Πορτογαλία Ταξίδι στη Μαδέρα

Titi07

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μαδέρα
Χαίρεται, εγώ και μια πολύ καλή μου φίλη θα ταξιδέψουμε μέσω Αγγλίας στα τέλη του Απρίλη για το νησί της Μαδερας.
Είναι ένα ταξίδι που μας ακούγεται πάρα πολύ ενδιαφέρον, αλλά δεν έχουμε ακούσει πολλές εμπειριες γι αυτό.
Θα βρισκόμαστε εκεί περίπου πέντε μέρες και έχουμε σκεφτεί μήπως νοικιάσουμε και κάποιο όχημα.
Κάθε πληροφορία, εμπειρία ή συμβουλή, καλοδεχούμενη.
Είτε αφορά την ενοικίαση αυτοκινήτου, είτε τις δραστηριότητες, αλλά και τις επιλογές φαγητού.
Να σημειώσω επίσης, πως δεν έχουμε επισκεφθεί την Πορτογαλία στο παρελθόν.
:xalara::hug:

Tracer

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νορβηγία
Ταξίδι-Όνειρο
Βολιβία Χιλή Αργεντινή
Χαίρεται, εγώ και μια πολύ καλή μου φίλη θα ταξιδέψουμε μέσω Αγγλίας στα τέλη του Απρίλη για το νησί της Μαδερας.
Είναι ένα ταξίδι που μας ακούγεται πάρα πολύ ενδιαφέρον, αλλά δεν έχουμε ακούσει πολλές εμπειριες γι αυτό.
Θα βρισκόμαστε εκεί περίπου πέντε μέρες και έχουμε σκεφτεί μήπως νοικιάσουμε και κάποιο όχημα.
Κάθε πληροφορία, εμπειρία ή συμβουλή, καλοδεχούμενη.
Είτε αφορά την ενοικίαση αυτοκινήτου, είτε τις δραστηριότητες, αλλά και τις επιλογές φαγητού.
Να σημειώσω επίσης, πως δεν έχουμε επισκεφθεί την Πορτογαλία στο παρελθόν.
:xalara::hug:
Γεια σου Titi07, καλά θα είναι να νοικιάσεις αυτοκίνητο στη Μαδέρα για να κάνεις εκδρομές εκτός της πρωτεύουσας, είχα νοικιάσει από το rent a drive και είμαι πολύ ευχαριστημένη από την εξυπηρέτηση, την επικοινωνία και την τιμή.
Έχε υπόψη σου ότι η Μαδέρα είναι ένα βουνό μες τη θάλασσα, με πολλές ανηφόρες και στενούς δρόμους, αλλά καλά συντηρημένο οδικό δίκτυο.
Υπάρχουν πολλά και πανέμορφα μονοπάτια για πεζοπορία, μπορείς να βρεις όλες τις πληροφορίες στο WalkMe.
Με το φαγητό δεν ξετρελάθηκα, μάλλον τα όστρακα θα έλεγα ότι αξίζουν μια δοκιμή, κατά τα άλλα οι Πορτογάλοι τρώνε πολύ το μπακαλιάρο και έχουν εκατοντάδες συνταγές.
Το κρασί τους αξίζει όμως παρά πολύ μια δοκιμή.
Αν χρειαστείς πιο συγκεκριμένες πληροφορίες, ευχαρίστως να σε βοηθήσω.
Καλό ταξίδι!

Nikos1986

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία - Καλιφόρνια
Είχαμε πάει Μαδέρα για 1 εβδομάδα το 2011. Είχαμε μείνει στην πρωτέυουσα, Φουνσάλ και με βάση αυτό είχαμε γυρίσει αρκετά το νησί. Το ταξίδι το είχα εξιστορήσει εδώ (δεν είχα αρχίσει ακόμα να γράφω σεντόνια :haha:). Αν δεις το πρόγραμμα, θα μπορέσετε πιστεύω να το συμπτήξετε σε ένα 5ήμερο.

Το νησί δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό στην Ελλάδα (όσο ήμασταν εκεί, αν θυμάμαι καλά, ακούσαμε μόνο μια φορά Ελληνικά - στο αεροδρόμιο κιόλας). Έχει πολύ ωραία φύση, πεζοπορίες, χωριουδάκια, ωραίο κλίμα. Από παραλίες δεν λέει και πολλά, αλλά δεν πας ως εκεί για μπάνιο.

Αν μείνεις στο Φουνσάλ δεν χρειάζεσαι αμάξι για την πόλη, μιας και το βλέπεις ευχάριστα με τα πόδια, ενώ και τα λεωφορεία είναι βολικά. Ακόμη και στο Monte πας με το τελεφερίκ (η κατάβαση με έλκηθρο μου φάνηκε τουριστοπαγίδα και δεν την κάναμε). Μπορείτε να αφιερώσετε 1 ολόκληρη μέρα στο Φουνσάλ. Για το υπόλοιπο νησί χρειάζεσαι αυτοκίνητο. :rolleyes-80:

Από το υπόλοιπο νησί, θα πήγαινα οπωδήποτε και πάλι στη Santana (όταν πήγαμε ήμασταν σχεδόν μόνοι, ήταν λες και ήμασταν ντόπιοι - είχαμε φάει και στο μόνο καφενείο που είχαμε βρει ανοικτό παρέα με τους παππούδες του χωριού :)). Επίσης και στο Rabacal με τις πεζοπορίες στους 2 καταρράκτες (οι πεζοποριες δεν είναι κουραστικές). Και στα ηφιαστειακά τούνελ του Sao Vicente. Αυτά θα έβαζα ως top-3 του ταξιδιού.

Αν σας αρέσει η άγρια ομορφιά, πολλοί πάνε στο Sao Lourenco, αλλά αν και θέλαμε δεν πήγαμε προς τα εκεί για να έχω προσωπική εικόνα.

Οι ταμπέλες "miradouro" σημαίνουν κάποιο σημείο με θέα, αυτό που αγγλιστί θα λέγαμε "viewpoint". Παρεμπιπτόντως, οι κάτοικοι μιλάνε λίγα Αγγλικά, και κυρίως στο Φουνσάλ. Παρ'όλ'αυτά, οι ντόπιοι είναι πολύ ευγενικοί, και κυρίως στα χωρία: θα κάνουν ό,τι μπορούν για να σας βοηθήσουν. Αν ξέρετε Ισπανικά θα είστε ΟΚ.

Το γαστρονομικό δεν με πολυαπασχολεί στα ταξίδια, όμως στη Μαδέρα είχαν γενικά πολύ ωραίες σάλτσες ενώ σε πολλά φαγητά έπαιζε πολύ και το τηγανητό αβγό πάνω από το κρέας. :clap: Επίσης, το νησί παράγει και πολύ ωραία κρασιά, τα οποία όμως δεν εξάγονται οπότε δεν τα βρίσκετε αλλού. Εμείς είχαμε επισκεφθεί μια οινοθήκη στο Φουνσάλ, όπου είχαμε δοκιμάσει διάφορα κρασιά και είχαμε πάρει ένα σοδιάς του '60.

Tip 1: Μην απογοητεύεστε από τον καιρό. Ακόμη κι αν βρέχει στο Φουνσάλ, θα διασχίσετε μια γέφυρα, θα μπείτε σε ένα τούνελ, θα βγείτε από την άλλη πλευρά και θα έχει ήλιο. Εγγυημένα, μου έτυχε πολλές φορές. ;)

Tip 2: Το μόνο που με ξίνισε στην οδήγηση ήταν ότι στον (μοναδικό) αυτοκινητόδρομο του νησιού δεν υπήρχε λωρίδα επιτάχυνσης. Δηλαδή σταματούσες, έλεγχες και έμπαινες αμέσως στην κυκλοφορία. Κατά τα άλλα, οι δρόμοι ΟΚ, ορεινό νησί είναι, δεν θα έχεις ατέλειωτες φαρδιές ευθείες.

Tip 3: Στο αεροδρόμιο φυσάει οπότε θα έχετε κουνήματα. Και επειδή η άγνοια είναι ευτυχία, μην μπείτε να δείτε βιντεάκια στυλ "προσγείωση στη Μαδέρα". :twisted: Πηγαίνετε και απολαύστε το ταξίδι. :cool:

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Είχα πάει μόνη μου για έξι ημέρες τέλος Αυγούστου του 2012. Ένα από τα αγαπημένα μου ταξίδια. Έχω γράψει και μια σχετική ιστορία. Το ξέρω ότι είναι παμπάλαια, αλλά τα μέρη και οι δραστηριότητες εξ όσων γνωρίζω δεν έχουν μεταβληθεί ιδιαίτερα. Αυτό που σίγουρα έχει αλλάξει είναι οι τιμές και η τουριστικοποίηση. Τότε δεν ήταν ακόμα τόσο γνωστό το νησί, πλέον έχει πολύ κόσμο όλο τον χρόνο.

Εγώ επειδή ήμουν σόλο και δεν οδηγώ δεν είχα νοικιάσει αμάξι, παρ' όλα αυτά είδα κάμποσα μέρη. Αν είχα παρέα ασφαλώς και θα προτιμούσα την εναλλακτική της ενοικίασης.

Υπέροχη φύση, ομορφες πεζοπορίες στις λεβαδας, συγκλονιστικές θέες. Πέρασα επίσης καταπληκτικά στην εκδρομή που έκανα με ιστιοπλοϊκό για παρατήρηση δελφινιών. Νόστιμα και φρεσκοτατα ψάρια Ατλαντικού (ενίοτε μαγειρεμένα με μπανάνες, πολύ ιδιαίτερο φαγητό), υπέροχα κρασιά και φρούτα. Όμορφη, νοσταλγική ατμόσφαιρα που σε ηρεμεί, παρά το άγριο ηφαιστειογενές τοπίο.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.397
Μέλη
40.028
Νεότερο μέλος
annaefin

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom