Νάξος Τήνος Τήνος ή Νάξος;;;

elenacd

Member
Μηνύματα
14
Likes
3
Καλησπέρα παιδιά,
Σκεφτόμαστε με τον καλό μου για διακοπές γύρω στα τέλη αυγούστου κ είμαστε ανάμεσα σε Τήνο κ Νάξο κ επειδή θα πάμε μέσω του κοινωνικού τουρισμού οι επιλογές μας είναι λίγες κ καταλύματα έχει μόνο στις χώρες των 2 νηςιών.
Εμείς πάντα στις διακοπές είμαςτε όλη μέρα θάλαςςα κ το βραδάκι κάπου για φαί κ 2-3 φορές μαν έχει κανένα ήςυχο μπαράκι θα το πιούμε κ το ποτάκι μας.θα ήθελα να μου πείτε ποιό από τα 2 νησιά να διαλέξω,ευχαριστώ πολύ
 

fotast

Member
Μηνύματα
9.336
Likes
14.199
Ηλικία;Θα υπάρχει αυτοκίνητο;
Προκαταβολικά η χώρα της Τήνου δεν αξίζει τίποτα για διαμονή.
Τα χωριά της όμως είναι υπέροχα.
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ειρηνικος ..παντου
Ναξος απο μενα χωρις δευτερη συζητηση.Τα εχει ολα ...οι νοτιες παραλιες δεν παιζονται ...ειναι τροπικαλ!!!χωρα ...υπεροχη ( η χωρα της Τηνου δεν ειναι καλη)..με ζωη ..πολλλες επιλογες σε μαγαζια ..πολυ καλο φαγητο και τοπικα προιοντα.Τα χωρια της ειναι ωραια ...ειναι πρασινο νησι και οχι τοσο ξερο ,οσο τα αλλα ..εχει και ορισμενα αρχαια να δεις ...τι αλλο να πω ....ειναι σουπερ!
 

Νησιώτης

New Member
Μηνύματα
1
Likes
2
Παιδιά ποιά Νάξος; ΤΗΝΟΣ!

Δε λέω, η Νάξος είναι κι αυτή πολύ όμορφη και όντως έχει κάποιες καλές παραλίες, ωστόσο τα χωριά και τον πολιτισμό της Τήνου δεν θα τα βρεις σε άλλο Κυκλαδίτικο (τουλάχιστον) νησί.

Η Τήνος έχει πάνω από 40 πραγματικά καταπληκτικά χωριά και, ειδικά τον Αύγουστο, μπορείς να πηγαίνεις κάθε βράδυ σε 1 ή 2 διαφορετικά πανηγύρια, να τρως, να πίνεις, να χορεύεις ανάμεσα σε ντόπιους και επισκέπτες και να ζεις την παραδσιακή νησιώτικη ζωή. Δε θα μιλήσω για τον πολιτισμό του νησιού, τόσο του αρχαίου (που φυσικά και η Νάξος έχει πολύ αξόλογα πράγματα να δεις) όσο και του μοντέρνου με τα καλλιτεχνικά (κάθε είδους) φεστιβάλ, τα οποία μπορούν να συμπληρώσουν και να δώσουν έναν εναλλακτικό τόνο στις κλασσικές τουριστικές διακοπές που όλοι κάνουμε.

Η Χώρα όμως της Τήνου είναι όντως χάλια, καθόλου γραφική, με περίεργο τουρισμό που παραπέμπει κυρίως σε θρησκευτικό τουρισμό, λόγω Παναγίας και των προσκυνητών που έρχονται αυθημερόν. Σίγουρα η Χώρα της Νάξου είναι πολύ πιο γραφική και με ωραιότερη νυχτερινή ζωή.

Από παραλίες, όπως είπα έχει και η Νάξος κάποιες καταπληκτικές, ωστόσο και η Τήνος δεν υστερεί, έχει πάρα πολλές για όλα τα γούστα (άμμος, πέτρες, χαλίκια, οργανωμένες, ανοργάνωτες, παρθένες). Θα έλεγα ότι αναφορικά με τις παραλίες, ως ομορφιά, τα δυο νησιά είναι εφάμιλλα, ωστόσο από θέμα κόσμου νιώθω ότι η Τήνος έχει πιο ποιοτικό (ανάλογα βέβαια και τι ψάχνεις), εννοώντας ότι στην Νάξο είχα λίγο απογοητευθεί ότι οι παραλίες ήταν γεμάτες ξένους τουρίστες και μάλιστα ξένες οικογένειες τουριστών! Γενικά έπαιζαν άπειρες οικογένειες στην Νάξο... Ίσως να έφταιγε και η περίοδοςπου πήγα (Αύγουστο). Στην Τήνο ο κόσμος είναι πιο ντόπιος και κυρίως σε ηλικίες 25-35.

Από φαγητό και στα δύο νησιά πιστεύω ο οποιοσδήποτε θα μείνει πολύ ευχαριστημένος. Και οι δύο τόποι έχουν καταπληκτικά τοπικά προιόντα, εξαιρετικές ταβέρνες και συνταγές!

Τέλος από ντόπιο κόσμο, πραγματικά η διαφορά είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ! Όσο ευγενικοί και φιλόξενοι είναι οι Τηνιακοί, τόσο το αντίθετο (αλλά σε ενοχλητικότατο επίπεδο) είναι οι Ναξιώτες..

Τέλοσπάντων, εν κατακλείδει, πιστεύω ότι η Τήνος (εάν έχεις αμάξι και 4 μέρες να τη δεις) είναι μια πολύ διαφορετική εμπειρία από τα υπόλοιπα Κυκλαδονήσια, με πολλά και διαφορετικά πράγματα να κάνεις (δεν ανέφερα τις διαφορες δραστηριότητες, όπως diving, surfing, hiking, rock climbing, trekking και άλλα) και με πολύ ωραίο κόσμο! Τη συνιστώ ανεπιφύλακτα!

Υ.Γ. Εννοείται φυσικά ότι αν καταλήξετε Νάξο δε θα περάσετε άσχημα, αλλά συγκριτικά μιλώντας... Τήνος!
 

elenacd

Member
Μηνύματα
14
Likes
3
Ηλικία;Θα υπάρχει αυτοκίνητο;
Προκαταβολικά η χώρα της Τήνου δεν αξίζει τίποτα για διαμονή.
Τα χωριά της όμως είναι υπέροχα.
Ηλικία 32 και θα έχουμε αμάξι!

Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον που δείξατε,θα αποφασίσουμε τελευταία στιγμή απ'ότι φαίνεται!!!
 
Last edited by a moderator:
Μηνύματα
239
Likes
2.650
Προς όσους έχουν επισκεφθεί και τα δύο:
Ποιο νησί προτιμάτε (γενικώς και αορίστως για αρχή, για παρέα πιο ειδικά);
Ενώ περίμενα ότι η Τήνος θα υπερέχει στις περισσότερες κατηγορίες (χωριά, φαγητό, ατμόσφαιρα, αξιοθέατα), ορισμένα άτομα στον περίγυρό μου που έχουν επισκεφτεί και τα δυο προτιμούν τη Νάξο (ακόμη και για τους οικισμούς). Πόσο χάλια είναι τέλος πάντων αυτή η χώρα της Τήνου; Καλύτερες παραλίες; Καλύτερη νυχτερινή ζωή (μπαράκια, μεζεδοπωλεία, καφενεδάκια, όχι απαραίτητα κλαμπ);

Για να δούμε κάνα άτυπο war μιας και το φετινό καλοκαίρι δεν έχει μπει και πολύ ζεστά...
 

thanos75

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
3.395
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καλιφόρνια-Χαβάη
Μεταξύ των δύο θα ψήφιζα προσωπικά Τήνο- γενικά. Μου άρεσε πολύ περισσότερο από τη Νάξο σε οικισμούς, ατμόσφαιρα, και αξιοθέατα. Στον τομέα φαγητό και παραλίες πάντως κοντράρει στα ίσια και η Νάξος! Γενικά, για διακοπές παρείστικες, μια χαρά μου φαίνεται η Νάξος, όχι πάντως ότι θα απέρριπτα και την Τήνο
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.089
Likes
44.962
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Peru, Japan, Iceland
Ποιο νησί προτιμάτε (γενικώς και αορίστως για αρχή, για παρέα πιο ειδικά);
Αν κάποιος δεν έχει πάει σε κανένα από τα δύο θα έλεγα Νάξο. Χαρακτηριστικό Κυκλαδίτικο νησί, υπέροχες παραλίες, ωραία χωριά (σίγουρα όχι τόσο όσο της Τήνου) και σχετικά καλές μετακινήσεις. Επίσης έχει νυχτερινή ζωή αν και είναι κατ' εξοχήν οικογενειακό νησί. Ακόμα ένα σημαντικό πλεονέκτημα είναι ότι αποτελεί ορμητήριο για κοντινές εκδρομές σε μικρότερα νησάκια.
η Τήνος θα υπερέχει στις περισσότερες κατηγορίες
Από κοντά είναι και η Τήνος δε το συζητώ, πρόκειται για μια εξίσου καλή επιλογή.
Πόσο χάλια είναι τέλος πάντων αυτή η χώρα της Τήνου;
Εντάξει, την έχουμε «στολίσει» κι όχι άδικα εδώ που τα λέμε. Για Κυκλάδες απλά δεν. Τα ωραία στο νησί βρίσκονται στα χωριά του, αλλά η διαμονή στη χώρα αν θες να βγαίνεις βράδυ αποτελεί μονόδρομο.

Όσο για το φαγητό, η δική μου εντύπωση είναι ότι προηγείται η Νάξος, παίζει να έχει και το καλύτερο φαγητό στις Κυκλάδες.
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.767
Likes
18.143
Κι εγώ Τήνο ψηφίζω, η Νάξος έχει και αυτή ωραία χωριά (αν τα ψάξεις) και φοβερό φαγητό αλλά και απερίγραπτο τουριστικό χάλι στις παραλίες της (άπειρα μαγαζιά, κόσμος κτλ). Βέβαια αν οι επιθυμίες και οι στόχοι της παρεάς είναι άλλες, αλλάζει το πράγμα.
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.553
Likes
12.363
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ν. Αμερική
Θα έλεγα και εγώ Νάξο, για αυτά που ρωτάς. Κατ' αρχάς οι παραλίες. Δεν συγκρίνονται με της Τήνου ποτέ των ποτών. Από αξιοθέατα έχει. Σε οικισμούς και ατμόσφαιρα υπερέχει η Τήνος, αλλά από νυχτερινή ζωή όχι, και τουλάχιστον όχι έτσι όπως το θέτεις. Το παρεΐστικο η Τήνος δεν το έχει, η Νάξος ναι.
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.767
Likes
18.143
Ναι, η Τήνος είναι για άλλες καταστάσεις, συμφωνώ. Εγώ που είμαι άλλης κατάστασης, Τήνο και δε το συζητώ, αλλά για παρεϊστικη φάση...
 

mariath

Member
Μηνύματα
2.208
Likes
5.674
Ονειρεμένο Ταξίδι
Όλη η Νότια Αμερική
Αν τα σκεφτώ κατά κατηγορία έχουμε:
Χωριά: Τήνος χωρίς δεύτερη σκέψη, εκτός της Χώρας που, ναι, είναι πάρα πολύ χάλια
Φαγητό: καλό (όχι το καλύτερο στις Κυκλάδες) και στα δύο
Ατμόσφαιρα: πάλι Τήνος
Αξιοθέατα: εδώ η Νάξος υπερτερεί
Παραλίες: ξεκάθαρα Νάξος
Νυχτερινή ζωή: και πάλι Νάξος

Το σκορ είναι 2-3 υπέρ της Νάξου, εγώ όμως στην Τήνο θα ξαναπήγαινα γιατί εκεί άφησα μια μικρή άκρη της καρδιάς μου...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.114
Μηνύματα
880.689
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom