1. Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τον Αύγουστο του 2014! Κάντε κλικ εδώ!

ΤΟ νησί (by hydronetta & babaduma)

Συζήτηση στο φόρουμ 'Ταξιδιωτικές Ιστορίες σε εξέλιξη' που ξεκίνησε από το μέλος hydronetta, στις 18 Δεκεμβρίου 2010.

 1. vrea

  vrea Member

  Μηνύματα:
  88
  Likes:
  82
  Επόμενο Ταξίδι:
  Άγνωστο
  Ονειρεμένο Ταξίδι:
  Ονειρεύομαι τόσα πολλά...
  Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το μαχαίρι στην ζώνη των αντρών, προκύπτει από την παράδοσή τους και συμβαδίζει με τα έθιμα τους.
  Το να είναι όμως ζωσμένος κάποιος με μαχαίρια χάριν παράδοσης, και να κυκλοφορεί στην σύγχρονη πόλη νόμιμα δεν είναι κάτι που με ενθουσιάζει.
  Κάθε συνήθεια του λαού, εξυπηρετεί κάποια συγκεκριμένη ανάγκη, την συγκεκριμένη εποχή. Το μαχαίρι πριν 100 χρόνια ίσως να εξυπηρετούσε κάποια ανάγκη πχ επιβίωση. Τώρα να περνάει η συνήθεια αυτή στην ζωή μιας σύγχρονης πόλης, με την ταμπέλα της παράδοσης… Καταργεί κάθε έννοια κράτους και εκεί είναι που παύω να αισθάνομαι ασφαλής.
  Παρόμοια αντίληψη έχω και για το θέμα της οπλοφορίας στην Κρήτη. Σε γάμους που το έχω δει, το θεωρώ απαράδεκτο σαν φαινόμενο.
  Δική μου άποψη.


  Τυχερό κορίτσι!!! :bleh:

  Σοβαρά τώρα.
  Χάριν αστείου, χθες έδωσα μια υπερβολική νότα στον αντιαμερικανισμό της Υεμένης.
  Πιστεύω ότι η τρομοκρατία είναι ένα σημαντικό θέμα για την Υεμένη η οποία πολλές φορές την τελευταία 5ετία έχει ξεσπάσει πάνω σε ξένους που επισκέφτηκαν την χώρα. Αυτό σε συνδυασμό με το αντιαμερικανικό κλίμα που υπάρχει στην χώρα καθώς και τις ιδιαιτερότητες μιας κλειστής/ συντηρητικής κοινωνίας, ενδεχομένως να μην αποτελεί και την καλύτερη επιλογή για έναν αμερικάνο ή έναν δυτικό.

  Το ότι μια γυναίκα κατάφερε το 2007 να μπει με αμερικάνικο διαβατήριο και να βγει σώα και αβλαβής, δεν αποδεικνύει κάτι. Το ότι όμως δεν νιώσατε κίνδυνο, ούτε εσύ αλλά ούτε και τα παιδιά που πήγανε τώρα, και ότι είδα αυτές τις όμορφες εικόνες που παρουσίασαν τα παιδιά, σίγουρα ξόρκισε κατά πολύ τις επιφυλάξεις μου για την χώρα αυτή.

  Δεν είναι στους άμεσους προορισμούς μου αλλά την γνώρισα μέσα από τους hydronetta και babaduma και την χάρηκα. Σας ευχαριστώ και εγώ πολύ παιδιά! Εννοείται ότι το υλικό σας δεν το χόρτασα! Θα ήθελα να ήταν περισσότερο!;)
   
  #409
  Last edited by a moderator: 5 Οκτωβρίου 2013
 2. hydronetta

  hydronetta Member

  Μηνύματα:
  3.847
  Likes:
  11.475
  Επόμενο Ταξίδι:
  ???
  Ονειρεμένο Ταξίδι:
  όπου δεν έχω πάει
  Θα παρακαλέσω ως εις εκ των συγγραφέων να χαμηλώσει η ένταση και όπως προαναφέρθηκε να διατηρήσουμε το χαλαρωτικό ταξιδιωτικό πνεύμα της ιστορίας.

  Tα κριτήρια που επιλέγει η UNESCO για κηρύξει κάποιο μνημείο ή μέρος ως πολιτιστική κληρονομιά έχει κάποια συγκεκριμένα κριτήρια, τα οποία στη περίπτωση της Σοκότρα τα θεωρώ απόλυτα δικαιολογημένα.
  H ίδια το περιγράφει: Socotra is globally important for biodiversity conservation because of its exceptionally rich and distinct flora and fauna. 37% of Socotra’s plant species, 90% of its reptile species and 95% of its land snail species do not occur anywhere else in the world. Socotra is of particular importance to the Horn of Africa’s biodiversity hotspot and, as one of the most biodiversity rich and distinct islands in the world, has been termed the “Galápagos of the Indian Ocean”.

  Σε ότι αφορά τη τζαμπίγια πάλι, νομίζω ότι απαντήθηκε. Άλλωστε ενδυματολογικά οι υεμενίτες δεν ακολουθούν τις δυτικές επηρροές πάντα (φοράνε futah).Τις παραδόσεις ενός τόπου πρέπει να τις σεβόμαστε ασχέτως αν συμφωνούμε ή όχι. Σ'αυτό δεν εντάσσω όμως βάρβαρες πρακτικές που θίγουν την ανθρώπινη υπόσταση και αρνούμαι να τις δεκτώ στο όνομα οιασδήποτε παράδοσης.
   
  #410
 3. babaduma

  babaduma Member

  Μηνύματα:
  4.363
  Likes:
  4.950
  Επόμενο Ταξίδι:
  terra incognita
  Ονειρεμένο Ταξίδι:
  α του Κενταύρου
  Σχετικά με το "ξέσπασμα" πάνω σε ξένους, από σχετική κουβέντα που είχαμε με τοπικούς παράγοντες και "αξιωματούχους" μας αναφέρθηκε ότι όταν συνέβη κάτι τέτοιο, αυτό οφείλονταν κυρίως στην "αφέλεια" των επισκεπτών και στο ότι "πήγαιναν γυρεύοντας" με την έννοια ότι επισκέφθηκαν περιοχές που ήταν γνωστό ότι υπήρχε πρόβλημα (τοπική αναταραχή), χωρίς επίσημη συνοδεία και μάλλον χωρίς άδεια. Δεν είναι χαζή η κυβέρνηση της χώρας (τη στιγμή μάλιστα που βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα) να δίνει αφορμές για σκληρότερη αντιμετώπιση από τον υπόλοιπο κόσμο.

  Πέραν αυτού, όμως, ακόμη και όσα περιστατικά (κυρίως) απαγωγών τουριστών καταγράφηκαν, αυτά εκδηλώθηκαν από τοπικούς "άρχοντες" με μόνο σκοπό τη διεκδίκηση αιτημάτων από την κυβέρνηση (π.χ. ν' ασφαλτοστρωθεί ο δρόμος, να γίνει κάποιο σχολείο, να δοθούν υπεσχημένα χρήματα, κλπ.). Όταν αυτή έσπευδε να τα ικανοποιήσει (που πάντα το έκανε), οι κρατούμενοι απελευθερώνονταν και κανείς απ' αυτούς δεν παραπονέθηκε ότι κακοπέρασε στο διάστημα της ομηρείας του.

  Σίγουρα ο κίνδυνος ελλοχεύει σε πολλές περιοχές του πλανήτη και οι πιθανότητες εμπλοκής σε δύσκολες καταστάσεις αυξάνονται όταν κανείς ενεργεί απερίσκεπτα. Πόσο εύκολο και συνετό είναι άραγε να κυκλοφορεί κανείς αργά το βράδυ στο κέντρο της Αθήνας ? (Δεν το γράφω αυτό για να προκαλέσω συζητήσεις, απλά μεταφέρω όσα μου έχουν πει Αθηναίοι φίλοι μου - μιας και εγώ μένω στη Θεσσαλονίκη - και, αν και προσωπικά πιστεύω ότι είναι ίσως λίγο υπερβολικά, δεν έχω λόγους να αμφισβητήσω).

  Ψυχραιμία, λοιπόν, και σύνεση, καλός σχεδιασμός και το ταξίδι σας, ακόμη και σε "δύσκολους" προορισμούς, κατά πάσα πιθανότητα δε θα σας προκαλέσει δυσάρεστες εκπλήξεις.

  ΥΓ. Άρτι αφιχθείς εκ των θερινών διακοπών και μ' ένα βουνό εκκρεμότητες να με περιμένουν αμείλικτες, ελπίζω να είμαι σε θέση να πιάσω κι εγώ την πέννα πριν πιάσουν τα πρωτοβρόχια.
   
  #411
 4. McElk

  McElk Member

  Μηνύματα:
  824
  Likes:
  486
  Παιδιά να σας ευχαριστήσω κι εγώ για την εξιστόρηση του ταξιδιού σας σε ένα τόσο ενδιαφέρον αλλά και σπάνιο σαν ταξιδιωτικό προορισμό μέρος για το οποίο πριν είχα πλήρη άγνοια.
   
  #412
 5. Yorgos

  Yorgos Member

  Μηνύματα:
  4.436
  Likes:
  17.687
  Επόμενο Ταξίδι:
  Μπουκαραμάνγκα
  Ονειρεμένο Ταξίδι:
  Παπούα
  Τρομερή ιστορία αλλά δεν μας την τελειώσατε ρε λεβέντες...
   
  #413
  KIKI, giannoula, Dimitris_A and 2 others like this.
 6. fotast

  fotast Member

  Μηνύματα:
  3.983
  Likes:
  2.485
  Επόμενο Ταξίδι:
  ΕΥΡΩΠΗ-ΤΙ ΑΛΛΟ;
  Ονειρεμένο Ταξίδι:
  ΗΠΑ ΞΑΝΑ !
  Μια που το έθεσε και ο @Yorgos...Μήπως θα μπορούσε να τελειώσει η ιστορία;΄Ηταν και τρομερά ενδιαφέρουσα(λόγω προορισμού αλλά και λόγω συγγραφής/φωτογραφιών) και εξαιρετικά δημοφιλής.
   
  #414
  KIKI, Yorgos and makisg like this.
 7. KIKI

  KIKI Member

  Μηνύματα:
  1.850
  Likes:
  1.483
  Επόμενο Ταξίδι:
  Ελβετια - Γερμανια
  Ονειρεμένο Ταξίδι:
  Αφρική road trip
  Βρε τι ξεθαψε ο Γιωργος απο το σεντουκι !
  Δωστε συνεχεια στο λαό .... διοτι ως γνωστον " φωνη λαου ......"
   
  #415
 8. LULLU

  LULLU Member

  Μηνύματα:
  2.638
  Likes:
  3.587
  Επόμενο Ταξίδι:
  Μαροκο..
  Ονειρεμένο Ταξίδι:
  Νιγηρας-Μαλι
  ασε τωρα βρισκονται σε προγραμματισμο ταξιδιου και ψαξιμο οποτε υπομονηγ..
   
  #416