Ισπανία Ταξίδι στην Ισπανία

McElk

Member
Μηνύματα
1.033
Likes
1.600
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya
Μέχρι Βαρκελώνη η ζέστη είναι υποφερτή. Νοτιότερα και στο εσωτερικό (Μαδρίτη) απέφυγε Ιούλιο-Αύγουστο. Λειώνει η άσφαλτος από τη ζέστη.
 

latina

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
298
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
κούβα και ινδία
με μια μικρη καθυστερηση,λογω του προβληματος του φορουμ κυριως, οριστε το προγραμμα για 2 ημερες στην μαδριτη!το εκανα λιγο γεματο, αλλα marizaki εσυ θα το προσαρμοσεις στα μετρα και στα γουστα σου..
λοιπον, εχουμε και λεμε!

ημερα 1η:
ξεκινα οσο πιο νωρις μπορεις για το museo nacional centro de arte arte reina sofia(ειναι μουσειο μοντερνας τεχνης, εχει πινακες διαφορων ζωγραφων, ξεχωριζουν τα εργα του dali, του picasso και του miro..τον τελευταιο οροφο, μπορεις να τον παραλειψεις, δεν θα χασεις τιποτα..χρησιμοποιησε οπωσδηποτε το υπεροχο γυαλινο ασανσερ του μουσειου και μην παραλειψεις να βγεις στην εσωτερικη αυλη του!!για τα ωραρια ενημερωσου απο εδω Museo Nacional Centro de Arte Reina SofΓ*a - InformaciΓ³n
προσοχη!τριτη ειναι κλειστο!!)
βγαινεις απο το μουσειο και ξεκινας περπατημα!πρωτη σταση σου ο κεντρικος σιδηροδρομικος σταθμος της μαδριτης, η περιφημη atocha(γνωστη απο το τρομοκρατικο χτυπημα το 2004)..βρισκεται ακριβως απεναντι απο το μουσειο..στο εσωτερικο του, ο σταθμος ειναι ενας βοτανικος κηπος!αξιζει μια βολτιτσα!βγαινοντας απο τον σταθμο θα συναντησεις το μνημειο για τα θυματα της 11ης μαρτιου του 2004!(εγω ειχα παει λιγες μερες πριν τα αποκαλυπτηρια του μνημειου, οποτε το ειχα δει μονο σκεπασμενο!)..
συνεχιζεις την βολτα σου ακολουθωντας το paseo del prado..περνας εξω απο τον βασιλικο βοτανικο κηπο, το μουσειο prado(το πιο γνωστο της πολης), το μουσειο thyssen bornemisza, την plaza de canovas de castillo(οπου θα θαυμασεις ενα εξαιρετικο συντριβανι με τον ποσειδωνα) και διαφορα αλλα διαφορα αλλα σπουδαια κτιρια..θα καταληξεις στην plaza de las cibeles(με συντριβανι με την θεα κυβελη-θεα της γονιμοτητας)..στριβεις δεξια στην calle de alcala και σε λιγα μετρα συναντας την calle de independencia πανω στην οποια δεσποζει η puerta de alcala!απο εκει, παιρνεις το πουλμανακι και κανεις ενα τουρ της πολης!Madrid VISION - La forma m
εδω θα δεις τα δυο δρομολογια και θα διαλεξεις ποιο θα παρεις!απο την alcala περνανε και τα 2 γιαυτο ειναι στρατηγικο σημειο..(tip: αν εχεις αντρα μαζι σου που θελει να δει το σταδιο της real, επελεξε το δρομολογια με την μοντερνα μαδριτη που κανει τερμα στο σταδιο και καντε το τουρ στο εσωτερικο του)..επιστροφη με μετρο εννοειται..

μερα 2η:
πολυ πρωινο ξυπνημα..αν εχει καλο καιρο, ξεκινας με parque del retiro..προσεξε να μην φας εκει ολη σου την ημερα..τα βασικοτερα που πρεπει οπωσδηποτε να δεις στο παρκο ειναι το palacio de cristal(γυαλινο παλατι, χωρις κατι το ιδιαιτερο στο εσωτερικο του), το palacio de velazquez(οταν πηγα εγω ηταν κλειστο, οποτε το ειδα μονο απεξω) και το αγαλμα και μνημειο του alfonso που βρισκεται πισω απο την λιμνη..στην λιμνη αυτη μπορεις να κανεις και βαρκαδα!!
αν ο καιρος δεν ειναι καλος(και κυριως αν βρεχει, ασε το retiro και πηγαινε στο prado..κατσε 2-3 ωρες και δες ο,τι προλαβεις!)..
στην συνεχεια, πας puerta del sol, θαυμαζεις τα αγαλματα του καρολου Γ' και του συμβολου της μαδριτης, δηλ.της αρκουδας με την κουμαρια!κοβεις στα στενακια και πας στην plaza mayor(κανεις σταση, αν εχεις χρονο για σοκολατα ζεστη, με churros-εμενα δεν με ενθουσιασαν..)..επειτα επιστρεφεις στην puerta del sol και πιανεις την gran via!εκει θα βρεις ενα museo de jamon..προσπερασε τον κοσμο που τρωει ορθιος ή στην μπαρα, ανεβα τα σκαλακια και περιμενε στην ουρα για τραπεζι!κατσε και παρηγγειλε ενα απο τα μενου της ημερας!θα φας γρηγορα, θα χορτασεις και θα πληρωσεις ελαχιστα χρηματα!σουπερ το ορεκτικο με την φετα πεπονιου που εχει επανω της jamon iberico(το περιφημο αλλαντικο του καταστηματος!!)..και η παεγια τους ειναι πολυ καλη!!απεναντι απο το museo de jamon βρισκεται ενα μαγαζι με υπεροχες τσαντες σε ακομη πιο υπεροχες τιμες!ριξε μια ματια!!αξιζει τον κοπο!συνεχιζεις πηγαινοντας στην plaza de espana!εκει θα θαυμασεις τα αγαλματα του cervantes, αλλα και των ηρωων του δον κιχωτη και σαντσο παντσα!στην συνεχεια πηγαινεις με τα ποδια στο templo de debod, ειναι πολυ κοντα!τραβας φωτος και συνεχιζεις απο εκει προς τα ανακτορα(palacio real), περνας απεξω, αν εχεις χρονο μπαινεις στους κηπους τους, ειναι μικροι και με δωρεαν εισοδο..πισω απο τα ανακτορα βρισκεται ο καθεδρικος ναος της μαδριτης, η almudena!οταν πηγα εγω ηταν κλειστος λογω εργων, αν εχει ανοιξει μπες!

αυτα!ισως σου φανουν πολλα, ισως και λιγα..δεν ξερω τι ωρα φτανεις μαδριτη, ουτε τι ωρα φευγεις, οποτε προσαρμοσε το προγραμμα αναλογως!μην ξεχασεις να εχεις μαζι σου εναν χαρτη της πολης!ο,τι αλλο θες, πες μου!!
 

Marizaki

Member
Μηνύματα
154
Likes
23
Επόμενο Ταξίδι
UK again..
Ταξίδι-Όνειρο
Ιταλια ;!
Δεν έχω λόγια…είσαι εκπληκτική latina !!
Ευχαριστώ πολύ!
Ελπίζω να μπορέσω να βοηθήσω κι εγώ τόσο πολύ ..κάποια στιγμή!
Θα ανταμείψω προς το παρόν με φωτογραφίες όταν γυρίσω!!!
Αν έχει κανείς κάτι να σχολιάσει ή να προσθέσει…έχω ακόμη 3 μέρες μέχρι να φύγω!!
 

elenara88

Member
Μηνύματα
1.789
Likes
1.817
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική, Περού, Ινδία
καλησπερα θα ηθελα να ρωτησω 3 πραγματακια για Ισπανια και ισως ως το καλοκαιρι που θα παω και αλλα:p
1) εχει παει κανεις στη Σαραγοσα ? αξιζει για 4-5 ωρες σταση ?
2) ποσες ωρες χρειαζεται μια επισκεψη στο Τολεδο?
3) 3 ημερες για Μαδριτη ειναι καλα ?
ευχαριστω
υγ εψαξα αρκετα για παρομοιο θεμα και δεν βρηκα, αν υπαρχει ζητω προκαταβολικα συγνωμη και να μεταφερθει εκει το ποστ μου:roll:
 

latina

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
298
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
κούβα και ινδία
καλησπερα θα ηθελα να ρωτησω 3 πραγματακια για Ισπανια και ισως ως το καλοκαιρι που θα παω και αλλα:p
1) εχει παει κανεις στη Σαραγοσα ? αξιζει για 4-5 ωρες σταση ?
2) ποσες ωρες χρειαζεται μια επισκεψη στο Τολεδο?
3) 3 ημερες για Μαδριτη ειναι καλα ?
ευχαριστω
υγ εψαξα αρκετα για παρομοιο θεμα και δεν βρηκα, αν υπαρχει ζητω προκαταβολικα συγνωμη και να μεταφερθει εκει το ποστ μου:roll:
γεια σου!

υπαρχουν στο φορουμ απλετες πληροφοριες για μαδριτη!παραθετω ενδεικτικα καποια λινκ..

http://www.travelstories.gr/%F4%E1%...E1%F3%E7-%F3%F4%E7-%EC%E1%E4%F1%DF%F4%E7.html

http://www.travelstories.gr/%E5%F5%...C%F3%F7%E1-%F0%F1%EF%F4%DC%F3%E5%E9%F2;;.html

http://www.travelstories.gr/%E5%F5%...%E3%F1%E1%EC%EC%E1-%E2%EF%DE%E8%E5%E9%E1.html

για να απαντησω και στις ερωτησεις σου..
για σαραγοσα δεν εχω παει και αρα δεν ξερω να σου πω!
το τολεδο απεχει μιση-μια ωρα απο μαδριτη (αναλογα με το τι τρενο θα προτιμησεις-υπαρχει βεβαια και η επιλογη του λεωφορειου)..χρειαζεσαι το λιγοτερο μια μερα (εγω απο νωρις το πρωι μεχρι αργα το απογευμα με non stop περπατημα καταφερα να δω ολα τα βασικα αξιοθεατα της παλιας πολης)!θα σου προτεινα αν προλαβαινεις να κανεις εκει και μια διανυκτερευση, αξιζει τον κοπο να τα δεις ολα φωτισμενα...
για μαδριτη τωρα..3 μερες..οκ, κατανοεις και απο μονη σου πιστευω οτι 3 μερες για μια μεγαλη πρωτευουσα με απλετα αξιοθεατα και μουσεια ειναι φυσικα λιγες..αλλα, ειναι αρκετες για να δεις καποια βασικα πραγματα!κοινως, θα χρειαστει να κανεις επιλογη αναλογα με τα ενδιαφεροντα σου για το τι θα επισκεφτεις και τι οχι..!
 

FRIDA08

Member
Μηνύματα
445
Likes
1.298
Επόμενο Ταξίδι
???Covid Era
Ταξίδι-Όνειρο
Διάστημα
Καλημέρα και από εμένα
Η Ισπανία είναι πανέμορφη και σου εύχομαι να περάσεις πολύ ωραία. Τώρα για τις ερωτήσεις σου.
1) Δεν έχω πάει στη Σαραγόσα και δεν ξέρω να σου πώ
2) Νομίζω πως μία μέρα γεμάτη -όπως λέει και πιο πάνω η Latina-είναι αρκετή. Να προσθέσω ότι μπορείς να νοικιάσεις αυτοκήνιτο από τη Μαδρίτη και να διαμορφώσεις όπως θέλεις το πρόγραμμά σου. Αν θυμάμαι καλά εμείς με το αυτοκήνιτο είχαμε κάνει γύρω στη μία ώρα μέχρι τη Μαδρίτη. Επίσης στο Τολεδο να δοκιμάσεις Τολεδάνας, είναι πενατανόστημες και πωλούνται παντού.
3) Για τη μαρδίτη 3 μέρες είναι εντάξει για τα βασικά, θα πρέπει να κάνεις ένα καλό πρόγραμμα.
Και πάλυ καλά να περάσεις και ό,τι θες εδώ είμαστε.
 

muya

Member
Μηνύματα
207
Likes
71
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινή
Γεια σου elenara88!
Ζω στη Zaragoza και για μενα ειναι μια ομορφη πολη με αρκετη ιστορια. Εξαρταται βεβαια τι σε ενδιαφερει. μπορεις να διαβασεις τι ειχα γραψει παλιοτερα στο μπλογκ μου εδω
http://www.travelstories.gr/mi-vida...%F4%EF%F2-%F3%F4%E1%E8%EC%EF%F2-zaragoza.html

Οταν λες 4/5 ωρες σταση τι εννοεις, στο δρομο για Βαρκελωνη;

Τρεις ημερες στη Μαδριτη ειναι απαραιτητες αν εχεις και αλλο χρονο καλυτερα.
Στο τολεδο οπως ειπωθηκε μπορεις να πας και ημερησια
μπορεις να παρεις μια ιδεα για τα τρενα εδω
Renfe Horarios y Precios
Οτι αλλο θελεις στη διαθεση σου!
 

Vivianaki

Member
Μηνύματα
292
Likes
45
Ταξίδι-Όνειρο
Πραγματοποιήθηκε :D
Γεια σου Elenara, γύρισα απο Μαδρίτη την προηγούμενη βδομάδα. Δεν ξέρω να απαντήσω στις πρώτες δύο ερωτήσεις σου, αλλα οι 3 ημέρες για Μαδρίτη είναι παααρα πολύ λίγες. Βέβαια εξαρτάται και από τα ενδιαφέροντα σου και τι πραγματα θέλεις να δεις, εγώ έκατσα 3,5 ημέρες, (3 διανυκτερεύσεις) και μου φάνηκε λίγο για όλα αυτά που ήθελα να δω και να κάνω. Πιστεύω το λιγότερο 5 ημέρες πρέπει να μείνεις για να είσαι άνετη και χωρίς να σε πιέζει ο χρόνος να τα προλάβεις όλα μέσα σε λίγες μέρες(κατά την άποψη μου πάντα).
 

klaire

Member
Μηνύματα
76
Likes
24
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Ταξίδι-Όνειρο
ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
καλημερα
συμφωνω απολυτα με ολους ...
Η Μαδριτη ειναι απο τις αγαπημενες μου...3 ημερες πιστευω ειναι παραααααααα πολυ λιγες...Το Τολεδο ειναι πανεμορφο κι εμεις group κατσαμε μιση μερα και καθολου δεν το χορτασα--πρεπει να το περπατησεις ολο---κι αν δεν μπορεις να κανεις διανυκτερευση τουλαχιστον φυγε με το τελευταιο τρενο.....Ανδαλουσια δε σκεφτεσαι να πας???
 

elenara88

Member
Μηνύματα
1.789
Likes
1.817
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική, Περού, Ινδία
Ανδαλουσια σκεφτομαι να κανω καποια στιγμη Ανοιξη γιατι ακουσα για τρελη ζεστη!!!Οποτε τωρα Βαρκελωνη και Μαδριτη !!! τις εκανα 4 τελικα τις νυχτες και μια Τολεδο ( με πεισατε !!!)....
Σας ευχαριστω ολους και ολες πολυ θα επανελθω οσο πλησιαζει ο καιρος μου!!!:cool::p
 

natatheo

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
ΙΣΠΑΝΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΜΙΛΑΝΟ
Καλησπερα και καλη χρονια!
ειμαι καινουρια εδω οποτε δεν εχω καταλαβει ακριβως πως λειτουργειτε εδω.
Σκεφτομαι να παω ενα ταξιδι στην Ισπανια αλλα δεν μπορω να αποφασισω σε ποιο μερος.
Ειμαι δραστηριο ατομο και μου αρεσουν τα κοσμικα μερη. Θα ηθελα να δω κ μνημεια,μουσεια κτλ αλλα με ενδιαφερει κ η διασκεδαση κ γενικα ο τουρισμος πολης. Μηπως μπορει να με κατατοπισει καποιος??
 

elenara88

Member
Μηνύματα
1.789
Likes
1.817
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική, Περού, Ινδία
καλως ηρθες !

τι εποχη σκεφτεσαι να πας; ποσες μερες; ποιο ειναι το budget σου;

(Μαδριτη θα προτεινω βεβαια οτι και αν πεις αλλα για πες! πλακιτσα!)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.237
Μηνύματα
884.559
Μέλη
38.926
Νεότερο μέλος
marianna98

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom