Υεμένη ΤΟ νησί (by hydronetta & babaduma)

vrea

Member
Μηνύματα
232
Likes
209
Η ζαμπία είναι περισσότερο σύμβολο και λιγότερο όπλο εκφοβισμού.
Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το μαχαίρι στην ζώνη των αντρών, προκύπτει από την παράδοσή τους και συμβαδίζει με τα έθιμα τους.
Το να είναι όμως ζωσμένος κάποιος με μαχαίρια χάριν παράδοσης, και να κυκλοφορεί στην σύγχρονη πόλη νόμιμα δεν είναι κάτι που με ενθουσιάζει.
Κάθε συνήθεια του λαού, εξυπηρετεί κάποια συγκεκριμένη ανάγκη, την συγκεκριμένη εποχή. Το μαχαίρι πριν 100 χρόνια ίσως να εξυπηρετούσε κάποια ανάγκη πχ επιβίωση. Τώρα να περνάει η συνήθεια αυτή στην ζωή μιας σύγχρονης πόλης, με την ταμπέλα της παράδοσης… Καταργεί κάθε έννοια κράτους και εκεί είναι που παύω να αισθάνομαι ασφαλής.
Παρόμοια αντίληψη έχω και για το θέμα της οπλοφορίας στην Κρήτη. Σε γάμους που το έχω δει, το θεωρώ απαράδεκτο σαν φαινόμενο.
Δική μου άποψη.

Και για να το προχωρήσω λίγο περισσότερο, μπήκα στην χώρα με Αμερικάνικο διαβατήριο και από ότι φαίνεται ... ζω ακόμα ... δεν με ξεκοίλιασαν σαν το κατσίκι στην πλατεία ούτε έγινα εξωτικός μεζές!!! :lol:!

Τυχερό κορίτσι!!! :bleh:

Σοβαρά τώρα.
Χάριν αστείου, χθες έδωσα μια υπερβολική νότα στον αντιαμερικανισμό της Υεμένης.
Πιστεύω ότι η τρομοκρατία είναι ένα σημαντικό θέμα για την Υεμένη η οποία πολλές φορές την τελευταία 5ετία έχει ξεσπάσει πάνω σε ξένους που επισκέφτηκαν την χώρα. Αυτό σε συνδυασμό με το αντιαμερικανικό κλίμα που υπάρχει στην χώρα καθώς και τις ιδιαιτερότητες μιας κλειστής/ συντηρητικής κοινωνίας, ενδεχομένως να μην αποτελεί και την καλύτερη επιλογή για έναν αμερικάνο ή έναν δυτικό.

Το ότι μια γυναίκα κατάφερε το 2007 να μπει με αμερικάνικο διαβατήριο και να βγει σώα και αβλαβής, δεν αποδεικνύει κάτι. Το ότι όμως δεν νιώσατε κίνδυνο, ούτε εσύ αλλά ούτε και τα παιδιά που πήγανε τώρα, και ότι είδα αυτές τις όμορφες εικόνες που παρουσίασαν τα παιδιά, σίγουρα ξόρκισε κατά πολύ τις επιφυλάξεις μου για την χώρα αυτή.

Δεν είναι στους άμεσους προορισμούς μου αλλά την γνώρισα μέσα από τους hydronetta και babaduma και την χάρηκα. Σας ευχαριστώ και εγώ πολύ παιδιά! Εννοείται ότι το υλικό σας δεν το χόρτασα! Θα ήθελα να ήταν περισσότερο!;)
 
Last edited by a moderator:

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.150
Likes
14.438
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
όπου δεν έχω πάει
Θα παρακαλέσω ως εις εκ των συγγραφέων να χαμηλώσει η ένταση και όπως προαναφέρθηκε να διατηρήσουμε το χαλαρωτικό ταξιδιωτικό πνεύμα της ιστορίας.

Tα κριτήρια που επιλέγει η UNESCO για κηρύξει κάποιο μνημείο ή μέρος ως πολιτιστική κληρονομιά έχει κάποια συγκεκριμένα κριτήρια, τα οποία στη περίπτωση της Σοκότρα τα θεωρώ απόλυτα δικαιολογημένα.
H ίδια το περιγράφει: Socotra is globally important for biodiversity conservation because of its exceptionally rich and distinct flora and fauna. 37% of Socotra’s plant species, 90% of its reptile species and 95% of its land snail species do not occur anywhere else in the world. Socotra is of particular importance to the Horn of Africa’s biodiversity hotspot and, as one of the most biodiversity rich and distinct islands in the world, has been termed the “Galápagos of the Indian Ocean”.

Σε ότι αφορά τη τζαμπίγια πάλι, νομίζω ότι απαντήθηκε. Άλλωστε ενδυματολογικά οι υεμενίτες δεν ακολουθούν τις δυτικές επηρροές πάντα (φοράνε futah).Τις παραδόσεις ενός τόπου πρέπει να τις σεβόμαστε ασχέτως αν συμφωνούμε ή όχι. Σ'αυτό δεν εντάσσω όμως βάρβαρες πρακτικές που θίγουν την ανθρώπινη υπόσταση και αρνούμαι να τις δεκτώ στο όνομα οιασδήποτε παράδοσης.
 

babaduma

Member
Μηνύματα
5.052
Likes
7.800
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ονειρεμένο Ταξίδι
α του Κενταύρου
Πιστεύω ότι η τρομοκρατία είναι ένα σημαντικό θέμα για την Υεμένη η οποία πολλές φορές την τελευταία 5ετία έχει ξεσπάσει πάνω σε ξένους που επισκέφτηκαν την χώρα.
Σχετικά με το "ξέσπασμα" πάνω σε ξένους, από σχετική κουβέντα που είχαμε με τοπικούς παράγοντες και "αξιωματούχους" μας αναφέρθηκε ότι όταν συνέβη κάτι τέτοιο, αυτό οφείλονταν κυρίως στην "αφέλεια" των επισκεπτών και στο ότι "πήγαιναν γυρεύοντας" με την έννοια ότι επισκέφθηκαν περιοχές που ήταν γνωστό ότι υπήρχε πρόβλημα (τοπική αναταραχή), χωρίς επίσημη συνοδεία και μάλλον χωρίς άδεια. Δεν είναι χαζή η κυβέρνηση της χώρας (τη στιγμή μάλιστα που βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα) να δίνει αφορμές για σκληρότερη αντιμετώπιση από τον υπόλοιπο κόσμο.

Πέραν αυτού, όμως, ακόμη και όσα περιστατικά (κυρίως) απαγωγών τουριστών καταγράφηκαν, αυτά εκδηλώθηκαν από τοπικούς "άρχοντες" με μόνο σκοπό τη διεκδίκηση αιτημάτων από την κυβέρνηση (π.χ. ν' ασφαλτοστρωθεί ο δρόμος, να γίνει κάποιο σχολείο, να δοθούν υπεσχημένα χρήματα, κλπ.). Όταν αυτή έσπευδε να τα ικανοποιήσει (που πάντα το έκανε), οι κρατούμενοι απελευθερώνονταν και κανείς απ' αυτούς δεν παραπονέθηκε ότι κακοπέρασε στο διάστημα της ομηρείας του.

Σίγουρα ο κίνδυνος ελλοχεύει σε πολλές περιοχές του πλανήτη και οι πιθανότητες εμπλοκής σε δύσκολες καταστάσεις αυξάνονται όταν κανείς ενεργεί απερίσκεπτα. Πόσο εύκολο και συνετό είναι άραγε να κυκλοφορεί κανείς αργά το βράδυ στο κέντρο της Αθήνας ? (Δεν το γράφω αυτό για να προκαλέσω συζητήσεις, απλά μεταφέρω όσα μου έχουν πει Αθηναίοι φίλοι μου - μιας και εγώ μένω στη Θεσσαλονίκη - και, αν και προσωπικά πιστεύω ότι είναι ίσως λίγο υπερβολικά, δεν έχω λόγους να αμφισβητήσω).

Ψυχραιμία, λοιπόν, και σύνεση, καλός σχεδιασμός και το ταξίδι σας, ακόμη και σε "δύσκολους" προορισμούς, κατά πάσα πιθανότητα δε θα σας προκαλέσει δυσάρεστες εκπλήξεις.

ΥΓ. Άρτι αφιχθείς εκ των θερινών διακοπών και μ' ένα βουνό εκκρεμότητες να με περιμένουν αμείλικτες, ελπίζω να είμαι σε θέση να πιάσω κι εγώ την πέννα πριν πιάσουν τα πρωτοβρόχια.
 

McElk

Member
Μηνύματα
1.019
Likes
1.554
Ονειρεμένο Ταξίδι
Novaya Zemlya
Παιδιά να σας ευχαριστήσω κι εγώ για την εξιστόρηση του ταξιδιού σας σε ένα τόσο ενδιαφέρον αλλά και σπάνιο σαν ταξιδιωτικό προορισμό μέρος για το οποίο πριν είχα πλήρη άγνοια.
 

fotast

Member
Μηνύματα
9.335
Likes
14.193
Μια που το έθεσε και ο @Yorgos...Μήπως θα μπορούσε να τελειώσει η ιστορία;΄Ηταν και τρομερά ενδιαφέρουσα(λόγω προορισμού αλλά και λόγω συγγραφής/φωτογραφιών) και εξαιρετικά δημοφιλής.
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.693
Likes
6.667
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αφρική Ναμιμπια
Βρε τι ξεθαψε ο Γιωργος απο το σεντουκι !
Δωστε συνεχεια στο λαό .... διοτι ως γνωστον " φωνη λαου ......"
 

LULLU

Member
Μηνύματα
3.500
Likes
7.691
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νιγηρας-Μαλι
ασε τωρα βρισκονται σε προγραμματισμο ταξιδιου και ψαξιμο οποτε υπομονηγ..
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.108
Μηνύματα
880.493
Μέλη
38.836
Νεότερο μέλος
ipagou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom