Συναυλιες και ταξιδια

paykopete

Member
Η χθεσινή μέρα στο release festival ήτανε ανώτερη των προσδοκιών!!!

Αν και με ζεστή οι lacuna coil μας φτιαξανε! Δεν τρελάθηκα αλλά ούτε με κούρασαν. Η αλήθεια είναι όμως ότι 6 η ώρα με ντάλα ήλιο κ ζέστη είναι ζορικα τα πράματα. Δυνατή μπάντα βέβαια τα παλιότερα χρόνια!

Από εκεί και μετά ξεκίνησε η παράνοια! While she sleeps! Η ενέργεια που βγάλανε ήτανε αδιανόητη! Ο κόσμος ήτανε σε ντελίριο. Pit , wall of death γινότανε της μουρλης. Σε κάποια φάση βλέπω δίπλα μου τον κιθαρίστα τους ανάμεσα στο pit! Και μετά από λίγο τον τραγουδιστή crowdsurf! Απίστευτοι! Ελάτε και του χρόνου και του παραχρονου και αν μπορείτε μαζί με parkway drive για ένα δίδυμο κόλαση!
20250719_203859.jpg

Ανάπαυλα κάνα μισάωρακι μπας και στεγνώνουμε από το ιδρωταρι να πιούμε κάνα νερό κάνα μπυρακι γιατί ερχόταν μια από τις καλύτερες και πιο φορμαρισμένες heavy metal μπάντες. Ε δεν υπάρχουν λόγια! Οι τύποι καταφέρνουν να είναι top στα live τους. Δεν μπορούσα να διαχειριστώ στα πρώτα τραγούδια ότι τους βλέπω live και έκατσα πιο πίσω να τους ευχαριστηθω.
Ε με το που μπήκε flying whales πήγα καρφί μπροστά και έμεινα μέχρι το τέλος!
Το setlist δεν έσβηνε πουθενά. Τρελό performance , φοβεροί επαγγελματίες και ο Μάριο ... τι πράμα είναι αυτός. Απο τους καλύτερους ντράμερ κατ εμε. Αδιανόητα πράματα. Φοβερός με το κοινό όπως και όλοι τους. Και εκεί που βγαίνουν στο encore μπαινει το κερασάκι στην τούρτα .. Βγαίνει flyn από machine head που είχε γενέθλια και παίζουν διασκευή territory από sepultura! Ναι καλά ακούσατε!
Φοβερή στιγμή! Από τις καλύτερες που κρατάω σε συναυλίες!

20250719_221938.jpg

Συνοπτικά, φοβερη ημέρα για το release , από τις καλύτερες που έχω πάει!
Μετράω μέρες για του χρόνου να τους ξαναδώ έστω και για λιγότερο χρόνο!

ΥΓ. Οποίος αποφάσισε να τους δει λείψους τους gojira του χρόνου λόγω metallica , περαστικά του...
Ο ήχος αν ήσουν κοντά στους while she sleeps το μπάσο ήτανε στον Θεό και στους gojira αρκετά καλύτερα. Αλλά τα έχουμε ξαναπεί κοντά στον ηχολήπτη παίρνεις το καλύτερο δυνατό του ήχου.

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Οποίος αποφάσισε να τους δει λείψους τους gojira του χρόνου λόγω metallica , περαστικά του...
1000 likes για αυτό ειδικά. Οι Gojira είναι γεννημένοι για headliners με δικό τους σόου. Αν και πιστεύω ότι ακόμα και την άθλια σκηνή των Metallica θα καταφέρουν να την γεμίσουν. Απίστευτο συγκρότημα.

Το σετλιστ σκοτώνει εν τω μεταξύ. Η όλη φάση με Flynn καταπληκτική.

Αν έχεις χρόνο γράψε 2 λόγια και για την διοργάνωση (δεν έχω πάει ποτέ σε release), πόσο κόσμο είχε κλπ.

Μήπως πηγές και στο rockwave για να γράψεις συγκριτικά; Αυτά που μου είπανε και έχω δει σε φώτο δεν τιμούν τον διοργανωτή. Ειδικά για το "φεστιβάλ" της Κατερίνης.

paykopete

Member
Απίστευτο συγκρότημα.

Το σετλιστ σκοτώνει εν τω μεταξύ. Η όλη φάση με Flynn καταπληκτική.
Και διασκευή black sabbath παίξανε στο encore !
Under the Sun/Every Day Comes and Goes!!

Από τα καλύτερα live!

Αν έχεις χρόνο γράψε 2 λόγια και για την διοργάνωση (δεν έχω πάει ποτέ σε release), πόσο κόσμο είχε κλπ.

Μήπως πηγές και στο rockwave για να γράψεις συγκριτικά; Αυτά που μου είπανε και έχω δει σε φώτο δεν τιμούν τον διοργανωτή. Ειδικά για το "φεστιβάλ" της Κατερίνης.
Λοιπόν θα γράψω με βάση την προσωπική μου εμπειρία κ για να γίνω πιο συγκεκριμένος από το 2017-18 μέχρι και σήμερα που ουσιαστικά με μια διακοπή του covid για 2 χρονιές άρχισε η χώρα μας να γίνεται μαγνήτης συναυλιών μετά την οικονομική κρίση και να δημιουργούνται καινούρια festival (όπως το release το 2016 και το ejekt που αν και πιο παλιό άρχισε και αυτό να φέρνει δυνατά ονόματα τα τελευταία χρόνια ξανά).

Βάση αυτών τα μεγαλύτερα φεστιβάλ για Ελλάδα κ Αθήνα είναι rockwave , ejekt, release , athensrock και πάει λέγοντας.

Το rockwave το θεωρώ το χειρότερο από θέμα οργάνωσης και σεβασμού στον κόσμο. Τι να πρώτο θυμηθώ ? Το 2018 το 2ημερο iron maiden - judas priest ? Που μπορεί να ήτανε τοπ τι ζησαμε αλλά το θέμα ασφάλειας ειδικά την μέρα των maiden παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα καφριλικια ever που έχω ζήσει. 40 Χιλ κόσμο στην Μαλακάσα να βγαίνουν από μια μικρή έξοδο και να φτάνουμε σπίτι 4 το πρωί? Η αν έπιανε μια φωτιά τώρα με τόσο καπνογόνο που πέρασε θα μιλουσαμε ίσως για περισσότερα θύματα από ότι σε μια μέρα πολέμου...

Ευτυχως στο release ξαναέρχονται μεγάλα ονόματα (Δείτε τι έχει έρθει από το 2019 και μετά...) Το rockwave εχει πέσει πολύ σε θέμα ονομάτων. Κάτι έκανε φέτος αλλά και πάλι...

Η Πλατεία νερού είναι ιδανικό μέρος που γίνεται το release, πολύ κοντά από πολλές περιοχές. Η οργάνωση είναι πάρα πολύ καλή. Κάθε χρόνο και καλύτερη. Τουαλέτες αρκετές,stand διαφημιστικά χορηγων που δίνουν free αναψυκτικα κτλπ Μέρη για μάρκες αρκετά, περισσοτερα stand και bar. Δεν είναι όλα ιδανικά αλλά προφανώς υπάρχει προσπάθεια για να γίνεται καλύτερο.
Ειδικά φέτος που δεν έσκασε ένα headliner (morissey) ,το φεστιβάλ είπε οποίος έχει εισιτήριο μπορεί να πάει άλλη μέρα δωρεάν η κάτι τέτοιο. Στο rockwave φέτος 2 συναυλίες του 50αρικου (opeth & blind guardian) από Λυκαβηττό μόλις λίγες μέρες πριν γίνουν, τις μετέφεραν την μια στην ποντικοτρυπα το universe και την άλλη Τεχνόπολη... Alice cooper είχανε βγάλει προπωληση 50 ευρώ και 3 μέρες πριν γίνει η συναυλία βγάζουν 1+1 εισιτήριο... Οπότε ο μλκς που αγόρασε Γενάρη εισιτήριο μένει με το στόμα ανοιχτό... Καλά για savatage άσχετα από την συναυλία παίρνανε 10 ευρώ για πάρκινγκ ανύπαρκτο σε κάτι χωράφια...
Και από θέμα τιμων? 60 ευρώ έδωσα στην προπωληση για να δω gojira , while she sleeps και lacuna coil. Και άλλος με 50 ευρώ είδε blind guardian στην Τεχνόπολη...

Ejekt δύο φορές πήγα (πέρυσι korn) και μου φάνηκε επίσης πολυ καλή η οργάνωση. Πιο τσουχτερά εισιτήρια το ejekt αλλά έφερε τώρα 2 χρονιές τρέλα ονόματα.

Γενικά το rockwave θα το αποφεύγω ειδικά και μετά τα φετινά καφριλικια και αυτό προτείνω εκτός και πιστεύετε ότι δεν θα ξαναδείτε ένα συγκρότημα που θα έρθει.

Σε άλλα νέα λόγω αρκετών παραπόνων λόγω φασαρίας η Πλατεία νερού δεν θα υφίσταται σαν χώρος φεστιβάλ από του χρόνου. Για να δούμε πού θα πάει το release.

Last edited:

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Ωραίος! Ευχαριστώ για την αναλυτική απάντηση.

Το rockwave το θεωρώ το χειρότερο από θέμα οργάνωσης και σεβασμού στον κόσμο. Τι να πρώτο θυμηθώ ? Το 2018 το 2ημερο iron maiden - judas priest ? Που μπορεί να ήτανε τοπ τι ζησαμε αλλά το θέμα ασφάλειας ειδικά την μέρα των maiden παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα καφριλικια ever που έχω ζήσει. 40 Χιλ κόσμο στην Μαλακάσα να βγαίνουν από μια μικρή έξοδο και να φτάνουμε σπίτι 4 το πρωί? Η αν έπιανε μια φωτιά τώρα με τόσο καπνογόνο που πέρασε θα μιλουσαμε ίσως για περισσότερα θύματα από ότι σε μια μέρα πολέμου...
Δυστυχώς είναι γνωστό ότι στη Μαλακάσα δεν υπάρχει sold out. Όσοι μπούνε κι ότι γίνει είναι η κατάσταση.

Στο rockwave φέτος 2 συναυλίες του 50αρικου (opeth & blind guardian) από Λυκαβηττό μόλις λίγες μέρες πριν γίνουν, τις μετέφεραν την μια στην ποντικοτρυπα το universe και την άλλη Τεχνόπολη...
3! Έκανε το ίδιο για Vai/Satriani που απο Λυκαβηττό το πήγε Μαλακάσα! Δεν υπάρχει ο τύπος!

Alice cooper είχανε βγάλει προπωληση 50 ευρώ και 3 μέρες πριν γίνει η συναυλία βγάζουν 1+1 εισιτήριο...
Απ'οτι έμαθα έκανε το ίδιο WASP. Εννοείται όσοι είχανε πάρει εισιτήριο είναι λογικό να αισθάνονται μαλακες.

Καλά για savatage άσχετα από την συναυλία παίρνανε 10 ευρώ για πάρκινγκ ανύπαρκτο σε κάτι χωράφια...
Χαίρομαι που τελικά δεν πήγα.

Το καλό με το release και το ejekt είναι ότι ρισκάρουν με ονόματα και τους βγαίνει. Μπράβο τους που έφεραν avenged sevenfold φετος και φυσικά Gojira. Μπάντες πραγματικά στο peak τους.

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Όσο αξέχαστη θα μου μείνει η καλύτερη συναυλία της ζωής μου εκείνο το βράδυ, τόσο δε θα σταματήσω να θυμάμαι εκείνο το αίσθημα του τρόμου ακριβώς όπως το περιγράφεις, με δεκάδες πυρσούς σε πευκόφυτη περιοχή, περιφράξεις και πόρτες λες και μπαίνεις σε φυλακή υψίστης ασφαλείας και κόσμο ανεξέλεγκτα πολύ. Απορώ ακόμα ποιος υπεύθυνος της πυροσβεστικής έβαλε την υπογραφή του για να γίνει όλο αυτό και πως δεν είχε ποινικές ευθύνες μαζί με τους διοργανωτές την ίδια κιόλας μέρα, αλλά μετά θυμάμαι τη χώρα «απόντων υπευθύνων» που ζούμε και γελάω.
Όλα αυτά λίγες μόνο μέρες πριν την τραγωδία στο Μάτι...

paykopete

Member
Το καλό με το release και το ejekt είναι ότι ρισκάρουν με ονόματα και τους βγαίνει. Μπράβο τους που έφεραν avenged sevenfold φετος και φυσικά Gojira. Μπάντες πραγματικά στο peak τους.
Ετσι ακριβώς! Πέρυσι το ejekt είχε φέρει Korn και Bring me the Horizon , προπερσυ το athensrock τους Ghost και παει λεγοντας...

Όσο αξέχαστη θα μου μείνει η καλύτερη συναυλία της ζωής μου εκείνο το βράδυ, τόσο δε θα σταματήσω να θυμάμαι εκείνο το αίσθημα του τρόμου ακριβώς όπως το περιγράφεις, με δεκάδες πυρσούς σε πευκόφυτη περιοχή, περιφράξεις και πόρτες λες και μπαίνεις σε φυλακή υψίστης ασφαλείας και κόσμο ανεξέλεγκτα πολύ. Απορώ ακόμα ποιος υπεύθυνος της πυροσβεστικής έβαλε την υπογραφή του για να γίνει όλο αυτό και πως δεν είχε ποινικές ευθύνες μαζί με τους διοργανωτές την ίδια κιόλας μέρα, αλλά μετά θυμάμαι τη χώρα «απόντων υπευθύνων» που ζούμε και γελάω.
Όλα αυτά λίγες μόνο μέρες πριν την τραγωδία στο Μάτι...
Θα συμφωνήσω 100% σε όλα... Ευτυχώς βγήκανε αλλά φεστιβάλ και ξεκολλησαμε από τους καφρους.

Επίσης θα συμφωνήσω ότι μέχρι τώρα είναι και για μένα η καλύτερη συναυλία της ζωής μου! Και να φανταστείς οι maiden δεν είναι από τα top αγαπημένα μου συγκροτήματα αλλά τους άκουγα από πάντα! Παίξανε πολλά ρόλο κατ'εμέ. Λίγο ότι 7-8 χρόνια είχαμε να δούμε μεγάλο metal συγκρότημα, λίγο ότι metallica & maiden στην Ελλάδα έχουνε το μεγαλύτερο κοινό από πάντα, λίγο ότι ήτανε καταιγιστικοί οι Maiden εκείνη την ημέρα, λίγο τα λόγια του παππά... Υπήρχε μεγάλη δίψα στον κόσμο για μια συναυλία τέτοιας υπερμπάντας και φάνηκε με το καλημέρα στο Aces High!
Δύσκολα θα ξαναζήσουμε κάτι αντίστοιχο και σε θέμα συναυλίας και σε θέμα τρόμου 😱 !

ΥΓ. Μπορώ τώρα που πέρασε η ζαλάδα της προχθεσινής συναυλίας να πω με σιγουριά ότι οι Gojira ήτανε ότι καλύτερο έζησα σε συναυλία τα τελευταία χρόνια, έχοντας δει επίσης φοβερά headliners.

Gojira: Αγχώθηκε κανένας άλλος χθες βράδυ στο Release για το πώς θα επιβιώσουμε του χρόνου για να δούμε τους Metallica;

Αφήνω και ενα real απο μπασίστα While She Sleeps να δείτε τι ζήσαμε!
Aaran Mckenzie on Instagram: "Fucking unreal @release_athens 🤯 📹 @nickpphoto"

Last edited:

Porfyria

Member
Επόμενο Ταξίδι
Χίος
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Περού
Έχει πάει κάποιος στον Ippodromo Snai La Maura στο Μιλάνο; Θα πάω με την ανιψιά μου στις 6 Αυγούστου στη συναυλία των Blackpink και θα ήθελα κάποιες πληροφορίες παρακαλώ.

vikara

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ανδαλουσία
Ταξίδι-Όνειρο
Νησί του Πάσχα

paykopete

Member

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ