Georgia86
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Ιαπωνία
Περιεχόμενα
Αν και τα πρωινά στην πόλη είναι τα πιο δύσκολα όταν χτυπάει το ξυπνητήρι στο νησί αντί να σηκωθείς βαρύς για την δουλειά πετάγεσαι όρθιος γεμάτος ενέργεια και διάθεση για εξερεύνηση! Η τρίτη μέρα μας βρίσκει στον δρόμο για το Φισκάρδο το πιο διάσημο χωριό της Κεφαλονιάς. Είναι η μεγαλύτερο χωριό από την Άσσο, πιο τουριστική και πιο κοσμοπολίτικη. Φτάνοντας στο χωριό παρκάρεις το αμάξι σου στο δημοτικό παρκινγκ και από εκεί προχωράς μέχρι το λιμάνι όπου είναι δεμένα ένα σωρό γιοτ. Στο ίδιο μέρος βρίσκονται και τα πιο «διάσημα» ρεστοράν. Από εκεί μπορείς να περπατήσεις μέσα στα στενάκια και να θαυμάσεις την αρχιτεκτονική της περιοχής μιας και το Φισκάρδο (και η Άσσος) είναι οι μόνες περιοχές που γλύτωσαν από τον εγκέλαδο του ’50 που ισοπέδωσε όλη την Κεφαλονιά. Υπάρχει μια πολύ όμορφη πλατεία όπου στην μέση μιας μικρής λίμνης με ψαράκια δεσπόζει το μεγάλο άγαλμα ενός..βατράχου! Τα τουριστικά μαγαζάκια είναι μπόλικα και μπορείς να αγοράσεις δωράκια με την ησυχία σου. Να ξέρεις πως το Φισκάρδο μαζεύει πολύ κόσμο οπότε θα έχει φοβερή κίνηση. Στο χωριό φτάνουν και τα τουριστικά γιοτ που έρχονται για μια ολιγόωρη στάση όποτε μπορεί ξαφνικά να βρεθούν ένα σωρό άτομα στο χωριό. Μια με δυο ώρες για εμένα είναι αρκετές για να γνωρίσεις το χωριό και ίσως να φας και το παγωτάκι σου αν δεν κάτσεις για φαΐ. Φεύγοντας από το χωριό είμαστε καταϊδρωμένοι και το μόνο που θέλουμε είναι να κάνουμε μια βουτιά στα φανταστικά νερά του Ιονίου. Κατευθυνόμαστε στην πιο όμορφη, σύμφωνα με την δική μου άποψη, παραλία του νησιού.
Το Δαφνούδι είναι μια παραλία σε έναν πολύ μικρό κολπίσκο. Βρίσκεται λίγο μετά την διασταύρωση στα Αντυπάτα και για να φτάσεις στην παραλία πρέπει να περπατήσεις περίπου 600μ μέσα στο δάσος. Θα συστήσω να φοράς κάτι πιο σταθερό από μια απλή σαγιονάρα γιατί έχει πέτρες και θα πονέσεις τις πατούσες σου. Η παραλία είναι γεμάτη χοντρό βότσαλο, εγώ χωρίς παπούτσια θαλάσσης δεν μπορώ καθόλου. Η παραλία είναι εκπληκτική, νιώθεις πως βρίσκεσαι στον παράδεισο. Η ηρεμία είναι απόλυτη, τα νερά φανταστικά και ο χρόνος που θα ξοδέψεις εδώ άκρως ευχάριστος. Ναι, είναι η αγαπημένη μου παραλία. Μπαίνουμε στην θάλασσα η οποία είναι αρκετά δροσερή και φοράμε τις μάσκες μας. Όταν κοιτάς στον βυθό αντιλαμβάνεσαι πόσο βαθιά είσαι. Τα νερά είναι τόσο καθαρά που βλέπεις μέχρι και τα μικρά ψαράκια που κολυμπάνε κοντά στον βυθό. Ανεβαίνεις στην επιφάνεια και κολυμπάς μέχρι την σπηλιά που υπάρχει στην άκρη της παραλίας. Έπειτα από ώρες ηλιοθεραπείας και βουτιάς ήρθε η ώρα για τον γυρισμό στο Αργοστόλι διότι το στομάχι μας διαμαρτυρόταν ασταμάτητα.
Το Δαφνούδι είναι μια παραλία σε έναν πολύ μικρό κολπίσκο. Βρίσκεται λίγο μετά την διασταύρωση στα Αντυπάτα και για να φτάσεις στην παραλία πρέπει να περπατήσεις περίπου 600μ μέσα στο δάσος. Θα συστήσω να φοράς κάτι πιο σταθερό από μια απλή σαγιονάρα γιατί έχει πέτρες και θα πονέσεις τις πατούσες σου. Η παραλία είναι γεμάτη χοντρό βότσαλο, εγώ χωρίς παπούτσια θαλάσσης δεν μπορώ καθόλου. Η παραλία είναι εκπληκτική, νιώθεις πως βρίσκεσαι στον παράδεισο. Η ηρεμία είναι απόλυτη, τα νερά φανταστικά και ο χρόνος που θα ξοδέψεις εδώ άκρως ευχάριστος. Ναι, είναι η αγαπημένη μου παραλία. Μπαίνουμε στην θάλασσα η οποία είναι αρκετά δροσερή και φοράμε τις μάσκες μας. Όταν κοιτάς στον βυθό αντιλαμβάνεσαι πόσο βαθιά είσαι. Τα νερά είναι τόσο καθαρά που βλέπεις μέχρι και τα μικρά ψαράκια που κολυμπάνε κοντά στον βυθό. Ανεβαίνεις στην επιφάνεια και κολυμπάς μέχρι την σπηλιά που υπάρχει στην άκρη της παραλίας. Έπειτα από ώρες ηλιοθεραπείας και βουτιάς ήρθε η ώρα για τον γυρισμό στο Αργοστόλι διότι το στομάχι μας διαμαρτυρόταν ασταμάτητα.
Last edited by a moderator: