
Μουσεία Βατικανού: Εδώ ότι και να πει κάποιος θα είναι πολύ λίγο. Ίσως το καλύτερο και πλουσιότερο σύμπλεγμα μουσείων του κόσμου. Θα χρειαστείτε πολλές, μα πολλές ώρες για να δείτε τα πάντα. Ιδανικά, πρέπει να πραγματοποιηθούν περισσότερες από μία επισκέψεις, αλλά αυτό δεν είναι συνήθως εφικτό. Οπότε, διαλέξτε τους τομείς των μουσείων ή και τα εκθέματα που σας ενδιαφέρουν περισσότερο και επικεντρωθείτε σε αυτά.
Μερικά από τα σημαντικότερα μουσεία … των μουσείων, είναι το Αιγυπτιακό, το Ετρουσκικό, των κλασσικών Ελληνικών και Ρωμαϊκών αρχαιοτήτων, των ταπισερί, η πινακοθήκη, το εθνολογικό μουσείο και φυσικά η μοναδική και ανεπανάληπτη Καπέλα Σιξτίνα.

Για να έχετε περισσότερο χρόνο να απολαύσετε τα μουσεία, πρέπει να τα επισκεφθείτε νωρίς το πρωί συνυπολογίζοντας ότι θα δαπανήσετε και αρκετό χρόνο στην τεράστια ουρά που υπάρχει σχεδόν πάντα. Βέβαια, θα μπορούσατε, με ακριβότερο αντίτιμο, να επιλέξετε guided tour από κάποιον τοπικό operator. Σε αυτήν την περίπτωση θα μπείτε πολύ γρηγορότερα μέσα.
Το κανονικό εισιτήριο κοστίζει 14 ευρώ. Περισσότερες πληροφορίες, αλλά και ώρες και μέρες λειτουργίας, θα βρείτε στο επίσημο site των μουσείων:Vatican Museums
Galleria Borghese

Barberini gallery
Το παλάτι Barberini είναι αξιοθέατο από μόνο του. Στις αίθουσές του στεγάζεται μουσέιο, στο οποίο θα απολαύσετε έργα του Ραφαήλ, Φλωρεντίνων και Βενετών δημιουργών και πολλά άλλα. Το εισιτήριο κοστίζει 5. Ανοικτό Από Τρίτη έως Κυριακή και από τις 08:30 έως τις 19:30. Περισσότερες λεπτομέρειες για το μουσείο, αλλά και τις κρατήσεις εισιτηρίων, εδώ:Official Site Galleria Barberini – Information
Εν συντομία, αλλά σημαντικά μουσεία είναι τα κάτωθι:
Παλάτσο Βενέτσια
Σπάντα
Κορσίνι
Εθνικό Ρωμαϊκό Μουσείο
Μουσεία Καπιτωλίου
Πινακοθήκη Πάμφιλι