Ουγγαρία Ταξίδι στη μαγευτική Βουδαπέστη

maxoula

Member
Μηνύματα
225
Likes
266
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά και ξανά
Τι όμορφες εικόνες!!! Αναμένουμε τη συνέχεια :D

Σε ευχαριστώ πολύ! :) Βγάλαμε ένα σωρό φωτογραφίες! Ειδικά οι βραδυνές με τα φωτισμένα κτίρια και τον Δούναβη είναι οι αγαπημένες μου :)
 

maxoula

Member
Μηνύματα
225
Likes
266
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά και ξανά
3η μέρα

8/4/2012

Τρίτη και τελευταία μέρα! τι κρίμα, να 'ταν κ' άλλες ;)! Πήραμε το πρωϊνό μας και ξεκινήσαμε για τη Βούδα, για τον λόφο του Γκέλερτ (Gellert Hegy) και το φρούριο (Citadella). Η μέρα ήταν καλή, ανοιξιάτικη, ότι έπρεπε για μια τέτοια ανηφορική περιήγηση. Εδώ μπορείς να φτάσεις μέχρι ένα σημείο με τα trams 41,47,49 (στάση Gellert ter).

Αρχικά πριν ανέβουμε το λόφο, αντικρύσαμε το εντυπωσιακό ξενοδοχείο Gellert που στεγάζει τα γνωστά εσωτερικά λουτρά και απέναντι την εκκλησία των σπηλαίων (είσοδος ελεύθερη). Πρόκειται για μια μικρή, ατμοσφαιρική εκκλησίτσα που μοιάζει με σπηλιά, έχει αγάλματα, εικόνες και γενικά όμορφο εσωτερικά διάκοσμο. Έξω από αυτήν υπήρχε το άγαλμα του αγίου Στεφάνου με το άλογό του και απολαύσαμε παράλληλα τη θέα με την πράσινη γέφυρα και το Δούναβη.

Ο λόφος του Γκέλερτ είναι το πιο δημοφιλές μέρος για εκδρομή. Σύμφωνα με τους θρύλους η περιοχή αυτή ήταν τόπος συνάντησης των μαγισσών. Απολαύσαμε την πανοραμική θέα σε όλη την πόλη, περπατήσαμε μέσα από καταπράσινα παρκάκια και είδαμε το άγαλμα της ελευθερίας και του επισκόπου Γκέλερτ.





Στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε προς το Νησί της Μαργαρίτας. Εκεί φτάνεις με τα Trams 4,6 μέχρι τη στάση Margitsziget. Το νησί είναι μια πράσινη όαση μέσα στο Δούναβη γεμάτο δέντρα, λουλούδια, συντριβάνια και πάρκα αναψυχής. Δεν είναι τεράστιο, γύρω στα 2500 μ μήκος και 500 μ πλάτος και συνδέεται με τη στεριά με 2 γέφυρες, τη γέφυρα της Μαργαρίτας στα νότια και τη γέφυρα Arpad στα βόρεια. Στο νησί υπάρχουν και αρκετά αξιοθέατα, γήπεδα, κολυμβητήριο και γενικά είναι ότι πρέπει για μια βόλτα αναψυχής ή για τζόγκινγκ. Εμείς πήραμε ένα τετράροδο ποδήλατο και το γυρίσαμε όλο. Βέβαια μας βγήκε η ψυχή... :haha: Τα πετάλια ήταν ότι να ναι, έτοιμα να βγουν:haha:, αλλά ήταν ευχάριστη η όλη φάση :bleh:



Κατά το μεσημεράκι πήραμε το μετρό μέχρι την πλατεία των ηρώων. Εκεί περπατήσαμε το City Park (Varosliget). Ήταν και αυτό πολύ όμορφο, καταπράσινο, με υπαίθριες αγορές και street food. Εντός του επίσης, υπάρχουν ένας από τους πιο παλιούς ζωολογικούς κήπους με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, τα γνωστά υπαίθρια λουτρά Szechenyi και μια λιμνούλα, η οποία το χειμώνα μετατρέπεται σε ένα όμορφο παγοδρόμιο. Εδώ επίσης, βρίσκεται και το περίφημο εστιατόριο Gundel, το οποίο αξίζει κανείς να τιμήσει κυρίως τις κυριακές (τις άλλες μέρες πρέπει το χέρι να μπει βαθιά μέσα στην τσέπη :bleh:) που εφαρμόζουν το Sunday brunch με τιμή πολύ οικονομική για την ποιότητα και την ποσότητα των εδεσμάτων που προσφέρουν. Θέλαμε πολύ να πάμε, αλλά δεν είχαμε χωνέψει ακόμη το πρωϊνό μας :(. Στο βάθος είδαμε το κάστρο του Vajdahunya, αντίγραφο θρυλικών κάστρων, στην αυλή του οποίου πραγματοποιούνται συναυλίες.

Απαραίτητη στάση στα λουτρά Szechenyi. Ταξίδι στη Βουδαπέστη χωρίς να επισκεφτείς κάποιο λουτρό της, θεωρείται μεγάλη παράλειψη. Εμείς είχαμε μαζί μας τα δικά μας μαγιό, σκουφάκια, σαγιονάρες και πετσέτες, αλλά μπορείς να νοικιάσεις και από εκεί αν θες. Επίσης, προτιμήσαμε μα πάρουμε καμπίνα για να αλλάξουμε για να είμαστε πιο άνετοι και πληρώσαμε είσοδο 3850 HUF ο καθένας. Με το που μπήκαμε πάθαμε ένα μικρό σοκ από τον πολύ κόσμο. Ήταν βλέπετε Κυριακή και μάλιστα Κυριακή του Πάσχα γι' αυτούς. Πιστεύω με λιγότερο κόσμο η εμπειρία θα ήταν απίστευτη. Παρόλα αυτά αν και είμαι λίγο σιχασιάρα, δεν ένιωσα ούτε στιγμή άσχημα ή άβολα. Τα λουτρά Szechenyi έχουν 3 υπαίθριες πισίνες με διαφορετικές θερμοκρασίες η καθεμιά, αρκετές εσωτερικές, σάουνα και άλλες υπηρεσίες σπα. Τα δοκιμάσαμε όλα, εκτός των εσωτερικών λουτρών γιατί μύριζαν έντονα, φαντάζομαι όχι μόνο λόγω κόσμου αλλά και λόγω των μεταλλικών στοιχείων που περιέχουν τα νερά. Μύριζαν έντονα κάτι σαν θειάφι. Έχω επίσης την εντύπωση ότι είναι και χλωριωμένες οι πισίνες, τουλάχιστον κάπως έτσι μύριζε. Ήταν αξέχαστη και ταυτόχρονα αναζωογονητική εμπειρία.







Το απόγευμα πήγαμε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Για το βραδάκι είχαμε κανονίσει λίγο πιο ιδιαίτερες καταστάσεις. Είχαμε κλείσει για οινογνωσία στο Faust Wine Cellar, ένα οινοποιείο που βρίσκεται εντός του Hilton, στην πλευρά της Βούδας. Πραγματικά περάσαμε υπέροχα, το κελάρι ήταν μικρό αλλά πανέμορφο και ο ιδιοκτήτης ήταν πολύ ευγενικός, με γνώσεις και χιούμορ και μας εξηγούσε καθετί που δοκιμάσαμε. Εμείς γευτήκαμε ο καθένας από ένα πακέτο 6 ουγγρικών κρασιών, κόκκινων και λευκών, από διάφορες περιοχές της Ουγγαριάς με τη συνοδεία "pogacsa", ενός ουγγρικού μεζέ. Πληρώσαμε 5000 HUF ο καθένας. Πραγματικά τα άξιζε τα λεφτά του, το προτείνω ανεπιφύλαχτα. Faust Borpince s Plinkakstol
Όταν φύγαμε είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε για άλλη μια φορά το κάστρο της Βούδας, τον προμαχώνα αλλά και όλη τη φωτισμένη Βουδαπέστη από ψηλά.

Η ώρα είχε περάσει, τα κρασάκια μας είχαν πείραξει, η διάθεση είχε ανέβει γαι τα καλά, μόνο το φαγητό έλειπε για να κλείσει όμορφα το τελευταίο μας βράδυ :haha::haha:! Είχαμε κλείσει τραπέζι στο Kiskakukk, που βρίσκεται λίγο πριν το Νησί της Μαργαρίτας (trams 4, 6 μέχρι τη στάση jaszai Mari). To φαγητό ήταν πεντανόστιμο, με ποικιλία (το μόνο μείον οι μερίδες που ήταν λίγο μικρές), το περιβάλλον όμορφο και το σέρβις πολύ γρήγορο. Ήταν ότι έπρεπε για το τελευταίο μας βράδυ!

Το τριήμερο ταξίδι μας στην Βουδαπέστη αποτελεί πλέον μια ακόμη όμορφη ανάμνηση! Το σίγουρο είναι ότι θα ξαναπεταχτούμε για ένα σκ.:D
Τέλος...:)
 

Soctama

Member
Μηνύματα
142
Likes
51
Ταξίδι-Όνειρο
Τζαμάικα
Τα δοκιμάσαμε όλα, εκτός των εσωτερικών λουτρών γιατί μύριζαν έντονα, φαντάζομαι όχι μόνο λόγω κόσμου αλλά και λόγω των μεταλλικών στοιχείων που περιέχουν τα νερά. Μύριζαν έντονα κάτι σαν θειάφι.
Εμένα πάντως σαν πατσάς μου μύριζε... :haha::haha::haha::haha: Γιαυτό και κάτσαμε μόνο στις έξω πισίνες.
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.400
Likes
17.206
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Η ιστορία μεταφέρθηκε στην ενότητα της Ευρώπης ;)
 

korina80

Member
Μηνύματα
21
Likes
3
Έχει βρεθεί τις ημέρες των Χριστουγέννων στη Βουδαπέστη κάποιος από το forum?
Βρίσκομαι στην αναζήτηση ξενοδοχείου και καθότι οι μέρες διαμονής είναι εορταστικές, προβληματίζομαι αν πρέπει να κατευτθυνθώ σε ξενοδοχείο με spa ή και εστιατόριο.
Υπάρχει περίπτωση να είναι κλειστά τα spa εκείνες τις μέρες ή να μη βρίσκεις εύκολα να φας?
Ποιο ξενοδοχείο θα προτείνατε? Προσανατολίζομαι προς το παρόν στο Eurostar Budapest Center, που όμως δεν έχει ούτε σπα ούτε εστιατόριο.
 
Μηνύματα
10
Likes
6
Επόμενο Ταξίδι
Bruges
Ταξίδι-Όνειρο
Ταυλανδη
Έχει βρεθεί τις ημέρες των Χριστουγέννων στη Βουδαπέστη κάποιος από το forum?
Βρίσκομαι στην αναζήτηση ξενοδοχείου και καθότι οι μέρες διαμονής είναι εορταστικές, προβληματίζομαι αν πρέπει να κατευτθυνθώ σε ξενοδοχείο με spa ή και εστιατόριο.
Υπάρχει περίπτωση να είναι κλειστά τα spa εκείνες τις μέρες ή να μη βρίσκεις εύκολα να φας?
Ποιο ξενοδοχείο θα προτείνατε? Προσανατολίζομαι προς το παρόν στο Eurostar Budapest Center, που όμως δεν έχει ούτε σπα ούτε εστιατόριο.
Και εγω ημερες χριστουγεννων ειχα παει. ΑΝ εννοεις για τα λουτρα της πολης αν ειναι κλειστα δεν θα ειναι.Και τα ειστιατορια ανοιχτα ειναι. Για το μονο που θα πρπ να προετοιμαστεις ειναι για το πολυ κρυο

Καλησπερα!!! Θα ηθελα να ρωτησω.. στη Βουδαπεστη ομιλείται κυριως η ουγγρικη γλωσσα.. Πως συνενοειτε ενας Ελληνας;;
στα Αγγλικα. Μιλανε οπως και εμεις . Ειναι αρκετα συνεννοησιμοι και ευγενικοι. ΕΜΕΙσ ειχαμε τυχει σε ενα παππου και μας οδηγησε με τα λιγα αγγλικα του στο ξενοδοχειο.
 
Last edited by a moderator:

Maraki_p

Member
Μηνύματα
37
Likes
36
Ταξίδι-Όνειρο
Σκωτία
Οι απόψεις ειναι 50-50 σε αυτό το θέμα...υπάρχουν κάποιοι που λένε ότι δεν είχαν πρόβλημα σε αυτό το κομμάτι και είναι και κάποιοι, όπως εγώ, που αντιμετώπισαν μεγάλη δυσκολία.Είναι σε τι άνθρωπο θα πέσεις...αν ξέρει αγγλικά και θέλει να σε βοηθήσει θα σαι από τους τυχερούς. Καλού κακού κράτα χάρτη ή κατέβασε σχετικές εφαρμογές στο κινητό.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.800
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom