• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιος - Οκτώβριος 2021 !

Ταξίδι μόνος ή μόνη??

Gwo

Member
Μπορεί κάποιος/-α να κάνει τον χρόνο 2 ταξίδια με παρέα και 1 μόνος του, εκεί που θέλει και δεν θέλουν ή δεν μπορούν οι άλλοι.

Χαίρομαι για την παρεούλα σου που λες που κάνετε ταξίδια μακρινά και μεγάλα και πάντα περνάτε ωραία. Είσαι τυχερός, να ξέρεις..
Σκέψου όμως αργότερα όταν κάποιοι από την παρέα ή κι εσύ θα κάνουν οικογένεια. Θα μπορούν να κάνουν τέτοια ταξίδια συχνά, αν όχι εντελώς;
Ποιοι θα επιμένουν να κάνουν και τότε (και πως κυρίως), παρ' όλο που δεν θα 'ναι τόσο εύκολο πια;
Συμφωνώ απόλυτα ότι μελλοντικά ίσως αλλάξουν τα δεδομένα απλά θεωρώ πως αυτή η κουλτούρα πως "σαν το σόλο ταξίδι δεν υπάρχει, είναι ότι καλύτερο" κλπ είναι λίγο παρατραβηγμενο.

Για μένα προσωπικά μιλάω και θεωρώ πως όντως είναι οκ να πάει κάποιος μόνος του αλλά μη το παρουσιάζουμε πως είναι καλύτερο από ένα ταξίδι με πραγματικά καλή παρέα.
Για κάποιους μπορεί όντως να είναι καλύτερο ή να τους ταιριάζει το σόλο ταξίδι αλλά η πλειοψηφία πιστεύω περνάει καλύτερα όταν έχει ένα ωραίο παρεακι.

tatooine

Member
Συμφωνω με καθε λεξη που εγραψες.
Για ολιγοημερα στην ευρωπη δεν το συζηταω μονο με παρεα , εκτος ευρωπης και απο μηνα και πανω μονος με τα χιλια.Τα μακρινα ταξιδια solo ειναι αναζητησης ,ανακαλυπτεις τον εαυτο σου ανακαλυπτεις αλλες κουλτουρες που ειναι ανοιχχτες σε αχεση με την κρυοκωλη Ευρωπη.Ακουσα αρκετες φορες το “mi casa es tu casa” να με φιλοξενησουν να μαθουν πραγματα απο μενα και εγω απο αυτους.
Είπαμε μας αρέσει να ταξιδεύουμε μόνοι αλλά όχι να φτάσουμε στο σημείο να πάμε για ύπνο στο σπίτι του πρώτου τυχόντα. Μακριά και αγαπημένοι.

Taksidiwtis

Member
Είπαμε μας αρέσει να ταξιδεύουμε μόνοι αλλά όχι να φτάσουμε στο σημείο να πάμε για ύπνο στο σπίτι του πρώτου τυχόντα. Μακριά και αγαπημένοι.
Μαλλον εννοουμε διαφορετικα πραγματαΣυνηθιζεται οταν ταξιδευεις για μηνες να κουβαλας ενα σακιδιο στην πλατη , μενεις σε χοστελ , κανεις εθελοντισμο , εκει γνωριζεις ανθρωπους τους γειτονες στο χωριο κτλ.Κανεις φιλιες μπορει ναειναι ντοπιοι η αλλοι σαν και σενα απο οποιοδηποτε μερος του κοσμου .Δεν με ενδιαφερει να ανεβαζω 20 ποστ την ημερα ινστα φβ κτλ.Γιατι ειναι ταξιδι και θελεις να το ζησεις να γνωρισεις πραγματα.Εγω τα εζησα εμαθα και ισπανικα στα ταξιδια στο δρομο που αν ημουν με παρεα θα ηξερα το ευχαριστω και το καλημερα.Δεν θα ειχα γνωρισει τοσο κοσμο.Πριν ενα μηνα ελαβα ενα μαιηλ απο ενα ζευγαρι στο Isl.a de chiloe , ποιοι ειναι αυτοι δεν τους ξερω, μετα εσπασα το κεφαλι και θυμηθηκα ενα ζευγαρι που ημαστε σε ενα μπαρμπεκιου σε ενα φιλικο σπιτι απο αυτο που εκανα εθελοντισμο (νεοζηλανδοι το ζευγαρι με φαρμα με γελαδια και αυτοι που μας φιλοξενησαν στο μπαρμπεκιου γερμανικης καταγωγης 3-4 γενια) και μιλουσαμε πολη ωρα , ημουν και στο επικεντρο λογω ελληνας που δεν ειχαν ξαναδει μιλησα με πανω απο 10 ατομα εκεινη τη μερα.Ε αυτοι με θυμηθηκανε και ερχονται Ελλαδα σε 10 μερες.

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Για κάποιους μπορεί όντως να είναι καλύτερο ή να τους ταιριάζει το σόλο ταξίδι αλλά η πλειοψηφία πιστεύω περνάει καλύτερα όταν έχει ένα ωραίο παρεακι.
Μα η κουβέντα δε πρέπει νομίζω να περιστρέφεται γύρω από το τι είναι καλύτερο, κάτι που για τον καθένα μπορεί να είναι πολύ σχετικό, αλλά για όσους το σκέφτονται/δε το χουν αποφασίσει ακόμη/θερωρούν αδιανόητο να κάνουν ένα ταξίδι μόνοι τους. Η τελευταία κατηγορία ανθρώπων είναι κι αυτή που συναντώ πολύ πιο συχνά (εκτός φόρουμ).
Προφανώς έχει να κάνει και με τον εκάστοτε προορισμό, αυτά που θα δεις και θέλεις ίσως να μοιραστείς ή και όχι, τη φάση που βρίσκεσαι, αν θα βρεις παρέα εύκολα, αν δε θα βρεις και δε θα μπεις κιόλας στον κόπο να ψάξεις γιατί δε σε χαλάει ένα σόλο τριήμερο για παράδειγμα, τα ζητούμενα που έχεις από το μέρος που θα πας κτλ.
Είναι πολλές οι περιπτώσεις, σίγουρα όμως δεν υπάρχει καλύτερο ή χειρότερο.

Earth Citizen

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Λίμνες Καναδά
Θεωρώ πως πολλοί παρουσιάζετε τα σόλο ταξίδια ως κάτι συναρπαστικό ενώ στη πραγματικότητα δεν ισχύει ειδικά σε εκδρομές που προανέφερα.
Δεν υπάρχει "ισχύει" ή "δεν ισχύει ". Προσωπικά γούστα κι επιλογές είναι όλα αυτά. Για κάποιους μπορεί να είναι συναρπαστικό και για κάποιους άλλους όχι.

Hayate

Member
Επόμενο Ταξίδι
Oπου δεν κανονιζουμε..
Ταξίδι-Όνειρο
Hokkaido χειμωνα
Συμφωνώ απόλυτα ότι μελλοντικά ίσως αλλάξουν τα δεδομένα απλά θεωρώ πως αυτή η κουλτούρα πως "σαν το σόλο ταξίδι δεν υπάρχει, είναι ότι καλύτερο" κλπ είναι λίγο παρατραβηγμενο.

Για μένα προσωπικά μιλάω και θεωρώ πως όντως είναι οκ να πάει κάποιος μόνος του αλλά μη το παρουσιάζουμε πως είναι καλύτερο από ένα ταξίδι με πραγματικά καλή παρέα.
Αυτό που είπες, η πλειοψηφία περνάει καλύτερα όταν έχει παρεάκι...Το solo δεν είναι για όλους ισχύει...

Last edited:

tatooine

Member
Μαλλον εννοουμε διαφορετικα πραγματαΣυνηθιζεται οταν ταξιδευεις για μηνες να κουβαλας ενα σακιδιο στην πλατη , μενεις σε χοστελ , κανεις εθελοντισμο , εκει γνωριζεις ανθρωπους τους γειτονες στο χωριο κτλ.Κανεις φιλιες μπορει ναειναι ντοπιοι η αλλοι σαν και σενα απο οποιοδηποτε μερος του κοσμου .Δεν με ενδιαφερει να ανεβαζω 20 ποστ την ημερα ινστα φβ κτλ.Γιατι ειναι ταξιδι και θελεις να το ζησεις να γνωρισεις πραγματα.Εγω τα εζησα εμαθα και ισπανικα στα ταξιδια στο δρομο που αν ημουν με παρεα θα ηξερα το ευχαριστω και το καλημερα.Δεν θα ειχα γνωρισει τοσο κοσμο.Πριν ενα μηνα ελαβα ενα μαιηλ απο ενα ζευγαρι στο Isl.a de chiloe , ποιοι ειναι αυτοι δεν τους ξερω, μετα εσπασα το κεφαλι και θυμηθηκα ενα ζευγαρι που ημαστε σε ενα μπαρμπεκιου σε ενα φιλικο σπιτι απο αυτο που εκανα εθελοντισμο (νεοζηλανδοι το ζευγαρι με φαρμα με γελαδια και αυτοι που μας φιλοξενησαν στο μπαρμπεκιου γερμανικης καταγωγης 3-4 γενια) και μιλουσαμε πολη ωρα , ημουν και στο επικεντρο λογω ελληνας που δεν ειχαν ξαναδει μιλησα με πανω απο 10 ατομα εκεινη τη μερα.Ε αυτοι με θυμηθηκανε και ερχονται Ελλαδα σε 10 μερες.
Αυτού το είδους τουρισμό, μπορούν να το κάνουν ελάχιστοι. Τα έχουμε ξαναπεί.
Φοιτητές νεαροί/ες που εργάζονται σεζόν και άτομα με σχετικά καλή οικονομική άνεση και γερές πλάτες. Επίσης άτομα που επιλέγουν διάφορες χώρες για να εργαστούν, οι ονομαζόμενοι ψηφιακοί νομάδες με διαφορετικά στάνταρ όμως διαβίωσης, αφού νοικιάζουν διαμερίσματα και ζουν από τα εισοδήματα τους.
Επίσης επαγγελματίες υγειάς (εθελοντισμό) η όσοι κάνουν ένα επάγγελμα που μπορούν να το κάνουν οπουδήποτε. Κομμωτές σερβιτόροι μάγειρες.... που χρησιμοποιούν την δουλειά τους περιοδικά και όταν μπορούν, για να επιμηκύνουν τις διακοπές τους.
Εθελοντισμό θα κάνω στον τόπο μου αφιερώνοντας μερικές ώρες από την εβδομάδα μου αν κρίνω ότι ατό με γεμίζει.
Διακοπές με σακίδιο και διαμονή σε χοστελ μαζί με ένα τσούρμο άγνωστους και ότι κουβαλάνε πάνω τους δεν ήταν και ούτε είναι στο φόρτε μου.
Συνήθως για την πλειοψηφία, όταν μπαίνει σε μόνιμο εργασιακό κύκλο είναι αδύνατες αυτές οι διακοπές και από θέμα χρόνου και οικονομικά.
Όχι, όταν κάνω διακοπές δεν επιλέγω να ζω σε κοινόβιο η να ασχολούμε με τα προβλήματα άλλων. Συνήθως το κάνω για να ηρεμήσω και να ξεφύγω από τα δική μου καθημερινότητα.
Κάνω σόλο ταξίδια για να είμαι μόνος όλη την διάρκεια του ταξιδιού.
Δεν κατακρίνω τις επιλογές κανενός άπλα λέω την γνώμη μου.

paefstra

Member
Δεν ειναι φιλιες αυτες, κατα τη γνωμη μου, χωρις παρεξηγηση. Ειναι περιστασιακες γνωριμιες. Απλα για να μη μπερδευουμε τους ορους. Αλλα αν αυτες οι επιφανειακες γνωριμιες ικανοποιουν καποιον, δεν μας πεφτει λογος.

tatooine

Member
Δεν ειναι φιλιες αυτες, κατα τη γνωμη μου, χωρις παρεξηγηση. Ειναι περιστασιακες γνωριμιες. Απλα για να μη μπερδευουμε τους ορους. Αλλα αν αυτες οι επιφανειακες γνωριμιες ικανοποιουν καποιον, δεν μας πεφτει λογος.
Συνηθίζονται αυτού του είδους οι "φίλιες" για ολιγοήμερη δωρεάν διαμονή σε ταξίδια. Το αν καταλήξει σε αρμένικη βίζιτα είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.

Last edited:

evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Νομίζω έχω ξαναγράψει στο νήμα αλλά δεν πειράζει, το φρεσκάρω.
Το αν ταξιδεύεις μόνος ή με άλλους 20 είναι ξεκάθαρα θέμα γούστου. Και τα δύο έχουν την αξία τους για; διαφορετικούς λόγους.
Συμφωνώ με τους προλαλλήσαντες για την αξία του σόλο ως προς τα θέματα ενδοσκόπησης, να μάθεις να κάνεις καλή παρέα με τον εαυτό σου, να κάνεις σκόρπιες γνωριμίες και να βλέπεις πολλά πράγματα σε λιγότερο χρόνο, αλλά φυσικά αν ταιριάζεις ωραία με την παρέα σου, είναι κι αυτό αναντικατάστατο.

Αυτό που με ενοχλεί είναι η υπεροπροβολή του σόλο σαν επίτευγμα, λες και είναι κάτι άξιο προσοχής και θαυμασμού. Δεν είναι! Με το smartphone στο χέρι δεν θέλει ούτε ιδιαίτερες ικανότητες, ούτε τρελό ρίσκο όπως κάποτε. Απλά λόγω εποχής των σόσιαλ υπεπροβάλλεται σαν κάτι αξιοθαύμαστο.
Γνώμη μου είναι ότι είναι ωραίο να το δοκιμάσεις σαν εμπειρία ώστε να μην είσαι έρμαιο της διαθεσιμότητας των άλλων αν χρειαστεί, αλλά πιο σημαντικό είναι να έχεις μάθει να προχωράς με ανθρώπους που σου ταιριάζουν, ακόμη κι αν δε συμφωνείς στο 100, το μοίρασμα σ ένα ταξίδι, οι κοινές αναμνήσεις είναι που φέρνουν κοντά τους ανθρώπους και χρόνια μετά ακόμη μνημονεύουμε, εκείνο το..... θυμάσαι ρε τότε που...τα λέει όλα!

Last edited:

IrisAthens

Member
Κατά την άποψη μου είναι διαφορετικές οι εμπειρίες είτε ταξιδεύεις μόνος είτε με παρέα είτε με σύντροφο. Σε κάθε φάση ζωής σου δίνουν κάτι διαφορετικό.

Έχω περάσει χάλια με παρέα που δεν ταίριαζα αλλά όταν η παρέα έχει κοινά ενδιαφέροντα όλα είναι σουπερ!

Στα 20 μου πάντως το ένιωθα και λίγο σαν επίτευγμα ότι να παίρνω το σακίδιο και ταξιδεύω μόνη μου! Δεν είχα ούτε smart phone τότε ούτε τίποτε... Προσωπικά, με βοήθησε να ανοιχτώ, να μιλήσω με ανθρώπους από όλο το κόσμο και να βγω από το comfort zone μου μένοντας σε ξενώνες που τους όρους δεν τους καθόριζα εγώ.

Νομίζω ότι άν περίμενα πότε θα είχα παρέα θα έκανα τα μισά πράγματα. Είτε αυτό είναι μία παράσταση που θέλω να δω είτε μία πόλη που θέλω να επισκεφτώ.

Παίζει, όπως προαναφέρθηκε, ρόλο και ο προορισμός. Κάποια μέρη είναι για παρέες. Διαλέγεις ανάλογα και πας!

varioAthens

Member
Πριν ενα μηνα ελαβα ενα μαιηλ απο ενα ζευγαρι στο Isl.a de chiloe , ποιοι ειναι αυτοι δεν τους ξερω, μετα εσπασα το κεφαλι και θυμηθηκα ενα ζευγαρι που ημαστε σε ενα μπαρμπεκιου σε ενα φιλικο σπιτι απο αυτο που εκανα εθελοντισμο (νεοζηλανδοι το ζευγαρι με φαρμα με γελαδια και αυτοι που μας φιλοξενησαν στο μπαρμπεκιου γερμανικης καταγωγης 3-4 γενια) και μιλουσαμε πολη ωρα , ημουν και στο επικεντρο λογω ελληνας που δεν ειχαν ξαναδει μιλησα με πανω απο 10 ατομα εκεινη τη μερα.Ε αυτοι με θυμηθηκανε και ερχονται Ελλαδα σε 10 μερες.
Ολα οσα περιεγραψες στο ποστ σου εχουν ενδιαφερον δηλ. το να γνωριζεις κοσμο παντου, να κανεις εθελοντισμο, να φιλοξενεις και να σε φιλοξενουν κλπ και οταν ημουν 20-25 ειχα βρει τρομερα συναρπαστικο οτι κοιμηθηκαμε σε δωματιο ξενοδοχειου 15 ατομα που γνωριζόμασταν ελαχιστα ή οτι εκανα ωτο στοπ και επειδη τα παιδια μου φανηκαν και γ@μw πηγαμε την αλλη μερα με την παρεα μου να μας φιλοξενησουν στο εξοχικο τους ή το οτι εχω κοιμηθει σε παγκακια απο την Θεσσαλονικη μεχρι και την Βενετια…. Απλα μεγαλωνοντας κατι που θελεις τη βολη σου, κατι που γινεσαι πιο καχύποπτος, κατι που αναζητας πιο ουσιαστικες φιλιες παρα περιστασιακες γνωριμιες (βασει των υπογραμμισμενων γινεται φανερο οτι δεν προκειται για κανονικες φιλιες αλλα πιο πολυ οι τυποι ψαχνουν καπου να μεινουν), ολο αυτο που περιγραφεις απομακρύνεται ολο και περισσοτερο απο τα θελω μας.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.027
Μέλη
39.743
Νεότερο μέλος
Vaso Kom

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom