Απόκρυψη ανακοίνωσης
Με την πλοήγησή σας στο Travelstories.gr αποδέχεστε τη χρήστη cookies που ενισχύουν την εμπειρία χρήσης. -- ΟΚ --

Ταξιδιωτική Έρευνα 2018 by Travelstories

Συζήτηση στο φόρουμ 'Περί του TravelStories.gr' που ξεκίνησε από το μέλος Defkalion, στις 26 Φεβρουαρίου 2018.

 1. Defkalion

  Defkalion Administrator

  Μηνύματα:
  10.454
  Likes:
  11.594
  Στα τέλη Ιανουαρίου του 2018 το Travelstories έτρεξε τη μεγάλη ετήσια ταξιδιωτική του έρευνα, που σκοπό έχει την καταγραφή των ταξιδιωτικών συνηθειών των μελών και αναγνωστών του, αλλά και των Ελλήνων ταξιδιωτών γενικότερα. Η συμμετοχή στην έρευνα φέτος ξεπέρασε κάθε προηγούμενη χρονιά (1900 ολοκληρωμένες απαντήσεις), και παρακάτω παρουσιάζονται τα αποτελέσματα.

  Ευχαριστούμε θερμά όλους εσάς που προσφέρατε το χρόνο σας για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου.

  Σας παρακαλώ πολύ βοηθήστε στη διάδοση των αποτελεσμάτων μέσω social media :)

  Φύγαμε:

  [​IMG]


  Υπάρχουν επίσης κάποια επιπλέον στοιχεία, συσχετισμοί του 2018 αλλά και συγκριτικά με προηγούμενες χρονιές, τα οποία έφτιαξαν τα μέλη @apos και @mourohavlos και τα οποία θα δημοσιευθούν τις επόμενες μέρες σε ξεχωριστό θέμα. :)

  Η κλήρωση για τους τρεις ταξιδιωτικούς χάρτες scratch maps ανέδειξε τυχερούς τους συμμετέχοντες με emails: ado****@gmail.com , chr****@hotmail.com και hpou*****@yahoo.gr οι οποίοι θα ειδοποιηθούν μέσω email.

  Ευχαριστούμε πολύ το Γιάννη από το κατάστημα *Flâneur Souvenirs & Supplies* , Φλέσσα 1 στην Πλάκα για τα δωράκια: https://www.facebook.com/flaneursouvenirsandsupplies
   

  Επισυναπτόμενα Αρχεία:

  • ts18.jpg
   ts18.jpg
   File size:
   219,7 KB
   Προβολές:
   0
  #1
  Last edited: 26 Φεβρουαρίου 2018

 2. Yorgos

  Yorgos Member

  Μηνύματα:
  5.524
  Likes:
  23.837
  Ονειρεμένο Ταξίδι:
  πήγαμε , πήγαμε
  Λοιπόν εμένα μου έκαναν εντύπωση τα εξής:
  -οι επιθυμητοί προορισμοί (μωρέ μπράβο Ιαπωνία! αμ η Μαδαγασκάρη;;; )
  - το πόσο λίγοι είναι οι χρήστες άνω των 55
  -το 77% είναι από ΑΕΙ και πάνω (ποιο είναι το αντίστοιχο ποσοστό γενικώς στην Ελλάδα; )
  - το 50% έχει εισόδημα κάτω των 1000€ (ή τόσα δηλώνει...), παρότι η μεγάλη πλειοψηφία είναι απόφοιτοι Πανεπιστημίου. Δε συνάδει με τα στατιστικά περί μέσου μισθού ποφοίτου Πανεπιστημίου στη χώρα (που είναι πάνω από 1.000€), χωρίς να υπολογίζουμε καν άλλες πηγές εσόδων πέραν του μισθού.
  - το 15% όσων έκανα την έρευνα είναι νέα μέλη
  - Τα 2/3 είναι μέλη εδώ και πάνω από ένα χρόνο (ε και γιατί δεν έκαναν και την περσινή έρευνα; βαριόμασταν, βαριόμασταν; )
  - Σχεδόν 30% θα δεχόταν να πληρώσει για να του οργανώνουν το ταξίδι τα μέλη. Φαίνεται πολύ μεγάλο ποσοστό, μήπως εννοούν ότι το ταξίδι θα κόστιζε ως 300€;
  - το 2018 θα ταξιδέξουμε σε 182 χώρες;;; Πέτρα δε θα μείνει ανέγγιχτη...
   
  #2
 3. Defkalion

  Defkalion Administrator

  Μηνύματα:
  10.454
  Likes:
  11.594
  52% είναι αυτό το ποσοστό
   
  #3
  Yorgos likes this.
 4. alma

  alma Member

  Μηνύματα:
  2.306
  Likes:
  6.975
  Εμένα δεν με εξέπληξε η Μαδαγασκάρη μάλλον γιατί θα ήθελα πάρα πολύ να πάω κι ίσως έκρινα εξ'ιδίων[email protected] Δεν θα μάντευες πως είναι τόσο επιθυμητές οι ΗΠΑ κι η Ιαπωνία; Αν ναι, κι εγώ το ίδιο.

  Επίσης στους κορυφαίους προορισμούς που έχουν ήδη επισκεφτεί τα μέλη βρίσκω αρκετά από τα αποτελέσματα αναμενόμενα,αλλά θα περίμενα σε υψηλότερη θέση κάποιες χώρες π.χ.την Κούβα(καλά και την Πορτογαλία,αλλά γενικά θεωρώ υποτιμημένη χώρα την Πορτογαλία,παρόλο που η αύξηση του τουρισμού της τα τελευταία χρόνια δείχνει πως πάει ν'αλλάξει αυτό).
   
  #4
  Last edited: 28 Φεβρουαρίου 2018
 5. Defkalion

  Defkalion Administrator

  Μηνύματα:
  10.454
  Likes:
  11.594
  Η συζήτηση περί οικονομικού επιπέδου στη χώρα έχει ενδιαφέρον, αλλά να επικεντρωθούμε στα ευρήματα της έρευνας σε σχέση με τα ταξίδια που ήταν και ο σκοπός παρακαλώ.
   
  #5
  Yorgos likes this.
 6. katkats

  katkats Moderator

  Μηνύματα:
  5.571
  Likes:
  5.741
  Επόμενο Ταξίδι:
  ?
  Ονειρεμένο Ταξίδι:
  Ν. Αμερική
  #6
  Yorgos and Defkalion like this.
 7. Sassenach77

  Sassenach77 Member

  Μηνύματα:
  1.511
  Likes:
  4.062
  Ονειρεμένο Ταξίδι:
  Γή του Πυρός
  Στην ερώτηση "Ποιοι είναι οι κορυφαίοι προορισμοί που έχετε επισκεφτεί;" η Ελλάδα έχει την 3η θέση με 32%. Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον αν ξέραμε πόσοι είναι αλλοδαποί και πόσοι ημεδαποί

  Τα αποτελέσματα της ερώτησης "Πόσο συχνά επισκέπτεστε το Travelstories;" σε συνδυασμό με το 74% των ατόμων που είναι μέλη και συμμετείχαν στην συμπλήρωση του ερωτηματολογίου, μου λύνει μπόλικες απορίες για την έλλειψη πληροφοριών στο φόρουμ ή για τον μικρό αριθμό τους, σε κάποιους προορισμούς!
  Αυτοί που μπαίνουν 1 φορά το μήνα ή λιγότερο απο μία φορά το μήνα στο φόρουμ, θα μπούν κυρίως για να ψάξουν πληροφορίες και όχι για να δώσουν....και αυτό το ποσοστό είναι μεγάλο! Αρα οι πληροφορίες που μπορούν να δώσουν όλοι αυτοί μένουν ανεκμετάλλευτες....
   
  #7
 8. Defkalion

  Defkalion Administrator

  Μηνύματα:
  10.454
  Likes:
  11.594
  Ναι, αυτό είναι και μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έχουν τα forum ανά τον κόσμο: το να μετατρέπουν τους παρατηρητές ή καταναλωτές πληροφορίας, σε ενεργά μέλη που προσφέρουν πληροφορία.

  Το ποσοστό ενεργών προς μη ενεργούς χρήστες είναι απελπιστικά μικρό σε όλα τα forum - εμείς εδώ έχουμε μεγαλύτερο ποσοστό ενεργών από το μέσο όρο, αλλά και πάλι τα νούμερα αυτά είναι πολύ μικρά.

  Υπάρχει μια σκέψη να στηθεί ένας μηχανισμός που θα επιβραβεύει κάπως τα μέλη για την προσφορά τους, δίνοντας κάποιου είδους credit το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε μέσα στο φόρουμ (πχ τα μέλη που έχουν αρκετά credits να έχουν κάποιο διακριτικό που δείχνει ότι έχουν προσφέρει) είτε και εκτός, δίνοντας τη δυνατότητα να ανταλάσσουν τα credits με ταξιδιωτικά δωράκια.

  Αλλά δε ξέρω κατά πόσο αυτό θα δουλέψει στην πραγματικότητα (χώρια που θα έιναι εξαιρετικά άδικο για παλιότερα μέλη που έχουν προσφέρει πάρα πολύ στο φόρουμ)
   
  #8
  AnastasiaSt and mourohavlos like this.
 9. taver

  taver Member

  Μηνύματα:
  9.748
  Likes:
  13.182
  Ονειρεμένο Ταξίδι:
  Iles Kerguelen
  Στο χάρτη στο 3, γιατί τα Svalbard είναι γκρι;
   
  #9
 10. Defkalion

  Defkalion Administrator

  Μηνύματα:
  10.454
  Likes:
  11.594
  Καλή παρατήρηση, μου ξέφυγε. Bug του χάρτη προφανώς, που όταν μπήκαν τα data για Νορβηγία για κάποιο λόγο αυτό το άφησε εκτός.
   
  #10
 11. Yorgos

  Yorgos Member

  Μηνύματα:
  5.524
  Likes:
  23.837
  Ονειρεμένο Ταξίδι:
  πήγαμε , πήγαμε
  Κι εμενα το Κογκό, αλλά δε θα περίμενα το 5% να απαντούσε το ίδιο.Μου φαίνεται εξαντρίκ
  ΝΑι αυτό εννοώ. Φανταζόμουν ότι ο περισσότερος κόσμος θα επέλεγε χώρες πιο εξωτικές κλιματολογικά και λιγότερο εκσυγχρονισμένες. Ειδικά για τις ΗΠΑ όπου υπάρχει έντονος αντιαμερικανισμός στη χώρα (θυμάμαι κάπου στο 2000 μια παγκόσμια έρευνα που έβγαζε τους Έλληνες μέσα στο τοπ-5 των πιο αντιαμερικάνων), δεν το περίμενα καθόλου. Τι περίμενα; Μμμμ, κάτι σε στιλ Κούβα, Ταϊλάνδη, ΜΕξικό, Ινδία. Δηλαδή χώρες με λιγότερο έντονη δυτική κουλτούρα αλλά όχι τόσο "σπάνιες" επιλογές όσο η Μαδαγασκάρη.
  Ναι, αλλά το ερώτημα είναι πόσα μέλη έχουν πάει σε χώρες σαν την Κούβα. Φαντάζομαι πως η πλειοψηφία δεν έχει πάει, άρα δεν μπορεί να τη συμπεριλάβει και στην απάντηση.
  Ε φαντάζομαι αφού είναι στα Ελληνικά ελάχιστοι θα είναι οι αλλοδαποί. Εγώ την τοποθετώ άνετα στο τοπ-10 των προορισμών.
   
  #11
  alma and yllos like this.
 12. Sassenach77

  Sassenach77 Member

  Μηνύματα:
  1.511
  Likes:
  4.062
  Ονειρεμένο Ταξίδι:
  Γή του Πυρός
  Υπάρχουν πολλοί αλλοδαποί, οι οποίοι μιλούν την Ελληνική γλώσσα, όπως οι Κύπριοι! Υπάρχουν και αρκετοί Βαλκάνιοι οι οποίοι ζούν και εργάζονται στην Ελλάδα, αλλά δεν έχουν Ελληνική υπηκοότητα.
  Υπάρχουν επίσης και πολλοί Έλληνες που δεν ενδιαφέρονται για ταξίδια στο εξωτερικό γιατί "σαν την Ελλάδα δεν έχει", και δεν το λέω καθόλου ειρωνικά! Εγώ ξέρω πολλούς Έλληνες που αρέσκονται να ταξιδεύουν μόνο εντός Ελλάδας!
   
  #12
  alma and yllos like this.