varioAthens
Member
Αργησες αλλα ηταν χορταστικη η δοση... Με ταξιδεψες...
Ζητώ ταπεινά συγνώμη για την καθυστέρηση αλλά πέσαμε σε μια ... δημιουργική παύση! Θα προσπαθήσω να το πιάσω τώρα πιο εντατικά καθώς σε κάνα δυο κεφάλαια θα βρεθούμε στην ενδοχώρα της Τανζανίας και εκεί μιλάμε για ζόρικες καταστάσεις!!!Αργησες αλλα ηταν χορταστικη η δοση... Με ταξιδεψες...

Δεν έχεις δει τίποτα Lullu μου! Από δώ και πέρα ξεκινάει ο γολγοθάς μας!μας αφησες στη αγωνια......
Καλημέρα! Γύρω στις 14 μέρες στην Ζανζιβάρη και άλλες 3 - 4 στην ενδοχώρα της Τανζανίας! Γιατί;;;; Ενδιαφέρεσαι να πάς;;;Απιστευτα ομορφη ιστορια! Ειλικρινα σε ευχαριστουμε πολυ για τις ομορφες εμπειριες που μοιραστηκες μαζι μας.
Να σου πω, ποσες μερες κατσατε ζανζιβαρη συνολικα?

Βέβαια φθάνοντας στο λιμάνι του Νταρ, μας είχαν ήδη δασκαλέψει να απευθυνόμαστε μόνο σε ανθρώπους με στολή για οποιαδήποτε απορία ή ανάγκη μας προκύψει. Εκεί τα έμπλεξα εγώ, μπαίνοντας σε ένα γραφείο να ρωτήσω που μπορώ να βρω νόμιμο ταξί και ο άνθρωπος που απευθύνθηκα μου έφερε έναν άσχετο ξάδερφο του να μας μεταφέρει στον προορισμό μας. Εμφανίστηκε ένας άλλος νέος οδηγός με άδεια ταξί, μόνο που η άδεια δεν ανήκε σε εκείνον όπως αποδείκνυε η φωτογραφία. Ευτυχώς επενέβησαν οι καθαρίστριες (γυναίκες με στολή!) και βγήκαμε στον κεντρικό όπου ένα όργανο της τάξης μας έδειξε τα νομότυπα ταξί και πειστήκαμε να επιβιβαστούμε.
Το λεωφορείο λοιπόν αναχώρησε τελικά μετά από μιάμιση ώρα (δεν αστειεύομαι-μιάμιση ώρα ακριβώς) κατά τη διάρκεια της οποίας ανεβοκατέβηκαν μέσα στο λεωφορείο περίπου 50 μικροπωλητές με νερά, χυμούς, φιστίκια, παπούτσια ενώ άλλοι τόσοι μικροπωλητές τριγυρνάγανε πέριξ του οχήματος κοπανώντας το τζάμι και στέλνοντας ασταμάτητα φιλάκια στην μοναδική ασπρουλιάρα ξανθιά στόχο του λεωφορείου. Μέσα σε εκείνη τη μιάμιση ώρα οι προτεραιότητες στον σύντροφο είχαν αλλάξει αλλά δεν κοτούσε να κατέβει από το λεωφορείο σε αναζήτηση τουαλέτας. Εγώ πάλι είχα κολλήσει στο τζάμι και κλώσσαγα το άνοιγμα που είχαμε τοποθετήσει τις βαλίτσες μας μη δω κανένα περίεργο να χαρχαλεύει. Ο ιδρώτας έτρεχε ποτάμι αλλά δεν τολμούσα να βγάλω το φούτερ μου. Είχαμε και τα μπακπακ αγκαλιά μας γιατί δεν θέλαμε να τα αφήσουμε στον χώρο των αποσκευών. Έρχεται λοιπόν κάποιος και μας λέει ότι καθίσαμε λάθος και μας σηκώνει. Περπατάμε στο βάθος του λεωφορείου, εντοπίζουμε τις σωστές θέσεις μας που βρισκόντουσαν ακριβώς μπροστά από τον μοναδικό βαριά κρυωμένο επιβάτη του λεωφορείου μας. Μύξες, βήχες και φτερνίσματα θα ήταν η μουσική υπόκρουση της διαδρομής μας. Του συντρόφου που είναι και μικροφοβιακός σε βαθμό "Κατακουζινού" πήγε να του 'ρθει κόλπος. Ανοίξαμε λοιπόν διάπλατα το παράθυρο αγνοώντας τα ασώματα προϊόντα που έμοιαζαν να πλέουν δίπλα μας.
Με τα πολλά εδέησε το λεωφορείο να ξεκινήσει. Περάσαμε άλλη μια ώρα κολλημένοι στην κίνηση με κοπανήματα στα τζάμια (κοπανήματα όχι αστεία - και μην σε δούνε να τους φωτογραφίζεις, τρώς ελεεινό βρισίδι), μακρόσυρτα φιλάκια στα όρια της σεξουαλικής παρενόχλησης και αποπνικτική ζέστη. Με τα πολλά τα καταφέραμε και απομακρυνθήκαμε από την πόλη. Αυτή δεν ήταν εθνική οδός αλλά γηροκομείο οχημάτων. Πάνω στην άσφαλτο ψυχορραγούσαν πόσα φορτηγά με έτος κατασκευής λίγο μετά τον πόλεμο. Κάθε λίγο έβλεπες και ένα να τα φτύνει και να παραμένει εκεί καταμεσής του δρόμου. Είχε αρχίσει να σκοτεινιάζει, το λεωφορείο μας έκανε σλάλομ ανάμεσα από τα σταματημένα φορτηγά, ένα μάλιστα είχε ντελαπάρει, ενώ όσο ανεβαίναμε τόσο έπεφτε η θερμοκρασία. Κολλημένη δίπλα από το ορθάνοιχτο παράθυρο είχα αρχίσει να κρυώνω αλλά οι θορυβώδεις προσπάθειες απόφραξης της ρινικής οδού του πισινού μας δεν μας άφηναν το περιθώριο να το κλείσουμε. Κάπου εκεί ξεκινάνε και κάτι αστραπόβροντα και να σου και ξεσπάει και η καταιγίδα. Η βροχή να με μαστιγώνει στο πρόσωπο, να βάζω μπροστά την κουρτίνα, εκείνη να μου σκάει βρεγμένη στη μούρη από τον αέρα. "Πνευμονία ή Έμπολα" παζάρευε το κουρασμένο μου μυαλό! "Πνευμονία!!!!" ασυζήτητη. Το μπάκπακ είχε αρχίσει να μου κόβει τα πόδια, είχα γίνει μούσκεμα μέχρι το κόκαλο, στο δρόμο φορτηγά και λεωφορεία αφήναν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο, ο οδηγός να γκαζώνει, το λεωφορείο μας να βγάζει κάτι ακατάληπτους ήχους, ο ουρανός να ρίχνει καρέκλες, ο σύντροφος να κατουριέται και να καταριέται, και εγώ να σκέφτομαι:ενδιαφέρομαι , ενδιαφέρομαι, αρκεί να πείσω κ τη σύζηγο που τσινάει! Πιστέυω θα τα καταφέρω ;-)Καλημέρα! Γύρω στις 14 μέρες στην Ζανζιβάρη και άλλες 3 - 4 στην ενδοχώρα της Τανζανίας! Γιατί;;;; Ενδιαφέρεσαι να πάς;;;![]()
Καλημέρες!!! Όλα στην ώρα τους Ιβάννα μου, θα φτάσει και το Γκόλουμ στην ιστορία μας! Αναφορικά με τις ερωτήσεις σου ξεκινάμε: