Ευχαριστούμε πολύ που μας ψηφίσατε και κυρίως χαιρόμαστε που σας άρεσε η ιστορία μας.
Και δεν χρησιμοποιώ τον πληθυντικό της μεγαλοπρέπειας μόνο για μένα αλλά επιπλέον αναφέρομαι στον @stonerolling, τον προσωπικό μου «παπαράτσι» που είναι υπεύθυνος για σχεδόν όλες τις φωτογραφίες της ιστορίας καθώς και την ψηφιακή επεξεργασία τους.
Συγχαρητήρια σε όλους νικητές και μη, αλλά σε όσους γράφουν ιστορίες και μοιράζονται με αυτό τον τρόπο ταξιδιωτικές -κι όχι μόνο- στιγμές τους, συνεισφέροντας στην ομάδα.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την πρωτιά που σίγουρα δε περίμενα, μεταξύ πολύ ωραίων ιστοριών.
Το Μπέργκαμο ήταν πια πόλη που μου άφησε το στίγμα της, μια πολύ εξωστρεφής μεταξύ άλλων πόλη που άξιζε με το παραπάνω το Σαββατοκύριακο που της αφιερώσαμε, όμως η ιστορία αυτή ήταν μια ιστορία που αρχικά δεν είχε σκοπό να γραφτεί.
Ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε (άλλη μία) εν μέσω εγκλεισμών και καραντίνας τότε που τα ταξίδια ήταν άπιαστο όνειρο, φέροντας μεγάλη συναισθηματική φόρτιση λόγω της ιδιαιτερότητας της.
Ήταν μόνο μερικές μέρες μετά την επίσκεψη μου στην πανέμορφη αυτή πόλη της Βόρειας Ιταλίας όταν ξαφνικά τη βλέπαμε στα δελτία ειδήσεων, ακριβώς για τους λόγους που δε πρέπει, αποτελώντας το επίκεντρο και ίσως την αρχή της πανδημίας στην Ευρώπη.
Έχοντας στο μυαλό μου όλο αυτό που ήταν αδύνατο να μ' αφήσει ανεπηρέαστο, οδηγήθηκα και στη συγγραφή της ιστορίας, που ελπίζω ν' αξιοποιείται μόνο για ταξιδιωτικούς πλέον λόγους.
Να μη ξεχνάμε λοιπόν, να είμαστε καλά να ταξιδεύουμε και να μοιραζόμαστε!
Συγχαρητήρια πρώτα απ’ όλα στους νικητές, αλλά και στους υπόλοιπους συγγραφείς που διαθέτουν χρόνο για να διηγηθούν τα ταξίδια τους! Να είμαστε όλοι καλά, να ταξιδεύουμε και να γράφουμε όμορφες ιστορίες προσφέροντας απόλαυση αλλά και βοήθεια στους μελλοντικούς ταξιδιώτες.