρόμοιες. Όπως θεωρώ απίθανο οι αμοιβές των συγκροτηματων να διαφέρουν. Για τέτοια μεγέθη πάντα.

Οχι, τα σετ δεν είναι πιο μικρά. Οι Metallica πέρσι στο hellfest έπαιξαν όσο παίζουν και στις συναυλίες τους. Αυτό το επιχείρημα ότι οι μπάντες παίζουν ταυτόχρονα δεν το πιάνω.

Αυτό πονάει πολύ. Έριξα πολλά καντήλια όταν το είδα.

Ε άρα αφού η ζήτηση στη βόρεια Ευρώπη είναι μεγαλύτερη τότε οι τιμές θα έπρεπε να είναι υψηλότερες. Αντίθετα η Ελλάδα δεν θα πρεπε να ρίχνει τις τιμές για να προσελκύσει κόσμο; Στους Metallica τους βγήκε, για Machine head πχ λέω.
Είναι μικρότερες οι αμοιβές και το γνωρίζω από μέσα αν μπορώ να το πω. Αλλά χρήματα παίρνει ένα συγκρότημα για δικό του σόου και άλλο για το φεστιβάλ.

Δεν εννοώ τα set των headliners, αλλά των υπολοιπων μικρότερων συγκροτημάτων που παίζουν γύρω στα 45 λεπτά.

Για τα συγκροτήματα που παίζουν ταυτόχρονα είναι απλό. Το Graspop πχ έχει 5 σκηνές για τα λάιβ του. Πολλά συγκροτήματα συμπίπτουν το ένα με το άλλο άρα δεν μπορείς να τα δεις όλα.

(Τυχαία παραδείγματα)
Παρασκευή
South stage Slipknot 22:30 με 00:10
Marquee stage Opeth 23:15 με 00:15

Κυριακή
South stage Savatage 19:20-20:30
Judas priest. 22:05-23:35
Marquee stage Sacred Reich 19:10-20:00
King Diamond 22:30-23:55

Μα τα λεφτά αυτά τα φεστιβάλ δεν τα βγάζουν μόνο από τα εισιτήρια, αλλά πολλά περισσότερα από όλα τα άλλα που προσφέρουν στους χώρους τους, από ποτά φαγητά μέχρι και τρόπους μεταφοράς, χώρους διαμονής, camping κτλ.

Υπάρχει ζήτηση, έχουν εξασφαλισμένο το sold out με εισιτήρια που τους βγάζουν και κέρδος, έχουν χαμηλό κόστος (να ξέρεις πως κάποια από τα συγκροτήματα παίζουν και χωρίς αμοιβή), και βγάζουν φουλ λεφτά από τα γύρω γύρω, fast passes, vip upgrades, camping, parking μέχρι και lockers και φυσικά φαγητά και ποτά.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.049
Μέλη
39.768
Νεότερο μέλος
JIM2025

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom