Ταϊλάνδη Ταϋλάνδη Backpacking

grigrisvgl

Member
Μηνύματα
12
Likes
11
Επόμενο Ταξίδι
Αγνωστο ακόμα
Ταξίδι-Όνειρο
ΓΥΡΟΣ Η.Π.Α
Xαίρεται - χαίρεται,

Κατ' αρχας μολις ανακάλυψα το site και έχω να πω απλά τα καλύτερα!

Έχω ταξιδεψει σε 12 χώρες σε Ευρώπη και τον Οκτώμβρη ετοιμάζω το πρωτο μου ταξίδι εκτος Ευρώπης, στην Ταϋλάνδη. Θα πάω σε ένα work Campus (εθελοντική εργασία) 2 εβδομάδες σε ένα χωριό κοντά στο Πουκετ. Θέλω να διαθέσω άλλες 2 βδομάδες ανακαλυψω την Ταϋλάνδη αφού τελείώσει το WorkCampus και εδω θα χρειαστω τη βοήθεια αυτών μεσΑ απο το forum που έχουν ταξιδέψει για να με βοηθήσουν να αποφασήσω αν θα ταξιδεψω με group ή ατομικά.

Μεχρι τώρα τα ταξίδια που έχω κανει ήταν χωρις οργάνωση, απλως εφτανα στον προορισμό, επισκεπτομουν ενα Infokiosk και έπαιρνα τις πληροφοριές που χρειαζόμουν και απλα καθέ πρωι αποφάσιζα πως θα πέρναγα την ημέρα μου.

Ένα ταξίδι στην Ταϋλάνδη όμως μου φαίνεται πιο δύσκολο να εφαρμοστει κάτι τετοιο. Ο πατερας μου που έχει παει Ταυλάνδη (με group) μου λεει πως είναι δύσκολο να κανεις ενα τέτοιο ταξίδι μονος και δε συμφέρει και οικονομικα. Συμφωνω μαζι του στο οτι η Ταυλανδη δεν ειναι ευρώπη αλλα από την αλλη δε συνηθίζω να κανω ταξίδια απλα για να βλέπω αξιοθέατα, αλλα να ανακαλύψω κατι βαθύτερο, να ανακατευτώ με τον κόσμο και να μπω για λιγο στους ρυθμούς της καθημερινότητας τους. Φοβαμαι πως κατι τετοιο με group δε θα είναι εφικτο.

Κατα πόσο όμως ειναι εφικτο να ταξιδεψεις μόνος σου σε μια χωρα που η πλειονότητα των ντόπιων δε μιλάει αγγλικά και που θα βρω πληροφορίες για το πως θα κινηθώ. Είμαι μπερδεμένος, απο τη μία θελω να παω μόνος μου αλλα κατι με τρομάζει.

Περιμένω ισως καποια σχόλια και προσωπικές εμπειρίες.
 

mpiftex

Member
Μηνύματα
892
Likes
265
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Κατ'αρχάς καλώς ήρθες!
Πέρυσι τέτοια εποχή έκανα backpacking για 2 μήνες στην Ταιλάνδη, μετά συνέχισα σε άλλες χώρες, γύρισα για άλλο 1 μήνα, ξανάφυγα και επέστρεψα για άλλες 17 μέρες στο τέλος, σύνολο πάνω από 3,5 μήνες! Πήγα σε όλα τα μέρη της χώρας, Bangkok και κεντρική Ταιλάνδη, μετά στον τουριστικό νότο και στον λιγότερο τουριστικό (ακόμα πιο) νότο, στην καρδιά της μη τουριστικής και ακόμα παραδοσιακής Ταιλάνδης, το βορειοανατολικό μέρος δηλαδή της χώρας και στον όμορφο βορρά! ΠΟΤΕ μα πραγματικά ΠΟΤΕ δεν χρειάστηκε να κάνω κάτι οργανωμένα! Και όταν ξεκίνησα δεν είχα καθόλου εμπειρία στα ταξίδια, όπως και εσύ μόνο Ευρώπη είχα πάει και μάλιστα σε λιγότερα μέρη από εσένα! Είναι τρομερό το πόσο εύκολο είναι το ταξίδι στην Ταϊλάνδη, σε σημείο απογοήτευσης δηλαδή γιατί το περιμένεις πιο περιπέτεια! :p

Ξενοδοχεία και guesthouses υπάρχουν παντού, οι Ταϊλανδοί είναι καλοφαγάδες οπότε παντού υπάρχουν τοπικά εστιατόρια (συνήθως μια τρύπα στον τοίχο ή πλανόδιος με πλαστικά τραπεζοκαθίσματα στο πεζοδρόμιο), οι δρόμοι και τα το σύστημα λεωφορείων (δρομολόγια συνέχεια και για παντού, με πολύ καλά συνήθως λεωφορεία) είναι σαφώς ανώτερα από της Ελλάδας. Αγγλικά μιλάνε αρκετά για να συνεννοηθείς για τα απαραίτητα, πολύ δύσκολα να μην μπορείς να βρεις κάποιον που να μιλάει έστω τα βασικά.

Φυσικά όλα αυτά προϋποθέτουν (δεν το λέω για εσένα, εσύ ήδη δήλωσες πως το επιδιώκεις και καλά κάνεις) πως δεν φοβάσαι να ανακατευτείς με τους ντόπιους, να φας εκεί που τρώνε, να πιεις εκεί που πίνουν, να κουβεντιάσεις μαζί τους, να πας σπίτι τους αν σε προσκαλέσουν, να κάτσεις δίπλα τους ή κολλητά τους στα μέσα μαζικής μεταφοράς και να πάρεις στην αγκαλιά σου τα πράγματα τους ή το 3ο παιδάκι που δεν χωράει και αυτό πάνω στη αγκαλιά της μητέρα του κτλ!!

Αν χρειάζεσαι πιο συγκεκριμένες πληροφορίες ή συμβουλές μπορείς να ρωτήσεις, είμαστε πολλοί στο forum αυτό με πήρα στην Ταϊλάνδη. Αλήθεια σε ποιο μέρος θα πας για την εθελοντική εργασία και τι θα κάνεις αν επιτρέπεται;
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.968
Likes
9.383
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Είναι τρομερό το πόσο εύκολο είναι το ταξίδι στην Ταϊλάνδη, σε σημείο απογοήτευσης δηλαδή γιατί το περιμένεις πιο περιπέτεια! :p
Συμφωνω με ολη την αναλυση που εκανε ο mpiftex αλλα ειδικα με την παραπανω φραση στα ειπε ολα..
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.951
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
άκου τον biftex.τι το θέλεις το γκρούπ ? έχεις τόση εμπειρία ..η ταυλάνδη ειναι ονειρεμένη χώρα .πήγα και εγώ ολομόναχη πρίν μερικά χρόνια ,αλλα στην βορεια μη τουριστική .εκεί πήρα ξεναγό οταν ήθελα ,υπάρχουν παντού γραφεία ,και συνυπήρχα με διαφορετικών εθνικοτήτων άτομα , οπου κάναμε μαζί τις εκδρομές , αξιοπρεπέστατα !! δεν νιώθεις καθόλου μόνος !!
καλό ταξίδι λοιπόν .
 

grigrisvgl

Member
Μηνύματα
12
Likes
11
Επόμενο Ταξίδι
Αγνωστο ακόμα
Ταξίδι-Όνειρο
ΓΥΡΟΣ Η.Π.Α
Εθελοντική θα κάνω σε ένα σχολείο 60 μαθητών. Οι εργασίες που έχουν να γίνουν είναι καθαρισμός του προάυλιου χώρου, δημιουργεία κηπου με βότανα και διακόσμηση του κτιρίου.

Καπου διαβασα οτι στο βόρειο κομμάτι οργανόνουν πεζοπορίες μέσα στο δάσος, περνόντας ποταμια με σχεδία και διασχίζοντας καποια κομμάτια με ελέφαντες φτανεις σε παραδοσιακά μικρά χωρια. Τετοιες ομορφες πληροφορίες που θα βρώ?? Λετε οτι υπάρχουν τουριστικά γραφεία ή γραφεία πληροφοριών για ταξιδιώτες?

Οσον αφορά τα ξενοδοχεία θα χρειαστεί να κάνω κρατήση πριν φύγω ή θα βρω εκει κατευθείαν?

Για πειτε μου εσεις,λοιπόν που έχετε πάει, ποιες πολεις να επισκευτώ και πως μπορώ να αξιοποιήσω καλύτερα αυτες τις 15 μέρες που θα έιμαι εκει;!
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.951
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
Εθελοντική θα κάνω σε ένα σχολείο 60 μαθητών. Οι εργασίες που !
οι βόρειες πόλεις που εμένα τουλάχιστον με ξετρέλαναν ,ήταν το ciang mai και το ciang rai.επίσης ολες οι τριγύρω περιοχές ,με ομορφα ποτάμια ,ατέλειωτες φυτείες τσαγιού κλπ .επίσης εκπληκτικό μέρος στον βορά στα σύνορα με το λάος ,το golden triangle .
μελέτησε τα αυτά και τα ξαναλέμε ..:p
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.968
Likes
9.383
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Δεν εχω επισκεφτει το βορρα της Ταυλανδης , αλλα η περιοχη που λεει η Renata (Chiang mai-Chiang Rai) ειναι απο τις πιο τουριστικες της χωρας. Σιγουρα υπαρχουν παρα πολλα γραφεια που οργανωνουν τετοιες εκδρομες σαν αυτες που λες, δε θα χρειαστει καν να ψαξεις , θα σε βρουν αυτοι :lol:.

Ξενοδοχεια εγω δεν κλεινω ποτε απο πριν , αλλα αν θελεις μπορεις να ψαξεις και να εχεις μια ιδεα για το που πας και ετσι 2-3 ονοματα ξενοδοχειων υποψιν σου...να κοιμηθεις στη ζουγκλα αποκλειεται :lol:. Οπως λεει ο mpiftex ειναι τοσο οργανωμενοι και εξυπηρετουν τον τουριστα σε σημειο που δε φανταζεσαι.

Για να παρεις μια ιδεα για τις εκδρομες που σε ενδιαφερουν ριξε μια ματια: http://www.tours-chiangmai.com/trekking_tour.html

Απλα πιστευω οτι αφου θα εχεις 15 μερες , ειναι πολλες για να μεινεις στο βορρα..θα προτεινα να πας για μια εβδομαδα και σε καποιο αλλο μερος αναλογα με τα ενδιαφεροντα σου. Κι αν μας τα πεις θα βοηθησουμε περισσοτερο.
 

mpiftex

Member
Μηνύματα
892
Likes
265
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Έτσι όπως διάβασες είναι, ή περίπου έτσι τέλος πάντων.

Το βόρειο μέρος της χώρας είναι γεμάτο (γιατί θα μου πεις η υπόλοιπη Ταϊλάνδη δεν είναι; ) με τροπικά δάση, ποτάμια, απίστευτη φυσική ομορφιά και το σημαντικότερο, πολλές διαφορετικές φυλές. Με το που φτάσεις στη Chiang Mai, την συμπρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη στο βορρά θα αντικρίσεις εκατοντάδες (δεν υπερβάλω) γραφεία που διοργανώνουν 2ήμερα ή 3ήμερα συνήθως treks στις γύρω περιοχές. Επίσης κάθε guesthouse ή ξενοδοχείο μπορεί να το κανονίσει για σένα. Όλος ο τουρισμός του βορρά βασίζεται σε αυτό το πράγμα, στο trekking που θα πάνε να κάνουν οι ξένοι.

Αυτές οι εκδρομές λοιπόν περιλαμβάνουν, περπάτημα, μια βόλτα πάνω σε ελέφαντα, μια βόλτα με σχεδία και επίσης κάτι σαν ράφτινγκ με σχεδία και επίσκεψη σε «παραδοσιακά χωριά μειονοτήτων και φυλών και παρατήρηση του παραδοσιακού τρόπου ζωής τους»... Θα σου πω από την αρχή ότι εγώ συνειδητά επέλεξα να μην το κάνω. Και ο λόγος είναι αυτά που μου είπαν άλλοι ταξιδιώτες που το έκαναν και από πράγματα που είχα διαβάσει. Και δεν μου το είπαν 2-3, αλλά τουλάχιστον 10 διαφορετικά άτομα. Επειδή όταν βρίσκεσαι εκεί είναι πολύ στάνταρ θέμα συζήτησης, το 70% αυτών που το συζήτησα μου δήλωσαν απογοητευμένοι.

Και εξηγώ τους λόγους: Το “trekking” δεν είναι όντως trekking αλλά περίπατος μερικών ωρών μέσα στο δάσος, η κακομεταχείριση των ελεφάντων (μου είπαν πως είδαν ελέφαντες να ματώνουν), το “ράφτινγκ” δεν είναι ράφτινγκ αφού τα ποτάμια δεν είχαν αρκετό νερό, κάποιοι από τους οδηγούς μου είπαν πως είναι άσχετοι (τους ρώταγαν πράγματα και δεν ήξεραν να απαντήσουν), κάποιοι βαριόντουσαν τη ζωή τους και μου είπαν για κάποιον που την έπεφτε (επανειλημμένα και προσβλητικά) στις κοπέλες του group. Το χειρότερο όμως είναι η κοροϊδία με τα «παραδοσιακά χωριά», το οποίο είναι κάτι που το έζησα και εγώ σε διάφορα μέρη. Πόσο παραδοσιακό μπορεί να παραμείνει ένα χωριό όταν δέχεται καθημερινά εκατοντάδες ξένους επισκέπτες; Η απάντηση είναι καθόλου! Πας εκεί, έχεις (τουλάχιστον είχα εγώ) την αίσθηση ότι είσαι σε ζωολογικό κήπο, που κοιτάς όλο περιέργεια και τραβάς φωτογραφίες ενώ αμέσως σε περιτριγυρίζουν γυναίκες και παιδιά που σου ζητάνε λεφτά, γλυκά, δώρα και προσπαθούν να σου πουλήσουν κοσμήματα και αναμνηστικά. Πλήρης εξάρτηση από τους τουρίστες.

Είμαι σίγουρος πως πολλοί θα διαφωνήσουν και θα μου πουν πως το έχουν κάνει και ήταν τρομερή εμπειρία και το ευχαριστήθηκαν πολύ κτλ. Μπράβο τους (και δεν το λέω ειρωνικά) απλά εμένα μου βρωμάει από μακριά «τουριστική παγίδα» και προτίμησα να μην πάρω. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι και μέρη να δεις και τη φύση και τα χωριά.

Και προχωράω: Η Ταϊλάνδη έχει ένα καταπληκτικό δίκτυο γραφείων πληροφοριών τα λεγόμενα Τ.Α.Τ. offices (προσοχή στις απομιμήσεις, τουριστικά γραφεία που το χρησιμοποιούν για να ξεγελάνε τον κόσμο). Τα κανονικά Τ.Α.Τ. δεν πουλάνε τίποτα. Αντιθέτως προσφέρουν δωρεάν χάρτες της περιοχής/πόλης, λίστες με ξενοδοχεία και GHs (guesthouses), λίστες με τα δρομολόγια λεωφορείων, πληροφορίες για τα αξιοθέατα και ότι άλλο μπορεί να χρειαστείς. Εγώ όπου πήγαινα και υπήρχε τέτοιο γραφείο πάντα πέρναγα μια βόλτα να προμηθευτώ υλικό και να πάρω πληροφορίες. Τουριστικά γραφεία (που πουλάνε εισιτήρια, εκδρομές κτλ), στα τουριστικά μέρη υπάρχει από ένα σε κάθε γωνία.

Κράτηση από πριν δεν χρειάζεται για κανένα λόγο. Πας εκεί, κοιτάζεις το δωμάτιο, αν σ’αρέσει μένεις, αλλιώς πας παρακάτω. Υπάρχει πληθώρα επιλογών, για όλα τα γούστα και βαλάντια.

Το που θα πας εξαρτάται από το τι θες να δεις και να κάνεις. Θες παραλίες, μένεις στο νότο, θες δάση και ποτάμια πας στο βορρά, θες ιστορικά μνημεία πας στα κεντρικά. Το καλό με την Ταϊλάνδη είναι πως όπου και να είσαι, θα βρεις λίγο απ’όλα. Σου προτείνω να μπεις σε κανένα site τουριστικό για την Ταϊλάνδη και να αποφασίσεις τι θες να κάνεις και μετά το ξανασυζητάμε.
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.951
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
Έτσι όπως διάβασες είναι, ή περίπου έτσι τέλος πάντων.

Το βόρειο μέρος της χώρας είναι γεμάτο (γιατί θα μου πεις η υπόλοιπη Ταϊλάνδη δεν είναι; .
mpiftex,ευτυχώς που εισαι πολύ πιο ενημερωμένος απο εμένα .καλά τα ειπες ,γιατί και μένα μου τα σφύριξαν τα νεώτερα για τον βορά .εγώ πήγα πριν 12 χρόνια φαντάσου και ήταν μοναδικά .ξενοδοχείο τρόμαξα να βρώ τότε . σκέψου ομως τι θα έγινε μετά ....τουριστικά γραφεία ήταν ελάχιστα ,και με το ζόρι εβρισκα κάποιον οδηγό να με πάει ένα τούρ .σκέψου έλεγα θεέ μου τι ήρθα εδώ να κάνω??
τελικά μάλον ειναι έτσι που τα λές ...η ταυλάνδη ειναι απο τις χώρες που αναπτύσονται εξωφρενικά γρήγορα ,και γενικά ειναι ευαλωτη σε τουριστικούς ανταγωνισμούς ..συνήθως χωρίς μέτρο ..τι να πώ ..πιστεύω οτι έχει ακόμα περιθώρια για να την επισκεπτόμαστε .καλό ειναι αυτό να ενημερώνομε τους φίλους εδώ με φρέσκιες πληροφορίες προς αποφυγή ταλαιπωριών .ευχαριστώ :p
 

mpiftex

Member
Μηνύματα
892
Likes
265
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Είναι αλήθεια renata πως η ΝΑ Ασία και ιδιαίτερα η Ταϊλάνδη αναπτύσσεται με τρομερά γρήγορους ρυθμούς! Μου έλεγε πολύς κόσμος πόσο πολύ έχει αλλάξει τα 3 ή 5 χρόνια τελευταία χρόνια, οπότε φαντάζομαι πως μπορεί να ήταν πριν από 12 χρόνια! Γνώρισα μεγάλο κόσμο, που μου έλεγε ιστορίες για το Koh Samui όταν μόλις είχε ανακαλυφτεί από τους ξένους και διαδιδόταν από στόμα σε στόμα, ενώ για να πας έπρεπε να σε πάει κάποιος ψαράς και μιας και δεν υπήρχαν ξενοδοχεία ή οτιδήποτε τέτοιο, έβρισκαν οικογένειες ντόπιων και νοίκιαζαν δωμάτια στα σπίτια τους. Όπως και για το Khao San Road, τότε που άρχισαν να ανοίγουν τα πρώτα guesthouses, με θαμώνες όχι τουρίστες και Ευρωπαίους που πάνε να γλεντήσουν αλλά με Αμερικάνους πρώην στρατιώτες στο Βιετνάμ που έβρισκαν ντόπιες και έπνιγαν τα κατάλοιπα του πολέμου στο αλκοόλ και στα ναρκωτικά!

Έτσι που λες έχει ο βορράς πλέον. Φυσικά δεν θέλω να αποτρέψω κανέναν από το να πάει, παραμένει ένα υπέροχο μέρος, απλά να είναι υποψιασμένος με όλες αυτές τις εκδρομές που προσφέρουν αυτές τις "μοναδικές εμπειρίες"! Όποιος έχει το χρόνο και τη διάθεση μπορεί να κάνει πράγματα μόνος του ή διαφορετικά να το ψάξει πολύ πριν κλείσει με κάποιο group και να είναι σίγουρος πως θα κάνει κάτι ιδιαίτερο. Επίσης όσο πιο μακριά πας από Chiang Mai και κλείσεις ακόμα καλύτερα, αλλά ούτε Chiang Rai γιατί και εκεί πλέον τα ίδια είναι.
 

Mariza

Member
Μηνύματα
32
Likes
14
Επόμενο Ταξίδι
ΑΝΔΑΛΟΥΣΙΑ-ΣΑΛΑΜΑΝΚΑ
Ταξίδι-Όνειρο
Roadtrip Λατινική Αμερική
Την εθελοντική εργασία για 2 εβδομάδες από ποιό οργανισμό τη βρήκες;Υπάρχει κάποιο site που θα μπορούσες να μου δώσεις; Ευχαριστώ :)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.205
Μηνύματα
883.764
Μέλη
38.903
Νεότερο μέλος
Akis2002

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom