Ταξιδιωτικοί οδηγοί VS Travelstories

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.968
Likes
9.384
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Ολοι οι οδηγοι γραφονται απο ανθρωπους που επισκεπτονται ενα μερος για λιγες μερες οπως κανουμε ολοι μας και μετα γραφουν οπως κανουμε κι εμεις εδω.
Ειτε ειναι η γνωμη τους για το τι ειδαν οι ιδιοι ειτε εχουν τις πηγες τους , δεν ξερω κατα ποσο ειναι αμεροληπτοι και ελεγχεται η ακριβεια τους – δεν ξερω πως δουλευουν , αλλα καπως ετσι φανταζομαι...δεν ειναι παντογνωστες , κανουν λαθη , παραβλεπουν ισως πολλα , δε μιλανε τη γλωσσα τις περισσοτερες φορες..(Δεν αναφερομαι σε γνωμες για μνημεια , μουσεια κλπ που οι αποψεις συγκλινουν συνηθως ).
Οι αποψεις για μπαρακια , ξενοδοχεια , παραλιες κλπ ειναι τελειως υποκειμενικες και οσον αφορα την επικινδυνοτητα μιας περιοχης τα δεδομενα μπορει να αλλαξουν απο στιγμη σε στιγμη.

Προσωπικα δεν ταξιδευω με τον οδηγο στο χερι..αγοραζω οδηγους περισσοτερο για να ταξιδεψω νοερα πριν απο το κανονικο ταξιδι και να παρω μια πρωτη γευση και συνηθως το ενδιαφερον μου μονοπωλουν τα κεφαλαια της ιστοριας , κουζινας , και φυσικα της μουσικης της χωρας. Απο κει και περα απλα τον χρησιμοποιω για τα τελειως βασικα και συμφωνα με τα γουστα μου τα οποια συνηθως δεν συμπιπτουν με αυτα του ανθρωπου που εγραψε τον οδηγο.
Ο οδηγος λοιπον βαζει τα βασικα υλικα...αλλα το μαγειρεμα το κανω εγω.
 

xenos

Member
Μηνύματα
2.414
Likes
804
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Και συνεχιζω μετα απο τα σωστα που λεει η go2dbeach πως ολοι πρεπει να γραφουμε τις εμπειριες μας και οτιδηποτε αλλο ειναι χρησιμο σε καθε ενδιαφερομενο,μεσα απο αυτο το σαιτ,μιας και οι πληροφοριες ειναι απο πρωτο χερι,και απο ανθρωπους που ειναι εμπειροι ταξιδευτες η εχουν καλες γνωσεις ταξιδιου αναλογως τον προορισμο.
Μιας και τιποτα πλεον δεν ειναι και τοσο αξιοπιστο στην αγορα,απ`οτι διαβασα.

Εδω ακομα και τα λαθη διορθωνονται μιας και πολυς κοσμος αποτελει αυτο το φορουμ.
Και το σπουδαιοτερο ειναι οτι το κανουμε γιατι το γουσταρουμε.
Το οφελος μας ειναι η πληροφορηση απανταχου ταξιδιωτικων προορισμων.

Και κατι αλλο, δεν πρεπει να ζηταμε μονο,αλλα και να δινουμε πληροφοριες,κυριως στα νεα μελη απευθυνομαι,αν και δεν ειναι υποχρεωτικο,αλλα ειναι καλο να αλληλοβοηθειομαστε.
Travel quide stories.
 

StellAnna

Member
Μηνύματα
921
Likes
362
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
Χωρίς να αμφισβητώ την εγκυρότητα των ταξιδιωτικών οδηγών, πιστεύω ότι οι αναφορές αυτού του σάιτ που είμαστε μέλη, είναι πολύ , μα πολύ πιο σωστές. Εδώ κατατίθενται για έναν προορισμό, εμπειρίες, γνώσεις, απόψεις, από ένα σύνολο ταξιδιωτών, και όχι από έναν και μόνο συντάκτη κειμένου. Ακόμα και ο πιο ψαγμένος αναγνώστης, ο πιο λεπτομερειοφάγος, ο πιο ιδιόρυθμος, διαβάζοντας τις αναφορές και τα σχόλια των μελών μας, μπορεί να σχηματίσει μια σωστή εικόνα. Μπορεί να οδηγηθεί να ψάξει ο ίδιος σε διάφορες πηγές. Γι΄ αυτό έχει μεγάλη σημασία να κατατίθενται απόψεις, λεπτομέρειες και πηγές. Μόνον έτσι δίνουμε και λαμβάνουμε ορθές πληροφορίες. Εμείς εδώ δεν πουλάμε προορισμούς. Τους ζούμε και καταθέτουμε ψυχή, εντυπώσεις και αλήθειες. Αυτή είναι η δύναμη της σελίδας μας.
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.951
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
bravo stella έτσι είναι .
απο τώρα και στο εξής θα κρατάω ημερολόγιο αναλυτικό στην κάθε μερα μου για να προσφέρω πραγματάκια και tips στις σελίδες του σάιτ .μέχρι τώρα ήμουνα στο γενικά .τώρα ομως υπάρχει λόγος ,γι αυτό ας το κάνομε όλοι αυτό ..ειναι σπουδαίο να παίρνεις μια άμεση και εγκυρη απάντηση σε ένα σου ερώτημα απο τους φίλους ολους εδώ .εγώ τουλάχιστον το εκτιμώ απεριοριστα ,και θέλω να τα μοιράζομαι όλα .γι αυτό ειμαστε άλωστε εδώ .να δίνομε και να παίρνομε ....χωρίς κέρδος,ή φιλοδωρήματα .δεν κάνομε κόντρες για το που έχομε πάει ,ή για να κάνομε τους άλλους να αισθάνονται λίγοι ...
αυτά και πολλα φιλιά .
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.404
Likes
17.235
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Επειδή βλέπω "ματς" ταξιδιωτικοί οδηγοί εναντίον travelstories μετέφερα τα μηνύματα σε ξεχωριστό θέμα :D
 

StellAnna

Member
Μηνύματα
921
Likes
362
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
Για να το βάλουμε σε πιο καθαρή βάση.
Τι θα πρέπει να δίνουμε ως πληροφορία για να βοηθηθεί κάποιος?
Σίγουρα πότε πήγαμε, πώς, εντυπώσεις, must, απαγορευτικά, κόστος, μετακινήσεις, ξενοδοχεία, συναισθήματα, λαός, κλίμα, αξιοθέατα...
Αυτά σαν πρώτη σκέψη. Όπως δήποτε υπάρχουν κι άλλα...
 

xenos

Member
Μηνύματα
2.414
Likes
804
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Στελλα πιστευω τα ειπες ολα.
Πολυ χρησιμα ειναι και τα links που εχουμε ειδη δοκιμαση και μειναμε ευχαριστημενοι.
Παντως πιστευω οτι πληροφοριες δινονται στο σαιτ απλοχερα απο τα μελη.
Μπραβο.!
Αρχαριοι μεν πληροφοριμενοι δε.(για μενα τογραψα):haha:
 

greeklad

Member
Μηνύματα
172
Likes
52
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Η αλήθεια βρίσκετε πάντα κάπου στη μέση. Δεν γίναμε ειδικοί επειδή πήγαμε 4 μέρες στο Βερολίνο, για να αδείασουμε με τη μία τον κάθε ταξιδιωτικό οδηγό. Μην ακούω τρελά!
 

xenos

Member
Μηνύματα
2.414
Likes
804
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Πιστευω οι ταξιδιωτικοι οδηγοι ειναι περισσοτερο γενικης κατευθυνσης.
Απο δω μεσα θα διαβασεις και προτασεις για το καλο εστιατοριο....το καλο και φθηνο ξενοδοχειο,και γενικα πιο σημασια σε λεπτομεριες που ομως κανουν την διαφορα.
 

StellAnna

Member
Μηνύματα
921
Likes
362
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
΄Οχι βεβαίως. Εδώ δεν συναγωνιζόμαστε τους επαγγελματίες.
΄Ομως σίγουρα έχουμε να παραθέσουμε πιο πολλές, πιο φρέσκιες και πιο σταράτες απόψεις/πληροφορίες.
Οι οδηγοί αποτελούν τον καμβά κι εμείς κεντάμε την εικόνα.
Το αποτέλεσμα σίγουρα θα είναι πιο ενδιαφέρον από μια τυπική αναφορά κάποιας τυπωμένης σελίδας.
 

pinelopi

Member
Μηνύματα
265
Likes
43
Επόμενο Ταξίδι
Βρεττάνη , Λίγηρας
Ταξίδι-Όνειρο
Παντού..αρκεί να φεύγω
Σαφώς οι ταξιδιωτικοί οδηγοί είναι η αρχή.Εγώ μέχρι τώρα σ΄αυτούς βασιζόμουν . Όμως η γνώση και η εμπειρία των φίλων , που τη μοιράζονται με όλους μας είναι ανεκτίμητη. Για παράδειγμα θέλω πολύ να πάω Πράγα την Ανοιξη και έχω ήδη βρει που θα πάω και τι θα κάνω μόνο από το φόρουμ . Το ίδιο ισχύει και για μία διαδρομή στη Νοτιο Γερμανία που θα ακολουθήσω ότι ακριβώς προτείνει ό φίλος Traveller. Και ετοιμάζομαι και για Bergamo, Como (Τraveller μ΄ακούς!!!!)
 

dik-7

Member
Μηνύματα
1.527
Likes
2.044
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Σίγουρα για να μάθεις τα βασικά αξιοθέατα μιας πόλης και για τις πολύ βασικές πληροφορίες ενός ταξιδιού σου αρκεί ένας ταξιδιωτικός οδηγός.Πιστεύω όμως ότι το αλατοπίπερο σε κάθε ταξίδι είναι τα μέρη που ανακαλύπτουμε μόνοι μας, τα οποία είτε δεν αναγράφονται καθόλου στους οδηγούς είτε γίνεται πάρα πολύ μικρή αναφορά και σου διαφεύγουν. Για αυτό το λόγο οι εμπειρίες-πληροφορίες που αντάλασσονται στο Forum είναι σαφώς πιο πολύτιμές για τους ταξιδιώτες που αποζητούν και το κάτι διαφορετικό και δεν αναφέρομαι μόνο σε εστιατόρια,ξενοδοχεία κλπ. Για παράδειγμα οι πληροφορίες που μου δώσατε όλοι οι φίλοι για το ταξίδι μου στη νοτιο γερμανία είναι παραγματικά πολύτιμες και τις περισσότερες από αυτές δεν τις βρήκα σε κανένα οδηγό.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.871
Μέλη
38.905
Νεότερο μέλος
ntsironis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom