• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιος - Οκτώβριος 2021 !

Ταξίδι μόνος ή μόνη??

duty_free

Member
Ο [γνωστος για το σύνδρομο κανδαυλισμου το οποίο ξέσκισεν τότε με την καλή του (sic)] Iωαννης Παυλος Σαρτρ -εξου και η φυγόκεντρος τάσις των οφθαλμών του· δεν ηξερε που να το πρωτοκοιτάξει ο κιαρατάς!) είχε πει (τό μόνο αξιο προσοχης και ισως ενστερνίσεως) πως :

«Αν αισθάνῃσαι μοναξιά όταν είσαι μόνος, έχεις κακή παρέα»

(νομιζω οτι το εχω ξαναναφερει εδωνανά)

Θέλω να πω ασούμε, γιατί φοβάστε ταξιδάκια κατά μόνας;

ΟΚ, δεν λεμε να εκδράμουμε σε εξοχάς τινάς ενθα αγροτικαί φυλακαί βαρυποινιτών.

Αλλά μια Ρώμη για ενα Που Σου και Κου, πόσο προς προβληματισμόν πιά;

Ντάξει, καλον ειναι να μην σφυρηλατούμεθα στην μοναξια (διότι ορα κατω κατω το ιματζ - μιλώ αποκλειστικώς για μένανε, δεν αναφέρομαι σε κανένανε).

Αλλά ενα ταξιδάκι μοναχικοτητος στα τόσα, ειναι σχεδον δέον.

Aπο μένανε, ειναι νε.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
d.jpg

Hayate

Member
Επόμενο Ταξίδι
Oπου δεν κανονιζουμε..
Ταξίδι-Όνειρο
Hokkaido χειμωνα
Εγώ βλέπω ότι κάνουμε το ίδιο πράγμα που κάναμε και στο άλλο topic "τουρίστας ή ταξιδιώτης"...Ο καθένας,διορθώνω κάποιοι,προσπαθεί να μειώσει με τον τρόπο του αυτό που κάνει ο άλλος,επειδή έχει επιλέξει( ή δε μπορεί,δε θέλει)να κάνει το αντίθετο ...Δε ξέρω αν κάποιος από τους πεπειραμένους solo ταξιδιώτες βγήκε και είπε "Εγώ είμαι και κανένας άλλος, προσκυνηστε με".Αν ναι κακως.Ως solo ταξιδιώτης έχω πει ότι αν κάποια στιγμή πιάσω τον εαυτό μου να το "παίζω" Ταξιδαρχης τότε θα σκεφτώ να σταματήσω γιατί θα σημαίνει ότι ο λόγος που ταξιδεύω είναι σίγουρα όχι ο σωστός...Επίτευγμα που αναφέρθηκε το solo ταξίδι σίγουρα δεν είναι.Υπαρχουν άλλες λέξεις καταλληλοτερες.Ας βρούμε καποια-ες...Εχοντας βρεθεί σε κάποιες δύσκολες και απαιτητικές καταστάσεις σε κάποια μέρη του κοσμου,όχι δυσάρεστες τις περισσότερες φορες ευτυχώς,μπορώ να πω ότι είναι κάτι συγκλονιστικό και σίγουρα αρκετοί με νιωθουν .Οπότε να μια λέξη...
Τέλοσπάντων ας δεχτούμε τη διαφορετικότητα (woke ατζέντα στο χώρο των ταξιδίων να μου πεις?)και ας ακολουθήσει ο καθένας αυτό που θέλει και του ταιριαζει...

evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Δε ξέρω αν κάποιος από τους πεπειραμένους solo ταξιδιώτες βγήκε και είπε "Εγώ είμαι και κανένας άλλος, προσκυνηστε με".Αν ναι κακως.

δεν έχεις ιδέα!! Δες κανένα ισταγκράμ να βεβαιωθείς :haha:

paefstra

Member
Δε ξέρω αν κάποιος από τους πεπειραμένους solo ταξιδιώτες βγήκε και είπε "Εγώ είμαι και κανένας άλλος, προσκυνηστε με".Αν ναι κακως.
Ναι, γυναικες και αντρες. Οσοι/ες απο αυτους μετα το εκαναν επαγγελμα, ειναι κατανοητο γιατι.
Για τους υπολοιπους, παλι κατανοητο ειναι.

Μην ξεχνατε παντως οτι εκτος φορουμ φερνουν και εισοδημα τα ταξιδια, οχι μονο likes.

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Το αν ταξιδεύεις μόνος ή με άλλους 20 είναι ξεκάθαρα θέμα γούστου. Και τα δύο έχουν την αξία τους για; διαφορετικούς λόγους.
Όχι απαραίτητα, είναι και θέμα συνθηκών. Μπορείς να θέλεις παρέα και να μη βρίσκεις, ή και το αντίθετο, μπορεί κάποια στιγμή να θέλεις απομόνωση και να μη γίνεται. Σαφώς και τα δύο έχουν την αξία τους και συμφωνώ ότι πρέπει να υπάρχει μια σχετική ισορροπία.

Νομίζω ότι άν περίμενα πότε θα είχα παρέα θα έκανα τα μισά πράγματα. Είτε αυτό είναι μία παράσταση που θέλω να δω είτε μία πόλη που θέλω να επισκεφτώ.
Αυτό είναι και το δικό μου συμπέρασμα που δυστυχώς άργησα πολύ να το καταλάβω. Σίγουρα πάντως ήταν ο σημαντικότερος λόγος που ξεκίνησα τα μεμονωμένα ταξίδια κ.α.

Δε ξέρω αν κάποιος από τους πεπειραμένους solo ταξιδιώτες βγήκε και είπε "Εγώ είμαι και κανένας άλλος, προσκυνηστε με".
Ουυυυυ, και κάτι περισσότερο. Μπορεί να μη το λένε έτσι ακριβώς αλλά το συμπεραίνεις από τα γραφόμενα και τα λεγόμενα τους, τα παραδείγματα άπειρα σε όλα τα social.

Προσωπικά νομίζω ότι όλοι έχουμε ναρκισσισμό μέσα μας όσον αφορά το θέμα ταξίδια, άλλος λίγο, άλλος ελάχιστο κι άλλος πάρα πολύ.

paefstra

Member
Ουυυυυ, και κάτι περισσότερο. Μπορεί να μη το λένε έτσι ακριβώς αλλά το συμπεραίνεις από τα γραφόμενα και τα λεγόμενα τους, τα παραδείγματα άπειρα σε όλα τα social.

Προσωπικά νομίζω ότι όλοι έχουμε ναρκισσισμό μέσα μας όσον αφορά το θέμα ταξίδια, άλλος λίγο, άλλος ελάχιστο κι άλλος πάρα πολύ.
Επειδη σε πολλα τοπικ επιστρεφουμε στο ιδιο θεμα, καποια στιγμη ας το παρουμε αποφαση οτι η ταξιδιωτικη δραστηριοτητα δεν ειναι ουτε εξαγνιστικη ουτε εξιδανικευμενοι οι ταξιδιωτες. Και ναρκισσους και πονηρους και παρασιτα κλπ απο ολα εχει ο μπαχτσες. Βαρετο κατανταει καπου.
Παμε παρακατω.

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Να αγκαλιασουμε την διαφορετικοτητα αλλά όχι και τους ταξιδιώτες ρε παιδιά. Κάπου να βάλουμε φρένο σαν κοινωνία!

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Δε ξέρω αν κάποιος από τους πεπειραμένους solo ταξιδιώτες βγήκε και είπε "Εγώ είμαι και κανένας άλλος, προσκυνηστε με"
Ή δεν παρακολουθείς φόρουμ ή πλάκα μας κάνεις...

Hayate

Member
Επόμενο Ταξίδι
Oπου δεν κανονιζουμε..
Ταξίδι-Όνειρο
Hokkaido χειμωνα
Ή δεν παρακολουθείς φόρουμ ή πλάκα μας κάνεις...
Κοίτα τώρα που το λες θυμάμαι μια περίπτωση ενος που είπε ότι το φόρουμ χρειαζεται αυτόν και όχι αυτός το φόρουμ..Και είδα ότι αυτομπαναριστηκε ή έφαγε μπλοκ δε ξέρω...Να τέτοιες περιπτώσεις λέω ότι γυρνας και τους λες "Να τα βράσω και τα ταξίδια σου"

Για να το λέτε αρκετοί μάλλον υπάρχουν κάποιοι που ξεφεύγουν...

Τωρα ,το να υποστηρίζεις τις επιλογές σου και να νιώθεις περήφανος και ικανοποιημένος που για παράδειγμα έφερες σε πέρας ένα δύσκολο και πολυήμερο ταξίδι μόνος σου,το θεωρώ υγιές...Το να αυτοβελτιωνεσαι μέσα από αυτή τη διαδικασία επίσης ναι...Οπότε μηπως πρέπει να σκεφτούμε ότι μας ενοχλούν κάποιοι στα social επειδή κάνουν αυτό που δεν κάνουμε εμείς??Με έχω πιάσει και μένα να λέω ας πούμε "Να έγινε ο άλλος 20 χρόνων,πήρε τα φράγκα από τους γονείς επειδή μπορούσε και γυρνάει τον κοσμο". Στην ουσία κάνει αυτό που δεν μπορούσα να κάνω εγώ αλλά μου βγαίνει έτσι...Και για τους γκρουπατους έχω μιλήσει απαξιωτικά κάποιες φορές,μετά λέω εντάξει αυτό θέλουν και αυτό τους αρέσει ..Τέλοσπάντων καμία φορά μέσα από το γραπτό λόγο δε μεταφέρονται σωστά κάποια πράγματα και γίνονται παρεξηγήσεις χωρίς λόγο...

Vicks

Member
Επόμενο Ταξίδι
Τυνησία
Ταξίδι-Όνειρο
Καμπότζη-Λάος-Βιετνάμ
psilos3 said: Αυτό είναι και το δικό μου συμπέρασμα που δυστυχώς άργησα πολύ να το καταλάβω. Σίγουρα πάντως ήταν ο σημαντικότερος λόγος που ξεκίνησα τα μεμονωμένα ταξίδια κ.α.

Το ίδιο ακριβώς κι εγώ. Αν περίμενα να έχω οπωσδήποτε παρέα, θα είχα χάσει ταξίδια, ταινίες, παραστάσεις. Σαφέστατα και το να μοιράζεσαι εμπειρίες είναι υπέροχο, έχω απολαύσει τρομερά τα ταξίδια με καλή παρέα - αλλά πρόκειται για ανθρώπους-εγγύηση, που ξέρουμε τα χούγια ο ένας του άλλου και αλληλοσυμπληρωνόμαστε. Προσωπικά, ένας ακόμα λόγος να κάνω σόλο δραστηριότητες είναι η κούραση που μου προκαλούν οι διαπραγματεύσεις, οι οποίες με ξενερώνουν όταν τραβάνε σε μάκρος: ναι, να πάμε, τέλεια παράσταση, αλλά γίνεται άλλη μέρα; άλλη ώρα; αλλού μετά; θα αργήσω λίγο, κλπ...

chrisbd

Member

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Κοίτα τώρα που το λες θυμάμαι μια περίπτωση ενος που είπε ότι το φόρουμ χρειαζεται αυτόν και όχι αυτός το φόρουμ..Και είδα ότι αυτομπαναριστηκε ή έφαγε μπλοκ δε ξέρω...Να τέτοιες περιπτώσεις λέω ότι γυρνας και τους λες "Να τα βράσω και τα ταξίδια σου"
Ναι, έχει μεγάλη διαφορά το τι νομίζει οτι είναι ο καθένας απο αυτό που είναι εν τέλει... Τη φράση που αναφέρεις την έχω πει πολλάκις, δυστυχώς.

,το να υποστηρίζεις τις επιλογές σου και να νιώθεις περήφανος και ικανοποιημένος που για παράδειγμα έφερες σε πέρας ένα δύσκολο και πολυήμερο ταξίδι μόνος σου,το θεωρώ υγιές...Το να αυτοβελτιωνεσαι μέσα από αυτή τη διαδικασία επίσης ναι...
Οι άνθρωποι που προσπαθούν πραγματικά να αυτοβελτιωθούν κρατούν χαμηλούς τόνους, γιατί έχουν αντιληφθεί οτι είναι μια διαδικασία επίπονη, δύσκολη, χρονοβόρα και χωρίς βέβαια αποτελέσματα.

Φυσικά και δεν είναι κακό να υποστηρίζεις τις επιλογές σου, όταν για να το κάνεις δεν προσπαθείς να μειώσεις αυτές των άλλων ή δεν τις στηρίζεις σε ψέματα. Τα ταξίδια είναι μια επιλογή τρόπου ζωής ή έστω ένα χόμπι-τρελα-παθος για κάποιους, αλλά σίγουρα δεν είναι μέθοδος αυτοβελτίωσης. Υπάρχουν πολλοί που είναι "πεπειραμένοι solo ταξιδιώτες", όπως σου αρέσει να το λες, αλλά αν τους αφήσεις μόνους στη ζωή, θα πνιγούν... και αυτό φαίνεται απο το τρόπο που μιλάνε και συμπεριφέρονται, ακόμα και στο γραπτό λόγο!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.027
Μέλη
39.743
Νεότερο μέλος
Vaso Kom

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom