Ηνωμένο Βασίλειο Ταξίδι στο Λονδίνο για ζευγάρι με Low Budget(Help)

dik-7

Member
Μηνύματα
1.527
Likes
2.044
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Κοίταξε μπορεί να στο λέει λίγο απότομα ο traveladdict, αλλά είναι ουτοπικό να θες να πας στο Λονδίνο για 5 ημέρες και το μπατζετ σου να είναι 500 Ευρώ.
Οπώς λες και εσύ χρειάζεσαι μινιμουμ 256 Ευρώ για ξενοδοχείο και εισιτήρια.
Υπολόγισε και κανένα 60 Ευρώ το άτομο για τις μετακινήσεις σου και ένα πολύ φθηνό εισιτήριο γα ένα θέατρο, σου μένουν λιγότερα από 200 Ευρώ για τα υπόλοιπα.
Πίστεψε με, όσο και αν σε πληγώνει δε βγαίνει με τίποτα. Πόσο μάλλον που λες ότι θες να δοκιμάσεις και διάφορες κουζίνες και νυκτερινή ζωή. Το Λονδίνο είναι ακριβή πολή. Ή αυξάνεις το μπατζετ σου ή απλώς μειώνεις τις μέρες σε τρεις.
Επίσης θα συμφωνήσω ότι δε γίνεται να πας Λονδίνο και να μην επισκεφθείς κάποια μουσεία (από που να ξεκινήσω Βρετανικό, Πινακοθήκες, Φυσικής Ιστορίας) που είναι δωρεάν και τον Πύργο του Λονδίνου που είναι η ιστορία της πόλης.
Και παρόλα αυτά, αν και συστήνεσαι στο εισαγωγικό σου ποστ ως ταξιδιώτισσα και όχι τουρίστρια, σκέφτεσαι το Τυσσώ, το οποίο για τους περισσότερους είναι μια tourist trap.
Σόρυ αλλά αυτά είναι αντιφατικά πράγματα.
 
Μηνύματα
36
Likes
6
Επόμενο Ταξίδι
Σκανδιναβία!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
θα συμφωνήσω και εγώ με τους προλαλλήσαντες. Μόλις γύρισα απο Λονδίνο και είναι πάρα με πάρα πολύ ακριβά (λάβε υπόψη σου και την ισοτιμία λίρας και ευρώ). Πεντακόσια ευρώ που θες εσύ είναι περίπου 400 λίρες :xmas_rolleyes: Δεν ξέρω πως έχεις σκοπό να την βγάλετε,ο καθένας ξοδεύει διαφορετικά, αναλόγα με τις απαιτήσεις που έχει, αλλά εχε μαζί σου και κάτι παραπάνω γιατί μάλλον θα σου χρειαστούν.. Δέν θέλουμε να σε απογοητεύσουμε αλλά περισσότερο να σε προστατεύσουμε απο δυσάρεστες εκπλήξεις!
Ευχομαι να περάσετε τέλεια, αν και το Λονδίνο δύσκολα θα σας απογοητεύσει!:xmas_cheesygrin:
 
Μηνύματα
13
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
ΛΟΝΔΊΝΟ. ΑΓΓΛΊΑ
Ταξίδι-Όνειρο
THAILAND
Συγγνώμη για την καθυστέρηση, ήμουν εκτός πόλης.

Λοιπόν, @traveladdict, δε θα ασχοληθώ άλλο με ένα άτομο που έχει τέτοια συμπεριφορά γιατί κι άλλοι μπορεί να έχουν την ίδια άποψη αλλά έχουν τρόπους.Το πού και πώς θέλω να πάω είναι προσωπικές μου απόψεις. Δε σ'αρέσει να τα διαβάζεις. Μην απαντάς. Δες ότι όλοι σχεδόν με "συμβουλεύουν"(αν ξέρεις τι σημαίνει αυτό) να μη ταξιδέψω με τόσα λίγα χρήματα γιατί θα στριμωχτώ, να μη πάω μέσω Φρανκφούρτης γιατί θα χάσω χρόνο..Μάλλον τέτοιου είδους συμπεριφορά, σου είναι άγνωστη. Και μη ξεχνάς ότι εσύ είχες την επιλογή απλά να προσπεράσεις κάτι, για το οποίο διαφωνείς ή δεν έχεις κάτι να πεις. Εγώ γιατί να είμαι υποχρεωμένη να διαβάζω τα στολίδια που μου γράφεις εσύ, ενώ δε το ζήτησα? Αν δε μπορείς να προσφέρεις αυτό που ζητάει το αρχικό κείμενό μου, μπορείς απλά να με αφήσεις ήσυχη, πολύ απλό και λογικό. Μπορείς να κάνεις τα αστειάκια σου ή να γράψεις όποια άλλη εξυπνάδα θες, ειλικρινά δε θα μπω καν στο κόπο να το διαβάσω. Σου εύχομαι ο καινούργιος χρόνος να σου φέρει τρόπους, να 'σαι
καλά.

@KLEOPATRA
Και στη τσάντα μου χωράει, δε θα είναι πρόβλημα..

@manelaki
Έτσι, πες! Γυναίκες είμαστε :Ρ
Δε διαφώνησα στο ότι όντως δε θα τα βγάλουμε με τόσο λίγα χρήματα, διαφώνησα στο τρόπο συμπεριφοράς. Σίγουρα, τελικά, μετά και από περισσότερο ψάξιμο κατάλαβα ότι δε γίνεται να ταξιδέψω με τόσα λίγα. Θα αναβάλλω το ταξίδι για λίγο πιό μετά. Εξάλλου σκέφτηκα, πως όταν πάω δε θέλω να τσιγκουνευτώ για κάτι, καλύτερα να είμαι άνετη και χαλαρή.Σε ευχαριστώ πολύ για το heads up και για την προσφορά του ξενοδοχείου! Είναι πολύ χρήσιμα όσα μου λες.. :)

@nera_gr
Δυστυχώς,έχω πρόβλημα με τα μαλλιά μου. Π.χ χωρίς πιστολάκι θα κάνουν να στεγνώσουν τουλάχιστον δύο ώρες(πολύτιμες εκεί) γιατί είναι μακριά, πυκνά και σγουρά! Αλλά ας μη μιλάμε για "τρίχες" δεν είναι εκεί το θέμα νομίζω! Ευχαριστώ πολύ για τα links, θα τα ψάξω!

@Kingston
Να 'σαι καλά, σε ευχαριστώ πολύ για την κατανόηση!

@dik-7
Λοιπόν, ας ξεκαθαρίσω κάτι. Δεν γίνεται να μη πάω σε μουσεία σίγουρα, συμφωνώ. Απλά, δε θέλω να τρέχω ΟΛΗ μέρα σε αυτά, τον περισσότερο χρόνο θέλω να τον περάσω αλλιώς. Και λέω περισσότερο γιατί σίγουρα δε γίνεται να περπατάω μόνο στο Λονδίνο για βόλτες, φαγητό και μπύρες! Γι αυτό και είπα οτί δε θέλω να παω ως τουρίστρια, μάλλον λάθος διατύπωση.
Ευχαριστώ πάντως

@butterflylilly
Δε θα πω πως προσωρινά τουλάχιστον, δε σε ζηλεύω! Ναι, μάλλον είναι ομόφωνο τελικά να μη ταξιδέψω με τόσο λίγα και θα σας ακούσω!Σε ευχαριστώ για την απάντηση και τον χρόνο σου!

----
Όπως προανέφερα, θα μεταφέρω το ταξίδι από Φλέβαρη σε Μάρτη κατα πάσα πιθανότητα. Το σίγουρο είναι πως δε θα το αφήσω να μου φύγει :D Διαβάζοντας και όλα αυτά, ενθουσιάζομαι ακόμα περισσότερο για το τι θα συναντήσω..
 

manelaki

Member
Μηνύματα
1.282
Likes
392
Ευχομαι να πανε ολα καλα... κι εγω μαρτιο θα παω :) αντε με λιγες οικονομιες θα μαζευτουν και τα υπολοιπα. don't worry...
 

babaduma

Member
Μηνύματα
5.054
Likes
7.805
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Λίγα πραγματάκια κι από μένα:

1) ΜΗΝ μείνεις στο Royal National. Είναι πολύ ακριβό γι αυτά που σου προσφέρει. Θα αρρωστήσεις αν μείνεις εκεί.

2) Αφού θα έχεις λίγο περισσότερο χρόνο στη διάθεσή σου μέχρι την ημερομηνία που θα ταξιδέψεις, για το θέμα της διαμονής ψάξε λίγο και τη διαμονή σε κάποιο σπίτι και όχι ξενοδοχείο. Υπάρχουν οικογένειες που νοικιάζουν δωμάτια απ' το μεγάλο σπίτι τους και σου δίνουν και μπάνιο για αποκλειστική χρήση από σένα. Επίσης, σου ετοιμάζουν και σπιτικό πρωινό. Αν είσαι τυχερή, μπορεί να βρείς και με 20-25 λίρες το άτομο (έτσι τα κοστολογούν κι ας μένετε στο ίδιο δωμάτιο). Το σπίτι, φυσικά, δεν θα είναι στο κέντρο αλλά το δίκτυο συγκοινωνιών είναι πολύ καλό, έτσι κι αλλιώς το Λονδίνο είναι τεράστιο, μια στάση του μετρό κοντά θα σε βολέψει.

3) Για το φαγητό: Δεν είναι παντού τόσο ακριβό. Μπορείτε να κάνετε αξιοπρεπές γεύμα σε εστιατόριο με 10-15 λίρες το άτομο (φτάνει να μην είναι επώνυμο, κεντρικό και να σου αρέσουν οι έθνικ κουζινες: π.χ. ιρανική, ινδική, κινεζική, βιετναμέζικη, κλπ.). Υπάρχει κι ένα self-service κινέζικο στη Leicester Square (περιοχή Soho δηλαδή, όπου όλα τα κινέζικα) με 4.95 λίρες το άτομο, μπουφέ με τουλάχιστον δέκα επιλογές στο μενού, απεριόριστη ποσότητα - χωρίς ποτό. Δεν είναι τόσο χάλια όσο μπορεί να σου ακούγεται, έχω φάει σε "επώνυμα" κινέζικα εστιατόρια στην Ελλάδα χρυσοπληρωμένα και πολύ χειρότερα πιάτα από πλευράς ποιότητας.

Δεν ξέρω πόσο θα σου βγεί το κόστος τελικά, αλλά μπορείς να το ψάξεις και να το παλέψεις με έξυπνες επιλογές. Το Λονδίνο είναι για όλους - και όλοι περνούν καλά.
 

North66

Member
Μηνύματα
4.303
Likes
5.039
Επόμενο Ταξίδι
Γεωργία
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Πάντως το ταξίδι βγαίνει και με αυτό τον περιορισμένο προϋπολογισμό... τα εισητήρια με Easyjet είναι κάτω από κατοστάρικο... η βαλίτσα είναι έξτρα αλλά πιστεύω ότι μια χειραποσκευή για πέντε μέρες είναι αρκετή... εδώ υπάρχει μέλος που τη βγάζει για ένα δεκαπενθήμερο με μια χειραποσκευή... υπάρχουν ξενοδοχεία με ένα κατοστάρικο τη βραδιά κεντρικά (Best Western Paddington Court Hotel, The Academy Ηotel, Hyde Park Premier Hotel, Rydges Kensington Plaza Hotel)... άρα για αεροπορικά και διαμονή 4 ημερών, είμαστε κάτω από τα 300e το άτομο... νομίζω ότι με σωστό προγραμματισμό (δωρεάν μουσεία, κάρτες ΜΜΜ, φαγητό σε οικονομικά εστιατόρια, όχι θέατρα και μουσικές παραστάσεις) φτἀνουν 40e τη μέρα για τα υπόλοιπα προσωπικά έξοδα... και αν δε φτάνουν, ακολουθεί η λύση...

 
Last edited by a moderator:

tripakias

Member
Μηνύματα
8.031
Likes
12.142
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Με 500 ευρω αν και αρκετα δυσκολο δεν ειναι αδυνατο να περασεις 5 μερες στο Λονδινο.
Αν πραγματικα δεν σε ενδιαφερει πως θα ειναι το ξενοδοχειο υπαρχουν αρκετες φθηνες επιλογες γυρω στα 60-70 ευρω τη βραδια -καπως αξιοπρεπεις- για ενα δικλινο δωματιο. Προσεξε μονο τον παραγοντα θερμανση (ειναι πολυ σχετικο τι θεωρουν οι Αγγλοι ζεστη και τι εμεις).

Φαγητο μπορεις να φας και στα κινεζικα που σου ειπαν παραπανω (κατα την αποψη μου χαλια!). Μπορεις να παιρνεις κατι προχειρο με μερικες λιρες. Μπορεις να τρως απο σουπερ μαρκετ ακομη πιο φθηνα. Μπορεις να παρεις και καμια πιτα απο Ελλαδα μαζι σου. Μπορεις να φας και σε φθηνα μαγαζια (π.χ. πιτσα, κεμπαμπ). Μπορεις και σε pub κατι απλο και σχετικα φθηνο. Μπορεις και σε ακριβο εστιατοριο (που πολλες φορες ειναι τελειως πεταμενα λεφτα). Απο την εμπειρια μου fish and chips αν και δεν ειναι κατι αξιολογο δεν ειναι ποτε κακο. Τα κινεζικα σχεδον σαν να τρως σκουπιδια (τα εστιατορια δε στην china town βρωμοκοπανε).

Για μουσεια και αξιοθεατα αν πατε μονο στα δωρεαν θα ειστε ευχαριστημενοι για πρωτο ταξιδι στο Λονδινο. Παρτε εβδομαδιαια travelcard και με 27.60 λιρες το ατομο ξενιαστε για τις μετακινησεις εντος ζωνων 1 και 2 (εκει αλλωστε θα κινηθειτε). Για εισητηριο τραινου απο το Gatwick μην παρετε το express αλλα το απλο που μπορειτε να βρειτε εισητηριο ακομα και με 3.75 λιρες.

Πραγματα απο το Λονδινο δεν αξιζει να παρετε και πολλα. Ειδικα το μαρτιο που θα πατε, νομιζω μονο σουβενιρ πρεπει να αγορασετε. Τα ρουχα τους ειναι φθηνα σε περιοδο εκπτωσεων ή οχι αλλα, η ποιοτητα τους ειναι πολυ χειροτερη απο απ' αυτα που εχουμε στην Ελλαδα (Για τις ιδιες εταιριες μιλω). Καλλυντικα και αρωματα, ηλεκτρονικα ειδη, αθλητικα εχουν πολυ καλυτερες τιμες απο την Ελλαδα. Αν σας αρεσουν οι αντικες υπαρχουν αρκετα παζαρια που μπορειτε να βρειτε διαφορα πραγματα.

Χαρειτε τα παρκα οπως τα Hyde Park, Green Park, Regent Park απολαυστε περιοχες οπως τα Greenwich και Canary Wharf. Σιγουρα πιειτε τις μπυρες σε pub. Το βραδυ χαλαρωστε με καποιο μιουζικαλ (εισητηρια φυσικα απο τη Leicester square, το phantom of the opera που νομιζω ειναι το καλυτερο αυτες τις μερες ειχε 18.50 λιρες

Προσοχη: Εκει που θα μενετε να υπαρχει εν λειτουργια σταθμος μετρο (αρκετες γραμμες και σταθμοι ειναι κλειστοι λογω εργων που γινονται εξαιτιας των Ολυμπιακων αγωνων).

Αυτα για την ωρα...
 

dim kyr

Member
Μηνύματα
2.064
Likes
6.302
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Φαγητο μπορεις να φας και στα κινεζικα που σου ειπαν παραπανω (κατα την αποψη μου χαλια!). Μπορεις να παιρνεις κατι προχειρο με μερικες λιρες. Μπορεις να τρως απο σουπερ μαρκετ ακομη πιο φθηνα. Μπορεις να παρεις και καμια πιτα απο Ελλαδα μαζι σου.
......ή κανένα κεφτεδάκι, καμμιά ντοματίτσα, κανένα σπανακοπιτάκι και αν μπορέσεις και καμμιά ρετσίνα ή κοκκινέλι. Τυλιξέ τα σε καρό τραπεζομάντιλο, κάντα δισάκι και χώσε τον μπόγο στην βαλίτσα.
υγ σόρι τριπάκια αλλά δεν μπορούσα να αντισταθώ και να μην το σχολιάσω. Πάντως το έκανα καλοπροαίρετα :xmas_cheesygrin:
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.031
Likes
12.142
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
......ή κανένα κεφτεδάκι, καμμιά ντοματίτσα, κανένα σπανακοπιτάκι και αν μπορέσεις και καμμιά ρετσίνα ή κοκκινέλι. Τυλιξέ τα σε καρό τραπεζομάντιλο, κάντα δισάκι και χώσε τον μπόγο στην βαλίτσα.
υγ σόρι τριπάκια αλλά δεν μπορούσα να αντισταθώ και να μην το σχολιάσω. Πάντως το έκανα καλοπροαίρετα :xmas_cheesygrin:
Σωστη σε βρισκω. Γιατι οχι;
Σορι να ζητας εκει που παρεξηγουνται, οχι σε μενα.
 

nera_gr

Member
Μηνύματα
816
Likes
193
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη!
Ταξίδι-Όνειρο
Κεντρική Αφρική
Σωστές οι συμβουλές των ανωτέρω. Έχουμε ταξιδέψει κι εμείς ως φοιτητές και ξέρουμε τι σημαίνει ζορισμένες διακοπές. Προσωπικά δε θα ανέβαλα ένα ταξίδι μου γιατί δεν είχα αρκετά λεφτά (στην ηλικία σου τουλάχιστον). Απλώς θα προσάρμοζα το πρόγραμμά μου στο μπάτζετ μου. Που σημαίνει ότι δε θα τρώτε κάθε μέρα σε εστιατόριο ούτε θα πηγαίνετε κάθε βράδυ σε παμπ.
Μελέτησε συμβουλές των babaduma και tripakia, δες και τα λινκ που σου έστειλα για φτηνό φαγητό και διαμονή. Όσο για την αποσκευή στην easyjet μη σε τρομάζει. Αν πάρετε μία και οι δύο θα πληρώσετε γύρω στα 22 ευρώ (και οι δύο), οπότε και πάλι βγαίνει φτηνότερα από lufthansa.
 
Μηνύματα
607
Likes
115
Επόμενο Ταξίδι
βορεια ιταλια- ελβετια
Ταξίδι-Όνειρο
ιαπωνια
Και εγώ ταξίδευα όταν είμουν φοιτητής αλλά δεν προτίμησα το Μανχάταν γιατί ήταν εξαιρετικά ακριβό. Ξεκίνησα από Ταυλάνδη και φυσικά δεν το μετάνιωσα ποτέ. Αυτό που με προβλημάτισε από την όλη συζήτηση που κάνουμε είναι το εξής. Φυσικά και αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε ταξιδιώτη να επιλέξει το προορισμό του. Όμως δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να επιδιώκεις σόνι και καλά να διαμείνεις σε ένα πανάκριβο μέρος όταν τα λεφτά δεν σου φτάνουν. Ή αλλάζεις προορισμό ή συγκεντρώνεις μεγαλύτερο ποσό για να ανταπεξέλθεις οικονομικά. Τώρα για τον κάθε ένα από εμάς το Λονδίνο αντιπροσωπεύει άλλα πράγματα. Εγώ επί παραδείγματι έχω συνδυάσει το Λονδίνο με πολιτιστικές εκδηλώσεις, μουσεία, θεατρικές παραστάσεις, ανοιχτές αγορές- παζάρια, επισκέψεις σε έστιατόρια και κουζίνες που δεν μπορώ να βρω στην ελλάδα και που μου προκαλούν γευστικές εκπλήξεις. Ε αυτά δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν με λίγα λεφτά. Όταν δεν διαθέτω τα χρήματα θα επισκεφτώ την ονειρούπολη της γειτονικής Δράμας, που σας συνιστώ να πάτε, και θα περάσω εξαιρετικά. Τώρα για μπύρες και διασκέδαση και λοιπά καθόλου δεν διαφωνώ και γουστάρω τρελά που το Λονδίνο έχει ζωή, το λατρεύω, αλλά δεν θα ξεκινούσα ποτέ το ταξίδι μου μόνο για αυτά. Δόξα το θεό από αυτά είμαι χορτασμένος. Άλλα πράγματα αναζητώ στα ταξίδια μου.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.837
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom