Γερμανία Ταξίδι απο Ελλάδα στην Γερμανία οδικώς

thrylosveria

Member
Μηνύματα
230
Likes
205
Επόμενο Ταξίδι
Βαλτικες
Ταξίδι-Όνειρο
φινλανδια
Μια στιγμη γιατι δε καταλαβα κατι....αν εγω θελω να φυγω αυριο για Αυστρια εκτακτως, ποια διαδικασια πρεπει να ακολουθησω ?
 

Kostas86

New Member
Μηνύματα
4
Likes
12
Αυτό το σύστημα από πότε άρχισε να ισχύει;
Απο την 1.1.2018

Μια στιγμη γιατι δε καταλαβα κατι....αν εγω θελω να φυγω αυριο για Αυστρια εκτακτως, ποια διαδικασια πρεπει να ακολουθησω ?
Τοτε αγοραζεις κλασσικα στο βενζιναδικο ΠΡΙΝ τα συνορα το αυτοκολλητο για το παρμπριζ
 
Last edited by a moderator:

Kostas86

New Member
Μηνύματα
4
Likes
12
Για να μην μπερδευεστε. Η διαδικασια τον 18 ημερων που εγραψα αφορα την ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ βινιετα η οποια αρχισε να ισχυει απο το 2018.
Εαν θελησετε πχ τωρα αμεσως να φυγετε φυσικα κι μπορειτε απλα πρεπει να την αγορασετε σε καποιο βενζιναδικο κι να την κολλησετε στο παρμπριζ, Ειτε ηλεκτρονικη ειτε αυτοκολλητη η τιμη ειναι ιδια. Την ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ βινιετα την ανεφερα για λογους ανεσης εφοσον ξερετε ποτε θα πραγματοποιησεται το Ταξιδι σας, κι να σας πω την αληθεια εγω χαιρομαι που δεν χρειαζεται να ξεκολαω αργοτερα την βινιετα κι να καθαριζω το παρμπριζ απο της κολλες αν κι για την Βουλγαρια ειναι αναποφευκτο.
 

Coner2

Member
Μηνύματα
9
Likes
8
Επόμενο Ταξίδι
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΣΚΩΤΙΑ/ΧΑΙΛΑΝΤΣ
Καλημέρα σας ,


Θα ήθελα και εγώ με την σειρά μου να μοιραστώ το ταξίδι που έχω οργανώσει και θα ξεκινήσει στις 20 Ιουλίου με προορισμό την Γερμανία και επιστροφή στην Αθήνα στα μέσα Αυγούστου.


· Αναχώρηση πρωινές ώρες (περίπου στις 5 για να αποφύγουμε κίνηση) από Αθήνα με προορισμό την Nis στη Σερβία ~ 8:30 ώρες – 870 χλμ

· Διανυκτέρευση εκεί και αναχώρηση πρωινές ώρες για Zagreb οπού και εκεί θα πραγματοποιηθεί άλλη μια διανυκτέρευση ~ 6 ώρες – 630 χλμ

· Αναχώρηση από Zagreb με προορισμό προάστιο του Μονάχου όπου θα περάσουμε 3 με 4 ημέρες ~ 5:30 ώρες – 510 χλμ

· Κατάληξη στα περίχωρα του Dusserdorf όπου θα περάσουμε τις περισσότερες ημέρες του ταξιδιού ~ 6:15 ώρες – 620 χλμ.

· Η επιστροφή θα είναι πάλι μέσω Βαυαρίας με την διαφορά πώς αντί για Zagreb , επιλέξαμε να έρθουμε μέσω Βουδαπέστης .


Έχω προμηθευτεί ήδη διεθνές δίπλωμα (έκδοση νέου τύπου θέλει περίπου 2 μήνες) από την ΕΛΠΑ για να μην έχουμε κανένα θέμα ειδικά σε χώρες εκτός ΕΕ καθώς με ενημέρωσαν πως από το2018 έχει γίνει πολύ έντονο σε κάποιες χώρες ακόμα και εντός ΕΕ να ζητούν είτε νέου τύπου είτε διεθνές δίπλωμα. Εγώ έχω το ροζ παλιό κλασικό δίπλωμα, που ενώ στο εξώφυλλο το αναφέρει στα αγγλικά , μέσα το όνομα είναι μόνο ελληνικά.

Επίσης αυτοκόλλητο https://www.germanemissionssticker.com/ για καυσαέρια που χρειάζονται κάποιες πόλεις της Γερμανίας (πχ Μόναχο).

Βινιέτες θα προμηθευτώ από τα κατά τόπους βενζινάδικα στις χώρες που χρειάζεται (Σλοβενία, Αυστρία , Ουγγαρία).


Οι υπόλοιπες χώρες έχουν διόδια.


Για τις πινακίδες επειδή το αυτοκίνητο μου έχει κόκκινες παλιές χωρίς το GR στο πλαίσιο οι λύσεις είναι 2, είτε αυτοκόλλητο από την ΕΛΠΑ (1 ευρώ) είτε αυτοκόλλητα τύπου GR όπως έχουν οι νέες πινακίδες με την σημαία της EE. http://eshop.carner.gr/aftokollhth-shmaia-gr-pinakidas-20931


Παρακάτω παραθέτω κάποια sites που βρήκα κατά το ψάξιμο τους τελευταίους μήνες και θεωρώ πως με βοήθησαν πολύ.


https://www.tolltickets.com/

Ταξίδι με αυτοκίνητο

Route-planner

https://e-distance.com/

https://www.cargopedia.net/europe-fuel-prices

https://autotraveler.ru/en/spravka/fuel-price-in-europe.html#.XSWa_eszaHs

Σκόπια tolls and Roads

https://www.tolls.eu/
 

romeohellas

Member
Μηνύματα
108
Likes
60
φιλε μου η ελπα τα παιρνει χωρις να χρειαζεται το διπλωμα νεου τυπου ισχυει σχεδον παντου φανταζομαι και το τριπτυχο το ροζ που ειχες κανει την δουλεια με ταυτοτητα με λατινικους χαρακτηρες να καταλαβεις στην τουρκια τους δειξαμε το παναρχαιο το πρασινο με ταυτοτητα και ολα οκ για το gr που λες κανενας πουθενα δεν ασχολειται με τις πινακιδες οι δικες μου με 2 γραμματα ταξιδευω συνεχεια ποτε σε ελεγχο δεν μου ειπαν τιποτα ουτε αυτοκολλητο πισω ποτε.σκοπια σερβια στα διοδια παιρνουν ευρω σχεδον ολη η διαδρομη εκτος απο ενα κομματι ισως να το εφτιαξαν ειναι αυτοκινητοδρομος πας σφαιρα πουθενα δεν συναντησα στη σερβια τροχαια στα σκοπια μονο εκει που ειχε εργα
 

Coner2

Member
Μηνύματα
9
Likes
8
Επόμενο Ταξίδι
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΣΚΩΤΙΑ/ΧΑΙΛΑΝΤΣ
Έτσι και αλλιώς τώρα το έχω προμηθευτεί το δίπλωμα. Ταυτότητες καινούργιες υπάρχουν για όλα τα μέλη της οικογένειας . Για τα διόδια επειδή διάβασα για τις ισοτιμίες όταν πληρώνεις μετρητά με ευρώ , μάλλον θα προτιμήσω την χρήση κάρτας αφού όλα από ότι είδα , δέχονται πιστωτική κάρτα.
 

romeohellas

Member
Μηνύματα
108
Likes
60
στα σκοπια γυρω στο 1,5 ευρω το καθενα νομιζω ειναι 3 τα διοδια στη σερβια νομιζω 1,5 κρουσεβατς μολις μπαινεις και μετα γυρω στα 10-12 φτανοντας βελιγραδι βινεττα ουγγαριας 12-15 ευρω σλοβακια δεν εβγαλα γιατι δεν ειχαν 2 βενζιναδικα λαθος μου γιατι κανουν ελεγχους , παντως με σταματησαν αλλα δεν μου ειπαν τιποτα.....εχε υποψη σου οτι με χρηση καρτας σε καθε συναλλαγη η τραπεζα χρεωνει για αλλαγη συναλλαγματος 1 ευρω και αν το ποσο ειναι μεγαλο ξενοδοχειο πχ 200-300 4-5 ευρω ανα συναλλαγη δεν συμφερει εκτος ευρω η χρηση σε χωρες που εχουν αλλο νομισμα για μικροποσα αυτο κοιταξε το
 

Coner2

Member
Μηνύματα
9
Likes
8
Επόμενο Ταξίδι
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΣΚΩΤΙΑ/ΧΑΙΛΑΝΤΣ
Για την Σερβία τα διόδια είναι όπως και τα υπόλοιπα? Δηλαδή Μπαίνει στο πρώτο , παίρνεις κάρτα και την πληρώνεις όταν βγαίνεις? Πώς γίνεται ?
 

romeohellas

Member
Μηνύματα
108
Likes
60
αν θυμαμαι νομιζω στο πρωτο πληρωνεις 1-2 ευρω στο δευτερο παιρνεις καρτα και την δινεις εξω απο το βελιγραδι 9-12 ευρω περυσι και αν θυμαμαι καλα ισως κανω λαθος εχει αλλο ενα μεχρι ουγγαρια σε ολα πληρωνεις ευρω δεν συμφερει καρτα
 

Coner2

Member
Μηνύματα
9
Likes
8
Επόμενο Ταξίδι
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΣΚΩΤΙΑ/ΧΑΙΛΑΝΤΣ
Καλησπέρα σας ,

μετά από αρκετό καιρό και αφού είχα τον χρόνο , επανέρχομαι με το θέμα του ταξιδιού Ελλάδα - Γερμανία με αυτοκίνητο.
Αυτό που ανακάλυψα είναι ότι τελικά με καλή προετοιμασία, το ταξίδι είναι αρκετά εύκολο και διασκεδαστικό εάν έχεις καλή παρέα.

Εμείς ξεκινήσαμε στις 20 Ιουλίου 2019 (μια ημέρα μετά τον σεισμό στην Αθήνα ) και επιστρέψαμε στις 7 Αυγούστου .

Σήμερα θα σας παραθέσω τους χάρτες με το ταξίδι μαζί με κάποια μικρά στοιχεία, και όταν έχω περισσότερο χρόνο θα επανέλθω με περισσότερες λεπτομερείς.

Το ταξίδι έγινε με Ford S-Max 2.0cc βενζίνη. 4 άτομα αναχωρήσαμε από Ελλάδα και 5 επιστρέψαμε αφού πήραμε και το 5ο μέλος της οικογένειας από Γερμανία που είχε μεταβεί 1.5 μήνα πριν από εμάς. Μόνο με τις ταυτότητές μας και χωρίς διαβατήριο αφού τα παιδιά είναι πάνω από 12.

Το κόστος συνολικά του ταξιδιού ήταν χωρισμένο σε 3 μέρη, Καύσιμα , διόδια-βινιέτες, διαμονή στην διάρκεια της διαδρομής. Το σύνολο των χλμ. μαζί με όσα έγιναν κατά την παραμονή στις χώρες που περάσαμε και μείναμε ήταν 6000 χλμ. Βενζίνη μας βγήκε περίπου στα 640 ευρώ , η διαμονή περίπου στα 200 ευρώ με 4 διανυκτερεύσεις (Nis 2 φορές , Zagreb και Βουδαπέστη) και τα διόδια-Βινιέτες χωρίς αυτά της Ελλάδας (τα Ελληνικά είναι 64 Ευρώ πήγαινε – έλα) περίπου στα 100 ευρώ αφού περάσαμε και τα τούνελ των Άλπεων στην Αυστρία. Εν ολίγης για τα λειτουργικά έξοδα του ταξιδιού μας βγήκε περίπου στα 1000 ευρώ. Χωρίς να βάλω σε αυτά τα φαγητά στο ενδιάμεσο ( τα σάντουιτς από το σπίτι και από τα ενδιάμεσα σουπερμάρκετ κατεβάζουν το κόστος αρκετά) .


Πρώτη ημέρα αναχώρηση στις 06:00 από Αθήνα και μέσω τελωνείου Ευζώνων με αναμονή περίπου της μιας ώρας για έλεγχο φτάσαμε στην NIS στη Σερβία για διανυκτέρευση στις 14:40 περίπου. (864 χλμ σε 8 ώρες και 39 λεπτά).
1st Day_Athens-Nis.png



Δεύτερη ημέρα αναχώρηση από NIS στις 09:00 και άφιξη στο Ζάγκρεμπ στις 17:45 περίπου με ενδιάμεσες στάσεις και 2 ώρες αναμονή στα Κροατικά σύνορα. (629 χλμ. σε λίγο παραπάνω από 6 ώρες.)
2nd Day_Nis-Zagreb.png


Τρίτη ημέρα αναχώρηση από Ζάγκρεμπ περίπου στις 09:30 και άφιξη στην Βαυαρία (Deggendorf) περίπου στις 18:00 αφού περάσαμε και από διάφορα μέρη της Αυστρίας με σκοπό να περάσουμε και από Χαλσταντ. Κάτι που δεν ήταν εφικτό όμως αφού λόγω μεγάλου αριθμού τουριστών είχαν κλείσει τον δρόμο για να μην πηγαίνουν άλλα αυτοκίνητα εκεί !!!!!!!

3rd Day_Zagreb-Deggendorf.png





Αφού μείναμε 3 ημέρες στην Βαυαρία σε φίλους αναχωρήσαμε για τον τελικό μας προορισμό το Dusseldorf. 706 χλμ. οδήγησης σε περίπου 8:30 ώρες. Να σημειώσω εδώ πως από Βαυαρία και προς τα επάνω υπήρχαν συνέχεια έργα στην Autobahn με αποτέλεσμα να έχουμε αρκετές καθυστερήσεις. Π.Χ. έξω από Νυρεμβέργη είμασταν για περίπου μιάμιση ώρα ακινητοποιημένοι .

4th Day_Deggendorf-Neuss.png




Η επιστροφή έγινε πάλι μέσω Βαυαρίας αλλά αυτή τη φορά αντί να πάμε μέσω Κροατίας στην Σερβία προτιμήσαμε να πάμε μέσω Ουγγαρίας.
Αναχώρηση στις 07:30 Περίπου και άφιξη στις 16:00 με ενδιάμεση στάση στην Βιέννη για βόλτα και φαγητό. Συνολικά 597 χλμ. και 06:30 ώρες περίπου.

6th Day_Deggendorf-Budapest.png



Την επομένη, αναχώρηση από Βουδαπέστη στις 08:45 και άφιξη στην NIS στις 16:30 περίπου μετά από 609 χλμ. και 6 περίπου ώρες.


7th Day_Budapest-NIS.png



Η επιστροφή είναι ίδια με την πρώτη ημέρα μέσω Ευζώνων.


Και κάποιες παρατηρήσεις:



Τηρείτε τα όρια ταχύτητας σε όλες τις χώρες καθώς παντού συναντήσαμε αστυνομία και radar. Μέχρι και στα Σκόπια

Έτοιμο φαγητό (σάντουιτς , τοστ , μπισκότα , νερά) ρίχνουν κατά πολύ το κόστος και τις στάσεις καθώς τα ΣΕΑ παράλληλα των εθνικών δρόμων είναι πανάκριβα.
  1. Ελλάδα μετά το πρώτο φουλάρισμα δεν ξαναβάζετε καύσιμο και υπολογίζετε να φτάσετε στα Σκόπια. Super αμόλυβδη με 1,16 όταν Ελλάδα είχε 1,80 plus.
  2. Στο τελωνείο των Σκοπίων μας ζήτησαν για διευκόλυνσή μας το γνωστό 5εύρο και γλιτώσαμε έλεγχο στο αυτοκίνητο.
  3. Στα Σκόπια ο αυτοκινητόδρομος προς τα επάνω είναι σαν τους δικούς μας καινούργιους δρόμους. Στην επιστροφή περνάς από τον παλιό τους με μία κατεύθυνση όμως (απίστευτα ωραία διαδρομή) οπότε δεν έχεις πρόβλημα.
  4. Είτε έχετε νέου τύπου δίπλωμα είτε βγάζετε από την ΕΛΠΑ το διεθνές με κόστος 50 ευρώ. Στην Αυστρία σε έλεγχο που μας έκαναν σε πάρκινγκ που είχαμε σταματήσει για ξεμούδιασμα , μου ζήτησαν και τα 2 και το ροζ παλιό και το διεθνές.
  5. Πράσινη κάρτα από την ασφαλιστική για να είστε καλυμμένοι.

Στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία.
 

Attachments


Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.158
Μηνύματα
882.404
Μέλη
38.877
Νεότερο μέλος
Constansimota

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom