Ιταλία Ταξίδι για σεμινάριο ψηφιδωτού στη Ραβέννα!

Μηνύματα
5
Likes
6
Γειά σας φίλοι ταξιδιώτες! Είμαι νέο μέλος και όχι πολυταξιδεμένο, σαν μερικούς από εσάς :);). Χρόνια διαβάζω τις αφηγήσεις σας και είναι σαν ταξιδεύω μαζί σας...Έτσι ύστερα από πολλά χρόνια αναμονής, τον ερχόμενο χρόνο (πρώτα ο Θεός), πρόκειται να πάω Μπολόνια και από εκεί με τρένο, στη Ραβέννα όπου θα παρακολουθήσουμε με τον σύζυγο, σεμινάριο ψηφιδωτού! Ξέρω ότι είναι νωρίς, αλλά θα ήθελα από την πείρα σας να με καθοδηγήσετε καθώς δεν γνωρίζουμε καθόλου τις περιοχές, ώστε να μπορέσω να κάνω ένα πλάνο!
Στην Μπολόνια θα μείνουμε δύο βράδια και στην Ραβέννα έξι! Στην παρέα μας θα έχουμε και δύο κορίτσια φίλες μου, γι'αυτό θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής: Στη Ραβέννα, υπάρχουν δραστηριότητες για δύο κορίτσια, γιατί εμείς θα λείπουμε από τις 9 το πρωΐ ως τις 4 το απόγευμα, που θα μπορούσαν να συμμετέχουν, χωρίς κίνδυνο; Φοβάμαι τις ώρες που θα λείπουμε, μην βαρεθούν...
Επίσης τις δύο πρώτες μέρες του ταξιδιού μας, συμφέρει να νοικιάσουμε αμάξι και να γυρίσουμε τις γύρω περιοχές, ή να καθήσουμε και να ανακαλύψουμε την Μπολόνια; Έχουμε καταλήξει για δωμάτια, όμως πολύ χρήσιμες θα ήταν οι πληροφορίες για το που θα πάμε για φαγητό, καφέ ποτό κ.λ.π. Ευχαριστώ εκ των προτέρων παιδιά!!!
 

vikara

Member
Μηνύματα
474
Likes
3.970
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νησί του Πάσχα
Ουαου!!!Σεμιναρια ψηφιδωτων στην βασιλισσα των ψηφιδωτων Ραβεννα!Εντυπωσιακο!Σιγουρα θα εντυπωσιαστειτε απο τα υπεροχα ψηφιδωτα στους ναους ειναι κορυφαία πραγματικά...Εγω δυστυχως δεν εμεινα παρα 1 μερα,οπου ομως ελιωσα τις σολες μου για να προλαβω να δω οσα περισσοτερους ναους μπορουσα...Εσεις,αφου πατε και για να εκπαιδευτειτε στα ψηφιδωτα,θα το απολαυσετε σιγουρα!Τωρα για τις φιλες δεν ξερω,η Ραβεννα δεν ειναι και καμια τεραστια πολη....Σιγουρα θα εκτιμησουν το καλο φαγητο,η περιφερεια της Emiglia-Romagna είναι στους τοπ γαστριμαργικους προορισμους της Ιταλιας.
Μετα,ειναι κοντα η Μπολονια,ως μεγαλυτερη πολη με αρκετα αξιοθεατα.Εμεις στο ιδιο ταξιδι ειχαμε επισκεφτει και τη Βενετια,με το τρενο (δεν θυμαμαι ομως καθολου ποση ωρα καναμε,παντως το καναμε αυθημερον)
Παντως ειλικρινά, θεωρω οτι για εσας το να παρακολουθησετε σεμιναρια ψηφιδωτων στη Ραβεννα ειναι σαν να πας για σεμιναρια σκηνοθεσιας στο LA!!! Μπραβο σας,να περασετε τελεια και να γυρισετε γεματοι γνωσεις πανω στα ψηφιδωτα:clap:
 
Μηνύματα
5
Likes
6
@vikara Ωωωω χίλια ευχαριστώ για την απάντησή σου και για τα όμορφα που μου είπες!!! Ναι, μαζεύουμε χρήματα δύο χρόνια για αυτό το σεμινάριο,χεχεχε! Ναούς έχουμε σκοπό να επισκεφτούμε και μουσεία φυσικά, μάλιστα άκουσα και για μουσείο κουκλοθέατρου, εκτός των ψηφιδωτών! Πλάκα θα'χει!!!
 
Μηνύματα
5
Likes
6
Καλησπέρα @domino, ευχαριστώ για την συμβουλή...Μόνο μονοήμερες θα μπορούν να πάνε, διότι θα μένουμε στο ίδιο διαμέρισμα, όπου θα μοιράζομαιστε τα έξοδα διαμονής και θα πρέπει να είναι πίσω αυθημερόν...Βενετία ας πούμε δεν προλαβαίνουν σε μια μέρα να δουν τίποτα;; Ή είναι υπερβολή;; Πρότεινέ μου αν θέλεις κι άλλα κοντινά μέρη, όπως την Φεράρα, που από ότι είδα αξίζει η επίσκεψη! Ευχαριστώ!!!
 

whoknows

Member
Μηνύματα
742
Likes
2.228
Επόμενο Ταξίδι
Στο φεγγαρι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Στο κεντρο της Γης
Καλησπερα, οι αποστασεις γυρω απο την Ραβεννα ειναι ευκολες να καλυφθουν σε ημερησια ταξιδια και το δικτυο τρενων της ιταλιας ειναι απλα υπεροχο.
Οπως σου ειπαν και πιο πανω Βενετια, Μπολονια, Φερραρα ειναι κοντα,
Εγω θα σου ελεγα να πανε και μια βολτα αν τους αρεσει η Παντοβα, και μια οχυρομενη πολη οχι ιδιαιτερως γνωστη, το Urbino
 
Μηνύματα
5
Likes
6
@whoknows καλημέρα!!! Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις, πραγματικά άγνωστη, ή μη, η κάθε πόλη που μπαίνω και βλέπω, είναι ονειρεμένη και το Urbino μοιάζει παραμυθένιο!
 

whoknows

Member
Μηνύματα
742
Likes
2.228
Επόμενο Ταξίδι
Στο φεγγαρι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Στο κεντρο της Γης

domino

Member
Μηνύματα
290
Likes
271
Βενετία ας πούμε δεν προλαβαίνουν σε μια μέρα να δουν τίποτα;;

Πιστεύω ότι πρέπει να κάνουν μια διανυκτερευση . Το έξτρα κόστος θα είναι μικρο σε σχέση με το συνολικό και θα απολαύσουν το highlight της Ιταλίας.
Μπορούν να πάνε και μετά την Μπολόνια και πριν την Ραβεννα ( μια διανυκτέρευση τους λιγότερη στην δεύτερη )
 

Grerena

Member
Μηνύματα
1.286
Likes
16.824
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Tromso, Las Vegas
Συμφωνω με τον @whoknows. Το δικτυο των ιταλικων τρενων ειναι υπεροχο. Με ορμητήριο τη Ραβεννα οι φιλες σου μπορουν να πανε σε πολλες ωραίες γειτονικες πόλεις. Μια απο αυτες πρεπει να ειναι η Βενετία.
Βγαινει ημερησια. Ειναι 2,5 ωρες αλλα ανετα μπορουν να δουν πολλα πραγματα μεσα σε ενα 8ωρο. Φευγουν με πολυ πρωινο τρενο και επιστρεφουν με βραδινο.
Επισης Φερράρα και Urbino ειναι δυο επισης πολυ καλες προτάσεις.
Αναλογα ημερησια ταξιδια εκανα και εγω με ορμητηριο την Μπολόνια.
Οσο για τα σεμιναρια στη Ραβεννα... πραγματικα ζηλευω.
Θα περασεις τελεια!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.114
Μηνύματα
880.827
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom