Περού Ταξίδι στο Περου

erodios

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Στα φεγγάρια μου!
Αρα προτείνετε να πάμε Μάτσου Πίτσου μετά την δεύτερη διανυκτέρευση στο ollantaytambo και κατευθείαν Κούσκο; Οπότε και άφιξη κάπου το απόγευμα φαντάζομαι.
Εγώ έλεγα Μάτσου Πίτσου μετά την πρώτη διανυκτέρευση να γυρίσουμε Ollantaytambo και την επόμενη Κουσκο το μεσημέρι περίπου.
Οι επιλογές από αυτές που συζητάμε για Ογιανταϊτάμπο είναι δύο.
Η μία είναι άφιξη στο Ο και πρώτη διανυκτέρευση. Την επόμενη ημέρα επισκέπτεσαι το Μάτσου Πίτσου και επιστρέφεις στο Ο για δεύτερη διανυκτέρευση.
Η άλλη είναι άφιξη στο Ο και πρώτη (και μοναδική) διανυκτέρευση. Την επόμενη ημέρα επισκέπτεσαι το Μάτσου Πίτσου και μετά πηγαίνεις στο Κούσκο για διανυκτέρευση.
Εγώ είχα οργανώσει την πρώτη επιλογή και @psilos3 τη δεύτερη (νομίζω).

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Η άλλη είναι άφιξη στο Ο και πρώτη (και μοναδική) διανυκτέρευση. Την επόμενη ημέρα επισκέπτεσαι το Μάτσου Πίτσου και μετά πηγαίνεις στο Κούσκο για διανυκτέρευση.
Ναι αλλά με δύο διανυκτερεύσεις. Θέλαμε μια μέρα καθαρή για επίσκεψη στην Ιερή κοιλάδα επειδή ήταν πολύ πιο εύκολο από Olla, με αποτέλεσμα να κινηθούμε την τρίτη μερα για Μάτσου Πίτσου - Κούσκο.

AngieS89

Member
Οι επιλογές από αυτές που συζητάμε για Ογιανταϊτάμπο είναι δύο.
Η μία είναι άφιξη στο Ο και πρώτη διανυκτέρευση. Την επόμενη ημέρα επισκέπτεσαι το Μάτσου Πίτσου και επιστρέφεις στο Ο για δεύτερη διανυκτέρευση.
Δύο νύχτες από ότι κατάλαβα στο Ollantaytambo χρειάζονται οπότε και στις δύο περιπτώσεις δύο θα είναι τα βράδια εκεί, η επιλογή έχει να κάνει με το αν θα πάμε Μάτσου Πίτσου την δεύτερη μέρα και μετά και μετά επιστροφή πάλι εκεί ή την τρίτη μέρα και επιστροφή στο Κουσκο.

AngieS89

Member
Περυσι Μαρτη ξομειναμε 2 μερες Αρεκιπα. εκτος την εκδρομη στο φαραγγι με τους κονδορες. που ξεκιναει τα αγρια χαραματα και μια μουμια που βρηκανε στις Ανδεις, τη Χουανιτα, δεν εχει πολλα να προσφερει. Μια αποικιακη πολη, φτηνα ποιοτικα αλπακα πλεχτα, σε συγκριση με το Κουσκο, ενα απογευμα και τπτ αλλο. Εμεις για να γεμισουμε τον χρονο καναμε μια ολιγοωρη εκδρομη την Ruta de Sillar, τπτ το ιδιαιτερο. Το ιδιο και το Παρακας/Huacachina, μπορει να γινει ημερησια απο Λιμα. Οσο για τις φωκιες κλπ του Παρακας, τα βλεπεις καλιτερα σε κανα ζωολογικο κηπο! Το ιδιο και η η Τιτικακα, μια τουριστικη παγιδα τπτ αλλο. Οι ινδιανοι το βραδυ περνουνε τα βαρκακια τους η τα ταχυπλοα τους και γυριζουνε στο Πουνο και καθονται στην τηλεοραση. Οπως στο αναφεραν και οι αλλοι, βαλτε παραπανω μερες στο Κουσκο και στο Ογιανταηταμπο. Πτο Μαλδοναδο για να πεις οτι εχεις και την γευση του Αμαζονιου, εχει και βραδυνο λεωφορειο απο Κουσκο!

Οσο για τις πτησεις εδω και κει...εμεις φτασαμε απο Λιμα στο Κουσκο με 2οροφο λεωφορειο, κοιμηθηκαμε και κανα 2 βραδια, απο Λιμα, κανοντας ενδιαμεσες στασεις. Πληροφοριακα απο Αρεκιπα>Κουσκο φυγαμε βραδυ και φτασαμε χαραματα!
Για τα sea lions σκεφτόμαστε αν είναι να πάμε Islas palomino ώστε να κολυμπήσουμε κιόλας μαζί τους αλλιώς να τα δούμε απλά από το σκάφος δεν μας ψήνει και πολύ.

Για λεωφορεία είδα κι εγώ λίγο τις διαδρομές για Αρεκιπα-Κουσκο αλλά είναι πολλές ώρες στον δρόμο και αν φτάσουμε τόσο νωρίς θα έχουμε και την αναμονή μέχρι το check in.
Βέβαια και τα πέρα δώθε στο αεροδρόμιο ταλαιπωρία είναι αλλα νομίζω μικρότερη.

agmi

Member
Περι ορεξεως κολοκυθοπιτα λενε στο χωριο μου. Εμεις κοιμηθηκαμε στο 2οροφο, σκεπαστηκαμε με τις φρεσκοπλυμενες κουβερτουλες και μαξιλαρια αεροπορικου τυπου, και γυραμε την καρεκλα πισω! Μονη καρεκλα! Φτασαμε ξημερώματα στη αφετηρια των κολεκτιβος για το Ollantaytambo και φτασαμε εκει κατα τις 9. Το δρομολογιο γινοτανε με παρακαμψη γιατι ο δρομος ειχε κλεισει απο τις κατολισθησεις, για μηνες. Το Ollantaytambo θελει οπως σου ανεφερε ο @psilos3 το λιγοτερο 2 μερες! Να μην πω 3ς, σα μεινεις μετα το Machu εκει και πας στο Cusco την επομενη. Το χωριο ειναι μικρο, βαλε μια μερα τα αρχαια του χωριου και την κοιλαδα, 1 ολοκληρη Machu, και αντε πες 1/2 να πας στις αποθηκες...
Σημειωτεον, εμεις το επισκευθηκαμε περυσι και οι αλλοι προπερσι!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.290
Μέλη
39.966
Νεότερο μέλος
Νομός Δράμας - Χ

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom