Βουλγαρία Τέσσερις εποχές σε 12 μέρες

paefstra

Member
Λεω στα παιδια στο σχολειο για να μην παθουν Dissociative amnesia οτι ξυλο ριχνουν οι βραδυνοες. Για να το θυμουνται παντα και να αφησουν τους γονεις σε γηροκομεια αργοτερα χωρις ενοχες. Σορι.

poised

Member
Λεω στα παιδια στο σχολειο για να μην παθουν Dissociative amnesia οτι ξυλο ριχνουν οι βραδυνοες. Για να το θυμουνται παντα και να αφησουν τους γονεις σε γηροκομεια αργοτερα χωρις ενοχες. Σορι.
Δεν ξέρω κατά πόσο είναι σωστό να υποβάλεις στα παιδιά τέτοια σχέση τοξικής ανταποδοτικότητας. Θα προτιμούσα δασκάλους που αναπτύσσουν την σκέψη τους με κάτι καλύτερο από blanket statement που εκφράζεται σαν εξυπνάδα γιατί τα πράγματα είναι πάντα πιο περίπλοκα. Σόρι.

Υπάρχουν πολλές μορφές μη σωματικής βίας, αδιαφορίας ή ψυχολογικής χειραγώγησης για να μην αναπτύξεις ή να καταστρέψεις τον χαρακτήρα ενός παιδιού. Από την άλλη και η σωματική βία έχει επίσης μεγάλο εύρος, από τον υποχρεωτικό περιορισμό όταν το συγκρατείς για να σταματήσει αλλά που πάλι διδάσκει ότι ο άλλος μπορεί να επιβληθεί με την βία ενάντια στην θέλησή του επειδή είναι πιο δυνατός ως το να προκαλέσεις πόνο. Η ένταση, ο τρόπος με τον οποίο εκφέρεται, η διάρκεια, επανάληψη, εκ των υστέρων δικαιολόγηση, κλπ παίζουν εξίσου μεγάλο ρόλο, εκτός αν σε κρίνουν τηλεδικαστές του "αποκηρύσσετε την βία απ' όπου και αν προέρχεται ναι ή όχι".

Η δική μου συμπεριφορά στο συγκεκριμένο περιστατικό ήταν ξεκάθαρα λάθος, ένα από τα πολλά που έχω κάνει σαν γονιός και ας μη αφορούσαν σωματική βία. Είναι κάτι που μετάνιωσα και δε μπορώ να πάρω πίσω, οπότε είναι πιο σημαντικό να καταλάβουν τα παιδιά μου πως όλοι κάνουμε λάθη αλλά κρινόμαστε από το πως διαχειριζόμαστε το μετά, απολογούμαστε, μαθαίνουμε και διορθωνόμαστε και φυσικά με το να προσπαθώ να δίνω εγώ το παράδειγμα.

Last edited:

paefstra

Member
1. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι σωστό να υποβάλεις στα παιδιά τέτοια σχέση τοξικής ανταποδοτικότητας. Θα προτιμούσα δασκάλους που αναπτύσσουν την σκέψη τους με κάτι καλύτερο από blanket statement που εκφράζεται σαν εξυπνάδα γιατί τα πράγματα είναι πάντα πιο περίπλοκα. Σόρι.

2. Υπάρχουν πολλές μορφές μη σωματικής βίας, αδιαφορίας ή ψυχολογικής χειραγώγησης για να μην αναπτύξεις ή να καταστρέψεις τον χαρακτήρα ενός παιδιού. Από την άλλη και η σωματική βία έχει επίσης μεγάλο εύρος, από τον υποχρεωτικό περιορισμό όταν το συγκρατείς για να σταματήσει αλλά που πάλι διδάσκει ότι ο άλλος μπορεί να επιβληθεί με την βία ενάντια στην θέλησή του επειδή είναι πιο δυνατός ως το να προκαλέσεις πόνο. Η ένταση, ο τρόπος με τον οποίο εκφέρεται, η διάρκεια, επανάληψη, εκ των υστέρων δικαιολόγηση, κλπ παίζουν εξίσου μεγάλο ρόλο, εκτός αν σε κρίνουν τηλεδικαστές του "αποκηρύσσετε την βία απ' όπου και αν προέρχεται ναι ή όχι".

3. Η δική μου συμπεριφορά στο συγκεκριμένο περιστατικό ήταν ξεκάθαρα λάθος, ένα από τα πολλά που έχω κάνει σαν γονιός και ας μη αφορούσαν σωματική βία. Είναι κάτι που μετάνιωσα και δε μπορώ να πάρω πίσω, οπότε είναι πιο σημαντικό να καταλάβουν τα παιδιά μου πως όλοι κάνουμε λάθη αλλά κρινόμαστε από το πως διαχειριζόμαστε το μετά, απολογούμαστε, μαθαίνουμε και διορθωνόμαστε και φυσικά με το να προσπαθώ να δίνω εγώ το παράδειγμα.
1. Δεν ειναι τοξικη ανταποδοτικοτητα, ειμαστε υποχρεωμενοι να αντιμετωπιζουμε ως μικρονοικη τη βια απο παντου και ειναι επισημη παιδαγωγικη θεση Τα περι γηροκομειου ειναι δικα μου και τα εγραψα στο φορουμ.
2. Η "εκ των υστερων δικαιολογηση"? Σοβαρα?
3. Δεν μου πεφτει λογος επι προσωπικου.
Σταματαω εδω γιατι δεν νιωθω ανετα να διαβαζω περι βιας.

poised

Member
2. Η "εκ των υστερων δικαιολογηση"? Σοβαρα?
Δεν είναι ίδιο το "έκανα κάτι που δεν έπρεπε να κάνω" με το "με ανάγκασες γιατί ήσουν κακό παιδί" ή "την επόμενη φορά θα φας και άλλες" και άλλα πολλά που μπορούν να ειπωθούν, η δικαιολόγηση μπορεί να είναι περισσότερο προβληματική ή τραυματική από την πράξη. Αφού δε μπόρεσες να εξάγεις τι εννοώ από το υπόλοιπο ύφος μπορούσες να ρωτήσεις αντί να ειρωνευτείς.

Σταματαω εδω γιατι δεν νιωθω ανετα να διαβαζω περι βιας.
Μετά από αυτή την αφ' υψηλού δήλωση ελπίζω να το τηρήσεις γιατί είναι εύκολη η παρανόηση και δεν είναι το κατάλληλο μέρος για εξηγήσεις εδώ.

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.047
Μέλη
39.767
Νεότερο μέλος
KaterinaVr