Ταξιδιωτικό γραφείο από Θεσσαλονίκη για Παρίσι!

tripakias

Member
Μηνύματα
8.032
Likes
12.145
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Να το χρησιμοποιησεις δεν ειναι δυσκολο... αν εχεις το χαρτη της gallery lafayette (θα τον βρειτε παντου) ειναι αρκετα ευκολο να ξερεις σε ποια σταση πρπεπει να κατεβεις.
Για καποιον που δεν ειναι συνηθισμενος σε μετακινησεις με μετρο θα ελεγα πως το μετρο του Παρισιου ειναι καπως δυσκολο:
Οι περισσοτεροι σταθμοι απαιτουν αρκετο περπατημα. Κυλιομενες αν και υπαρχει στους περισσοτερους σταθμους εστω μια δεν υπαρχει ειδικη σημανση για να γνωριζεις απο πρεπει να πας για να ανεβεις ή να κατεβεις με αυτη. Αποτελεσμα να ανεβοκατεβαινεις εκατονταδες σκαλια καθημερινα.
Το δικτυο αν και πολυ μεγαλο με πυκνες στασεις εχει καπως αβολες συνδεσεις. Ετσι πολλες φορες εξυπηρετει καλυτερα να περπατησεις 4-5 στασεις (για 1-2 δεν το συζητω ουτε λογος να παρεις μετρο) παρα να χρησιμοποιησεις το μετρο. Ειδικα αν πρπει να αλλαξεις γραμμη σε μεγαλους και αχανεις σταθμους ( λ.χ. Chatelet, Gare du Nord κλπ).
Εχε επισης υποψη σου (αν και δεν συνιστα λογο ανησυχιας) πως ολες μα ολες οι ανακοινωσεις γινονται στα γαλλικα. Στο rer b για αεροδρομιο εχω ακουσει και στα ισπανικα. Ποτε ομως στα αγγλικα. Εννοειται πως ταμπελες, πινακιδες και τα σχετικα ειναι γραμμενα μονο στη γαλλικη γλωσσα. Καλο λοιπον θα ηταν σε τυχον ερωτησεις σου να δειχνεις και το ονομα του σταθμου, του δρομου που θες να πας, γιατι αν τους το πεις με μη γαλλικη προφορα, ειναι σχεδον απιθανο να καταλαβουν που θελεις να πας. Μην παραξενευτεις αν παρ' ολο που καποιος γνωριζει αγγλικα, σου απαντησει στα γαλλικα. Ουτε να απογοητευτεις πως δεν θα παρεις απαντηση. Ο Γαλλος θα προτιμησει να παιδευεται να σου εξηγει επι δεκα λεπτα στα γαλλικα πως να πας καπου, απο το να βγει αγγλικη λεξη απο το στομα του. Αλλωστε αν δεν βιαζεται ή δεν εχει δουλεια δεν τον ενοχλεις καθολου. Οι Γαλλοι ειναι περιεργος και κουτσομπολης λαος, οπως ο δικος μας. Θελουν να μαθαινουν τα παντα.
Τελος καλο ειναι να ενημερωθεις και για τα εισητηρια καρτες και τι σε βολευει για να μην ψαχνεσαι εκει.

Για τα μουσεια: Καθε τριτη κλειστα, καθε πρωτη Κυριακη του μηνα δωρεαν, αργιες επισης δωρεαν.

ΥΓ Πολυ κακη επιλογη να ακολουθησετε το προγραμμα του πρακτορειου σε μια πολη σαν το Παρισι.
 

korfiatis06

Member
Μηνύματα
11
Likes
0
Σχετικά με τα γαλλικά δε θα υπάρχει πρόβλημα... νομίζω ότι το Delf 4 που έχω μου φτάνει για να συννενοηθώ! :p Τώρα όσο για το θέμα του πρακτορείου... η αλήθεια είναι πως ούτε χρόνος υπάρχει για προετοιμασία να δούμε που θα πάμε (έστω και αν χρειαζόμαστε ένα μήνα ακόμα... οι υποχρεώσεις είναι τρελές κάθε μέρα) και δεύτερον δεν θέλουμε να πάμε εκεί και να ψάχνουμε που και πως θα πάμε... για αυτό επιλέγουμε το πρόγραμμα...

Δηλαδή αν το πρόγραμμα του πρακτορείου λέει λούβρο πχ τη δεύτερη μέρα του προγράμματος και πέφτει Τρίτη... δε θα μπορέσουμε να πάμε με το πρακτορείο;;;
 

panpan

Member
Μηνύματα
6.881
Likes
26.795
oλα τα πρακτορεια μπορουν να τροποποιησουν το προγραμμα τους
και να κανουν αλλαγες.χωρις να παραλειψουν κατι.
Π.χ. Να κανουν το προγραμμα της τεταρτης την τριτη και της τριτης
την τεταρτη.
 

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.675
Likes
16.429
Το μετρό στο Παρίσι είναι εύκολο ειδικά αν έχεις τον διαφημιστικό χάρτη που έχουν όλα τα ξενοδοχεία με τα αξιοθέατα τις γραμμές μετρο και τις στάσεις..αρκεί να έχεις κατα νού προς ποιά κατεύθυνση στη γραμμή θες να πας και που θα κάνεις τις αλλαγές στα correspondance....
Κατά τ' άλλα καλό περπάτημα .....και θα περάσεις τέλεια..
 

korfiatis06

Member
Μηνύματα
11
Likes
0
Ε αν δεν το περπατήσεις το Παρίσι... τι θα περπατήσεις;!

Και μία τελευταία γνώμη θέλω από όποιον γνωρίζει... Ο Ζορπίδης δίνει ημερομηνία για 03/01/12, ενώ το Athos δίνει 26/12/11 (ή ανάμεσα στις γιορτές ή μετά μόνο μπορούμε). Πότε πιστεύετε ότι θα είναι καλύτερα. Και για να το διευκρινίσω... λιγότερο κόσμο (αν είναι δυνατό) για να μην φάμε τρελές ουρές στα μουσεία, γιορτινή ατμόσφαιρα (αν δηλαδή μετά την Πρωτοχρονιά είναι όλα ακόμα στολισμένα κλπ). Ευχαριστώ! :)
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Φανταζομαι οτι μετα τις 3-1 θα εχει λιγοτερο κοσμο ...οσο λιγοτερο κοσμο μπορει να εχει το Παρισι.Τωρα για στολισμενο ..σιγουρα δεν θα ειναι ...ή μπορει να ειναι ντεμι...για παραδειγμα η Βιεννη περσι που ειχα παει τις ιδιες ακριβως ημερομηνιες ηταν ντεμι-στολισμενη ...δεν ξερω αν και στο Παρισι κανουν κατι αναλογο ή τα κατεβαζουν ολα μονομιας ...
 

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.675
Likes
16.429
Μετά τις 3/1 όσον αφορά ουρές και λοιπά αλλά χάνεται λίγο η μαγεία των Χριστουγέννων και της αλλαγής του χρόνου με βεγγαλικά και τέτοια.....λίγο όμως, γιατί η μαγεία είναι πάντα εκεί.....:)
 

korfiatis06

Member
Μηνύματα
11
Likes
0
Καλώς σας ευχαριστώ πολύ! Και εγώ για τις 3/1 έλεγα περισσότερο. Εξάλλου με ενημερώσατε ήδη ότι ο Ζορπίδης έχει εκεί και μόνιμο προσωπικό συν ότι έχω ξαναταξιδέψει και εγώ με αυτόν... Οπότε όλα οκ!
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.032
Likes
12.145
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Λιγο κοροιδεια δεν ειναι να πληρωσεις εορταστικες τιμες επισκεπτομενος μια πολη που θα εχει σταματησει να γιορταζει μονο και μονο επειδη στην Ελλαδα θα ειναι ακομα περιοδος (σχολικων και αλλων) διακοπων; Εγω θα σου ελεγα να διαλεξεις το 26/12 εκτος κι αν υπαρχει σημαντικη διαφορα. Απο τις 3/1 το Παρισι επιστρεφει στους κανονικους του ρυθμους και σχεδον τιποτα δεν θυμιζει γιορτες. Επισης οι ουρες ειναι εξισου μεγαλες (αντε λιγο μικροτερες απο την προ Πρωτοχρονιας εβδομαδα).
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
883.991
Μέλη
38.908
Νεότερο μέλος
Apostolos88

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom