ΗΠΑ Ταξίδι για Maine

Al3xand3r

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Γειά σας.
Χρειάζομαι την βοήθειά σας γιατί είμαι τελείως άσχετος με το θέμα. Τα μόνα ταξίδια που έκανα ήταν προς και από Κύπρο για την θητεία μου. Πριν και μετά δεν έχω ταξιδέψει ούτε μέσα στην Ελλάδα.

Θέλω, μόλις μου το επιτρέψουν τα οικονομικά μου, να πάω στην (μήπως στο?) Maine όπως γράφω στον τίτλο. Συγκεκριμένα στο (στην? lol) Belfast. Ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος από άποψη χρόνου, κόστους και ασφάλειας, με έμφαση στα δύο τελευταία;

Απ'ευθείας πτήσεις για Αμερική είδα μόνο στην Aegean, αλλά μόνο για Νέα Υόρκη και τιμές που μου φαίνονται φωτιά (1700+ με τον φόρο και χωρίς επιστροφή) οπότε υποθέτω και ελπίζω ότι θα υπάρχει καλύτερος τρόπος...

Επίσης, τι χαρτιά χρειάζονται, και, σε περίπτωση που τα πράγματα πάνε καλά και θέλω άδεια παραμονής, τι πιθανότητες υπάρχουν;

Α, εγώ ειμαι από (και μένω στην) Κρήτη. Παρακαλώ διαφωτίστε με, συγγνώμη για την ολοκληρωτική άγνοιά μου :roll:
 

perictione

Member
Μηνύματα
66
Likes
82
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα σου΄ρχομαι (25/08)
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Al3xand3r έχω μία απορία... Το Belfast του Maine πώς στο καλό σου ήρθε? Θα ξεπαγιάσεις εκεί πάνω!!! Τέλος πάντων, απ' ότι κατάλαβα έχεις σκοπό να ρίξεις μαύρη πέτρα πίσω σου. Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση όμως θα κοιτάξεις να βγάλεις εισιτήριο με επιστροφή και ας μη γυρίσεις ποτέ πίσω. Πιο οικονομικά θα σου έρθει. Τιμές μπορείς να κοιτάξεις στο www.expedia.com και θα προτιμήσεις φυσικά το φτηνότερο εισιτήριο. Όλες οι εταιρείες είναι απολύτως ασφαλείς.
Τώρα για τα χαρτιά μιας και δεν πας για διακοπές (αν έχω καταλάβει καλά) θα χρειαστείς βίζα και σε αυτή την περίπτωση τα πράγματα απ' όσο γνωρίζω δεν είναι πολύ εύκολα. Δεν μπορείς να πας για διακοπές και ξαφνικά να ξεκινήσεις να δουλεύεις. Φυσικά θα πρέπει να επικοινωνήσεις με την Αμερικάνικη πρεσβεία στην Αθήνα για τις λεπτομέρειας αλλά αν είχες μία πρόσκληση για δουλειά από την Αμερική σίγουρα θα βοηθούσε. Όσο για πράσινη κάρτα η διαδικασία είναι ακόμα πιο πολύπλοκη και χρονοβόρα.
 

Borealis

Member
Μηνύματα
3.817
Likes
7.700
Από την εποχή της αλησμόνητης Ντόρας δεν χρειάζεται πλέον βίζα για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το Μέιν είναι μια χαρά, δυστυχώς δεν νομίζω να έχει απευθείας πτήσεις από Ευρώπη για Πόρτλαντ ή Αυγούστα, πιθανότατα θα πρέπει να βρεις για Βοστώνη (μιάμισυ ώρα από το Ντόβερ και από εκεί δεν ξέρω πόσο είναι για Μπέλφαστ, αλλά σίγουρα όχι πολύ) ή για Καναδά. Για φθηνότερες πτήσεις νομίζω ότι πρέπει να δεις από εγγλέζικα και γερμανικά αεροδρόμια. Αν τελικά αποφασίσεις για Νέα Υόρκη η Ντέλτα βγάζει προσφορές κατά καιρούς.
 

Al3xand3r

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Belfast λόγω γνωστών.

Δεν ήξερα ότι είναι πιο φθηνά με επιστροφή. Δεν σχεδίαζα να μείνω για πάντα με την πρώτη επαφή, δεν ξέρω 100% τι θα βρώ, απλά νόμιζα οτι θα βρώ φθηνότερα εισιτήρια απο εκεί για επιστροφή, γι'αυτό κοίταζα χωρίς επιστροφή. Είπαμε, είμαι αδαής.

Τώρα βλέπω απ'ευθείας από Χανιά με Aegean τελικό κόστος γύρω στα 620 Ευρώ για Νέα Υόρκη και πίσω, ανάλογα με τις ημερομηνίες. Η επιστροφή ήταν αρκετά πιο ακριβή από την αναχώρηση πάντως. Μου φαίνεται αρκετά καλό, αλλά δεν ξέρω τι μετακίνηση θα χρειαστεί από εκεί για Maine, είναι αρκετά μακριά, έτσι; Αν θυμάμαι καλά, με πτήση είχαν πάει από Maine στην Νέα Υόρκη οι γνωστοί μου, αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος.

Στην σελίδα που μου έδειξες βρήκα αποτελέσματα γύρω στα 1300 Δολλάρια με πτήσεις για διάφορα αεροδρόμια του Maine, με τουλάχιστον δύο στάσεις, από τις εταιρείες Mix & Match Airlines και Continental. Είναι μπέρδεμα οι αλλαγές αεροπλάνων; Μια στάση είναι στο Munich Μπαβαρίας. Μην γίνω σαν τον Tom Hanks, μόνο Αγγλικά μιλάω!

Μάλλον έκανα κάτι λάθος στην αναζήτηση. Έπρεπε να επιλέξω ακριβής ημερομηνίες, οπότε μάλλον βρήκα τιμές στην τύχη (είναι πολύ νωρίς για να ξέρω πότε θα κάνω το ταξίδι και έβαλα τυχαία αναχώρηση τέλος αυτού του μήνα με επιστροφή τέλος του επόμενου) χωρίς να δώ τυχόν χαμηλότερες τιμές συγκεκριμένων ημερών όπως δείχνει η σελίδα της Aegean.

Πάντως ακόμη κι έτσι είναι πολύ καλύτερα από τα 1700 Ευρώ που είδα και έπαθα στην αρχή (για Νέα Υόρκη πάλι μάλιστα).

Για απλό ταξίδι χωρίς πρόθεση διαμονής τι χαρτιά χρειάζομαι, και τι διάστημα παραμονής είναι το μέγιστο για διακοπές/επίσκεψη ή άλλους τέτοιους λόγους; Θα είναι πρόβλημα ένας μήνας, μάλλον Καλοκαίρι ή λίγο μετά;
 

perictione

Member
Μηνύματα
66
Likes
82
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα σου΄ρχομαι (25/08)
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Βασικά είτε θα πας όπως λες και εσύ απευθείας Ελλάδα-Νέα Υόρκη και μετά θα κλείσεις μια άλλη πτήση από Νέα Υόρκη για Bangor, ME (ειναι μια ώρα οδικώς μακρυά από το Belfast) (Αυτη η πτήση θα σου στοιχίζει περίπου 200-250$ και έχει διάρκεια 1:30 ώρα) είτε θα βάλεις Ελλάδα-Bangor, ME όπου θα σου βγει με δύο στάσεις.

Αυτο το ταξίδι λογικά θα σου στοιχίσει συνολικά 1000-1200$.

Για απλό ταξίδι το μόνο που χρειάζεσαι είναι λίγες μέρες πριν την αναχώρηση σου να υποβάλλεις μια ηλεκτρονική αίτηση στην ακόλουθη διεύθυνση https://esta.cbp.dhs.gov. Αφού την υποβάλλεις θα λάβεις μια ηλεκτρονική επιβεβαίωση ότι σου έχει δοθεί η ESTA.Το τυπώνεις και το έχεις μαζί σου στο αεροδρόμιο. Έτσι μπορείς να μείνεις μέχρι 90 ημέρες. Αν έχεις όμως διάθεση να βρεις δουλειά τότε χρειάζονται αρκετά παραπάνω χαρτιά. H βίζα έχει καταργηθεί μόνο για τους τουρίστες.
 

mia

Member
Μηνύματα
10
Likes
1
καλημέρα.. άν έχεις γνωστούς στο MAINE, ρώτησέ τους αν μπορούν να κοιτάξουν αυτοί για το είσητήριο εσωτερικής πτήσης. μερικές φορες οι εκεί κάτοικοι μπορούν να πετύχουν καλύτερες προσφορές - τιμέ στα εισητήρια, διοτί από εδώ εσύ κοιτάς με IP ελλλάδος...
πάντως να ξέρεις πως έχει παγωνιά εκεί πάνω!!!! και από κρήτη... θα σου φανεί κάπως...
πάνε εκεί να πάρεις μία ιδέα, αλλά και η δική μου γνώμη είναι να βγάλεις εισητήριο με επιστροφή... καλή τύχη σου εύχομαι...
 

Al3xand3r

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Μάλλον για Νέα Υόρκη θα πάω, φαίνεται το λιγότερο μπέρδεμα. Μου είπαν πως δεν είναι καθόλου δύσκολο να βρείς λεωφορείο για Maine από εκεί. Μπορεί να χάσω κάποιες παραπάνω ώρες έτσι αλλά σε οικονομικά έρχεται αρκετά καλύτερα πιστεύω. Θα βοηθήσει αρκετά στην διαμονή. Το ξέρω για το κρύο, δεν μπορεί, θα συνηθίζεται με τον καιρό, αν τελικά μπορέσω να μείνω. Ελπίζω να πάω σύντομα, αυτό ή το επόμενο καλοκαίρι και να δώ πως είναι από κοντά για κανένα μήνα. Οπότε μόνο το διαβατήριό μου χρειάζομαι, έτσι; :)
 

mia

Member
Μηνύματα
10
Likes
1
για τα εισητήρια, σου απαντώ ότι είπαν σε εμάς..
ήμουν έξι χρόνια με κάποιον, η οικογένεια του οποίου ήταν ΝΥ και την έχω επισκεφτεί δέκα φορές. και για τα υπερατλαντικά βρίσκαμε εισητήρια εμείς, αλλά για τις εσωτερικές πτήσεις έτυχε να μας βρουν πιο φτηνά εισητήρια από εκεί. και έτσι μας το δικαιολογήσανε... παραπάνω δεν ξέρω να σου πω..
αυτό που μου έστειλες ενδιαφέρον. και ανατρέπει τα παραπάνω.. τι να πω..
πάντως τον οκτώβριο θα πάω τορόντο και τώρα κοιτώ για εισητήρια εσωτερικών πτήσεων.. και θα δοκιμάσω και την εύρεση εισητηρίων από εκεί. θα δω και θα ενημερώσω...
 

fitziano

Member
Μηνύματα
1.934
Likes
533
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Τέλος πάντων. Απλά η ip δεν παίζει ρόλο...
 
  • Like
Reactions: mia

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.170
Μηνύματα
882.775
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom