Τα ταξίδια την επόμενη μέρα

Μηνύματα
959
Likes
5.226
Υποθετικά ακούγονται πάρα πολλά.το θέμα είναι εσένα τι κυριολεκτικά σου χρειάζεται.
Οπότε για την ώρα τίποτα δεν είναι αποφασισμένο.
 

Strani21

Member
Μηνύματα
73
Likes
50
Και το ερώτημα που τίθεται, αξίζει να περάσεις ολόκληρο αυτό το γολγοθά, με άγχος, αβεβαιότητα, πιθανότητα να ακυρωθεί το ταξίδι πριν, πιθανότητα να πρέπει να μείνεις 2 βδομάδες καραντίνα πέραν του προγραμματισμού (με ότι αυτό συνεπάγεται για τις επαγγελματικές υποχρεώσεις), με 4 μέρες καραντίνα ότι και να γίνει, να πρέπει στις 9 να είσαι σπίτι σου και άλλα πολλά, για ένα ταξίδι που σε ένα χρόνο πιθανότατα θα μπορεί να πραγματοποιηθεί υπό πολύ ευνοικότερες προυποθέσεις; Εσύ νομίζω ότι μπορείς να το απαντήσεις καλύτερα απ' όλους μας.
πες τα χρυσοστομε!!!!!!!!!
 

las

Member
Μηνύματα
87
Likes
314
Ταξίδι-Όνειρο
Νεπάλ
Γεια σας! Σταθήκαμε από τους τυχερούς που είχαμε μόνο 3 μέρες καραντίνα στην επιστροφή μας στην Ελλάδα! Δεν καταλάβαμε καραντίνα δηλαδή μονο 3 μέρες.. δεν γνωρίζω, εάν γίνονται. Υποθετικά μιλώντας όμως, πιστεύω ότι γίνονται γιατί είναι ανοιχτή χώρα στον τουρισμό. Στην Αίγυπτο, δεν συναντήσαμε πολλούς τουρίστες. Στη δε πτήση μας από Αθήνα εμείς και άλλοι 2 επιβάτες ήμασταν τουρίστες..
Στο Κάιρο που το κάνατε το τέστ και σε πόση ώρα βγαίνει?
 

fotast

Member
Μηνύματα
9.374
Likes
14.280
14 οι μέρες της καραντίνας σε ξενοδοχείο από σήμερα στην Αγγλία.Για αυτούς που έρχονται από κόκκινες χώρες.

Αγγλία: Σε εφαρμογή η 14ήμερη καραντίνα σε ξενοδοχείο για τους ταξιδιώτες - Airnews

Πριν λίγες μέρες πάντως η πλατφόρμα κράτησης είχε πέσει.

Βρετανία: 'Έπεσε' η πλατφόρμα κρατήσεων στα ξενοδοχεία καραντίνας
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.666
Likes
50.508
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Τραγικά πράγματα από την KLM. Ελπίζω να τα εξηγήσω καλά:

Η εταιρεία, λόγω της ντιρεκτίβας της ολλανδικής κυβέρνησης, ζητάει από τους επιβάτες (ναι, ακόμη και αυτούς σε τράνζιτ) να παρουσιάσουν ΚΑΙ τεστ rapid για οποιονδήποτε πετάει προς/μέσω Άμστερνταμ. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: το rapid test πρέπει να έχει διενεργηθεί το πολύ μέχρι 4 ώρες πριν την επιβίβαση, αν είναι πάνω από 5 ώρες δεν ισχύει το τεστ, απαιτείται πιο πρόσφατο.

Για όσους πετάνε από Αθήνα όπως είπαμε η διαδικασία είναι απλή και γίνεται μέσα στο Ελ. Βενιζέλος με κόστος 20€ και αποτελέσματα μέσα σε 10-15 λεπτά, χάρη στο παράρτημα του Ιατρικού Κέντρου που έχει στηθεί γι αυτό το λόγο εντός του αεροδρομίου και το οποίο λειτουργεί 4 ώρες πριν από την κάθε πτήση της εταιρείας, μέχρι εδώ καλά.

Δυστυχώς αντίστοιχη μέριμνα δεν υπάρχει από όλα τα αεροδρόμια. Στην πτήση της επιστροφής μου, από τη ΜΑδρίτη προς την Ελλάδα μέχρι Άμστερνταμ προσπάθησα να δω αν υπάρχει η δυνατότητα να κάνω rapid test εντός αεροδρομίου. Σύμφωνα με το σάιτ της KLM, το Barajas είναι ένα από τα αεροδρόμια στα οποία υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Ε, αυτό δεν ισχύει, όπως μου επιβεβαίωσαν στο Μπαράχας.

Με δεδομένο πως στη Μαδρίτη θα ήμουν πάλι τράνζιτ (δηλαδή ερχόμουν από άλλη πτήση, εσωτερική εντός Ισπανίας) και θα έφτανα 2,5 ώρες πριν την αναχώρηση για Άμστερνταμ, χρειάστηκε να αλλάξω την εσωτερική μου πτήση, με το κόστος της αλλαγής να φτάνει τα 226€, συν τα έξοδα ξενοδοχείου στη Μαδρίτη. Να πούμε πως είχα και τον εξής σουρεαλιστικό διάλογο στο τηλέφωνο με υπάλληλο της KLM:
- Υπάρχει δυνατότητα rapid test στο Barajas;
- Βεβαίως!
- Επειδή στο Μπαράχας μου λένε ότι δε γνωρίζουν κάτι σχετικό, μπορείτε να μου πείτε σε ποιο κομμάτι του αεροδρομίου συμβαίνει αυτό;
- Μισό λεπτό να ρωτήσω και σας λέω αμέσως.
Περίμενα περίπου 20 λεπτά και μου απάντησε χαρωπά "Είναι στην έξοδο!"
- Σε ποια έξοδο;
- Μία είναι η έξοδος απ' ό,τι μου λένε.
- Σε ποιο τέρμιναλ;
- Α, όλα τα τέρμιναλ στην ίδια έξοδο δεν καταλήγουν;
Κάπου εκεί κατάλαβα ότι μιλάω με άσχετη.

Πάμε παρακάτω: όταν έφυγα από Ελλάδα στο σάιτ της KLM αναγραφόταν πως "για όσους έχουν τελικό προορισμό την Ολλανδία απαιτείται μόνο το rapid test και αίρεται η υποχρέωση παρουσίασης του PCR". Μέσα σε 4 μέρες αυτό άλλαξε, αλλά η KLM δεν ειδοποίησε κανέναν για την αλλαγή αυτή, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πανδαιμόνιο στο checkin από επιβάτες που είχαν rapid αλλά όχι PCR και ως εκ τούτου τους απαγορεύτηκε η επιβίβαση, ενώ δεν μπορούσαν να πετάξουν ούτε την επομένη, αφού τα PCR στη Μαδρίτη απαιτούν μίνιμουμ 24 ώρες και ήταν και Κυριακή. Γνώρισα μια Δομινικανή κυριούλα που αρχικά δεν της επετράπη να πετάξει επειδή δεν είχε rapid test , την επομένη δεν της επετράπη επειδή έληξε η διάρκεια του PCR της και τη μεθεπόμενη ήταν Κυριακή και δεν υπήρχε δυνατότητα διενέργειας κανενός τεστ.

Ακόμη πιο τράτζικ ήταν η περίπτωση του Κολομβιανού Κρίστιαν που πήγε στο αεροδρόμιο με rapid test 3 ωρών, αλλά η κυρία της KLM στο τσεκ ιν του είπε πως το τεστ πρέπει να γίνει ΑΚΡΙΒΩΣ 4 ώρες πριν την πτήση κι όχι "εντός 4" όπως αναφέρει το σάιτ της εταιρείας. Καταλαβαίνει κανείς το παράλογο του ισχυρισμού, είναι απολύτως αδύνατον όλοι οι επιβάτες μιας πτήσης να κάνουν το τεστ ΑΚΡΙΒΩΣ την ίδια ώρα και λεπτό, δεν υπάρχουν τόσα εργαστήρια σε απόσταση από το αεροδρόμιο. Φανταστείτε πχ μια πενταμελή οικογένεια, αν πάνε όλοι στην ίδια κλινική το πρώτο μέλος θα κάνει το τεστ στις 9, το δεύτερο στις 9.10, το τρίτο στις 9.15 και μέχρι να φτάσει ο πέμπτος θα είναι 9.20, άρα κατά την τσεκινατζού δε θα μπορούν να πετάξουν!

Να πούμε πως η μοναδική κλινική κοντά στο αεροδρόμιο χρεώνει...45€ για τα rapid, 145€ για τα PCR ενώ 2 μέρες πριν τη δική μου πτήση απ' ό,τι ου είπαν δεν άνοιξε λόγω ασθένειας ενός υπαλλήλου, με αποτέλεσμα 30 άτομα να χάσουν την πτήση τους. Όσοι πετάνε Κυριακή θα πρέπει να μεταβούν σε κλινική 50 λεπτά από το Μπαράχας, να κάνουν το τεστ, να περιμένουν το αποτέλεσμα, να ξαναπάνε 50 λεπτά μέχρι το αεροδρόμιο και να ελπίζουν πως θα έχουν φτάσει πριν κλείσει το τσεκ ιν, αφού το τεστ είναι προαπαιτούμενο για το τσεκ ιν (δηλαδή δεν μπορείς να έχεις κάνεις ηλεκτρονικά τσεκ ιν, ώστε να εξοικονομήσεις το χρόνο της ουράς).

Γενικά ανενημέρωτοι είναι στην KLM, αν είσαι τράνζιτ στη Μαδρίτη (ενδεχομένως και σε άλλα αεροδρόμια) δεν προλαβαίνεις να κάνεις τα τεστ εντός διορίας και γενικώς όσο υπάρχει ο κανονισμός θα απεύφευγα να πετάξω μέσω Άμστερνταμ (τα ίδια συνέβησαν και με άλλες αεροπορικές προς Ολλανδία, πχ Air Europa). Για την ιστορία, έχει γίνει διαγωνισμός για την εταιρεία που θα αναλάβει τα rapid test στο Μπαράχας, αλλά η εταιρεία που κέρδισε δεν έχει στήσει ακόμη τις απαραίτητες υποδομές.
 

Elena2508

Member
Μηνύματα
1.114
Likes
3.746
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
@Yorgos διαβάζοντας την ενημέρωση σου ανέβασα παλμούς!! Είναι δυνατόν να ταλαιπωρούνται τόσοι επιβάτες γιατί κάποιος ανεγκέφαλος ζητάει rapid test ακριβώς 4 ώρες πριν την πτήση! Που στηρίζουν το επιχείρημα αυτό των 4 ωρών;
Και πώς το απαιτούν όταν δεν υπάρχουν εργαστήρια μέσα σε όλα τα αερόδρομια, όπως το διαπίστωσες...
Ο γιος μου έρχεται από Γερμανία στις 27/2 και ξέρω για Pcr έως 72 ώρες πριν την άφιξη στην Ελλάδα.
Να αρχίσω να ψάχνομαι μήπως εννοούν τεστ ακριβώς στις 72 ώρες; :rolleyes:
Θα μας αποτρελάνουν!
 

fotast

Member
Μηνύματα
9.374
Likes
14.280

psilos3

Member
Μηνύματα
6.094
Likes
45.320
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Peru, Japan, Iceland
Όλες οι παραπάνω γελοιότητες είναι ενδεικτικές (αν όχι αποτρεπτικές) για ενδεχόμενο ταξίδι.
Κατανοώ την ανάγκη των περισσοτέρων για κάτι τέτοιο, το σέβομαι, το ίδιο νιώθω κι εγώ άλλωστε, όμως δε μπορούμε να παραγνωρίσουμε το μπάχαλο που γίνεται.
Δεν εξετάζω αν είναι δικαίως ή αδίκως, είναι όμως άξιο αναφοράς το γεγονός ότι τα πράγματα είναι πολύ ρευστά κι ένα χρόνο μετά δεν υπάρχει ούτε γι' αστείο μια κοινή γραμμή, μια ενιαία πολιτική. Προχωράνε οι μήνες κι ακόμα αναρωτιόμαστε, χωρίς να ξέρουμε πότε θα βγάλουμε άκρη και υπό ποιές προϋποθέσεις.
Θα το ξαναπώ κι ας φανώ γραφικός, Ελλάδα για φέτος -εάν και όταν- και να 'μαστε κι ευχαριστημένοι.
 

giota235

Member
Μηνύματα
140
Likes
364
Επόμενο Ταξίδι
Puglia, Dubrovnik
Ταξίδι-Όνειρο
Μάτσου Πίτσου, Αργεντινή
Στο Κάιρο που το κάνατε το τέστ και σε πόση ώρα βγαίνει?
Στο Ain Shams University στο οποίο πήγαμε με ταξί απ το ξενοδοχείο μας. Τα αποτελέσματα βγαίνουν την επόμενη μέρα από την μέρα της εξέτασης. Το κόστος 132€ (2500 EGP) δυστυχώς..
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.186
Μηνύματα
883.356
Μέλη
38.894
Νεότερο μέλος
mikesf

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom