Τα καλά τα στραβά και τα ανάποδα που συμβαίνουν σ΄αυτή τη χώρα.....

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

thessaris

Member
Μηνύματα
599
Likes
871
liopyr δέχομαι τη λογική σου και όπως θα πρόσεξες είμαι εξαιρετικά επιφυλακτικός στο να πάρω σαφή θέση. Πιο πολύ τη (μπερδεμένη) σκέψη μου κατέθεσα. Ασφαλώς και είμαι υπέρ της άποψης ότι υπάρχουν κάποιοι φραγμοί στην ελευθερία έκφρασης όταν πρόκειται για συκοφαντικές δυσφημήσεις κλπ. από την άλλη εξήγησα το σκεπτικό μου σχετικά με τα εγκλήματα. Ναι το ολοκαύτωμα είναι ένα αποδεδειγμένο έγκλημα πολέμου που καταδικάζεται απ' όλους (ναι οκ, έχουμε τους ντόπιους αρνητές το ξέρω) αλλά αν επεκταθούμε σε άλλες περιπτώσεις αρχίζουν τα προβλήματα. Πχ το ΚΚΕ ξεσηκώνει τον κόσμο για το γεγονός ότι τα αδιαμφισβήτητα εγκλήματα του Στάλιν μπαίνουν στην ίδια κατηγορία. Ή ο προβληματισμός μου σχετικά με τα εγκλήματα που αφορούν έλληνες και κατά πόσο θα μπορεί κάποιος να τα αμφισβητήσει.

ΥΓ1 έχω την εντύπωση ότι η πρόταση νόμου Ρουπακιώτη περιλαμβάνει εγκλήματα που έχουν καταδικαστεί από διεθνή δικαστήρια και όχι τις γενοκτονίες που έχει αναγνωρίσει η ελληνική βουλή. Αυτό περιλαμβάνεται στην τροποποίηση νόμου της ΝΔ. Έριξα μια γρήγορη ματιά στην πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για το αντιρατσιστικό. Μου φάνηκε αρκετά λογική και με μια πρώτη ματιά δεν είδα ποινικοποίηση της σκέψης και της ιδέας. Παίζει να είναι η μοναδική σοβαρή πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ από την εποχή που ανέβηκε στο άρμα ο Αλέξης.
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Υπάρχουν κι άλλες λεπτομέρειες,που μπορεί να δείχνουν ασήμαντες,που πρέπει να προσεχτούν σε ένα τέτοιο νομοσχέδιο.

Π.χ. το "θάνατος στους μαύρους" είναι παρακίνηση σε ρατσιστικό έγκλημα αλλά το "θάνατος στον μαύρο" δεν είναι.Μπορείς να καταλάβεις τι αστειότητες μπορεί να προκαλέσουν τέτοια κενά και να απαξιώσουν πλήρως ένα νομοσχέδιο που αν στηθεί σωστά μπορεί να αποδώσει καρπούς πιστεύω.

Βέβαια το πιο αστείο στην υπόθεση είναι ότι ακόμα κι αν ψηφιζόταν σήμερα ένα σοβαρό αντιρατσιστικό νομοθετικό πλαίσιο θα καλείτο να το εφαρμόσει ο Δένδιας και η ΕΛ.ΑΣ. (κρατήθηκα πολύ για να μην τους χαρακτηρίσω).
 

fotast

Member
Μηνύματα
9.394
Likes
14.334
Μια που η συζήτηση γίνεται για ΧΑ κτλ.
Είναι τρίτη στίς εκλογές του σωματείου ταξί με 13,7%(πρώτη ΝΔ-δεύτερο ΚΚΕ) κσι πρίν σπο ΠΑΣΟΚ -ΣΥΡΙΖΑ.
Φαντάζομαι οτι δεν πρέπει να γίνουν σχόλια για τον συμπσαθή κλάδο...
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Σαν τι σχόλια να γίνουν.Εδώ είναι τρίτη σε όλη την Ελληνική κοινωνία,γιατί στους ταξιτζήδες να είναι αλλιώς;

Η αλήθεια είναι ότι ανέκαθεν οι ταξιτζήδες και οι περιπτεράδες ξεχώριζαν λιγάκι σε αυτό.Όλοι έχουμε να διηγηθούμε τουλάχιστον μία ιστορία με χουντικό ταξιτζή.
 

liopyr

Member
Μηνύματα
322
Likes
627
Μια που η συζήτηση γίνεται για ΧΑ κτλ.
Είναι τρίτη στίς εκλογές του σωματείου ταξί με 13,7%(πρώτη ΝΔ-δεύτερο ΚΚΕ) κσι πρίν σπο ΠΑΣΟΚ -ΣΥΡΙΖΑ.
Φαντάζομαι οτι δεν πρέπει να γίνουν σχόλια για τον συμπσαθή κλάδο...
Ταριφασίστες.
Εγώ περίμενα να έχουν και μεγαλύτερα ποσοστά.

Πάντως και από τον τύπο της Ν.Δ διάβαζα πως ειπώθηκαν κάτι απίθανες μπούρδες.
Καταδίκασε την χρυσή αβγή, όχι επειδή είναι νεοναζί ας πούμε, αλλά να μωρέ, δύσκολες εποχές, έχουμε και τον τελευταίο πελάτη ανάγκη (προφανώς αναφερόταν σε μετανάστες), και συν της άλλης έρχεται και τουριστική περίοδος, πρέπει να δείξουμε ένα καλό πρόσωπο και να μην φοβούνται οι τουρίστες να πάρουν ταξί.

...

(είναι το sweet spot που η ειλικρίνεια αγγίζει τα όρια της ηλιθιότητας).
 

Otokodate

Member
Μηνύματα
90
Likes
89
Το εντυπωσιακό με τις εκλογές των ταξί είναι το 45,5% της Ν.Δ. όχι το 13,75% της Χ.Α.! Όμως επειδή κανένας μας δεν έχει ιδέα από τα συνδικαλιστικά των ταξιτζήδων και τους λόγους που μπορεί να διάλεξαν τους νεοδημοκράτες για να μην βγάζουμε αυθαίρετα συμπεράσματα καλό θα ήταν να το αφήσουμε το θέμα.

Εγώ πιστεύω στα δύο άκρα, όμως όχι όπως τα παρουσιάζουν. Το ένα άκρο είναι αυτοί που βλέπουν ανθρώπους να τα σπάνε, να καίνε κλπ και θεωρούν πως είτε αυτό είναι αναρχία ή η άκρα αριστερά ή πως επειδή κάποιοι απ'αυτούς αυτοπροσδιορίζονται ως αναρχικοί πως όλοι οι αναρχικοί έτσι είναι κλπ κλπ. Το άλλο άκρο είναι αυτοί που μόλις δουν κάποιον με Ελληνική σημαία ή να λέει πως αγαπάει την πατρίδα του ή να τολμά να υποστηρίζει πως υπάρχει συνέχεια του Ελληνισμού μέσα στους αιώνες ή να λέει πως έχει παραγίνει η κατάσταση με τους μετανάστες κλπ κλπ νομίζουν πως έχουν να κάνουν με ακροδεξιό ή φασίστα ή νεοναζί.

Αυτός είναι ο γηπεδικού τύπου (τυχαίο;;) διαχωρισμός που υπάρχει.

Ο νόμος του 79' otokodate, πέρα από τα προβλήματα στην εφαρμογή του, είναι ελλιπής σε σύγκριση με το νέο νομοσχέδιο το οποίο είναι στην ουσία copy - paste της απόφασης πλαίσιο της ΕΕ, με την προσθήκη του γενετήσιου προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου που ψηφίστηκε πρόσφατα από το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.
o_O Αυτό που έχω κάνει bold για κάποιο λόγο υποτίθεται πως είναι έγκυρο επιχείρημα υπέρ του νόμου Ρουπακιώτη;;

π.χ. το "θάνατος στους μαύρους" είναι παρακίνηση σε ρατσιστικό έγκλημα αλλά το "θάνατος στον μαύρο" δεν είναι.
Τι εννοείς ακριβώς;; Μήπως εννοείς πως σε κάθε περίπτωση που κάποιος λέει "θάνατος στον μαύρο" είναι ρατσιστικό έγκλημα;; Οπότε π.χ. αν 10 άτομα ψάχνουν να σκοτώσουν τον Αμπντουλ επειδή τους χρωστάει λεφτά και τον δει ένας απ'αυτούς ανάμεσα σε ένα πλήθος από λευκούς και αναφωνήσει "θάνατος στον μαύρο" το έγκλημα ξαφνικά έγινε ρατσιστικής φύσης;;

Η ουσία των πραγμάτων είναι πως δεν εφαρμόζονται οι νόμοι, όλα τα άλλα είναι λεπτομέρειες που θα μπορούσαν να είχαν αλλάξει με μερικές τροποποιήσεις χωρίς να γίνει κανένα θέμα.
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.405
Likes
17.235
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Υποδείξεις για το πώς θα "τρέχουμε" το forum μπορείτε να κάνετε μέσω pm αν θέλετε. Για πολλοστή φορά, δεν είναι αντικείμενο συζήτησης δημόσια αυτό...
 

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.572
Υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που τρέχουν σε αντιφασιστικές πορείες για να αποτρέψουν τα πογκρόμ, που στήνουν αυτο-οργανωμένους χώρους στους οποίους διοργανώνονται συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, βιβλιοθήκες, μαθήματα ξένων γλωσσών, μαγειρικής, και άλλα τέτοια κατάπτυστα ικανά να τους χαρακτηρίσουν "χώρους ανομίας".
Όπως δε με συγκινεί η "προσφορά" των χρυσαυγιτών με συσσίτια μόνο σε Έλληνες, και άλλα σχετκά που κάνουν για να επηρεάσουν το κόσμο, έτσι δε με πείθουν και οι συναυλίες και τα σεμινάρια των αναρχικών. Δε μιλάω για ανθρώπους με αριστερή ιδεολογία που σέβομαι απόλυτα (μιας και υπερασπίζονται την εργατική τάξη και μέσα από τις εκδηλώσεις τους προσπαθούν να προάγουν τον πολιτισμό), μιλαω ξεκάθαρα για τους αναρχικούς. Για μένα όλα τα εγκλήματα μετράνε το ίδιο, είτε γίνονται για χάρη της ιδεολογίας, είτε λόγω θρησκείας, είτε λόγω ρατσισμού.

Σε προηγούμενο μήνυμα με ρώτησες πως γίνεται να νιώθω ότι απειλούμαι το ίδιο από φασίστες και αναρχικούς αφού οι πρώτοι παλεύουν να πάρουν την εξουσία ενώ οι δεύτεροι παλευουν να την καταργήσουν.. Ακόμα και αν το δω γενικά, σε σχέση δηλαδή με την ιδεολογία της αναρχίας, και όχι ειδικά, δηλαδή σε σχέση με τους εγκληματίες που προκύπτουν απ'τους κόλπους της αναρχίας, παλι θεωρώ πως είναι το ίδιο επικίνδυνοι με τους φασίστες. Πιστεύεις ότι με καταργηση κάθε είδους εξουσίας, όπως οραματίζονται οι αναρχικοί, δεν κινδυνεύουμε; Γίνεται να επιβιώσουν οι σύγχρονες πολύπλοκες κοινωνίες χωρίς κανέναν έλεγχο; Πάλι στο ίδιο αποτέλεσμα θα οδηγούμασταν.

Το γεγονός μάλιστα πως (σύμφωνα με το ποστ σου) είσαι εκπαιδευτικός, κάθε άλλο παρά τιμά την άγνοιά σου σε τόσο σημαντικά ζητήματα.
Δηλαδή θεωρείς πως ως σωστή εκπαιδευτικός θα έπρεπε να λέω στα παιδια πως οι αναρχικοί είναι οι καλοί και οι φασίστες οι κακοί; Όποια ομάδα προσπαθεί να προσυλητίσει τα παιδιά και να τους κάνει πλήση εγκεφάλου οδηγώντας τα τελικά σε βίαιη συμπεριφορά είναι κακή. Αυτό που με ενδιαφέρει εμένα είναι να μένουν μακριά από συμμορίες είτε αναρχικές είτε φασιστικές γιατί κινδυνεύουν. Αυτό θεωρώ σωστό και όταν ζητούν την γνώμη μου αυτό λέω.

McElk, αν γνωρίζεις ποιοι έκαψαν την Marfin, δεν έχεις παρά να το αναφέρεις στην δικαιοσύνη που πολύ δυσκολεύεται να τους εντοπίσει. Είναι δε, μάλλον ανήθικο να υποστηρίζεις πως αυτοί που έβαλαν φωτιά στην τράπεζα είχαν σκοπό να κάψουν τον κόσμο που δούλευε μέσα.
Καθόλου ανήθικο δε μου φαίνεται αυτό που υποστηρίζει ο McElk. Όταν βάζεις φωτιά στη marfin ή όταν βάζεις βόμβα στο mall ξέρεις πως υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να σκοτωθεί κόσμος. Αυτό αποτελεί έγκλημα και δεν έχει σημασία αν θα προτιμούσαν να μη πέθαινε κανείς, δε σέβονται την ανθρώπινη ζωή και το έχουν δείξει πολλές φορές.
 
Last edited by a moderator:

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Δεν φαινόταν εξαρχής;
 

Otokodate

Member
Μηνύματα
90
Likes
89
Ένα απ'τα πιο ελπιδοφόρα πράγματα που έγιναν στον τόπο τον τελευταίο καιρό...


Θα τα έβαζα σε spoiler ή σε pulldown tag κλπ για να μην πιάνουν τόσο χώρο αλλά απ'οτι ξέρω δεν διαθέτει κάτι τέτοιο το bbcode του φόρουμ.
 

jimp

Member
Μηνύματα
5.020
Likes
6.401
Αλλη μια επιτυχια του σαμαρα η μη πωληση της δεπα και ιδιαιτερα μετα απο την προσωπικη του ενασχοληση με το θεμα με τις συνεχομενες συναντησεις με τον προεδρο της εταιρειας.
Και πως μου ηρθε εμενα στο μυαλο ενα αλλο θεμα που ηταν να παει στην κινα να πλασαρει και το αεροδρομιο και τελικα μια μερα πριν φυγει η εταιρεια το πουλησε σε εναν ομιλο απο τον καναδα.

Αμ το αλλο που απο τους συνεχομενους φορους τελικα ψαχνουμε και αλλα 2.2 δισ... Μην πω το αλλο σαξες στορυ για τους πλειστηριασμους της πρωτης κατοικιας. Αυτο θα ειναι πραγματικα σαξες στορυ, ιδιαιτερα οταν θα τους κυνηγα ο κοσμος με κανενα σκαμπο που θα του εχει απομεινει απο το, πρωην πλεον σπιτι του...
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.222
Μηνύματα
884.079
Μέλη
38.912
Νεότερο μέλος
Aza

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom