Ταξιδιωτικοί οδηγοί VS Travelstories

bloody mary

Member
Μηνύματα
527
Likes
42
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Αμαζόνιος
Εγώ πάλι σε κάθε ταξίδι την πατάω με τον ίδιο πάντα τρόπο. Διαβάζω για μήνες ταξιδιωτικούς οδηγούς και σχετικά sites (φυσικά πρώτα πρώτα το travelstories) και στη συνέχεια φορτώνομαι ότι έχω βρει, οδηγούς και εκτυπώσεις και φεύγω. Αποτέλεσμα: καθώς η μνήμη μου μόνο ελέφαντα δεν είναι, χάνω ώωωρες ψάχνοντας που είδα την τάδε διεύθυνση ή το δείνα τηλέφωνο.
 

smarty

Member
Μηνύματα
12
Likes
16
Επόμενο Ταξίδι
Χώρες Βαλτικής
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Ο οδηγός είναι μία καλή πρώτη ύλη. Από κει και πέρα το πως θα αναμείξει ο καθένας τα συστατικά μαζί με τα μπαχαρικά -που κάνουν τη διαφορά- από το travelstories, στη μαρμίτα των διακοπών είναι δικό του θέμα.
Όταν πάει κανείς με οργανωμένο γκρουπ οι πιθανότητες διαφοροποίησης είναι μικρές οπότε τόσο ο ταξιδιωτικός οδηγός όσο και το travelstories παίζουν κυρίως συμβουλευτικό ρόλο. Τι ωφελεί να σας πω ότι το καλύτερο κινέζικο εστιατόριο στη Vientiane είναι το Hong Kong αν τελικά θα τρώτε κάθε βράδυ μαζί με το γκρουπ; Τι ωφελεί να σας πω για την τάδε εμπειρία μου αν θα πηγαίνετε αγεληδόν στα μαγαζιά που σας πάει ο ξεναγός για να φάτε ή για να ψωνίσετε "γιατί είναι υποχρέωση του γραφείου";
Όσοι διαφοροποιηθούν π.χ. από το γκρουπ ή ταξιδεύουν μόνοι τους, θα αποκτήσουν άλλες εμπειρίες χρησιμοποιώντας όλα όσα θα διαβάσουν εδώ μέσα ή σε κάποιον οδηγό.
Σε κάθε περίπτωση είναι προφανές ότι τόσο οι συντάκτες των οδηγών όσο και οι αγαπητοί συνταξιδευτές του travelstories που ξετυλίγουν στο site το κουβάρι των εμπειριών τους έχουν μείνει από μία μέχρι 3-4 εβδομάδες σε κάποια χώρα. Φανταστείτε -για να καταλάβετε την αντιστοιχία- κάποιον ξένο που έρχεται στην Ελλάδα για 15 ημέρες. Σίγουρα μπορεί να δώσει κάποιες καλές και χρήσιμες πληροφορίες στους συμπατριώτες του αλλά δεν έγινε και ειδικός "Ελλαδολόγος" μέσα σε 15 ημέρες ούτε επαγγελματίας κατασκευαστής οδηγών.
Με το πάθος λοιπόν του εραστιτέχνη ταξιδευτή ας αναφέρουμε λοιπόν μέσα από το site κάθε καλή αλλά και κάθε κακή εμπειρία για να βοηθήσουμε και τους υπόλοιπους να περάσουν καλύτερα.
Προσωπικά τάσσομαι υπερ του travelstories αλλά καλού κακού θα πάρω -εκτός από τις εκτυπώσεις (που πλέον είναι files μέσα στο κινητό) θα πάρω και έναν καλό ταξιδιωτικό οδηγό:lol:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.871
Μέλη
38.905
Νεότερο μέλος
ntsironis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom