Π.Γ.Δ.Μ. Ταξίδι στα Σκόπια

Μηνύματα
13
Likes
11
Ταξίδι-Όνειρο
Παντού
Ωραία ιστορία! Σκέφτομαι και εγώ να πάω Οχρίδα σε 1-2 εβδομάδες.

Δεν ήξερα πως δεν χρειάζεται διαβατήριο!
 

sofiakalxainictra

New Member
Μηνύματα
4
Likes
0
γεια σου, αρχικά να σου πω ότι με εξέπληξε η ιστορία σου. πραγματικά ταξίδεψα μαζί σου. τα χριστούγεννα μάλλον θα ταξιδέψω βέλες και θέλω να σε ρωτήσω τι τρένο πήρες από τη θεσσαλονίκη για το συγκεκριμένο σου προορισμό. ευχαριστώ *διορθώθηκε
 

Borealis

Member
Μηνύματα
3.817
Likes
7.700
γεια σου, αρχικά να σου πω ότι με εξέπληξε η ιστορία σου. πραγματικά ταξίδεψα μαζί σου. τα χριστούγεννα μάλλον θα ταξιδέψω βέλες και θέλω να σε ρωτήσω τι λεωφορείο πήρες από τη θεσσαλονίκη για το συγκεκριμένο σου προορισμό. ευχαριστώ
Τι ακριβώς διάβασες από την ιστορία? ο άνθρωπος αφιερώνει σχεδόν μία σελίδα εξηγώντας πως πήγε με το τραίνο στα Σκόπια.
 

sofiakalxainictra

New Member
Μηνύματα
4
Likes
0
χαχα χίλια συγγνώμη, τυπογραφικό λάθος λόγο βιασύνης. ψάχνω όλους τους πιθανούς τρόπους για το ταξίδι μου και μπερδεύτηκα. ελπίζω να μην έθιξα κάποιον
 

Borealis

Member
Μηνύματα
3.817
Likes
7.700
χαχα χίλια συγγνώμη, τυπογραφικό λάθος λόγο βιασύνης. ψάχνω όλους τους πιθανούς τρόπους για το ταξίδι μου και μπερδεύτηκα. ελπίζω να μην έθιξα κάποιον
Τέλος πάντων, δεν νομίζω να υπάρχει λεωφορείο ειδικά για Σκόπια (χωρίς βέβαια να είμαι σίγουρος). Αν επιμένεις για λεωφορείο μπορείς να βρεις γραφεία που έχουν λεωφορεία για Βελιγράδι, Βουδαπέστη, Τσεχία κλπ. και τα οποία θα σταματούσαν στα Σκόπια.
 

Dva Srca

Member
Μηνύματα
558
Likes
1.053
Επόμενο Ταξίδι
Σλοβενία
Ταξίδι-Όνειρο
Ισραήλ, Ειρηνικός
Θυμάμαι ότι το τρένο από Θεσσαλονίκη για Σκόπια σταματούσε Veles στην πορεία. Ρώτα και στον ΟΣΕ για να είσαι βέβαιη πάντως. Γενικά μέχρι Σκόπια το ταξίδι δεν είναι πολύ κουραστικό με τρένο, οπότε το προτείνω. Να πω πληροφοριακά ότι το τρένο έχει σαν τελικό προορισμό το Βελιγράδι, όχι τα Σκόπια, αλλά περνά από πάνω από 8 πόλεις στη γείτονα χώρα.
 

sofiakalxainictra

New Member
Μηνύματα
4
Likes
0
σε ευχαριστώ πάρα πολύ. μήπως γνωρίζεις και για τρένο, από ποια εταιρία, γιατί είμαι λίγο άσχετη

για τον οσε που είδα δεν βρήκα κατι. θα παρω και τηλέφωνο βεβαια. ευχαριστω
 

Glosoli

Member
Μηνύματα
403
Likes
314
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
To ΤΡΈΝΟ ΝΑΙ ναι κανει σταση στο Veles...και ειναι του ΟΣΕ...ξεκιναει ενα καθε πρωι και ενα καθε απογευμα προς βραδυ...συγνωμη που δεν βλεπω τα σχολια γρηγορα παιδια αλλα ειμαι κω!!!
 

peter75rhodes

Banned
Μηνύματα
329
Likes
99
Επόμενο Ταξίδι
GWT/BGY/BRA/AMS/MAD/CRL
Ταξίδι-Όνειρο
Island/Grönland
Γιουργκοσλαβική Μακεδονία

Υπάρχει πολύ φθηνό τρένο από Θεσσαλονίκη για Σκόπια και άλλες πόλεις της γιουγκοσλαβικής Μακεδονίας και κάνει 4 ώρες με τις στάσεις στα σύνορα και αλλού. Νομίζω φεύγει κάθε μέρα στις 14.00. Τελευταία φορά επισκέφτηκα την πρωτεύουσα Σκόπια αλλά έχω πάει και στο Μπίτολα, στο Τέτοβο, στην πανέμορφη Οχρίδα και στο (Τίτο) Βέλες.

Σκόπια
Ωραία η πόλη αλλά διχασμένη θρησκευτικά. Το ποτάμι Βαρδάρης χωρίζει τις δύο κοινότητες στη μέση. Ο πιό άσχημος σταθμός τρένων της Ευρώπης που έχω δει είναι στα Σκόπια. Οι πιό καλοί όμως άνθρωποι επίσης στα Σκόπια! Πάμε Τέτοβο, στον αλβανόφωνο θύλακα.

Τέτοβο
Το πιό επικίνδυνο ταξίδι που έκανα ποτέ. Η πόλη ζωντανή-νεκρή ήταν άνοιξη του 2002 όταν στο κέντρο της πόλης μας σταμάτησαν για έλεγχο κυανόκρανοι. Οι τουφεκιές που ακούγαμε στα βόρεια της πόλης δεν ήταν κηνυγοί που βγήκαν για μπεκάτσες: Ήταν αντάρτες Αλβανοί που εφορμούσαν από το Κόσοβο για να κάνουν πλιάτσικο! Φύγαμε άρον-άρον για Οχρίδα.

Οχρίδα
Τουριστικά αναπτυγμένη η περιοχή με υπέροχη λίμνη και φανταστικές πέστροφες σαν της γειτονικής Πρέσπας. Υπέροχη πόλη με σοκάκια και στενά του 17ου αιώνα.

Τίτο Βέλες
Αν και σήμερα λέγεται σκέτο Βέλες, πολλοί το αποκαλούν ακόμη με το παλιό του όνομα λόγω της αίγλης του παλιού ηγέτη που ένωσε τη Γιουγκοσλαβία. Αδιάφορη πόλη, υποανάπτυκτη, σαν σκηνικό ταινίας του Αγγελόπουλου. Μοναδικές στιγμές όταν παρκάραμε το αμάξι και μας πήραν από πίσω τα πιτσιρίκια ζητώντας "παρά-παρά". Ο μακεδονικός καφές που ήπιαμε κόστισε 15 τότε λεπτά του ευρώ!
 

anahoritis

Member
Μηνύματα
25
Likes
19
Επόμενο Ταξίδι
ΕΛΠΙΖΩ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΔΩ ΟΛΑ
ΟΧΡΙΔΑ

Εκανα ενα ταξειδι στην Οχριδα,για δευτερη φορα την Πρωτοχρονια.Μεγαλη διαφορα απο τη προηγουμενη φορα (πριν 5 χρονια).Η Οχριδα εχει αλλαξει προς το καλυτερο.Εχουν διατηρησει,τον χαρακτηρα της πολης στα καινουργια κτιρια και στις ανακαινισεις.Ανεβαινουν τουριστικα.Ειναι πραγματι,ενα πολυ ωραιο κοντινο και φθηνο μερος.Η γυρω περιοχη ειναι πανεμορφη.Διαπιστωσα Εθνικιστικη εξαρση.Στην διαδρομη για το Μαυροβο,Η Αλβανικη σημαια εχει αντικαταστησει ,στα χωρια ,την Σκοπιανη και κατασκευαζονται με φοβερους ρυθμους καινουργια τζαμια.Θα εχουν προβλημα σε λιγο.Απεναντι μας, διαπιστωσα,στο ξενοδοχειο που μειναμε,το βραδυ της Πρωτοχρονιας,προκλητικοτητα.Επιδεικτικα,ξεροντας,οτι ειμαστε Ελληνες,τραγουδια για Μακεδονια ,Αλεξανδρο,κ.λ.π(πιαναμε τις λεξεις),και βλεμματα με σημασια.Ισως επειδη ειμαστε οι μονοι Ελληνες και μεμονομενοι,χωρις γκρουπ,σε ξενοδοχειο απο αυτα που δεν πανε τα Ελληνικα γκρουπ.Ολα αυτα με την ανοχη του ξενοδοχου που ηταβ παρων καιεδεινε τα ευσημα,στην ορχηστρα ,με νοηματα ,ολο σημασια.Τουλαχιστον Οσοι πηγαινουν να αποφευγουν το συγκεκριμενο ξενοδοχειο,που το ειχαμε βρει μεσω Ιντερνετ,χωρις συστασεις.(hotel TINO)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.188
Μηνύματα
883.387
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom