• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιος - Οκτώβριος 2021 !

Ταξίδι μόνος ή μόνη??

arabickostas

Member
Θα συμφωνήσω απόλυτα με την Τσοπανα . Ειναι θέμα χαρακτήρα η επιλογή . Προσωπικά θα ηθελα πάντα παρεα ετσι ώστε να μοιράζομαι τις εικόνες . Αν όμως κανεις δεν διατίθεται, καλύτερα μόνος / μόνη , παρα να μην γινει το ταξίδι ...Ετσι κάπως αποφάσισα και πήγα στο Λας Βεγκας μονος μου πρώτη φορα . Δεν θελω να ξαναπάω μόνος ταξίδι αλλα απο την άλλη μεριά δεν μετάνιωσα που πήγα κιόλας ...

firefly23

Member
Καλησπερα!
Εδω και αρκετο καιρο σκεφτομαι να πραγματοποιησω το πρωτο μου ταξιδι μονη στην Ευρωπη.Η αληθεια ειναι οτι ενω την μια στιγμη ειμαι κατενθουσιασμενη οταν το σκεφτομαι περισσοτερο δειλιαζω.
Θα ηθελα να κανω αυτο το ταξιδι ετσι ωστε να ξεπερασω τον φοβο μου κ να αρχισω να ταξιδευω μονη μου πιο συστηματικα.
Εχω τρελα με τα ταξιδια αλλα δυστυχως εχω κανει λιγα γιατι ειναι πολυ δυσκολο να βρεις παρεα να σε ακολουθησει.
Σαν πρωτο προορισμο σκεφτομαι την Μαλτα.Εχω διαβασει οτι ειναι ενας πολυ ομορφος προορισμος και ασφαλης.
Η αληθεια ειναι οτι φοβαμαι καθως το καλοκαιρι ειχα μια πολυ ασχημη εμπειρια κλοπης στην Ιταλια και επισης οι φοβοι μου αυξανονται γιατι ειμαι 21 ετων και εχω κανει μονο 4 ταξιδια στο εξωτερικο(επομενως δεν εχω μεγαλη εμπειρια).
Ελπιζω να μην Ακουγομαι πολυ υπερβολικη και απελπισμενη! :p
Θα εκτιμουσα πολυ την βοηθεια σας,να μου πειτε ποια ειναι η γνωμη σας και ισως να μου δωσετε καποια τιπς ετσι ωστε να κανω το πρωτο μεγαλο βημα!
Σαςευχαριστω πολυ εκ των προτερων!! :)

Dina Z

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ονειρεύομαι ... γενικώς!
Ελπιζω να μην Ακουγομαι πολυ υπερβολικη και απελπισμενη!
Θα ηθελα να κανω αυτο το ταξιδι ετσι ωστε να ξεπερασω τον φοβο μου
Εμένα πάντως μου ακούγεσαι γενναία. :)
Κι αν λάβεις υπόψη σου πως εγώ - αν και λιγάααααααακι μεγαλύτερή σου - το πρώτο ταξίδι μόνη το έκανα πριν 4 μήνες, καταλαβαίνεις πως δεν είσαι η μόνη που αντιμετωπίζεις φόβους.:eek:
Στο φόρουμ θα βρεις πολλές πληροφορίες εδώ:

http://www.travelstories.gr/community/forums/Ταξιδιωτικές-Ιστορίες-Ευρώπη.57/?prefix_id=112

http://www.travelstories.gr/community/forums/Ευρώπη.19/?prefix_id=112

Vegerazaros

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ελβετία ξανά
Καλησπερα!
Εδω και αρκετο καιρο σκεφτομαι να πραγματοποιησω το πρωτο μου ταξιδι μονη στην Ευρωπη.Η αληθεια ειναι οτι ενω την μια στιγμη ειμαι κατενθουσιασμενη οταν το σκεφτομαι περισσοτερο δειλιαζω.
Θα ηθελα να κανω αυτο το ταξιδι ετσι ωστε να ξεπερασω τον φοβο μου κ να αρχισω να ταξιδευω μονη μου πιο συστηματικα.
Εχω τρελα με τα ταξιδια αλλα δυστυχως εχω κανει λιγα γιατι ειναι πολυ δυσκολο να βρεις παρεα να σε ακολουθησει.
Σαν πρωτο προορισμο σκεφτομαι την Μαλτα.Εχω διαβασει οτι ειναι ενας πολυ ομορφος προορισμος και ασφαλης.
Η αληθεια ειναι οτι φοβαμαι καθως το καλοκαιρι ειχα μια πολυ ασχημη εμπειρια κλοπης στην Ιταλια και επισης οι φοβοι μου αυξανονται γιατι ειμαι 21 ετων και εχω κανει μονο 4 ταξιδια στο εξωτερικο(επομενως δεν εχω μεγαλη εμπειρια).
Ελπιζω να μην Ακουγομαι πολυ υπερβολικη και απελπισμενη! :p
Θα εκτιμουσα πολυ την βοηθεια σας,να μου πειτε ποια ειναι η γνωμη σας και ισως να μου δωσετε καποια τιπς ετσι ωστε να κανω το πρωτο μεγαλο βημα!
Σαςευχαριστω πολυ εκ των προτερων!! :)
Νομιζω οτι το να κανει κανεις ταξιδια μονος /η ειναι τελειως υποκειμενικό και θεμα χαρακτηρα..εγω εκανα το πρωτο ταξιδι στο εξωτερικο μονη μου σε ηλικια 48 ! Χρονών ενω μια φιλη μου ειχε γυρισει την Τουρκια με μηχανΑΚΙ το ακι κεφαλαια γιατι ηταν 125cc μόνη σε ηλικια 29!χρονών. Υπαρχουν αυτοι που χαιρονται οταν ειναι μονοι σε ταξιδια..υπαρχουν και εκεινοι που θελουν να μοιράζονται με καποιον τις εμπειριες του ταξιδιου...τελος παντων μην κακρυγορω... οπου και να πας! ΜΗΝ δώσεις ποτε την εντυπωση σε κανεναν οτι εισαι μονη ...ακομη και στη ρεσεψιον του ξενοδοχειου κανε μια ασχετη ερωτηση οπως " πως πηγαινω σε αυτη τη πλατεια με περιμενουν οι φιλοι μου" η στο ταξι ..."πηγαιντεμε εκει με περιμενουν οι γονεις μου" και φυσικα αρνητικη απαντηση σε οποιον ή οποια σε ρωτησει αν βρισκεσαι στη χωρα-πολη ΜΟΝΗ...πολυ χολυγουτ? Σου φαινεται...εε φυλαγε τα ρουχα σου...καλα ταξιδια ..αλλα μην αγχωνεσαι εχεις πολλλλααα χρονια μπροστα σου για να γυρισεις το κοσμο.. ;)

Orfeasraf

Member
Η αλήθεια είναι και εγώ δεν είχα ταξιδέψει μόνος στο εξωτερικό, στο εσωτερικό πολλές φορες, και η επιθυμια μου να επισκεφτώ τη Μάλτα σε συνδυασμό με το οτι κανείς δεν ήθελε να έρθει μαζί μου, μου εδωσε την ευκαιρία να ταξιδέψω μόνος στη Μάλτα. Ούτε βαρέθηκα, ούτε ένιωσα πολύ μόνος και όσο αναφορά την ασφάλεια μην το σκέφτεσαι καν foteinist. Πολύ ασφαλές μέρος, ασφαλέστερα και από τη Ρώμη θα μπορούσα να πω. Έχουμε την ίδια ηλικία και ούτε εγω έχω κάνει πολλά ταξιδια στο εξωτερικό. Η Μάλτα όμως ειναι μια χώρα ιδανικη. Πολύ εύκολη η αναζήτηση πληροφοριών, μικρές, κοντινές, απλές μετακινήσεις, εύκολη συνενόηση καθώς όλοι μιλάνε πολύ καλά αγγλικα. Προφανώς και με παρέα έχεις καποιον να μιλάς, να περνάς καλα, όμως και μόνος για μερικές μέρες δεν είναι ασχημα. Εχεις πολλές ελευθερίες. Μην το σκέφτεσαι, πήγαινε και μόνη σου, μια χαρα θα περάσεις!

firefly23

Member
Καλημερα!:)
Σας ευχαριστω πολυ πολυ για τις απαντησεις σας!!
Θα το τολμισω και θα κλεισω εισητηρια για την αλλη βδομαδα.
Σας θα πω εντυπωσεις μολις γυρισω (ευχομαι να ναι μονο θετικες! :p)
@Orfeasraf περιμενω τοσες μερες να τελειωσεις την ιστορια σου!!!

Dina Z

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ονειρεύομαι ... γενικώς!
Σας θα πω εντυπωσεις μολις γυρισω (ευχομαι να ναι μονο θετικες
Να σου πως ένα μυστικό; :rolleyes:
Κάθε εμπειρία - ακόμα και αυτή που μας δυσκολεύει - μπορεί να γίνει θετική!

Καλή διασκέδαση και θα περιμένουμε εντυπώσεις! :D

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
ΜΗΝ δώσεις ποτε την εντυπωση σε κανεναν οτι εισαι μονη ...ακομη και στη ρεσεψιον του ξενοδοχειου κανε μια ασχετη ερωτηση οπως " πως πηγαινω σε αυτη τη πλατεια με περιμενουν οι φιλοι μου" η στο ταξι ..."πηγαιντεμε εκει με περιμενουν οι γονεις μου" και φυσικα αρνητικη απαντηση σε οποιον ή οποια σε ρωτησει αν βρισκεσαι στη χωρα-πολη ΜΟΝΗ...πολυ χολυγουτ? Σου φαινεται...εε φυλαγε τα ρουχα σου...καλα ταξιδια ..αλλα μην αγχωνεσαι εχεις πολλλλααα χρονια μπροστα σου για να γυρισεις το κοσμο.. ;)
Τι λες βρε; Και πως θα γνωρισει κανα γκομενο το κοριτσι αν παντου λεει πως την περιμενει καποιος;

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.012
Μέλη
39.729
Νεότερο μέλος
petrosb

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom