Ινδονησία Ταξίδι στην Ινδονησία

Polly

Member
Εγώ θα έλεγα να πατε Raja Ampat, να σας μείνει αξέχαστο το αρχιπέλαγος, αντί για Karimunjawa

Yogyakarta σε 2 μέρες γίνεται για να γλιτώσετε μια μέρα.

Όχι άλλη Ιαβα: πολλή κίνηση, φασαρία, μηχανάκι. Τόσο ωραία μέρη έχει η χώρα. Ναι στο Flores-Komodo είναι από τα χαιλαιτ της χωρας.
Ευχαριστώ Γιώργο. Οκ δεν θα βάλω και άλλες μέρες στην Ίαβα. Διάβασα και την τελευταία σου ταξιδιωτική ιστορία με μεγάλο ενδιαφέρον. Για RA θα το θέλαμε πολύ, αλλά οι εσωτερικές πτήσεις για Sorong είναι εκτός budget για εμάς (όταν το κοίταξα, είχαν σχεδόν 400 ευρώ το άτομο). Ποιος ξέρει, ίσως κάποια άλλη φορά μας δωθεί η ευκαιρία, οι μέρες μας είναι λίγες, που να πρωτοπάει κανείς!

Last edited:

georgi d

Member
Η κυβέρνηση της επαρχίας Μπαλί στην Ινδονησία εξέδωσε νέο σύνολο κανόνων για τους ξένους τουρίστες που κάνουν διακοπές στο νησί. Αφορούν κυρίως την ενδυμασία και τη συμπεριφορά των τουριστών όταν επισκέπτονται θρησκευτικά μνημεία και τελετουργίες, καθώς και δημόσιους χώρους.

Σύμφωνα με το έγγραφο, κάθε τουρίστας πρέπει να συνοδεύεται από αδειούχο τοπικό ξεναγό, ο οποίος γνωρίζει καλά την οικολογία, τις παραδόσεις και την πολιτιστική ιστορία του Μπαλί. Αυτό αναμένεται να ελαχιστοποιήσει τη συχνότητα εμφάνισης ανάρμοστης συμπεριφοράς.

Η κυβέρνηση εισάγει επίσης έναν υποχρεωτικό τουριστικό φόρο 150.000 Rp (περίπου 9 $), ο οποίος μπορεί να καταβληθεί κατά την άφιξη στο Μπαλί. Ο φόρος αποσκοπεί στη διατήρηση της φύσης και στη διατήρηση των υποδομών.

Η οδήγηση οχημάτων από αλλοδαπούς στο Μπαλί θα υπόκειται πλέον σε αυστηρότερους ελέγχους. Οι τουρίστες πρέπει να έχουν έγκυρη διεθνή ή ινδονησιακή άδεια οδήγησης, να φορούν μη αποκαλυπτικά ρούχα και να χρησιμοποιούν κράνη όταν οδηγούν μοτοσικλέτες.

Επιπλέον, οι αρχές σχεδιάζουν να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή στη νομιμότητα της φιλοξενίας τουριστών: καλούνται να κάνουν κράτηση δωματίων μόνο σε αδειοδοτημένα ξενοδοχεία και άλλες εγκαταστάσεις διαμονής.

Το νέο σύνολο κανόνων τονίζει ότι στο Μπαλί απαγορεύεται αυστηρά η είσοδος στα άδυτα των ναών κατά τη διάρκεια μιας θρησκευτικής τελετής ή προσευχής, εκτός εάν ο επισκέπτης σχεδιάζει να συμμετάσχει σε αυτήν. Απαγορεύεται επίσης η αναρρίχηση σε ιερά δέντρα, η βεβήλωση ιερών τόπων ή η ασέβεια συμπεριφορά κοντά σε ναούς.

Απαγορεύεται η ρύπανση, η βρισιά σε δημόσιους χώρους, η εμπλοκή σε μη εξουσιοδοτημένες επιχειρηματικές δραστηριότητες ή η εργασία χωρίς κατάλληλες βίζες ή άδειες.

Halarotis

New Member
Καλησπέρα σε ολους. Διαβαζω το site καιρο αλλα ειναι η πρωτη φορα που αναζηταω ενεργα μια βοηθεια για ενα προγραμματισμο ταξιδιου.

Έχω δυσκολευτεί αρκετα για το σχεδιασμο του ταξιδιου στην Ινδονησια (τον Οκτωβριο) - και εχω δει και αλλους με αυτη τη δυσκολια για Ινδονησια. Tεραστια χωρα με απιστευτα πραγματα που μπορει να κανει κανεις και χαωνομαι λιγο η αληθεια ειναι

Αυτα που ξερω ειναι. Εχουμε 16 μερες μαζι με τα αεροπορικα, με εστιαση σε φυση και πολιτισμο και φυσικα παραλιες. Μεγαλες πολεις δεν θελουμε καθολου.

Έχω βγάλει το παρακάτω πρόγραμμα βασισμένο στα παραπάνω.

Πλανο Α
  • Άφιξη Γιογκιακάρτα και διαμονη 6 μερες στην Ιαβα για χωρια και Πραμπανάν και Μποροντουπούρ και φυσικα μετα μεταβαση σε Μπρομο και ισως κανενα καταραχτη (madakaripura). Αναχωρηση απο Surabaya για Sorong
  • Raja Ambat 5 μερες (4 διαμονες στα νησια και μια πηγαινε ελα λογω ωρων ferry και αεροπλανου )
  • Μετα πεταμε για Μπαλι για 2 μερες πιο πολυ γιατι η μεταβαση απο raja ambat σε αθηνα ειναι πολλες ωρες και ειιπαμε να τη σπασουμε. Δεν ειναι για να δουμε το Μπαλι.
Πλανο Β
  • Άφιξη Γιογκιακάρτα και διαμονη 4 μερες, Πιο συντομη διαμονη στην Ιαβα και βιαστικη ισως. Θελουμε να καλυψουμε τα Πραμπανάν και Μποροντουπούρ και φυσικα το Μπρομο. Αναχωρηση απο Surabaya για Flores Island
  • Flores Island. Θα μεινουμε 4 μερες. Μια για το Komodo και ισως να παμε και στην ενδοχωρα, απλα δεν ξερω ποσα προλαβαινουμε να δουμε σε 2-3 μερες
  • Raja Ambat 5 μερες (4 διαμονες στα νησια και μια πηγαινε ελα λογω ωρων ferry και αεροπλανου )
  • Μετα επιστροφη Αθηνα. Πολλες ωρες επιστροφη μαλιστα.
Ουσιαστικα οι ερωτησεις ειναι
1) Επικεντρωνομαστε στο να βαλουμε ενα νησι ακομα ή να επιμεινουμε μονο στην Ιαβα και στο Raja Ambat? Δεν ειμαι σιγουρος αν αξιζει να μεινουμε 6 μερες στην ανατολικη Ιαβα και να μην βαλουμε ενα επιπλεον νησι. Και αν ναι στο επιπλεον νησι, αυτο θα ειναι το Flores?
2) Για το raja ambat. Δεν ειμαστε φαν το καταδυσεων και snorkeling δεν εχουμε κανει πολυ. Απλα ειδαμε απιστευτες φωτο και διαβασαμε υπεροχα πραγματα τοσο που θελουμε να παμε. Οι 5 μερες ειναι οκ ή δεν χρειαζονται και τοσες? Ρωταω με τη λογικη οτι δεν θα κανουμε καταδυσεις ή snorkeling με τις ωρες. Και με βασει αυτο αξιζει να μεινουμε στο Kri ή να προτιμησουμε καποιο αλλο οπως το Gam ή το Mansuar?

Οποιαδήποτε πληροφορία ή συμβουλή για να με κατατοπίσετε θα είναι ευπρόσδεκτη.

Σας ευχαριστώ!

Δημήτρης

Last edited:

GTS

Member
Μέγας Συγγραφέας
Η Ινδονησία είναι τεράστια και φανταστική χώρα. Έχω πάει 3 φορές και σίγουρα θα ξαναπάω, επομένως η συμβουλή μου: μην αγχώνεστε, καλύτερα να αφιερώσετε περισσότερο και πιο ποιοτικό χρόνο σε 1-2-3 μέρη παρά τρεχάλα. Το 1ο πλάνο επομένως μου φαίνεται πιο καλό και πιο ποιοτικό. Η χώρα είναι να πας και να ξαναπάς. Το Φλόρες είναι υπέροχο νησί, με μηδέν τουρισμό πλην Κόμοντο το οποίο δεν μας άρεσε, το έχει καταστρέψει η πολυκοσμία (λεφούσια).

Yorgos

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
Πακιστάν-Κίνα
Ταξίδι-Όνειρο
Roraima-Socotra
Γεια σου Δημήτρη.

Εξαρτάται καθαρά απο το στιλ σου, άλλοι ταξιδεύουν γρήγορα, άλλοι αργά. Εγώ θα πήγαινα να δω οσο το δυνατόν περισσότερα. Προσωπικά απο Ιάβα με bromo, yogyakarta, borobudur & prambanan είμαι πολυ καλυμμένος.

Μπαλί για 2 μερες δε θα πήγαινα γιατι λόγω αποστάσεων θα εγκλωβιστειτε στο νότο, που καλύτερα να πατε στο Φαληρακι, ειναι δράμα, φαντάζομαι δε σας ενδιαφέρει τρομερα να δειτε μεθυσμενους Ρωσους και αλαλαζοντες Αυστραλους ή να τριγυρίζετε μαγαζιά με σαγιονάρες και σουβενίρ ή να είστε 2 ώρες στην ουρα να περιμένετε μια φουσκωχειλού να τη βγάλει φωτό ο δύσμοιρος συνοδός της που κοιλιέται στο έδαφος . Άσε που οι παραλίες ειναι για κλάματα.

Raja ambat για μενα που ο ενθουσιασμός μου για το βυθό και την παραλία φεύγει γρήγορα θα εμενα 3 βραδια, 5 ειναι πολλά. Άλλος στα 5 μπορεί να νιώθει και στέρηση, ότι έμεινε λιγο.

Κάπου σε αυτή την ιστορία Ινδονησία - Ινδονησία, καμιά εικοσαριά χρόνια αργότερα (δες τα περιεχόμενα γιατί είναι ατέλειωτη) θα βρεις μια πρόταση για το Raja Ambat και πού μείναμε εμείς, ένα μέρος ψιλοάγνωστο ονόματι Kai Kecil που μάλλον ταιριάζει στα θέλω σας και τα γνωστά -αλλά φοβερά- έθιμα στην Tana Toraja. Ανάλογα λοιπόν με το τι θα σου κάνει κλικ, προσωπικά θα έκανα 4-5 βράδια Ιάβα, 4 στο Raja Ampat, 2 στο Kai Kecil και 2 στην Tana Toraja. Περισσεύουν τρία βράδια μάλλον για την πόλη άφιξης και αναχώρησης ή ό,τι άλλο νομίζεις.

Φλόρες, Lombok (δεν παίρνει όση δημοσιότητα του αξίζει) και Komodo έχω να πάω τόσα χρόνια που ό,τι και να σου πω είναι μπαγιάτικο, αλλά πριν τρεις σχεδόν δεκαετίες ήταν το δεύτερο μαγικότερο μέρος στον κόσμο (μαζί με τα Gili) μετά τις Άνδεις για μένα.

Καλές επιλογές να έχετε.

Halarotis

New Member
Η Ινδονησία είναι τεράστια και φανταστική χώρα. Έχω πάει 3 φορές και σίγουρα θα ξαναπάω, επομένως η συμβουλή μου: μην αγχώνεστε, καλύτερα να αφιερώσετε περισσότερο και πιο ποιοτικό χρόνο σε 1-2-3 μέρη παρά τρεχάλα. Το 1ο πλάνο επομένως μου φαίνεται πιο καλό και πιο ποιοτικό. Η χώρα είναι να πας και να ξαναπάς. Το Φλόρες είναι υπέροχο νησί, με μηδέν τουρισμό πλην Κόμοντο το οποίο δεν μας άρεσε, το έχει καταστρέψει η πολυκοσμία (λεφούσια).
Ναι μου το εχουνε πει και αλλοι αυτο για την Ινδονησια και προσπαθω να παλεψω με το "να δω οσα περισσοτερα μπορω αφου παω μεχρι εκει"!!
Η αληθεια ειναι οτι θελαμε και το Φλορες για την πιο αυθεντικη ματια αλλα ισως το παρακανω. Θα το δω! Σε ευχαριστω πολυ!

Halarotis

New Member
Γεια σου Δημήτρη.

Εξαρτάται καθαρά απο το στιλ σου, άλλοι ταξιδεύουν γρήγορα, άλλοι αργά. Εγώ θα πήγαινα να δω οσο το δυνατόν περισσότερα. Προσωπικά απο Ιάβα με bromo, yogyakarta, borobudur & prambanan είμαι πολυ καλυμμένος.

Μπαλί για 2 μερες δε θα πήγαινα γιατι λόγω αποστάσεων θα εγκλωβιστειτε στο νότο, που καλύτερα να πατε στο Φαληρακι, ειναι δράμα, φαντάζομαι δε σας ενδιαφέρει τρομερα να δειτε μεθυσμενους Ρωσους και αλαλαζοντες Αυστραλους ή να τριγυρίζετε μαγαζιά με σαγιονάρες και σουβενίρ ή να είστε 2 ώρες στην ουρα να περιμένετε μια φουσκωχειλού να τη βγάλει φωτό ο δύσμοιρος συνοδός της που κοιλιέται στο έδαφος . Άσε που οι παραλίες ειναι για κλάματα.

Raja ambat για μενα που ο ενθουσιασμός μου για το βυθό και την παραλία φεύγει γρήγορα θα εμενα 3 βραδια, 5 ειναι πολλά. Άλλος στα 5 μπορεί να νιώθει και στέρηση, ότι έμεινε λιγο.

Κάπου σε αυτή την ιστορία Ινδονησία - Ινδονησία, καμιά εικοσαριά χρόνια αργότερα (δες τα περιεχόμενα γιατί είναι ατέλειωτη) θα βρεις μια πρόταση για το Raja Ambat και πού μείναμε εμείς, ένα μέρος ψιλοάγνωστο ονόματι Kai Kecil που μάλλον ταιριάζει στα θέλω σας και τα γνωστά -αλλά φοβερά- έθιμα στην Tana Toraja. Ανάλογα λοιπόν με το τι θα σου κάνει κλικ, προσωπικά θα έκανα 4-5 βράδια Ιάβα, 4 στο Raja Ampat, 2 στο Kai Kecil και 2 στην Tana Toraja. Περισσεύουν τρία βράδια μάλλον για την πόλη άφιξης και αναχώρησης ή ό,τι άλλο νομίζεις.

Φλόρες, Lombok (δεν παίρνει όση δημοσιότητα του αξίζει) και Komodo έχω να πάω τόσα χρόνια που ό,τι και να σου πω είναι μπαγιάτικο, αλλά πριν τρεις σχεδόν δεκαετίες ήταν το δεύτερο μαγικότερο μέρος στον κόσμο (μαζί με τα Gili) μετά τις Άνδεις για μένα.

Καλές επιλογές να έχετε.
Πριν σου πω για την Ινδονησια να σου πω οτι εισαι η αφορμη που περυσι αλλαξαμε τη Χιλη που ειχαμε βαλει στο ματι και τη σπασαμε και βαλαμε και μια εβδομαδα στο αγαπημενο σου Περου! Διαβασα τα αρθρα σου για Περου και προσθεσαμε Κουσκο και Incas trail (παρολο που το θεωρεις τουριστικο - που δεν θα διαφωνησω σε γενικες γραμμες- εμας μας αρεσε πολυ. Ισως επειδη ηταν απο τα πρωτα πολυημερα Hiking που εχουμε κανει) και δεν το μετανιωσαμε καθολου μα καθολου!

Οποτε, εννοειται εχω ηδη διαβασει το αρθρο σου για την Ινδονησια! Το Tana Toraja ψηνομαι πολυ να το βαλω γιατι δινει μια ματια σε πολιτισμο που πρεπει να ειναι μοναδικο. Απλα με κωλωνουν οι 8 ωρες απο makassar πηγαινε-ελα σε τοση μικρηη διαρκεια ταξιδιου.
To Kai Kecil πρεπει να ειναι φανταστικο αλλα νομιζω οτι επειδη θα παμε Raja Ambat (ειμαστε αναμεσα στο kri που πηγες και στο απεναντι του το mansuar, για λιγοτερη Hardcorila ισως) θεωρω οτι ισως δεν θα δωσει το εξτρα και θα κοψει 1-2 μερες απο τα υπολοιπα.

Αλλα θα τα ξαναδω με την ησυχια μου.

Ουφ! Αν και μ αρεσει το κομματι του σχεδιασμου η αληθεια ειναι οτι στην Ινδονησια τα εχω βρει σκουρα!! Ειδικα με τις συνδεσεις τις αεροπορικες, οι οποιες ανεβαζουν τη δυσκολια..

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.224
Μέλη
40.252
Νεότερο μέλος
βασια2121

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom