Ταϊλάνδη Ταϋλάνδη: πλανεύτρα εσύ και μάγισσα...

GTS

Member
Μηνύματα
6.794
Likes
18.441
Το Σαμούι

Το Σαμούι είναι ένα καταπράσινο νησί, που μου έκανε τρομερή εντύπωση με το φυσικό του κάλλος καθώς το πρωτοαντίκριζα εξερχόμενος από το αεροδρόμιο. Σίγουρα ήταν πολύ καλύτερο απ'ότι περίμενα, αλλά δε φτάνει να συγκριθεί με τον απόλυτο παράδεισο του Πανγκάν.

Μερικά θετικά του σημεία:

- Το πράσινο
- Η ποικιλία καταλυμάτων, περιοχών, εστιατορίων, spa και γενικώς παροχών
- Η καθαριότητα

Εδώ θα επιμείνω λιγάκι....πριν πάω εκεί, γνωστός μου, μου είχε επισημάνει τη βρωμιά που είχε συναντήσει....επηρεασμένος λοιπόν και πάντοτε έτοιμος να επισημάνω την αρρώστεια του σύγχρονου ανθρώπου να βρωμίζει τη φύση και τον τόπο του, κατάλαβα ότι ο γνωστός μου μάλλον δε ήξερε πού ήταν.

Το Σαμούι που συνάντησα εγώ, ήταν πεντακάθαρο και σημαντικό, όχι μόνο στις περιοχές που κυκλοφορούσαν οι δυτικοί...τρανό παράδειγμα, οι γειτονιές πάνω από εκεί που μέναμε, γειτονιές ντόπιων και φτωχών ανθρώπων: καθαροί αυτοί, τα σπίτια τους και οι δρόμοι τους. Σας το λέει ένας άνθρωπος που εκνευρίζεται όταν βλέπει χαρτάκι και γόπα στο δρόμο. Δεν είδα ούτε μισό σκουπίδι!

Αυτό αντιθέτως που μπορεί κανείς να πει για το Σαμούι και τους κεντρικούς του δρόμους, είναι ότι είναι απεριποίητοι. Δεν έχει κράσπεδα, έχει χώματα στην άκρη του δρόμου, μαγαζιά πάνω στο δρόμο, χωρίς χρώμα και χάρη. Όταν μάλιστα βρέχει, οι δρόμοι πλημμυρίζουν και η εικόνα δεν είναι και η καλύτερη. Ο κεντρικός δρόμος της Chaweng αποκτά πισινούλες και γίνεται ένα χάλι μαύρο....

Μιας και αναφέρθηκα στους δρόμους: είχα διαβάσει κατ'επανάληψη ότι σκοτώνονται πάμπολλοι τουρίστες με μηχανάκια στο Σαμούι...το λόγο τον είδα και τον κατάλαβα από τη πρώτη στιγμή: κακοί δρόμοι με λακούβες και δεκάδες παγίδες, άθλιες συνθήκες υπό βροχή, απαράδεκτη συμπεριφορά των αυτοκινήτων προς τα δίκυκλα, για να μην αναφέρουμε ότι οδηγούν ανάποδα, παράγοντα μεγάλου κινδύνου αφού η παραμικρή αφαίρεση από το δρόμο μπορεί να σε στείλει στον...άλλο παράδεισο. Συμπέρασμα: ξεχάστε το μηχανάκι στο Σαμούι, ιδίως αν έχετε κοπέλα μαζί σας, δε σας φταίει σε τίποτα.

Πώς μετακινούμαστε λοιπόν? Μα φυσικά με τα υπέροχα songthaews!!
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.968
Likes
9.384
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Οπως τα περιγραφεις για την καθαριοτητα , τους δρομους-παγιδα και ολα τα αλλα , ετσι ακριβως τα ειδα κι εγω μερικα χρονια πριν.
Ο τροπος μετακινησης που προτεινεις ειναι μια χαρα για τις γυρω παραλιες. Αν καποιος θελει να εξερευνησει παραμεσα στο νησι (π.χ. να παει στα ενδοτερα για καταρραχτες , view points , το ποδι του βουδα κλπ..) , θα προτεινα ενοικιαση jeep τοτε που νοικιασαμε εμεις ηταν πολυ φθηνα και επιβαλλοταν αφου μετα απο βροχη δεν κινουταν τιποτα αλλο.

Υ.Γ.Ενα αλλο συμπερασμα που βγαζω εγω ειναι οτι αφου θελεις καθαριοτητα και ουτε σκουπιδακι στο δρομο , δεν πρεπει να πας Φιλιππινες Gts :haha:
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.794
Likes
18.441
Τα ταξί στο Σαμούι αποτελούν μελανό σημείο για τον τουρισμό και μαύρο πανί για τους τουρίστες. Ενώ είναι υποχρεωμένα να έχουν μετρητή, κανένας ταξιτζής δε τον βάζει στη πράξη και έχουν fixed, πανάκριβες τιμές. Οι οποίες παίρνουν μεν παζάρι, αλλά μέχρι ενός σημείου, αφού όλοι είναι συνεννοημένοι....γι'αυτό και ήταν απίστευτο που από τη Maenam στη Chaweng κατάφερα τον ταρίφα να μας πάρει μόνο 200Β (δηλ. 4 ευρώ) για μια απόσταση περίπου 10 χλμ...το συμφωνημένο ελάχιστο είναι 300Β και μετά ανάλογα πώς θα σε κόψουν πάει και 500Β...taxi mafia τους αποκαλούν οι ξένοι-μέτοικοι του νησιού.

Τα songthaews είναι ο εναλλακτικός, φτηνός και πολύ διασκεδαστικός τρόπος για μετακίνηση στο νησί. Από Maenam στη Chaweng είναι 50Β το άτομο, αλλά και εδώ προσοχή: όταν σταματάνε, τους λες προορισμό και ανεβαίνεις στη καρότσα. Αν ρωτήσεις πόσο κοστίζει, θα σε δουν ότι δε ξέρεις και θα σου πάρουν παραπάνω όταν πας να πληρώσεις στο τέλος. Γι'αυτό, ενημερωθείτε για τις τιμές ανά διαδρομή πρώτα από κάποιον ντόπιο ή άλλο γνώστη της κατάστασης.

Όλα αυτά όμως τη νύχτα αλλάζουν άρδην και τα songthaews συμπεριφέρονται ως ταξί: οι τιμές πολλαπλασιάζονται με την απόσταση, πέφτει παζάρι αλλά ο στυγνός εκβιασμός τους βρίσκει πρόσφορο έδαφος....θες να γυρίσεις πίσω στις 11 το βράδυ αφού έχει βρέξει, τι θα κάνεις, δε θα τα δώσεις? Οπότε στην επιστροφή το βράδυ από Chaweng πληρώναμε 200Β-250Β (και οι δύο μαζί). Οι τιμές ξεκινούσαν από 500Β βέβαια οπότε και πάλι παζάρι...τα ταξί βέβαια ακόμα παραπάνω....γι'αυτό τα βλέπαμε σχετικά άδεια μέρα-νύχτα: και ο εκβιασμός έχει τα όριά του....
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.794
Likes
18.441
Chaweng λοιπόν

Στη Chaweng φτάσαμε το πρωϊ της 2ης ημέρας και δεν είχα πολλές ελπίδες ότι θα έβλεπα κάτι καλό. Ο κεντρικός της δρόμος θυμίζει αντίστοιχους τουριστικότατους δρόμους σε δικά μας μεγάλα νησιά (Ρόδο, Κρήτη κτλ) με κάθε είδους μαγαζιά, φαγάδικα το ένα μετά το άλλο. Καθόλου όμορφο ή γραφικό σκηνικό φυσικά. Αλλά εμάς μας νοιάζουν, τι άλλο, οι παραλίες :bleh:

Ε, δε με απογοήτευσε καθόλου μα καθόλου.....ωραία λευκή άμμος, τεράστιο μήκος και σεβαστό πλάτος, ωραία νερά αλλά πολύ ρηχά, με όχι τόσο όμορφο σκηνικό στο background με ξενοδοχεία, εστιατόρια και σχετικά λίγο πράσινο, αυτή είναι η Chaweng. Καθήσαμε σε πολύ ωραίες κυριλέ ξαπλώστες στο μέσο περίπου της παραλίας, με ωραίο δυνατό ήλιο και σχετική ησυχία!

Είναι τέτοιο το μέγεθος της παραλίας, που και κόσμο να έχει, χάνεται και φαίνεται λίγος....καμία σχέση δηλ. με ελληνική παραλία τον Αύγουστο όπου δε βρίσκεις να απλώσεις πετσέτα! Οι ξαπλώστρες τσαμπέ αφού έκλεισα τραπέζι για δείπνο με πανσέληνο στο παρακείμενο εστιατόριο και οι φρέσκοι χυμοί θαυμάσιοι....καθήσαμε για 3-4 ώρες και απολαύσαμε ωραίο μπάνιο, παίζοντας με τα κυματάκια που δημιουργούσε ο ρηχός βυθός. Γενικά περίμενα μια πολύβουη παραλία με χαμό από κόσμο και αντίκρισα πολύ διαφορετική κατάσταση....ίσως γιατί δεν είχε πολύ κόσμο το Σαμούι (ήταν low season στη πραγματικότητα αλλά high season στις τιμές των καταλυμάτων), ίσως γιατί αυτά που διάβαζα τα έγραφαν άνθρωποι που ΔΕΝ έχουν δει π.χ. παραλία στα Κουφονήσια τον Αύγουστο για να καταλάβουν τι θα πει πολύς κόσμος....

Θαυμάσια λοιπόν η Chaweng, χωρίς να είναι βέβαια συγκλονιστική και αφού επιστρέψαμε στο δωμάτιο ετοιμαστήκαμε για τη πρώτη συγκλονιστική μας εμπειρία στη Ταϋλάνδη....δεν θα άφηνα τη παραλία από τις 5 το απόγευμα για κανένα άλλο λόγο, παρά για....:bleh:
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.968
Likes
9.384
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Ελα Gts..για ποιο λογο φευγει καποιος απο τετοια παραλια στις 5 το απογευμα?
Μαιμουδες?Ελεφαντες?Μασαζ μηπως? Προσκυνημα στον Big Buddha? :lol:
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.794
Likes
18.441
Η απόλαυση ενός spa

Η απολαυστικότατη εμπειρία (πολλών) μασάζ στην Ταϋλάνδη απλά αποτελεί έγκλημα να μην την αδράξει κανείς. Είναι σα να μη πήγε. Υπάρχουν δύο βασικοί τρόποι να απολαύσεις μία τέτοια εμπειρία: είτε στα πανταχού παρόντα ξύλινα και με ψάθινες σκεπές μικρά σπιτάκια μασάζ στις παραλίες (διαλέχτε ένα από τη μεγάλη ποικιλία και απολαύστε) με κόστος για ολόσωμη περιποίηση μίας ώρας 6 περίπου ευρώ είτε πιο ολοκληρωμένα σε ένα spa, όπου το μασάζ είναι πλέον επιστήμη, τελετουργεία, μαύρη μαγεία.

Στο Eranda Spa λοιπόν (http://www.erandaspa.com) είχα προγραμματίσει να πάω τη Mrs, προσφέροντάς της ένα ιδιαίτερο δώρο, που τελικώς της έμεινε αξέχαστο. Δεν έμεινα φυσικά έξω από το χορό, πώς θα μπορούσα άλλωστε....είχα ψάξει πολύ για το κατάλληλο μέρος, αφού τα πολυτελή αλλά κλειστά δωμάτια των resort spa που έβλεπα δε με ενέπνεαν ιδιαίτερα....είμαστε σε μία πανέμορφη τροπική χώρα, ας εκμεταλλευτούμε λοιπόν τους ανοικτούς χώρους, τη θέα, τις μυρωδιές, την υπέροχη θερμοκρασία τους....ο χώρος λοιπόν εκείνος μας προσέφερε μία αξέχαστη εμπειρία: να κάνεις ντουζ γυμνός στους κήπους χωρίς να σε βλέπει κανείς, να φοράς αυτά τα υπέροχα υφάσματα στο κορμί σου (αντί της στείρας πετσέτας) κατά τη μετάβαση από τον ένα χώρο απόλαυσης στον άλλο, η πλήρης χαλάρωση στο ειδικό πανέμορφα διακοσμημένο, πολυτελές και διαμπερές στο κήπο δωμάτιο μασάζ και τέλος φυσικά, οι απίστευτες κοπέλες που ιερουργούσαν στα κορμιά μας....2 ώρες πλήρης απόλαυση, σε κάθε ίντσα του κορμιού μας, με την δροσερή τροπική βροχούλα-ντουζ να ξεσπά το τελευταίο μισάωρο κι εμείς να είμαστε προστατευμένοι, αφημένοι σε θεϊκά χέρια....

Συνιστώ στο καθένα να επισκεφθεί τον εν λόγω ναό της απόλαυσης....πρόγραμμα 2.5 ωρών συνολικά, στοίχισε 50 ευρώ/άτομο. Αστεία πράγματα δηλ. για την ελληνική πραγματικότητα, όπου σε υπερ-κυριλέ σπα δίνεις τα 4πλάσια για υποπολλαπλάσια απόλαυση και εμπειρία.....Wat Pho είναι αυτός, δεν είναι παίξε-γέλασε...τα γράφω και κλαίω, πού ήμουν και πού είμαι....ω θεοί!
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.951
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
Η απολαυστικότατη εμπειρία (πολλών) μασάζ στην Ταϋλάνδη απλά !
καλά τόσες μέρες δεν μαθαίνατε και κάτι να ανταλάσατε με την mrs σου μασαζάκια τα βραδάκια ??? το έχω εκμεταλευτεί αυτό ,παίρνοντας απο διάφορους τόπους λαδάκια ,σαπουνάκια ,βοτανάκια ,και με λίγη βοήθεια ,απολαμβάνω μασάζ μαιμού πότε πότε ...τώρα απο περιβάλον .. υπάρχουν κάτι έτοιμες καλύβες από φοίνικες ,την βάζεις στην ταράτσα ,μουσική υπόκρουση πλίτσ πλάτσ ωκεανού ...και βάλε και γαρίδες να βράζουν ..:bleh:
θα φρίξει η go 2 με αυτά που γράφω!!!!!:D
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.794
Likes
18.441
Η δεύτερη συγκλονιστική εμπειρία ήταν καθ'οδόν, το ίδιο κι όλας βράδυ και ήταν γαστρονομικής φύσεως....μέχρι τότε, τα δύο γεύματα μας στο Σαμούι ήταν φοβερά, δίπλα στο κύμα και δίπλα στο bungalow μας στη πανέμορφη Maenam. Το σκηνικό αυτή τη φορά ήταν πολύ λιγότερο ειδυλλιακό, αλλά το φαγητό απλά θεϊκό...

Μετά το μασάζ είχα κλείσει τραπέζι σε καλό, γκουρμέ εστιατόριο πάνω στη παραλία της Chaweng....θάλασσα, φοίνικες, πανσέληνος, καταλαβαίνετε σκηνικό! Μόνο που ποτέ δεν πραγματοποιήθηκε: μία μπόρα που ξεκίνησε και τελείωσε μέσα σε μισή ώρα, χάλασε το σκηνικό του δείπνου κάτω από τ'άστρα και το φεγγάρι.....αντί αυτού, μπήκαμε σε ένα μαγαζάκι, ταπεινό στην όψη, αλλά μεγάλο σε γεύσεις: το πασίγνωστο Ninja!

Το μαγαζί το είχαμε δει στις πρώτες μας βόλτες στο κεντρικό δρόμο της Chaweng και όχι μόνο δε σου κάνει εντύπωση έτσι όπως είναι ανοιχτό και δίπλα στο δρόμο, αλλά αναρωτιέσαι αν φεύγεις ζωντανός τρώγοντας :haha: Με μια πιο προσεκτική ματιά παρατήρησα βέβαια ότι έτρωγε πολύς κόσμος εκεί και επιπλέον ήταν στην αναφορά του ταξιδιωτικού μας οδηγού....οπότε πιάσαμε ένα τραπεζάκι και ήταν από τις εξυπνότερες κινήσεις που κάναμε σε όλο το ταξίδι.

Η Ταϋλανδεζικη κουζίνα είναι από τις καλύτερες που έχω δοκιμάσει στη ζωή μου, με μεγάλη ποικιλία γεύσεων. Δεν νοείται ταξίδι εκεί και να τρως δυτικά φαγητά, αποτελεί ιεροσυλία! Ό,τι και να πω είναι λίγο, για τη ποιότητα, τις γεύσεις αλλά και τις τιμές που είχε το Ninja (50Β το πιάτο!)....μετά το τέλος του ταξιδιού μας, συμφωνήσαμε ότι εκεί φάγαμε το καλύτερο φαγητο, ανώτερο ακόμα και από τα φανταστικά κινέζικα στο δρόμο στη Chinatown της Kuala Lumpur....συγγνώμη, αλλά δεν έχω λόγια να περιγράψω τους γαστρονομικούς οργασμούς που νιώσαμε....απλά προσκυνώ τη κουζίνα τους...

Οπότε, έχουμε και λέμε: ωραία θάλασσα και παραλίες (και πού είμασταν ακόμα), καθαριότητα, φοβεροί άνθρωποι, τρομερό φαγητό, μασάζ απίστευτα.....ένας έρωτας άρχισε να γεννιέται! Μπορούσε να γίνει αλλιώς?:lol:
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.968
Likes
9.384
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Το προτζεκτ masa-masaz μπηκε σε εφαρμογη απο τη δευτερη κιολας μερα λοιπον!:lol: Ε, ναι δε μπορεις να αντισταθεις ευκολα στη γοητεια της ανατολης!
Συνεχεια?
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.794
Likes
18.441
Το προτζεκτ masa-masaz μπηκε σε εφαρμογη απο τη δευτερη κιολας μερα λοιπον!:lol: Ε, ναι δε μπορεις να αντισταθεις ευκολα στη γοητεια της ανατολης!
Συνεχεια?
Καλά, εσένα σε βλέπω, βιάζεσαι για Μαλαισία....:haha: Θες να πηδήξω τη Ταϋλάνδη για χάρη σου? :haha:
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.968
Likes
9.384
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Οχι προς θεου μην το κανεις :lol:. Αν και η Μαλαισια με ενδιαφερει ιδιαιτερα αφου επισκεφτηκες μια περιοχη που δεν παει ο κυριος ογκος τουριστων και παιζει σαν επομενο ταξιδι μου.
Παρολα αυτα θελω να ακουσω πως βρηκες τα νησια της Ταυλανδης που επισκεφτηκα κι εγω , αν και ποσο εχουν αλλαξει.
Καλα το πας , το ρεπορταζ ειναι φοβερο και πληρες , αλλα θελω να ακουσω κι αλλα γρηγορα :bleh:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.216
Μηνύματα
883.879
Μέλη
38.905
Νεότερο μέλος
ntsironis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom