Τα 10 καλύτερα αξιοθέατα του κόσμου

katerina

Member
Μηνύματα
53
Likes
3
Τα 10 καλύτερα αξιοθέατα του πλανήτη, ψήφισαν οι αναγνώστες του site www.askmen.com. Όποιος καταφέρει να επισκεφθεί έστω και μερικά από αυτά - ακόμη και ένα εξ αυτών - θεωρείται υπερτυχερός.

1. Stonehenge, Μεγάλη Βρετανία. Πασίγνωστο νεολιθικό μνημείο, το οποίο αποτελείται από 30 κατακόρυφους λίθους σε κυκλική διάταξη και περίπου 30 λίθους τοποθετημένους οριζόντια πάνω στους κατακόρυφους. Οι έρευνες ανά τους αιώνες θέλουν το Stonehenge να έχει υπάρξει εξειδικευμένο αστρονομικό παρατηρητήριο. Προσελκύει εκατομμύρια τουριστών ετησίως.

2. Chichen Itza, Μεξικό. Μεγάλη προ-κολομβιανή αρχαιολογική περιοχή που χτίστηκε από τους Μάγια. Βρίσκεται στη χερσόνησο Γιουκατάν, στο Μεξικό.

3. Παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ. Αποτελεί χώρο θρησκευτικής κατάνυξης και παγκόσμιας κληρονομιάς. Είναι διαιρεμένη σε τέσσερις συνοικίες: Την αρμένικη, την χριστιανική, τη μουσουλμανική και την εβραϊκή.

4. Rapa Nui, ή αλλιώς Νησί του Πάσχα. Θεωρείται το πιο απόκρημνο σημείο της γης, αφού πλησίον του δεν υπάρχει τίποτε άλλο. Βρίσκεται περίπου 3.700 χιλιόμετρα από το δυτικό άκρο της νοτίου Αμερικής. Εξαπλώνεται στο νότιο Ειρηνικό Ωκεανό και έχει 3.000 μόνιμους κατοίκους.

5. Βατικανό, Ρώμη. Εκεί εδρεύει η Αγία Έδρα, το κέντρο της Καθολικής Εκκλησίας. Στο Βατικανό μπορεί να θαυμάσει κανείς την Καπέλα Σιστίνα, τις δημιουργίες του Michelangelo και πολλά άλλα έργα ιστορικής και αμύθητης αξίας.

6. Πυραμίδες της Γκίζα, Αίγυπτος. Εντάσσονται στα επτά θαύματα του κόσμου. Η μεγαλύτερη από αυτές είναι του Χέοπα. Το σύμπλεγμα θεωρείται ότι χρησιμοποιείτο για τον ενταφιασμό των Φαραώ και η κατασκευή του χρονολογείται στο 2.580 π.χ.

7. Αγία Πετρούπολη, Ρωσία. Η πόλη είναι γεμάτη από παλάτια τσάρων και αξιωματούχων του προ-σοβιετικού καθεστώτος. Τα περισσότερα κτίσθηκαν από ιταλούς αρχιτέκτονες που προσκλήθηκαν για το σκοπό αυτό στη χώρα και σήμερα λειτουργούν ως μουσεία. Ναοί, δημόσια κτίρια, αγάλματα, γέφυρες και υδάτινα κανάλια δεσπόζουν κατά μήκος της πόλης, σε ένα ρεσιτάλ πολιτιστικής κληρονομιάς.

8. Everglades Park, Florida, ΗΠΑ. Ενα από τα μεγαλύτερα πάρκα του κόσμου. Ο συνδυασμός του πράσινου, με τους κροκόδειλους και τους αλιγάτορες να κόβουν βόλτες σε απόσταση αναπνοής από τον επισκέπτη, είναι εντυπωσιακός.

9. Alhambra, Ισπανία. Βρίσκεται στην Γρανάδα της Ανδαλουσίας και είναι ένα από τα ομορφότερα μέρη της Ισπανίας. Το όνομά της προέρχεται από την πλήρη ονομασία της που είναι «Καλάτ αλ-χάμρα», δηλαδή «Κόκκινο φρούριο». Και αυτό, επειδή χτιζόταν στη διάρκεια της νύχτας και τα τείχη της από μακριά και κάτω από το φως των αναμμένων πυρσών έδειχναν κόκκινα.

10. Notre Dame De Paris, Γαλλία. Πρόκειται για το μητροπολιτικό χριστιανικό ναό της πόλης των Παρισίων. Η Παναγία των Παρισίων είναι γοτθικού ρυθμού, και αποπερατώθηκε το 13ο αιώνα.
 
Last edited by a moderator:

varsa

Member
Μηνύματα
1.291
Likes
128
Ταξίδι-Όνειρο
far away
αχ! εχω 5 στα 10... γιουπιιιιιιιιιιι!:clap: (ειχα κλεψει καταλαθος 1)
 

dk

Banned
Μηνύματα
1.397
Likes
55
Επόμενο Ταξίδι
Κρουαζιέρα Αιγαίου-Dubai
Ταξίδι-Όνειρο
Βραζιλία
...7 στα 10 ;)
 

bloody mary

Member
Μηνύματα
527
Likes
42
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Αμαζόνιος
Μόνο 1 στα 10 αλλά το Σάββατο θα φτάσω τα 2.:clap:
Τον Παρθενώνα στα αζήτητα ρε παιδιά?
 

Doug

Member
Μηνύματα
518
Likes
2
Αυτα τα λέτε αξιοθέατα?:mad:
Ειστε τυχεροι που λειπει η Ζωη, μόνο αυτό εχω να πω.....:bleh:
 

dimosf

Member
Μηνύματα
2.302
Likes
5.885
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Μόνο 2 στα 10:klaps:. Αλλά ούτε Παρθενώνας, ούτε Αγ.Σοφία, ούτε............
 

TENTEN

Member
Μηνύματα
249
Likes
31
Επόμενο Ταξίδι
θα δούμε...
Και εγώ μόνο 2 στα δέκα. doug, είσαι σωστός. Η Ζωή θά έβαζε άλλα 20!!!
 

Fanh

Member
Μηνύματα
60
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
Σκανδιναβία
Ταξίδι-Όνειρο
Βιετνάμ-Λάος-Καμπότζη
1 στα 10!:haha:
Πάλι καλά! Μακάρι να τα δούμε όλα και άλλα τοσα!!;)
 

FOYFOY

Member
Μηνύματα
71
Likes
17
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Ευρώπης (οδικός)
παρθενωνας??? :cry: στα αζητητα μαλλον....
 

MARI

Member
Μηνύματα
30
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Montenegro-Kroatia
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΤΟΥΜΠΑΙ-ΚΙΝΑ-ΙΑΠΩΝΙΑ
Σοβαρή αποχή !!!! Όντως

Μόνο 1 στα 10 αλλά το Σάββατο θα φτάσω τα 2.:clap:
Τον Παρθενώνα στα αζήτητα ρε παιδιά?
Όταν έγινε η ψηφοφορία , δεν είχε πάρει καν μέρος η Ελλάδα και είχε γίνει ολόκληρο θέμα με το Υπ.Εξωτερικών / Πολιτισμού/ Τουρισμού .. Δεν μας καλέσανε να θέσουμε υποψηφιότητα , όπως το θυμάμαι.. Κάτι έχω μάλλον απο δημοσιευμένα αρθράκια ..
Αν το "σκαλίσω" το θέμα πολύ πιθανόν και να τα βρώ...

Ήταν την προηγούμενη 4ετία.....
:bleh: Ανθρωπάκος
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
883.981
Μέλη
38.908
Νεότερο μέλος
Apostolos88

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom