Τα καλά τα στραβά και τα ανάποδα που συμβαίνουν σ΄αυτή τη χώρα.....

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

dozas33

Member
Μηνύματα
6
Likes
13
Επόμενο Ταξίδι
κορσικη
Ταξίδι-Όνειρο
ανατολικη μεσογειος
ό όρισμός τού μέλλοντος θά είναι: σοσιαλισμός ίσον ή κοινωνική τελειοποίηση τού καπιταλισμού κι΄αύτό θά γίνει χαρη στήν άνάπτυξη τής τεχνολογίας . ήδη ή έννοια "άνάπτυξη" ,δηλαδή ή δημιουργία όσο τό δυνατόν μεγαλύτερης μικροαστικής τάξης έχει άρχίσει νά περιλαμβάνη καί όσους μέχρι τώρα άπέκλειε .
 

Otokodate

Member
Μηνύματα
90
Likes
89
Αν το "μη χείρον" είναι αυτό και αυτό, το "χείρον" ποιο είναι;
Που είδες κάποιον να υποστηρίζει το αντίθετο;; Μάλλον πουθενά, και σίγουρα όχι στα κείμενα τα δικά μου. Όπως και να'χει, το χείρον γι'αυτούς είναι οι "αλήτες-προδότες-πολιτικοί" όπως γράφεις και εσύ στο παρακάτω quote, ή αλλιώς το διεφθαρμένο σύστημα όπως έγραψα εγώ σε ένα απ'τα προηγούμενα μου μηνύματα.
Ο μέσος ψηφοφόρος της, όπως τον αντιλαμβάνομαι εγώ τουλάχιστον από τον κόσμο που συναναστρέφομαι καθημερινά, είναι ο κομπλεξικός απολιτίκ κάγκουρας που επειδή δεν κατέχει την κριτική ικανότητα να ερμηνεύσει αυτό που ζει, αρκείται στο"αλήτες-προδότες-πολιτικοί" οπότε "ας ψηφίσουμε αυτούς, να τους ρίξουν μια σφαλιάρα στην βουλή", μιας θεωρούνται πλέον το νέο πρότυπο alpha male γαμίκου wannabe (φέτος θα φορεθεί το ασπόνδυλο).
το μόνο σίγουρο είναι πως το μεταναστευτικό δεν είναι η αιτία, αλλά η αφορμή πάνω στην οποία πάτησε
Το μεταναστευτικό ,όπως εξήγησα, είναι ένας απ'τους πολιτικούς άξονες της Χρυσής Αυγής. Εσύ προφανώς θεωρείς πως δεν είναι ο κύριος άξονας, θεωρείς πως η αντισυστημικότητα είναι ο κύριος άξονας. Συμφωνώ σε αυτό μαζί σου όμως εγώ απ'την άλλη πλευρά δεν υποτιμώ κανέναν απ'τους άξονες ως απλά "την αφορμή στην οποία πάτησε" κλπ κλπ. Εγώ το μεταναστευτικό το βλέπω ως ένα θέμα που έχουν ηλιθιωδώς αφήσει την Χ.Α. να παίζει μπάλα μόνη της, και ένα θέμα το οποίο θα εκμεταλλευτεί όσο μπορεί. Μάλιστα είμαι της άποψης πως το μεταναστευτικό πρόβλημα έχει πολύ ψωμί ακόμα, και για το άμεσο μέλλον (δημοτικές εκλογές) και για το απώτερο μέλλον (δημογραφικό πρόβλημα).

ένα σοβαρό αντιρατσιστικό νομοσχέδιο (αν ποτέ εφαρμοστεί) θα στείλει πίσω στον καναπέ και τους υπόλοιπους -τσάμπα μάγκες-.
Δεν έχω ιδέα τι μπορεί να εννοείς εσύ "σοβαρό" όμως για'μενα η υπόθεση αυτή δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια προσπάθεια απ'τις συνιστώσες της κυβέρνησης (μπατσοκ, ρημαδ) να φανεί πως δεν είναι απλά συνιστώσες, μια προσπάθεια σε ένα θέμα που δεν νοιάζει τους αφέντες τους/μας (τροικα) διαφοροποίησης τους απ'την θέση της Ν.Δ. ώστε να μετριάσουν ελαφρά τις πολιτικές τους απώλειες. Επίσης, κατά πάσα πιθανότητα θα οδηγήσει σε ηρωοποίηση των Χρυσαυγητών που σίγουρα ως -και επίσημα πλέον- διωκόμενους απ'το σύστημα θα τους κάνει ακόμα πιο ελκυστικούς. Ταυτόχρονα μπορεί να μας οδηγήσει σε άσχημες καταστάσεις όσων αφορά την ελευθερία του λόγου. Σ'αυτό το σημείο ας φέρω στην συζήτηση και την άποψη του Chomsky...

Let me add a final remark about Faurisson's alleged "anti-Semitism." Note first that even if Faurisson were to be a rabid anti-Semite and fanatic pro-Nazi -- such charges have been presented to me in private correspondence that it would be improper to cite in detail here -- this would have no bearing whatsoever on the legitimacy of the defense of his civil rights. On the contrary, it would make it all the more imperative to defend them since, once again, it has been a truism for years, indeed centuries, that it is precisely in the case of horrendous ideas that the right of free expression must be most vigorously defended; it is easy enough to defend free expression for those who require no such defense.

Τέλος, συμφωνώ με τον Traveller πως και ιδεολογικά θα μπορούσαν να γίνουν πολλά περισσότερα, ιδιαιτέρως ώστε η νέα γενιά να μην μας βγει ακόμα περισσότερο χρυσαυγίτικη αργότερα.
 

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.572
Η παράθεση στα γραφόμενα μου υπονοεί κάτι; Εχω κάνει ξεκάθαρη τη θέση μου λίγα μηνύματα πριν. Για μένα ο φασισμός και οι εκπρόσωποι του από τη μια, και η αναρχία και όσοι την τροφοδοτούν από την αλλη, είναι το ίδιο επικίνδυνα για την κοινωνία μας. Επειδή κάποιοι πολιτικοί αντιπαλοι της χ.α. απεχθάνονται το ελληνικό στοιχειο, σημαίνει ότι όσοι διαφωνούμε με αυτό είμαστε με το μέρος της χ.α; ή επειδή η χ.α. εκμεταλλεύεται το θέμα της λαθρομεταναστευσης σημαίνει ότι όσοι θεωρούμε τη λαθρομετανάστευση πρόβλημα ειμαστε χρυσαυγιτες;
 

liopyr

Member
Μηνύματα
322
Likes
627
Otokodate, μάλλον με μπερδεύει λίγο ο τρόπος που αναφέρεσαι στην συμμορία, (από εκεί ίσως προκύπτει ένα μικρό πρόβλημα συνεννόησης), τι σημαίνει π.χ αυτό που γράφεις παραπίσω: "αντικειμενικά κάποια από τα χαρακτηριστικά της" ;
Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά της, τίποτα παραπάνω.
Δεν έχει πολιτικούς άξονες γιατί πολύ απλά δεν ασκεί πολιτική. Δεν έχει καν την ικανότητα να αρθρώσει λόγο, πόσο μάλλον πολιτικό λόγο.


Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο δεν με ενδιαφέρει να το κρίνω με μικροπολιτικούς όρους, αλλά ως ουσία. Δεν με απασχολεί καν ποιοι, με ποιους και υπό ποιες συνθήκες θα συνεργαστούν, αρκεί να γίνει πράξη.
Η άποψη πως η εφαρμογή του μπορεί να τους ηρωοποιήσει είναι εντελώς λανθασμένη, γιατί πολύ απλά πρόκειται για τραμπούκους που δρουν εκ του ασφαλούς, δεν έχουν κανέναν έτοιμο "ήρωα" να θυσιαστεί για τα "ιδανικά" τους.
Μόνο και μόνο από την συζήτηση για το αντιρατσιστικό έχουν λουφάξει.



echo2011: Πέφτεις στην πολυφορεμένη παγίδα των "δύο άκρων", δεν γίνεται να αισθάνεσαι πως απειλείσαι το ίδιο από παρακρατικούς μπράβους που υμνούν τον ναζισμό και σφάζουν οτιδήποτε δεν τους μοιάζει, με έναν χώρο που στην τελική επενδύει σε θεμελιώδεις αξίες όπως ο ανθρωπισμός, η ισότητα, η ελευθερία, η αλληλεγγύη κλπ.
Οι πρώτοι παλεύουν να πάρουν την εξουσία, οι δεύτεροι να την καταργήσουν.
Και μας έχει δείξει η ιστορία τι γίνεται όταν οι πρώτοι τα καταφέρνουν ε.
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
echo
Η παράθεση στα γραφόμενά σου έχει να κάνει με την κοινή λογική που μοιράζεσαι μαζί τους.Το "ρατσισμό εναντίον των Ελλήνων".

Επίσης θα ήθελα να μου εξηγήσεις πως είναι εξίσου επικίνδυνη μια ιδεολογία που οραματίζεται την αταξική κοινωνία και την παγκόσμια ισότητα,με αυτή που ορκίζεται στην καθαρότητα των φύλων και ονειρεύεται κρεματόρια.

Αν δεν ξέρετε τι πρεσβεύει κάθε κοινωνικοπολιτική θεωρία ή διαβάστε για να μάθετε ή απλώς μην σχολιάζετε με ότι αρλούμπα κατεβαίνει στη γκλάβα σας.Θα μπορούσα να μπω σε μια κουβέντα περί ουτοπισμού κάποιων θεωριών αλλά το να συγκρίνεις τον Αναρχισμό (όσο κι αν διαφωνείς μαζί του) με τον Φασισμό,σε κάνει απλώς ανιστόρητο.

Πιθανότατα δεν γνωρίζεις ότι το 8ωρο που δουλεύεις (ή έστω δούλευες πριν το καταργήσει η τρόικα) δεν το οφείλεις στον Χάινριχ Χίμλερ.....
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Σε άλλα νέα.
"Λάθος το πρόγραμμα λιτότητας της Ελλάδας",παραδέχεται το ΔΝΤ.
"Λάθος κάνει το ΔΝΤ",απαντάει ο taver.
:D
 

Otokodate

Member
Μηνύματα
90
Likes
89
Liopyr: Δηλαδή σε μπέρδεψε ή/και πείραξε η λέξη "κάποια";; χαχαχαχα, έλεος απλά. Το προσπερνάω γιατί αυτή η συζήτηση, εκτός του οτι είναι άκυρη εντελώς, δεν οδηγεί και πουθενά.

Εφόσον παίζει μπάλα μόνη της η Χ.Α. σε συγκεκριμένους πολιτικούς άξονες (μεταναστευτικό, πατριωτικό) δεν χρειάζεται ο λόγος που εκφέρει όσον αφορά αυτούς τους άξονες να είναι κάτι το ιδιαίτερο. Όπως και όταν παίζεις μπάλα μόνος σου σε ένα κενό γήπεδο δεν χρειάζεται να είσαι ο μαραντονα για να βάλεις γκολ.

Απο'κει και πέρα δεν έχω κάτι να προσθέσω.
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Αν ειναι να σε συναρπαζει η ΧΑ εισαι τελειωμενος δεν εισαι απελπισμενος. Το να χαιδευουμε τα αυτια των ψηφοφορων της δεν βοηθα. Ειναι φασιστες και πανιβλακες.
Κούνα που σε κούναγε που η Χ.Α δεν συναρπάζει την νέα γενιά... με την ιδεολογική ένδεια που υπάρχει σήμερα στην χώρα μας, κλισέ σαν "το Ελληνικό έθνος το επιούσιο" , "ένδοξοι απόγονοι λαμπρών προγόνων" "πατρίδα-θρησκεία-οικογένεια" κ.λ.π σαρώνουν, όχι απλά συναρπάζουν...

Τώρα για τα ρέστα, παρατηρώ μια έκρηξη υπέρμετρων χαρακτηρισμών, που νομίζω πως ελάχιστα αποθαρρύνουν τους συμπολίτες μας να ψηφίσουν Χ.Α. Οι χαρακτηρισμοί τελειωμένοι, πανίβλακες, φασίστες, μάλλον προβληματίζουν τους ουδέτερους συμπολίτες μας για το ποιοι είναι οι αντίπαλοι της Χ.Α παρά τους αποθαρρύνει από το να τους ψηφίσουν...

Οσο αφορα τα παιδακια των 15-17 ετων οπαδων της ΧΑ... Ε, δεν προκειται για τα λουλουδια της κοινωνιας. Δεν λεω καποια ηταν ατυχα και ετυχε να μεγαλωσουν σε οικογενειες και περιβαλλον που μισει τη διαφορετικη ανθρωπινη υπαρξη. Ευτυχως παντως τα παιδια των 15-17 πετανε απο εξυπναδα και δοξα το θεο η πλειοψηφια τους αποδοκιμαζει το φασισμο, το ναζισμο, το ρατσισμο.
Αγόρι μου πας καλά? Διαβάζεις τι λες? Τολμάς και λες ότι παιδιά 15 ετών είναι συνειδητοποιημένοι οπαδοί της Χ.Α και τα χαρίζεις στους φασίστες? ναι, ΟΛΑ τα παιδιά είναι τα λουλούδια ΚΑΘΕ κοινωνίας και καθήκον όλων μας είναι να τα στηρίζουμε και να τα καθοδηγούμε γιατί είναι το μέλλον... η συγκεκριμένη άποψη είναι εξόχως φασιστική και ρατσιστική, καθώς ξεχωρίζει αθώα παιδιά σε καλά και σκάρτα και δείχνει απόλυτα γιατί η Χ.Α έφτασε εδώ που έφτασε... δυστυχώς ο φασισμός στην χειρότερη μορφή του δεν είναι ¨προνόμιο" μόνο των Χρυσαυγιτών, αλλά και κάποιων όψιμων δημοκρατών που δεν ξέρουν που πάνε τα τέσσερα...
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Σιγά ρε κριτή των πάντων.
Δηλαδή εσύ πως χαρακτηρίζεις τους οπαδούς των ναζί;
Μορφωμένος,φωστήρες,ιδεολόγους;
Παραστρατημένους αγνούς πολίτες;
Μειλίχιους πασιφιστές;

Πανίβλακες είναι και θα παραμείνουν μια ζωή.Τώρα αν εσύ θες να πιστεύεις ότι μπορείς να κάνεις τον Κασιδιάρη ανθρωπιστή,πήγαινε να ενταχθείς σε κανένα μοναστικό τάγμα που πιστεύει στην υπερφυσική παρέμβαση.
 

ANNA-PANOS

Member
Μηνύματα
2.001
Likes
2.094
Επόμενο Ταξίδι
........................
Ταξίδι-Όνειρο
Τώρα, απλά ένα ταξίδι...
παιδιά 15 ετών είναι συνειδητοποιημένοι οπαδοί της Χ.Α και τα χαρίζεις στους φασίστες? ναι, ΟΛΑ τα παιδιά είναι τα λουλούδια ΚΑΘΕ κοινωνίας και καθήκον όλων μας είναι να τα στηρίζουμε και να τα καθοδηγούμε γιατί είναι το μέλλον... η συγκεκριμένη άποψη είναι εξόχως φασιστική και ρατσιστική, καθώς ξεχωρίζει αθώα παιδιά σε καλά και σκάρτα και δείχνει απόλυτα γιατί η Χ.Α έφτασε εδώ που έφτασε... .
Συμφωνω απολυτα. Τα παιδια ειναι ΠΑΝΤΑ αθωα και αν κανενα λοξοδρομησει δεν το χαριζουμε, κανουμε αγωνα!
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Σιγά ρε κριτή των πάντων.
Δηλαδή εσύ πως χαρακτηρίζεις τους οπαδούς των ναζί;
Μορφωμένος,φωστήρες,ιδεολόγους;
Παραστρατημένους αγνούς πολίτες;
Μειλίχιους πασιφιστές;

Πανίβλακες είναι και θα παραμείνουν μια ζωή.Τώρα αν εσύ θες να πιστεύεις ότι μπορείς να κάνεις τον Κασιδιάρη ανθρωπιστή,πήγαινε να ενταχθείς σε κανένα μοναστικό τάγμα που πιστεύει στην υπερφυσική παρέμβαση.
Κριτής των πάντων δεν είμαι, κριτής επικίνδυνων απόλυτων φασιστικών απόψεων είμαι... και ναι τα παιδιά των 15 ετών που στρατολογούνται από την Χ.Α και παραστρατημένα και αθώα είναι, αλλά αν εσένα μια ανεξήγητη σκοταδιστική κουρτίνα μίσους δεν σε αφήνει να το δεις, δεν είναι δικό μου θέμα... μιλάμε έχω μείνει άφωνος για το πόσο κυνικά και αδίστακτα χαρακτηρίζετε συνανθρώπους μας ανίκανους, βλάκες, ουγκ επειδή σαφώς και έχουν πέσει θύματα μαύρης προπαγάνδας... και τι προτείνεις δηλαδή? Να τους αφήσουμε στην κοσμάρα τους να ψηφίζουν Χ.Α και να τους πλακώσουμε στις σφαλιάρες μπας και συνετιστούν!! Λαμπρά μαθήματα δημοκρατικού ήθους!! όταν όμως αύριο ψήφο ψήφο θα κρίνεται η δημοκρατία στη χώρα μας να δούμε τι άλλο θα μας πεις...

Ποιος μίλησε για Κασιδιάρη και Καιάδα? εγώ μίλησα για παιδιά που ευθέως στρατολογούνται από τους φασίστες στα σχολεία και εσύ προτείνεις να κατεβάσουμε τάγματα εφόδου να τους βάλουμε μυαλό... όπως επίσης με φάπες, σφαλιάρες και τραμπουκισμούς να συνετίσουμε όποιους σκέφτονται να ψηφίσουν Χ.Α. Ρε σεις το έχετε χάσει τελείως? Θα κάνουμε ιδεολογική αντεπίθεση με φάπες, σφαλιάρες και τραμπουκισμούς? μήπως τώρα τελευταία διαβάσατε τίποτε μαθήματα καταστολής και κατήχησης από την NKVD και ζηλέψατε?

Το λαϊκό κίνημα αγόρι μου δεν είναι μια ελίτ κομμουνιστών και αναρχικών του σαλονιού... χρειάζεται ιδεολογικό συνεχή αγώνα στο πεζοδρόμιο, στη δουλειά, τα σχολεία, τα καφενεία, τα γήπεδα... ΠΑΝΤΟΥ... οι μάζες πείθονται με διάλογο και όχι με σφαλιάρες και ξύλο... αυτά τα έκαναν οι φασίστες στη Γερμανία και οι Σταλινικοί στη Ρωσία του 30 και είδαμε που φτάσαμε... άφησε λοιπόν τα φαιδρά πυροτεχνήματα κατά μέρος και συνετίσου...
 

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.572
echo

Επίσης θα ήθελα να μου εξηγήσεις πως είναι εξίσου επικίνδυνη μια ιδεολογία που οραματίζεται την αταξική κοινωνία και την παγκόσμια ισότητα,με αυτή που ορκίζεται στην καθαρότητα των φύλων και ονειρεύεται κρεματόρια.
συγγνώμη που δεν ηρωοποιω τις συμμορίες αναρχικών που σπάνε και καίνε τις περιουσιες του κοσμου, που ληστεύουν τράπεζες με καλάσνικοφ, που βάζουν βόμβες και σκοτώνεται αθώος κόσμος. Ψευτοεπαναστατες είναι και εγκληματίες, γιαυτό έγραψα πως είναι το ίδιο επικίνδυνοι με τους φασίστες. Αν εσυ θεωρεις τους αναρχικούς ήρωες δε σημαίνει πως όποιος αντιλαμβάνεται ότι είναι επικινδυνοι ότι έχει πάει στο άλλο άκρο και είναι χρυσαυγιτης. Η νεολαία κινδυνεύει να μπλεχτεί στα δίχτυα και των δύο συμμοριών, το βλέπω καθημερινά σε μαθητές μου που έχουν χωριστεί σε "στρατοπεδα"..και οι δύο συμμορίες κάνουν προπαγάνδα και πλύση εγκεφάλου στα παιδιά..
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.220
Μηνύματα
884.065
Μέλη
38.910
Νεότερο μέλος
giota789

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom