ΗΠΑ Ταξιδι με αυτοκινητο στις ΗΠΑ

Jel

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Προκειται να επισκεφθω την Νεα Υορκη το καλοκαιρι. Σχεδιαζω να νοικιασω αυτοκινητο για να παω στο Ann Arbor.
Θα ηθελα να ακουσω εμπειριες απο ταξιδι με αυτοκινητο στις ΗΠΑ και οποιες χρησιμες πληροφοριες υπαρχουν οπως για τα ορια ταχυτητας, την πληρωμη διοδιων στους αυτοκινητοδρομους( μετρητα- coins/notes η πιστωτικη καρτα) εταιρειες ενοικιασης, τι χρειαζεται να προσεχτει, αν απαιτειται διεθνης αδεια οδηγησης κλπ.
Ευχαριστω εκ των προτερων για τα σχολια.
 

Nikos1986

Member
Μηνύματα
897
Likes
3.944
Επόμενο Ταξίδι
Γενεύη - Ανεσί
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αυστραλία - Καλιφόρνια
Για Νέα Υόρκη & Ann Arbor συγκεκριμμένα δεν μπορώ να σου πω και πολλά.

Για τα όρια ταχύτητας, εκεί που είχαμε πάει εμείς ήταν αν θυμάμαι καλά 35 & 55 μίλια την ώρα. Πρόσεχε τον ΚΟΚ, γιατί έχει κάμερες. Σε αυτοκινητόδρομο με διόδια δεν οδηγήσαμε, οπότε δεν ξέρω για τα διόδια.

Εμείς είχαμε κλείσει με Avis και Dollar. Με την Avis είχαμε κλείσει απευθείας από το site και δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Με την Dollar είχαμε κλείσει πακέτο αεροπορικά-ξενοδοχείο-αυτοκίνητο από την αεροπορική και είχαμε ένα θέμα, καθώς μας ζητούσαν κάποιο voucher, το οποίο όμως δεν μας είχε στείλει η αεροπορική. Εν τέλει, πήραμε το αμάξι μετά από ώρα, χωρίς το voucher (το οποίο έτσι κι αλλιώς δεν είχαμε μαζί μας), αλλά φάγαμε ώρα για να βγάλουμε άκρη.

Αν θυμάμαι καλά, για τα γραφεία ενοικίασης, αρκούσε και η άδεια οδήγησης με τα λατινικά (η νέα κάρτα, όχι τα παλιά ροζ). Όμως, μια φορά που μας είχε ελέγξει η αστυνομία ζήτησαν και τη διεθνή, οπότε για παν ενδεχόμενο καλό είναι να τα έχεις και τα 2.

Έχε υπόψην πως τα περισσότερα αυτοκίνητα (και τα ενοικιαζόμενα) είναι αυτόματα. Αν δεν ξέρεις πώς κάνεις τις αλλαγές, ρίξε μια ματιά στο τέλος του τρίτου post εδώ, που έχω περιγράψει τι παίζει με τις ταχύτητες.
 

va5ilis

Member
Μηνύματα
125
Likes
1.251
Ονειρεμένο Ταξίδι
Το Εβερεστ
Το γραφειο ενοικιασης μπορει να σου νοικιασει χωρις διεθνη αδεια οδηγησης(παρτους ενα τηλ να εξακριβωσεις η ακομα καλυτερα εμαιλ) αλλα αν σε σταματησει αστυνομια μπορει να την ζητησουν. Κανονικα πρεπει να την εχεις.

Εγω κλεινω απο εδω https://www.autoslash.com/
Συμπληρωσε το quote καιι στο τελος θα σου ζητησει ονομα και email. Δωσε τα στοιχεια και σε μιση ωρα θα εχεις στο εμαιλ σου ολες τις προσφορες και μπορεις να διαλεξεις απο εκει.

Επισης ψαξε να δεις τι παιζει με τις ασφαλειες (liability, comprehensive)

Οι δρομοι ειναι ωραιοτατοι και σηματοδοτημενοι και η βενζινη φτηνη σε σχεση με ελλαδα. :clap:
 

skoumpi

Member
Μηνύματα
1.206
Likes
1.100
Διοδια εγω δεν βρήκα (Αριζόνα-Καλιφόρνια-Γιουτα -Νεβαδα).
Η βενζινη ουτε 0.50 ευρω το λίτρο
Η οδηγηση ανετη -ευγενικοί οδηγοί
Αυτοκίνητο καινούργιο, ωραιο, αυτοματο
Τα φανάρια μετά τη διασταύρωση (το συνηθίζεις γρήγορα)
Πήρα και εξτρά ασφάλεια για παν ενδεχόμενο (για 15 μερες +110 δολάρια)
Λογω της εξτρα ασφαλειας δεν δεσμευσαν τιποτα στην πιστωτική μου.
Διεθνη αδεια (ΕΛΠΑ) δεν μου ζητηθηκε πουθενά.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.614
Likes
50.259
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Τα όρια ταχύτητας είναι εκνευριστικά χαμηλά, οι δρόμοι εξαιρετικοί, σε 14 πολιτείες έχω δει διόδια μόνο σε δύο, πάντα ηλεκτρονικά και πάντα επειδή το αυτοκίνητο έχει το ηλεκτρινικό σήμα για να περνάς αυτοματα,ο λογαριασμός των διδίων σου έρχεται στην πιστωτική κάρτα 1-2 εβδομάδες αργότερα. Αν κάνεις λάθος σε έξοδο είναι λίγο μπερδεψουά να ξαναμπείς μέσα, οπότε προσοχή.

Βενζίνη φτηνή, αλλά όταν πας να νοικιάσεις το αμάξι εμφανίζονται διάφοροι φόροι και charges οπότε εξακολουθεί να είναι φτηνή η ενοικίαση αλλά όχι τόσο γελοιωδώς όσο φαίνεται στο ξεκίνημα. Επίσης κάποιες εταιρείες απαιτούν η πιστωτική να είναι στο όνομα του οδηγού. Εμένα ο οδηγός μου δεν είχε και αναγκαστήκαμε να δηλώσουμε εμένα ως δεύτερο, που δεν έχω όμως άδεια οδήγησης αυτοκινήτου, δέχτηκαν όμως ως τέτοια σε μια περίπτωση... την κουβανική μου ταυτότητα και σε άλλη... το δίπλωμα για μηχανάκι πενηντάρι στα Ελληνικά, χαχα. Οτιδήποτε έγγραφο και να τους δείξεις με ένα όνομα και μια φωτό επάνω τους κάνει, ας είναι και εισιτήριο διαρκείας του μπάσκετ. Μιλάω για την εταιρεία ενοικίασης, η αστυνομία είναι ίσως άλλο θέμα.

Προσοχή στα παρκόμετρα, φωτιά οι χρεώσεις, όχι πάντα ξεκάθαρο πώς λειτουργούν, κάποια μόνο με κέρματα, άλλα μόνο με πιστωτικές.

Έτσι όπως έχει γίνει το uber πια, πάμφθηνο και με τεράστια προσφορά οχημάτων, αν είναι να ογηφήσεις μια-δυο μόνο διαδρομές και είστε 2-3 άτομα, ίσως και να συμφέρει περισσότερο από την ενοικίαση.
 

arabickostas

Member
Μηνύματα
461
Likes
1.501
Θα συμφωνήσω με το Γιώργο στα περισσότερα. Οι εφαρμογές που θέλεις στο τηλεφωνο σου ειναι uber και Lyft.Αν δε σκοπευεις να κανεις μεγαλες διαδρομες δεν αξιζει να νοικιασεις. Βενζινη φτηνή αλλα και αποστάσεις μεγάλες. Οδηγοί ευγενικότατοι. Τα φαναρια να θυμασαι οτι ειναι πιο μπροστά απο οτι ξερουμε στην Ελλάδα. Σταματας αρκετα πριν δηλαδη οχι στην ιδια ευθεία. Επισης στο κόκκινο φανάρι στριβεις νομιμα δεξια (εκτος αν υπαρχει απαγορευση no turn on red , ή 7 πμ με 7 μμ , κτλ ). Στα STOP σταματας εντελώς (προσοχη μη σε δει περιπολικο να μη σταματησεις) και αν βρεθεις με αλλο αυτοκινητο ακομα και αν ο ενας στριβει, η προταιρεοτητα ειναι σ αυτον που εφτασε πρωτος και μετα εναλλαξ ενας ενας. Αυτο προσεξε το, το οτι ο αλλος στριβει ενω εσυ πας ευθεία δεν σου δινει προτεραιοτητα, αλλωστε έχουν σε πολλες διασταυρώσεις ολες οι διευθυνσεις STOP. Τα διοδια αν πετυχεις δουλευουν με ηλεκτρονικη συσκευη οπως Αττικης Οδου χωρις καν να βγεις απο τον Αυτοκινητοδρομο, αλλα υπάρχει και επιλογη με μετρητα σταματωντας στο γκισε οπως γνωριζουμε Ελλαδα. Προσοχη σε μερικά διοδια δεν υπαρχει καν υπαλληλος και δουλευουν με ενα ειδος κουβά που πετας κερματα ( οποτε έχε 2-3 δολλαρια σε κερματα για παν ενδεχομενο). Δεν γνωριζω αν ισχυει σε ολα τα states, αλλα γενικα με τη πρωτη φορα δεν γινεται τιποτα. Χρειάζεται να παρανομήσεις 3 φορές για να σου στείλουν πρόστιμο για διοδια. Προσοχη στα παρκόμετρα οπως είπε και ο Γιώργος και πάρα πολύ στα TOW ZONES. Ειναι ταμπελες στα ακρα των διασταυρωσεων που απο εκει και εξω απαγορευεται να παρκαρεις, ακομα και αν προφανως δεν ενοχλεις ή κλεινεις οποιονδηποτε. Αυτά σε γενικές γραμμές.

Υ.Γ Να χρησιμοποιησεις για GPS την εφαρμογη WAZE . Έχει μεσα αστυνομίες, καμερες σε φαναρια (που προσοχη ποτε δε περναμε με πορτοκαλι οταν υπάρχει κάμερα), καμερες ταχυτητας και πολλά άλλα.
 
Last edited:

Jel

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Ευχαριστω για τις πληροφοριες.Σχετικα με την προτεραιοτητα καταλαβαινω οτι αναφερεσαι στα roundabouts οπου η προτεραιοτητα καθοριζεται απο τον χρονο αφιξης δηλαδη ο πρωτος που εφθασε φευγει και πρωτος. Για το ιδιο δηλ για randabout καταλαβαινω οτι αναφερεσαι και οταν λες οτι αυτος που παει ισια δεν εχει προτεραιοτητα εναντι αυτου που στριβει. Για τα προστιμα στα διοδια επειδη αυτα πανε στο αυτοκινητο εχω ακουσει οτι οι εταιρειες ενοικιασης μπορει να σε χρεωσουν μεγαλα ποσα οποτε καλο ειναι να αποφευγονται...
Γνωριζεις απο που μπορεις να προμηθευτεις ηλεκτρονικη συσκευη για αυτοματη πληρωμη ? Σχετικα με το GPS παρεχεται απο τα γραφειο ενοικιασης σε λογικο κοστος οποτε θα το χρησιμοποιησω. Οι εφαρμογες που συστηνεις τι παρεχουν?
 

arabickostas

Member
Μηνύματα
461
Likes
1.501
Συσκευη προμηθευεσαι απο πολλα σημεια , πχ ακομα και σουπερ μαρκετ. Πληρωνεις τη συσκευη και ενα ποσο που εχει μεσα σαν υπολοιπο. Μετα κανεις ονλαιν εγγραφη τησ συσκευης κτλ και πλεον την χρησιμοποιεις. Googlαρε NY tollways i-pas ή καπως ετσι, αλλα τσεκαρε σιγουρα οτι το στειτ που θα βρισκεσαι υποστηριζει τετοιες συσκευες. Αποψη μου ειναι οτι δεν σε συμφερει εφοσον θα εχεις ενοικιαση μονο. Η εφαρμογη WAZE ειναι μια πληρης εφαρμογη GPS (οπως NAVIGON, MLS destinator κτλ) . Προσωπικα την χρησιμοποιω σε δρομους που δε γνωριζω μονο και μονο επειδη αναφερονται ολες οι καμερες ταχυητητας και κοκκινων φαναριων καθως σημεια υπαρξης αστυνομιας, λακουβων κτλ. Η ενημερωση γινεται ονλαιν απο τους ιδιους τους χρηστες.
 

alexpr

Member
Μηνύματα
24
Likes
114
Επόμενο Ταξίδι
ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΙΑΠΩΝΙΑ-ΤΟΚΙΟ
Μετά απο πολλών χρόνων διάβασμα του forum και αφού πολλές απο τις πληροφορίες-συμβουλές κατά καιρούς έχουν φανεί ιδιαιτέρος χρήσιμες θα ήθέλα να ζητήσω και εγώ τα ¨φώτα" σας.
Στις 28 Απριλίου και για 15 ημέρες θα βρίσκομαι στην Καλιφόρνια για road trip Σαν Φρανσίσκο-Λος Άντζελες-Λας Βέγκας με ενδιάμεσους προορισμούς Yosemite-monterey-san diego και η ερώτηση-απορία έχει να κάνει με την οδήγηση σ'αυτά τα μέρη και τι πρέπει να προσέχω-φοβάμαι κλπ..
Τι διαφορές υπάρχουν σε σήματα-τρόπο οδήγησης κλπ.?
Και φυσικά οτιδήποτε νομίζεται ότι θα μου φανεί χρήσιμο κατά την διάρκεια του ταξιδιού ευχαρίστως να το διαβάσω.

Ευχαριστώ.
 

skoumpi

Member
Μηνύματα
1.206
Likes
1.100
Να μη φοβάσαι τίποτα. Πριν 2 χρόνια κάναμε και εμείς ένα παρόμοιο ταξίδι, και ήταν υπέροχο!!!!!!! Το αυτοκίνητο θα ειναι αυτόματο φαντάζομαι,( σε μιση μέρα θα το συνηθίσεις) εγω είχα πάρει και την εξτρά ασφάλεια (κρυσταλλα+λαστιχα + χασιμο κλειδιών+ οδικη) την αγορασα οταν πηγα να παραλάβω το αυτοκίνητο περιπου 110-150 $ για 2 εβδομάδες!
Τα φανάρια ειναι μετά τη διασταύρωση, εαν πετύχεις σχολικό που κατεβάζει μαθητες σταματάς και εσυ απο όποια κατευθυνση και αν ερχεσαι...
Κάτι χαζά που έκανα και χάθηκα ολοι με βοήθησαν ακόμη και οταν άλλαζα λωρίδα τελευταία στιγμή (εδω θα με ειχαν βρίσει και μουτζώσει 100 φόρες)
Φαντάζομαι πως ξενοδοχεία έκλεισες με πάρκινγκ?
GPS να εχεις.... αυτά!!!
Καλο ταξίδι
 

alexpr

Member
Μηνύματα
24
Likes
114
Επόμενο Ταξίδι
ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΙΑΠΩΝΙΑ-ΤΟΚΙΟ
Το αυτοκίνητο είναι αυτόματο και η ενοικίαση έχει γίνει με μικτή ασφάλεια και gps υπάρχει σε 2 τηλέφωνα και 1 tablet.Μόνο το ξενοδοχείο στην santa barbara δεν έχει parking αλλά έχει άπλετο χώρο απ' ότι μου είπαν.
Το ότι θα χαθώ κάποιες φορές το θεωρώ δεδομένο.
Ευχαριστώ για την απάντηση.
 

Nikos1986

Member
Μηνύματα
897
Likes
3.944
Επόμενο Ταξίδι
Γενεύη - Ανεσί
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αυστραλία - Καλιφόρνια
Μετά απο πολλών χρόνων διάβασμα του forum και αφού πολλές απο τις πληροφορίες-συμβουλές κατά καιρούς έχουν φανεί ιδιαιτέρος χρήσιμες θα ήθέλα να ζητήσω και εγώ τα ¨φώτα" σας.
Στις 28 Απριλίου και για 15 ημέρες θα βρίσκομαι στην Καλιφόρνια για road trip Σαν Φρανσίσκο-Λος Άντζελες-Λας Βέγκας με ενδιάμεσους προορισμούς Yosemite-monterey-san diego και η ερώτηση-απορία έχει να κάνει με την οδήγηση σ'αυτά τα μέρη και τι πρέπει να προσέχω-φοβάμαι κλπ..
Τι διαφορές υπάρχουν σε σήματα-τρόπο οδήγησης κλπ.?
Και φυσικά οτιδήποτε νομίζεται ότι θα μου φανεί χρήσιμο κατά την διάρκεια του ταξιδιού ευχαρίστως να το διαβάσω.

Ευχαριστώ.
Σε αυτά που λέει η skoumpi, να προσθέσω και τον κανόνα πως μπορείς σε διασταύρωση να στρίψεις δεξιά, ακόμη και με το φανάρι κόκκινο, εφόσον δεν σου έρχεται άλλος από τα αριστερά. Κουλό, το διάβαζα αλλά δεν το πίστευα μέχρι που το είδα.
Να προσέχεις γενικά τον ΚΟΚ, έχει κάμερες.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.108
Μηνύματα
880.561
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom